Zverenie detí do osobnej starostlivosti

ivanagu
13. júl 2012

Môžem požiadať o zverenie detí do osobnej starostlivosti aj keď bývame s manželom v spoločnej domácnosti, prípadne ak odídem k našim. ja musím odísť lebo máme problémy, dom patrí jemu. Právnik mi tvrdí, že by mohli byť práve preto deti zverené jemu lebo má kde s nimi ostať bývať a je na tom finančne velmi dobre.
Ja môžem ísť len k rodičom.

vietnamka
13. júl 2012

@ivanagu ano, mas. Sud nezveri deti do opateri otca len preto, lebo ma peniaze a vacsi dom. Ak vasi povedia, ze u nich mozete byvat, tak mozete. A aj keby nie, tak ziadaj ziadaj ziadaj.
Dalej, neviem, ako je to s vasim majetkom. Najma s domom. Ten dom nadobudol este pred tym, ako ste sa vzali? Ak ano, platil ho v hotovosti, alebo na hypoteku? Pretoze pokial dom splacal pocas vasho manzelstva, moze byt 100x napisany nanho, musi ta z neho vyplacat. Pretoze bol financovany zo spolocnych penazi.

alilaura
14. júl 2012

ahojte, prosim o radu. s manzelom sme sa rozviedli v aprili tohto roku, s tym, ze ostavame zit v spolocnej domacnosti a s dohodou o striedavej starostlivosti. prax je vsak asi taka, ze muz stale prichadza z roboty cca 20.00, vikendy travi s kamaratmi, alebo na motorke, oziera sa. chcem ziadat preto o zverenie do mojej starostlivosti a odstahovat sa k rodicom. mate niekto podobne skusenosti? dakujem

ivanagu
autor
14. júl 2012

@vietnamka no, dom kupil od rodicov po uzavreti manzelstva, potom sme podpisali dohodu o zuzeni bsm, ze dom je v jeho osobnom vlastnictve, ze na neho zobral uver a len on je zaviazany ho splacat. viem, ze peniaze rodicom nedal, ale isli do firmy,ale dokazat to neviem. A k zuzeniu bsm som bola viac menej donutena svokrou lebo ta hned vysla s tym, ze co ked sa nieco manzelovi stane a ja ako cudzia by som prisla k domu, ktory si postavili oni, teda svokrovci

ivanagu
autor
14. júl 2012

@alilaura u nas je to podobne, chce striedavu starostlivost, ale o deti sa doteraz vobec nestaral, len jeho zaujmy, kamarati a teraz je schopny sa starat tak kazdy druhy vikend, aj to s mamickou. ked chce striedavu tak by iim mal aj varit, prat, zehlit, a nie len sa hrat s nimi a potom je za dobreho.

ivanagu
autor
14. júl 2012

@vietnamka ma vela uctov a rozne prevody medzi nimi, ale predpokladam, ze peniaze na splatky uveru pouzival firemne, tie isli na jeho osobny ucet, ja som ucet az do tohto casu nemala, takze bol spolocny

alilaura
15. júl 2012

nuz, len ja neriesim peniaze, mame podielove, dom sme kupovali este pred uzavretim manzelstva. samozrejme on je na tom financne ovela lepsie, ale to nie je podstatne pri zvereni dietata. v prvom rade mam na mysli dieta, aby netrpelo.