Bojím sa, že deti mi nebudú zverené do opatery

orchidulka
16. aug 2021

Dobrý večer, žienky prosím , podala som návrh na zverenie detí do mojej starostlivosti ...chcem od muža odísť, ale...deti so mnou nechcú ísť,chcú ostať doma...bojím sa ,že to zverenie mi neprejde,...nechcem odísť bez nich...nedokážem ich tu nechať...co robiť?

karolin99
16. aug 2021

@orchidulka koľko majú rokov ?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
orchidulka
autor
16. aug 2021

@karolin99 9, 12 a 16

orchidulka
autor
16. aug 2021

@elizabet173 chcú ostať doma, dom je polovica jeho a polovica, jeho mamy...ako dnes povedal, ja som nevesta, ja mam odísť...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karolin99
16. aug 2021

Chýbala by si im … ak uvidia že to myslite vážne, podľa mna zmenia názor a budú chcieť byt s mamou

bluka2
16. aug 2021

A čo je pre nich alternatíva, z toho domu s tebou kam ísť? Z mesta niekam, kde to nepoznajú na druhom konci krajiny alebo niečo lepšie?

orchidulka
autor
16. aug 2021

@elizabet173 hľadám bývanie u nás, blízko...už sa nedá, zachrániť, je to zle, už same deti mi vravia , že sme to mali skončiť dávno, nie nechať to zájsť takto ďaleko...keď ja som stále verila, že bude dobre...

orchidulka
autor
16. aug 2021

@bluka2 hľadám byt, u nás...

bluka2
16. aug 2021

Nemala sa si ich pýtať, kým nevieš, kam idete. Mala si nájsť niečo, čo im nejako predas. Ja som sa nerozvadzala, ale tiež sme sa sťahovali a povedala som, že teraz to bude pre nás lepšie, bližšie k škole (čo bola rovno cez ulicu) a deti ani raz starý byt nespomenuli... Obávala som sa trochu, ako to budú niesť a toto fakt fungovalo. Musíš im to nejako predať, tiež myslia na seba, svoje istoty,... Držím palce

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluka2
16. aug 2021

@elizabet173
Podľa mňa oni si to nejako nepredstavujú, vedia len, že v dusne zit nechcu a do neznameho pribytku tiez nechcu ist, lebo to nesie pre nich so sebou riziká (strata komfortu, kamaráti ďaleko, atď. )
Musí ísť na to viac strategicky. Už to nie sú novorodenci, ale skoro hotoví ľudia s názormi, ktoré treba zakomponovať. Samozrejme je to ťažšie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
orchidulka
autor
16. aug 2021

@bluka2 nechcem sa rozviesť, muž, áno, myslí si ze jemu, alkoholikovi ,ktorý sa nikdy o deti nestaral a neprispieva, ich dajú...

orchidulka
autor
16. aug 2021

@elizabet173 tak urobím, poriesim bývanie a potom poviem deťom...

janickacrazy
16. aug 2021

@orchidulka alkoholikovi určite deti nezveria, len počítaj s tým že sa budú pýtať aj na ich názor, keďže už sú staršie

orchidulka
autor
17. aug 2021

@janickacrazy s tým počítam, pani na upsvr, sama povedala...ze bude s nimi rozpravat

atinkaa
30. dec 2022

@bluka2 ono by sa ich spytali na sude, ja myslim, ze je prave dobre, ze ma s detmi dobry vztah, zaujima ju ich nazor

@autorka urobila si dobru vec, jednak ze si sa rozhodla ze jeho ako to nazvat ponuku beries, ked je polka domu jeho a druha jeho mami, sice je to "parada", no trapit ta asi zbytocnymi otazkami ze preco takto nevyhodne byt v manzelstve uz je teraz jedno. Inak aj v tejto situacii mas pravo si to minimalne overit u pravnika ako na tom si.

Bezpodielove vlastnictvo manzelov - kedy k domu prisiel, ako dlho tam spolu byvate, ci platis a prispievas aj ty, ci sa kupovali veci do domu aj z tvojich penazi ako nabytok, spotrebice atd....na koho boli uvery, hypoteka ak bola, to vsetko este pre istotu prediskutuj, aj ked budes odchadzat, tak sa ti bude odchadzat lahsie.
Dalsia vec deti - uz som to dnes inde pisala urcite uz teraz najma na mensom meste skus zajst na odbor socialno-pravnej ochrany, informuj sa ako by to prebiehalo, deti logicky nechcu prec, nie kvoli tomu, ze je to s tebou ale nechcu ist z domu, co je pre nich ake take bezpecie, maju tam svoje vsetko, teda sa im necuduj, bud pri nich a pomaly ak mozes a vies buduj/priprav, zariad vedla cosi kde to bude len vase, ak tam budes mat priestor ty aj deti a potom s nimi este raz porozpravaj, bude to ine ako teraz ked ta otazka je tak trochu nad ich sily, dokonca aj nad toho najstarsieho co ma 16.

Skus si zistit vsetko, co vies ziskat z domu, ale aj mimo ci uz cez organizacie ako jeden rodic, charita a pod. tiez sa pytaj, soc. pracovnicka by mala mat prehlad, co mate v okoli, ak by nie pytaj sa tu.

Alkoholikovi skor deti nezveria ako zveria, najma ak pises ze sa nestaral. Nejaka evidencia o tom, co si vies pripravit uz teraz ako ucitelky, ak chodis a zaujimas sa ty, ucty, kto plati detom veci do skoly, veci na seba a pod. cokolvek co si vies, tak uz si zbieraj, pretoze to asi budes potrebovat. Najma ak tolke roky zijes s "pankom, co ti povie, ze ty si nevesta a mozes ist"


Vela sily. Mne sa to smutne aj len cita, neviem si to ani predstavit, no stale si vravim, ze to su veci, ktore si ludia maju planovat a bavit sa o nich ked sa k sebe stahuju, ked rodinu zakladaju. Niektorym to pride nepodstatne, pretoze to je akoby nekompatibilne s laskou a tym co medzi nimi je, riesit prizemnosti ako peniaze, byvanie, ale potom su tu situacie ako tato tvoja alebo cesky konik, kde pani zostane so 4 detmi doslova bez nicoho pred vianocami a to je uz laska zjavne fuc a pre tie deti, ani nie pre vas dvoch tu nie je zabezpeceny ani bazal, nic. Sice prizemny ano, ale ide o zakladne ich potreby.
Pisem to schvalne oddelene skor pre mladsie zeny ak citaju len ku kave tvoj pribeh, neber ze si potrebujem rypnut, ja myslim ze tak ako pises uz si s nim cosi zazila. Tebe skor objatie na dialku. A neboj sa, odchod ta nediskvalifikuje, skor tu naopak ak uvidia ze sa i tak staras a snazis, co z toho, ze ma byt/dom z ktoreho ta je schopny poslat prec na ulicu a sam doteraz ziadnu starostlivost detom nevenoval. Ries krok za krokom a ono to pojde!

veronikaszabova
30. dec 2022

@atinkaa 1.5 roka stare...

atinkaa
30. dec 2022

...som si to nevsimla, snad to aspon niekto precita a vezme si k srdcu

a vobec netusim kde sa mi to objavilo ako novinka 😲 no nic...diky!