Zvýšenie výživného
Zdravím, chcem sa spýtať, ak dokážem že peniaze sa nevyužívajú na deti a ex sa prizivuje na vyzivnom a cieľom zvýšenia je znova iba to, aby mala viac ona. Dá sa zvýšiť ale nie priamo do jej rúk?
@dean25 Po prvé, ak to bola tvoja manželka, tak buď rád, ze ešte nežiada výživné na manželku na čo má do 5 rokov po rozvode právo. Po druhé ak je to tak ako píšeš, tak prečo deti nie sú u teba? Nadávať to budeš a kydať na matku tvojich detí, ktorú si im ty dobrovoľne vybral, to áno ale deti sú s ňou! Ak je taka zlá matka ty si čo za otca, že tam necháš svoje deti trpieť? Ale mne tu skôr niečo nesedí z tvojej strany, skôr by som povedala, že v tom má prsty tvoja nová žena, ktorej sú tvoje deti na príťaž a žiarli aj na to málo čo im platíš, lebo áno platíš malo... Tak buď chlap, otec a zober deti k sebe, ex nech ti na ne platí a potom uvidíme či ich z toho čo jej dávaš užívíš...
Vieš žiadať môže co chce ale musí to aj vy dokladovať, ty môžeš preukázať svoje náklady ako aj iné bločky výdavkov co si pre deti kúpil alebo kupuješ na viac.
Ako som písala sudcovia tiež nie sú padnúť na hlavu a neodklepnu vždy všetko čo si ženy zmyslia
@misinka20 Ježiš Mária, píšeš ako moja ex.
No rad vôbec nie som, pretože to výživné som jej jej platil, plus ešte navyše. Deti nevyzerajú ze trpia, im je jedno ze smrdia, alebo ich tlačia veci, alebo ze budu na večeru jest co jedia, lebo iné ani nepoznajú. Od mamy nežiadaju nič, to požiadavky majú tú. Tak teraz nie je ťažké domyslieť si prečo to tak je. Neriešil som to, pretože som nechcel robiť problémy. Žiadal som ju nech veci zmení, poslala ma do najhlbšieho otvoru. Ďalšia vec je ze po rozvode som odišiel do podmienok kde som deti nemohol mať, jednak to bolo ďaleko a nie vhodné. Moja žena určite nežiarli. Skôr mi pomáha so starostlivosťou o ne. Ale nie je vylúčené ze keď na súde poviem to co tu, že mi ich nepridelia. Hravo by mi to co požaduje na ne stačilo. My 4ia vieme z toho vyžiť co ona chce na dvoch.
@elizabet173 ano to máš pravdu a veľmi zlý výber to bol. Keby môžem vrátiť čas, nby som utekal kade ľahšie. Žiaľbohu človek niekedy je hlúpy ze prehliada a toleruje veci a naivne dúfa ze sa zmenia. Pravdou je ze som ostával tam už len kvôli deťom.
@senseen vravím, deťom je jedno ze smrdia, či majú vyrastene, obnosene veci, či hniezda na hlavách. Žiaľ oni si myslia ze to je v poriadku a tak to ma byt. Ze sa hanbím ako pes, lebo si nemyslím ze v škole to nikto nevidí. Ale ja zo za víkend nezmením. Tak sa im snažím vstepovat veci. Hold, na svoju mamu nedajú dopustiť. I napriek tomu ze ona si na ich úkor kúpi co potrebuje a nové a značkové, aj kaderníčku si zaplatí, neviem prečo tie deti nedá rovno ostrihať tiež. A mohol by som menovať plno iných veci. A už nevravím o tom ze na mňa nemá pekného slová a pred deťmi si to na mňa neodpustí.
@lienka.7 žijeme z jej rodičaku, prídavkov a z toho co nám zostane po odratani všetkých povinných nákladov. Vravím ze je to pomaly to co ona chce na dve deti. My sme 4ia.A všetci sme čistí. A aj veci sa dajú kúpiť lacnejšie. Ja by som mojej súčasnej žene mal dat modré z neba ze vie zadelit a v prípade väčšieho vydavku si mina dlhoročné úspory. A nedovolí si na úkor deti sebe kupovať. V tom je ta pointa.
@dean25 ja som mala par blockov na ukazku a zvysok len vypisy. Ale ja kupujem stale to iste dookola, takze tie sumy boli vzdy cca rovnake. Urcite nestacia iba vypisy.
Kazdopadne, ziadat o zvysenie vyzaduje aby hodnoverne preukazala zvysenie vydavkov.
To ze o to poziadala neznamena ze to tak aj bude, ze jej sudca vyhovie (skor nie ako ano).
Co sa tyka ostatnych veci, prepac, ja to stale beriem s rezervou co o nej pises. Vsak to uz su velke deti, keby tam naozaj tak trpeli ako prezentujes, tak by sa tahali prec, mali by problemy v skole, atd, prejavilo by sa to niekde.
Ked moj ex toto skusal na sude, ze na mna hovoril ako chodia deti spinave, slabo oblecene, zanedbane, atd, tak ho sudkyna uplne zotrela.
Pokial skutocne veris tomu ze Tvoje deti trpia, tak si podaj na sud aby boli zverene do starostlivosti Tebe a mas problem vyrieseny. Nemozes od ex pozadovat aby bolo vsetko ohladom deti podla Tvojich predstav.
A co sa tyka oblecenia, tiez sebe kupim drahsie, lebo viem ze to budem nosit roky, nez kupit 11 rocnemu synovi mikinu za 100€ a o rok mu bude mala 🤷♀️
Inak. Aj ked su deti v jej starostlivosti tak je povinna Ta informovat o zdravotnom stave, tak si kludne vypytaj (aj cez socialku ak to inak nepojde) informacie o vsetkych preventivkach a prehliadkach
@dean25 ries to cez socialku. Vase deti by mali mat pridelenu koliznu opatrovnicku, tak normalne vsetko spis (idealne aj s dokazmi) a posli mailom na kuratelu. Oni si matku predvolaju a bude sa musiet k tomu vyjadrit.
rovnako, spisuj si vsetky svoje naklady na deti, aby si ich mohol pred sudom aj Ty odprezentovat. urcite to zohra rolu.
Ty poznas presny prijem svojej zeny? preco riesis co si kupuje ona? toto urcite na sude nevytahuj lebo budes za ziarliveho somara. Tvoja ex zivi dve deti, Ty zivis styri deti. to si treba uvedomit 🙂
@chillibubble môj starší syn ma stoji presne 920 eur mesačne, škola, šport - venuje sa mu vrcholovo, strava (doma aj v škole) , oblečenie, poistka, telefón, regenerácia, vreckové, je tu rozratana aj 1/3 nákladov na bývanie, mam uuuuzasneho ex, platí 150 eur pri 4000 plate, mne sa s nim na súd nechce, nech sa hanbí aj bez toho. Na školu nedá, nesúhlasí s nou a neporadili sme sa s ním o vybere (7 rokov sa nezaujímal o syna vôbec), netuší, akými zraneniami si prešiel, koľko to vždy stálo,aby mohol ďalej robiť to, čo ho raz bude snáď aj živiť. Ma novú ženu, dve deti a on nemá 😂 (trajdakaju kade tade po svete, deti samé guci puci) a ci mam ja ho nezaujíma. Môj syn je inteligentný, som rada, že si uvedomuje, čo preňho robím. Tak len toľko, že celkový výdavok 800 na dieťa je z môjho pohľadu úplne okej v dnešnej dobe
@elizabet173 ved vravím, moja chyba, mal som. Aby presetrili situáciu. Snáď to urobia teraz. Chyba je však, že zrazu sa chová inak, a co tie roky predtým. A presne, každý ľutuje len ženu, ale ze ja sa budem musieť uskromniť a moja rodina tiež, pričom deti nebudú mať nové oblečenie ktoré im aj tak budem musieť kúpiť, na dovolenku a voľnočasové aktivity môžu zabudnúť. Proste na to nebudem mat. Ich mater nech si dopraje. To nie je závisť. Ale spravodlivosť je kde.
@dean25 škola 270 eur (školné a strava v nej - to je len obed a proteínova desiata, keďže tam trávi čas o 7:00—17:15, majú dvojfazove tréningy a odtiaľ ide ešte na svoj klubový, domov prichádza po ôsmej večer), 130 sú tie Náklady na bývanie 1/3, 50 eur posilňovňa, 200 strava na člena rodiny doma, stravujeme sa zdravo, 30 eur cestovné, 60 eur poistka, 150 oblecenie a kozmetika, 30 vreckové.... No a to tam ešte nie je Že každé 3-4 mesiace kupujeme kopačky, jedny stoja cca 130 eur, potrebuje dvoje. Tak asi toľko k tej sume.
@hrabovo myslím si ze to nie je štandard. A ako píšeš, nie je veľa na dieťa ktoré žije týmto štýlom. Presne vravíš ze sa zdravo stravujete. A to sa snažím vysvetliť, že tam je obyčajná škola, deti si vybrali krúžky, ale ja keď ich mam platiť chcem vedieť či tam aj chodia. Mimochodom ani neviem na aké, ex vôbec nekomunikuje, neviem sa dopátrať informácií. Oblečenie 0 bodov, strava 0 bodov, aj napriek tomu ze obe deti majú nadváhu, jedia nezdravé polotovary, pečivo a údeniny. Tam u nej. Náklady ma na školu pre deti, obedy, krúžky, čo keď si dáme pol na pol, aktuálne výživné je postačujúce. Už nehovorím o mojich povinných výdavkoch. Oblečenie im nekupuje, už vôbec nie každý mesiac. Chodia vo vyrastenych veciach. Takže áno, vidno ze si vzorná mama, urcite by ex mal pomôcť. Ale zdá sa, že to finančne dávaš. Klobúk dole.
@dean25 chapem tvoju frustraciu.Ale tu nic nevyriesis.Deti to beru tak ako je je to ich mama...asi ine nepoznaju vela zien nie je starostlivych, nedbaju o stravu, deti.Kolko ste od seba?budu trocha starsi a budu sa chciet pacit a bude im zalezat na obleceni a vizazi.Ty za vikend nic nezmenis, ale toto je casty problem rozvedenych rodin aj tych, co ziju spolu maju casto rozdielny pohlad na vychovu deti🙂
Ak nie si spokojny ries to s koliznou, ale pozor, aby sa to neotocilo proti tebe.Matka to povie detom a moze to spravit medzi vami priepast.
@elizabet173 samozrejme ze to ma zmysel, kto to nemá prirodzene tu starostlivosť v sebe, časom sa všetko vráti do starých koľají. Po podaní návrhu robí veci účelovo, nie som hlúpy a súd tiež nie. Samozrejme ze som vedel, a teraz co za to ze majú mater ako majú ze sa msti ja nemám právo na život? Ci ako si to tie urazene co sa s nimi muž dovolil rozviesť majú? Každý máme svoj pohľad, to už preverí súd. Ideálne by bolo keby v záujme deti sa spamätá a nerieši mňa a moju rodinu, ale deti. Ak ich ma vôbec rada.
Ja sa naozaj nečudujem preco sa toľko mužov rozvádza. Po tom co som si aj tu precital tie postoje k tomu všetkému.
@elizabet173 ešte dodám, že áno, dovolil som sa oženiť a mat dve deti, pretože moja žena bola dobre zarábajúca a nie čakajúca kto jej co dá do úst, ako moja ex. Nie je úlohou iba muža sa podieľať na domácnosti a prispievať. Teraz je to ťažké, pretože je doma s deťmi, ale ešte chvíľku a opäť aj ona bude súčasťou toho všetkého. Tak ako obaja financuje e naše deti. Tak by to malo byt aj s tými z prvého manželstva. Ona robí čo preto, chce to odomna? Takisto sa na to môže človek pozrieť nech si nájde lepšiu prácu, možnosti ma, a nie sa len vyhovárať a ľutovať.
@dean25 ty sa tu fucis, ale naozaj nechapem preco. Ok, oženil si sa a mas novu rodinu. A tvoje deti z byv. vztahu co? Tých sa akoze teraz zriekas lebo už máš "nove" deti? O ktoré sa musis teraz starať?
Tvoj pohľad je vyslovene jednostranny a zaujatý, vidis to len z tvojho pohladu ze ty máš niečo platiť svojim deťom a potom nemáš na svoju "novu" rodinu. Ked si ta tvoja žena brala, mala byt s týmto ok. Osobne neverím ze tvoja ex je taka aku ju tu opisujes. Ak áno, tak si vase vezmi deti ku sebe a nech ti ona plati na ne po 100€ mesacne. Som zvedava, ako sa budeš tváriť ty nadšene, ze? A tvoja mila zenuska, bude celá happy, ze ma doma 2 deti, na ktoré dostane 100€, a reálne náklady sú mozno 400€, ze? Ale no vsak si najdi ty lepsiu pracu, aby si zarábal viac aj bol schopný viac aj zaplatit, nie? Ci myslíš ze stačí raz za čas dojst na návštevu s čokoládou a je to ok? Si pozri co kolko stoji v obchode. Zaplatil si tym detom tabor, dovolenku, hm? Ci to len tvojim novým, co? Jaj, aha, podla tvojej logiky si ma nájsť ona lepšiu prácu, aby si ty platit nemusel, ci?
A co tvoja terajšia nejde do prace zarábať, aby si ty mohol platit viac na predošlé deti, hm? Jaj, ci to uz nie, ze? Vies, to sa nazýva pokrytectvo, sorry.
Vies tolko, co dávaš tvojim "novym" detim mas dat aj svojim "starym" detom. Presne rovným dielom. A nie sa vyhovárať na matky.
@elizabet173 on si myslel, ze o "stare" deti sa bude starať ex, nakoľko on uz ma svoju novu rodinu a povinnosť starať sa o ne. Sa stavím ze jeho terajšia do toho šomre a pindá mu na to doma. Preto toto všetko. Zla zla ex, lebo treba platiť a teda nema ona a jej deti. Skvele👌
@lienka.7 je to písané v čínskych znakoch co som doteraz písal? Lebo toto co tu píšeš sú len tvoje domnienky, tak na istotu tu tvrdíš veci. Čítala si celú tu konverzáciu, lebo potom nerozumiem co tu píšeš. Ja sa starám o všetky moje deti, zaplatil som predstav si, ved to tu cely čas vravím ze ešte rok po rozvode som platil jej navyše k tomu peniaze. Ver, že moja ex je total zaujata proti nám, nie opačne. Deťom problém nemám dat, mam problém ze to deťom nepôjde. Ja mam dobru pracu, to ona bola roky necinna. Toto všetko som uvádzal. Skôr mám pocit že ty si nejaká zaujata, že by kvôli tomu ze sa s tebou muž rozviedol?

@elizabet173 pravdepodobne preto ho to nenapadlo, pretože vidí ako sa staráš, že dieťa je spokojné, čisté, sem tam ma novu vec na sebe, zrejme povie aj doma pravdu, že veľa sa mu venuješ a tráviš s dieťaťom čas. Povie ze ste boli napríklad v kine, či mal peknú narodeninovú oslavu. Moje deti nemajú absolútne nič nové, teda minimálne ku mne chodia vo vyrastenych, smradlavych veciach. Keď prídu, najskôr ich musím poslať sa osprchovať inak nám smrdí celý byt. O strave sa ani nevyjadrujem, matka nevari, ved ani nevie, to si pamätám ešte ja. A podľa toho čo hovoria deti to pretrváva. Veci akoby neboli prate mesiace. Tu majú teplé jedlo, ti majú dohľad aby sa o kúpali, umyli zuby a čisté opravte veci. Tak ich pošlem aj domov, vo veciach co im sem kúpim, čistých a vieš ako prídu ďalší krát. Takže áno, vy ste boli to inteligentné minimum, čo sa vedeli dohodnúť, pretože obaja ste postavili svoje dieťa na prvé miesto. Deťom nekúpi nič, možno občas, ale na seba ma peniaze vždy. Vidím na nej nové oblečenie, nechcem ísť dopodrobna aby som sa neprezradil. Takže vidím ze to pravdepodobne bude na úkor deti, lebo to co si ona dovolí kúpiť si ja nekúpim. Nové oblečenie si kúpim len to co potrebujem, na jazdu dovolenku sme vzali aj tieto moje deti. Dôvod prečo som si ich nevzal? Hm. Ani to nemôžem povedať, pretože sa naozaj nechcem prezradiť.