Zvýšenie výživného
Zdravím, chcem sa spýtať, ak dokážem že peniaze sa nevyužívajú na deti a ex sa prizivuje na vyzivnom a cieľom zvýšenia je znova iba to, aby mala viac ona. Dá sa zvýšiť ale nie priamo do jej rúk?
Kolko mas deti a kolko na ne platis? Su deti hladne, spinave? Zanedbava deti ? Ak platis nadstandardne vyzivne tak moze sud nariadit ue cast pojde matke deti do ruk a cast na sporenie
@elizabet173 mne moj ex plati 900€ na 4 deti a tiez ma pocit, ze aka to je zavratna suma a ze si za to kupujem kabelky 😀
a potom ich mal cez prazdniny tyzden vkuse (normalne ich ma iba 4 dni do mesiaca) a nadaval, ze ako to ide do penazi 😀
a keby len tie peniaze. zene nic nedokaze zaplati to, ze je na dieta/deti sama. sama vodi do skolky/skoly, sama vodi na kruzky, vacsinou sama berie ocr, sama vymysla program co cez vikend, kam na vylet aby sa dieta doma len nenudilo. atd. ked su dvaja, vsetko toto si mozu podelit. zena venuje tomu kopec volneho casu, ktory chlap ma len pre seba. nie je to len o peniazoch.
@dean25 pokiaľ by to bolo tak ako píšeš, deti by boli hladné, zanedbané, nevyspaté, špinavé, bez dozoru - už dávno by to riešila škola či škôlka so sociálkou. A ty ako otec keď o tejto skutočnosti vieš - prečo s tým teda niečo nerobíš? Ty ako prvý si mal podať podnet na prešetrenie starostlivosti o deti - miesto toho riešiš výživné. Evidentne nie je všetko tak ako to popisuješ. Ako rodič, ktorému záleží na vlastných deťoch by si mal v prvom rade riešiť to, aby teda boli v bezpečí a obriadené a nie peniaze, ktoré svojej ex na ne posielaš. Tvoje povinnosti voči nim nekončia mesačným zaslaním šeku ich matke!!
@elizabet173 200 a 250 eur. Chce raz toľko, deti majú 10 a 13 rokov. O tri roky bude chcieť koľko? Po odratani všetkých povinných výdavkov mi na živobytie pre mňa, moje dve deti a manželku zostane 300 eur, manželka je na rodičaku, mame malé deti. Ak správne ratam, ak dám ja 400 a 500 eur, ona dá toľko isto na tie deti? Nerátam ze tu majú všetko, musim im kupovať sem veci ba oblečenie, výlety, programy, platím im sporenia. To je malo?
@dean25 za mna osobne ano, ked ty jej das 200€ na dieta, ona by mala dat tiez 200€. aj ked teda pisem, ze ako matka ma s detmi aj nevycislitelne naklady. ja len otazku, preco mas dalsie dve deti s inou zenou, ked ich nedokazes uzivit?
@chillibubble to bude ak mám platiť to vyššie výživné.
@dean25 tak tym apeluj na sude co si napisal...kedy bolo naposledy zvysene?Nie, ak to je tak ako pises, ze aj sporis nie je to malo.Ale je to diskutabilne co je malo a vela.2 pubertiakom kupit tenisky a bundy...je to zufale ako je vsetko drahe.Skor zavazi kedy bolo zvysenie vyzivneho.
@dean25 tak sudca by mal posudit aj tvoju sucasnu sitruaciu. brat do uvahy aj druhe deti. ale citavam tu v diskusiach, ze sa sudcovia mozu vyjadrit aj tak, ze ma otec hladat lepsie platenu pracu. ale teda ako pisem, ak ty 400 na dieta, tak aj ona tych 300-400 by mala dat a 800€ na jedno dieta sa mi zda uz ozaj vela. takze uvidis ci a o kolko ti sud zdvihne.
@luccija vieš, ja by som tým deťom dal viac, myslím ze malo to nie je, ale ja mam na nich tiež veľké výdavky. Ja som ochotný,ale ich matke neverím. Deti nemajú nič nové, práve naopak. Ani s jedlom sa nepretrhne. A o tom ze ona je s nimi doma a venuje sa im by som pomlcal. Mal som to riešiť už dávno, ten jej prístup.
@dean25 akoby som pocula mojho exa 🙂 presne tie iste vycitky.
Pohlad z druhej strany - moji pubertaci maju kopy noveho oblecenia, avsak preferuju nosenie starych obnosenych veci
Tiez mi je vycitana strava, pricom detom kupujem vsetko v organickej kvalite a vzdy maju doma navarene a vacsinou aj napecene. Napriek tomu mi je vycitane ze stale robim cestoviny s kecupom - to je oblubene jedlo deti ktore im robim max dva krat do mesiaca
Kazdy den ma ex kontroluje ci chodim s detmi von a kam a co tam robime.
Takze prepac, ja tvoje slova beriem s obrovskou rezervou
@dean25 ty platíš teraz 450 na 2 deti a ex chce 900? Alebo čaká zvýšenie na 450e na 2 deti teraz, s tým ze si platil polovicu. Ak žiada 900 e na 2 deti tak musí náklady aj preukázať.
Ak máš dôkaz ze tvoja ex nepoužíva tie pe iaze na deti, máš právo ich predložiť súdu. Takisto môžes preukázať ze deťom sporis a co všetko deťom kupuješ ty a zaobstaravas.
Sudcovia nie sú hlúpi.
Ale keďže si si stihol založiť a splodiť ďalšie dve deti tak sám. Musíš vidieť aké sú náklady na život a takisto ako šlo všetko hore.
Môj ex platí 25 perc, nákladov vycislemych súdom à tiež ma. Predstavu o tom ako tým živí aj mňa a moje výlety a dovolenky s dcérou ale ze len okuliare stali takmer 600e a chvalabohu je dcéra taka zodpovedná ze jej ssi dáva veľký pozor a ze sú poistene, plus nosí strojček co tiež je 3-4ciferma suma.
@elizabet173 ja tomu rozumiem, máš vo veľa veciach pravdu. Avšak nemusí byť vždy na vine muž keď sa dvaja rozídu. Nikdy o tie deti záujem nemala. Prišiel som z prace a venoval som sa im vylucne ja, často som musel z prace odchádzať skôr. Takže nie všetci otcovia sú ako myslíš. K doktorovi som chodil ja s deťmi, to bola ona vlastne doma, ani nepracovala. Doteraz jej je všetko prednejšie, len nie tie deti. Bože a to nevravím ze som ich nechal v našom dome, kde ona nedala ani cent. Keby jej náklady vydelim tromi, ved ona nie je dieťa. Ja nemám ani najmenšiu povinnosť sa starať o ňu. Prečo si nenájde lepšie platenú prácu? Ma vysokú školu ktorú som jej financoval. Všetky výdavky co popisuje ako výlety, a podobne by mali ísť pol napol. Automaticky niektoré ženy si myslia ze chlap je povinný platiť 100% akoby to boli iba jeho deti. Telefóny, bicykle, všetko majú kúpené mnou. Áno aj oblečenie im kupujem sem, pretože sem si nič neprinesu. Zubára ani neviem ci tie deti videli. A na druhu stranu nezabúdajme, že ja nemám nárok ako otec na paragrafy a ocrky. Keďže deti nie sú v mojej starostlivosti. Ona ma čas na všetko iné, aj deti ma kde dat, ale prečo keď zo mňa si chce urobiť dojnu kravu. Ja fraj určite nemám, vlastne som ho nemal nikdy, živil som celú rodinu iba ja. Keď si vie nájsť čas na seba a na svoje koníčky, vtedy ma dat kde deti, keby mala ísť na brigádu, vtedy nemá kam dat. Vieš, netreba hneď hádzať chlapov do jedného vreca, skutočnosti sú ake sú. Ratam s tým ze si budem musieť s rodinou odtrhnúť od huby, ale neskutočne ma štve ze peniaze nepôjdu pre deti, ale na financovanie veci absolútne nepotrebných k životu ich matky.
@dean25 Fu, raz tolko, to vysoko rube. Mozno jej to ani neprejde. Bude musiet vydokladovat, na co to chce. Moj muz platil 300, od 15 rokov 400, od 19 rokov 500, ale uz priamo na ucet mladej. Zdovodnovali tym,ze ide na strednu, na vysoku, ze chodi na kruzky. Kupovala luxusne handry, chodili na drahe dovolenky. Oplieskali to podla mna

@dean25 nemáš šancu pokiaľ ti nebolo určené nadštandardné výživné - teda máš príjem prevyšujúci štandard. Vtedy sa výživné platí v sume matke do rúk na preukázané náklady a zvyšok v sume na účet dieťaťa, ktorý spravuje kuratela. Napr. ti určia výživné 1000€ keďže tvoj príjem je nadštandardný, ale matke do rúk pôjde trebárs 200€ nakoľko tak preukázala náklady na dieťa a zvyšných 800€ pôjde na účet, ktorý kuratela uvoľní priamo dieťaťu keď dovŕši plnoletosť.