Ako prebieha vstup do Ruska a návrat na Slovensko?
Ahojte, vedel by mi niekto povedať ako je to so vstupom do Ruska a následným vrátením sa na Slovensko ? Ďakujem
Šťastnú cestu!
urcite to je mozne. Mame v okoli rusov a ti pravidelne chodia hore dole Rusko/Cesko. Neviem ako vstupia do krajiny a vratia sa, ale zjavne s tym problem nemaju. O tom, ze na nich vsetci pozeraju cez prsty ti asi pisat nemusim.
Jeden známy tam bol minulý rok autom a šiel cez Kaliningrad, všetky pobaltské štáty a z Estônska prechadzal hranice. Pohraničníci ho tam nechali čakať medzi dvoma čiarami 24 hodín a on tak zaľúbeny do Ruska mi povie veď normálne. Naspäť mu tiež robili problémy s alkoholom. Znovu tam tancoval mefzi čiarami. Ak si masochista ako on tak tam choď. Je to pekná krajina, väčší bordel ako na Slovensku ale nie o veľa. Niekde sú cesty oveľa lepšie ako u nás, niekde katastrofa. Niekde je čisto hlavne v centrách velkych miest a tam kde sa ľudia rozhodli starať a niekde je to horšie ako na Luniku 9. Proste taká typická zaostalejšia postkomunistická krajina. Je ale civilizovaná, nie je to žiadna JAR alebo rozvojová krajina. Ale priprav sa že im musíš na vsetko politicky pritakávať. Opováž sa niečo povedať proti Putinovi. Kolegov syn, ktorý tam študoval len povedal, že Ukrajinci majú právo sa brániť a skončil s rozbitým nosom a s monoklom. Radšej počkaj kým tu prídu s tankami a v rámci bratskej pomoci ťa tam odväzú.
@slovakboy akoze ty mas nejaky dovod na mna utocit za to, ze som niekomu vo fore postol link na oficialnu stranku s informaciami ako ziskat viza? Pisem niekde ze ja tam mam plan ist?
Daj si Lexaurin, ak ti to trha kutikom. Uz s tou rusofobiou to prestava byt aj smiesne a skutocne je to na psychiatra. Rovnake veci co si opisal su aj na zapade, ci tam oci neotvaras, ze?
Co viel na vstup potrebujes viza, predtym boli aj viza na tri dni, do 72 hod od vstupu opustit krajinu a potom je nejake dlhsie vizum, to uz podavas ziadost priamo na konzulate. Neviem ake podmienky su teraz, toto bol rok 2017, ked Este veci vyzerali Dost inak a bola som tam 72hod ako turista. Teraz neviem co riesia, ako mozes tam a naspat. Podla mna sa zijes tvrdy socializmus na hranici, uz v roku 2017 rot bolo na hranici ako z inej doby. Strasne dlho to trvalo a to sme boli iba ti turisti
@niekto2hy písal som vyššie že píšem z manželkinho účtu, nepotrebujem aby sa do nej v ďalších diskusiách ,kde bude ona prispievať, všetci navážali za to že sa z jej profilu niekto pýta na Rusko
@jamimo a ja poznam jedneho chlapa/osobne/ po tazkej autonehode, bol v kome a ochrnuty uplne, a chodi sa liecit do ruska, uz mu horna cast funguje, a zacina progres s nohami
..lebo vyspely zapad na tu diagnozu nedozrel
....fakt ma neprestava udivovat ako dokaze v sebe niekto tak slepo zivit nenavist,bez realnych skusenosti, len preto ze to niekto pise, rozprava...
Ludia, ved sa pyta na podmienky vstupu a navratu do krajiny a spat, tak, co ho zahrnate nazormi na politicku situaciu? To nebola otazka. Jeho dovody nemusite skumat a poucovat ho
autor ja som aj rada za tuto otazku, tiez som v nedavnej minulosti hladala info ohladom vstupu ale nakoniec som si vlastnymi cestickami (praca) info pozhanala… v Rusku som bola viac krat pracovne a je to snom aj mojho partnera, tak som zvazovala kedze mal okruhle narodeniny mu sen splnit… stroskotalo to uplne z inych dovodov (nateraz) bez ohladu na aktualnu situaciu, ale uplne rozumiem anonymnej otazke pretoze rovnaku sprsku som ocakavala aj pod moju otazku - preto som od nej aj upustila 🙃 neznamena to ze suhlasim s tym co sa deje, neznamna to z som na ich strane, to ze tam chcem/e ist absolutne neznamena nic ine len si splnit sen… verim ale ze bude aj vhodnejsia doba a aj sa nam to podari… bez ohladu na to co sa deje, Rusko je podla mna krasna krajina a to koho ma na cele a veci s tym suvisiace, sa nijako nedotyka “kras” ktore ponuka… mozno ma niekto iny nazor, respektujem to a je to uplne v poriadku, nepytam sa nan - takze nebudem pripadne ani reagovat 🙃

@niekto2hy takto znie otázka... Ahojte, vedel by mi niekto povedať ako je to so vstupom do Ruska a následným vrátením sa na Slovensko ? Ďakujem
Ja osobne nevidím dôvod na hejt.