Psík na záhradu - Senec, Trnava, Bratislava, Pezinok
Chceme na jesen psika na zahradu,naj Irsky seter mate typ kde chovaju?Nehladam cistokrvne s PP,ale bez papierov.Dakujem.Z utulkov tiez nechcem.Idealne ked bude na jesen schopne ist od fenky.Dakujem🥰😘
Co mas stale s tymi dovolenkami? Vies ake su naklady na jeden vrh a kotnu sucku? 🤦🤦🤦
Mas pravdu, bye, bye. Chudak pes.
Anonym - ak mas pocit, ze chs si na tom financne prilepsia viac ako bazosovi mnozitelia, tak je jasne, ze nevies o com hovoris. A ak mas pocit, ze na DLK, DBK, OCD a pod. trpia viac bpp psi ako ti pp psi, tak tiez je ocividne, ze nevies co za ochorenia to su, co je ich pricinou a ako to suvisi s problematikou pp vz bpp.
Prepac ale ty nemas ani len sajnu o chove ked dokazes napisat ze ma dna testy a dalsie nezmysli. A ze ma na dovolenku a podobne. A je ti vela dat za kvalitu 1200€. Prepac za moju uprimnost ale radsej si nekupuj nic ked su to pre teba nezmysli.
Je velmi dolezite aby mali rodici vysetrenia pohyboveho aparatu a srdca. Alebo chces nechavat tazke eura u veterinara ked zistia tvojmu psovi displaziu? Alebo problemi so srdcom a podobne? Okej ak mas dost penazi na toto tak si kup krizenca. My sme mali uz 3 vrhy a ver ze nie su z nas ziadny milionari a v ziadnom pluse nie sme.Nikto nevidi co vsetko za tym je ale vsetci vedia ako velice dobre zarobime. A v dnesnej dobe (aspon v nasom plemene) uz kazdy robi nadstandardne vysetrenia lebo bez nich uz proste steniatka nepredaju) ludia si uz na to davaju sakra pozor lebo velmi dobre vedia ake su problemi s klbami a podobne. Takze to urcite nejsu ziadne nezmysli.
prave preto si treba vybrat chovnu stanicu... aj tam su biznsimani. My ked sme chceli papieroveho, tak sme navstivili viacero stanic, najprv telefonicky a potom aj osobna navsteva, zistit ako su psici chovani atd atd atd;..
@cookie29
ani sa nenamahaj asi
Tu je to skoda aj vysvetlovat ked si autorka dokola melie to svoje o dovokenkach a podobne. My sme boli naposledy pri mori v roku 2016 asi. Chovame od roku 2019 a sakra more som nevidela ani nepamatam. Niekde asi robime chybu s muzom 🤔 mali by sme produkovat stenata kazde haranie a asi dvihnut cenu ako mnozky. Nechame si stence do max 7tyzdnov ako to mnozky robia a nechame ich iba na mlieku od matky ako aj toto mnozky robia. A moznooo bude konecne aj na dovolenku ☝
ty vole , ze dovolenka 😅 momentalne mam doma 8 steniat 6 tyzd, okrem toho ze sme museli absolvovat a zaplatit vsetky poplatky za fenu od 8 tyzdnov , az k uchovneniu, tak ked len ratam vsetky veterinarne poplatky pred samotnym nakrytim v zahranici , poplatok za graviditu je cena jednoho stenata, usg , rtg , porod , veterina po porode, odcervenie , ockovanie , cipovanie , som v minuse 2000€, a to neratam moj cas , ostatne veci okolo ako mlieko na dokrmovanie , podlozky , momentalne uz aj granule, , takze za 4 mesiace som v minuse, takze cisty zisk bude kolko? a to niektore ktore idu do zahranicia budem mat doma min. 12 tyzdnov, cele leto v pecku 😉
dole klobuk pred kazdou chovnou stanicov , ze toto podstupuju , pretoze ono to je sice krasne ale ja som taka unavena ze ziadne prachy mi to nevynahradia
@miselka007 no toto nevysvetlis , ved si to videla u nas
Jedna pani tu chcela darovať psa po babke, ktorá ho už nechce.. môžte sa spojiť 🙂
@1bambula ani nevrav..ano videla som, je to vsetko krasne ale ta makacka okolo toho. Ale jasneee, bude na dovolenku 🤣 u nas pri prvom vrhu aj neplatena dovolenka bola 2 tyzdne 🙈 je to zaaahul 😅
@1bambula zaratajte tam baby aj spanie pri rodiacej sucke v garazi na polnom lozku ako nas znamy chovatel...a to uz je pan v rokoch 👍
@babulkomale ja som spala na zemi v porodnom boxe 🙈😅 tesne pred porodom a aj po porode. No spala ako spala, skor bdela a mala usi nastrazene keby nieco. A to nehovorim o nocnom krmeni, zapisovani ktory kolko pribral a z akeho ceciku papal, menit ich pri cecikoch lebo ved zo zadnych ide viac mlieka ako z prednych. A ten kolotoc upratovani po nich a meneni podloziek 🙈jaaj to boli casy. Dufam ze si to coskoro zopakujeme ked budeme mat steniatka 😊
@miselka007 je to velka obet 🥰 ale za tu lllllluxusnuuuuu dovolenku ti to predsa stoji 😃
Holt, ked niekto nerozlisuje trzbu a cisty zisk 🤷
@babulkomale akoze my sme s nimi spali prve 2 tyzdne s mužom aby ich nezalahla, a dalsie tri na striedacku , kedze ich bolo vela tak v noci sme ich kojili na striedacku po styroch 3x za noc , od piatku sme ich premiestnili do koterca lebo uz sme nevladali , a to chodime do prace normalne 8--16, sme sa nejak prestriedali 😅
za 2 mesiace starosti budem mat mozno zisk 1500 €
Nenútim nikomu nič. Kamoška maká bundočka od množky, od mala bol psík chorí na obličky mal speci diétu, lieky aj tak ten psík trpel mal bolesti, oni ich krížia bez kontroly.
Nás últulkáč je zdravý, keby mal problémy tak v útulku by povedali, a veterinárovi som neplatila nič. Bol čipkovaný, očkovaný, kastrovaný atď.
@miselka007 za predlzeny vykend ked sme rodili som realne spala 10 hodin ... pretoze fena nevie spat aj 2 dni pred porodom , vsakze
@babulkomale akoze my sme sa dali na toto nahovorit len preto ze maju zaujimavy rodokmen , ktory na sk uz nebol a tak sa vlastne vrati , a zaroven sme chceli druhu fenku , ale teda nikdy viac ... a teda hladanie psa na krytie , cakat na schvalenie ze toto spojenie je ok , a to teda mam plemeno nase narodne ktore ceny sa pohybuje od 500-800 €,
no ale vlastne som tym chcela povedat ze je to sice krasne , velmi sa tesim ze vidim nasu malu babu od narodenia , ale zaroven to je strasne narocne , a uz by som nikdy psa bez PP nechcela
@miselka007 Nevylučuje my svoje názory ,tvoj problém ze chceš psa len s PP Ja som jasne písala ze chcem bez PP a nie z útulku,môže byt aj kríženec ale nevyšli 1200 za psa kt ma dňa testy,ja si na tom nepoteším Mne je jedno co za sektárske stvorenia tu ste,ale ten kto predáva na bazari bez PP netýka psy.Pane bože,to je o ludoch,možno ma prvý krát šteňatá a dá potom fenu vykastrovat.Ja neviem píšeš ako keby si ty všetkých ľudí čo majú šteňatá bez PP poznala.
Ty si kupuj papierové keď si chceš zdvihnúť ego.Mne stačí jednoduchý krizenxek z bazáru za 300 a určite bude zdravší ako nejaký preslachten y uboziak ktorý vyzerá ako buldozéry alebo doga a podobne hybridy.
@buberova Videla som, no nieje to stena a nepáči sa mi.
@miselka007 no tak keď vysolim za psa 1200 tak jasne ze musí mať všetky tie zbytoxnosti🙂Ale keďže píšem jasne,bez toho zbytočnosti radšej kúpim z bazáru krajsieho psa hehe a verím ze aj zdravšie ho hehe.
@miselka007
@1bambula baby, ono tazko vysvetlovat zadubenym ludom, ktori si nedaju ani tolko namahy, aby si pozistovali informacie. To su vzdy rovnake "argumenty", z ktorych priam srší, ze nevedia o com pisu a ani len jednu relevantnu publikaciu si o tom nenastudovali. To je zbytocne cokolvek riesit. Jedina cesta je angazovat sa v zakaze nekontrolovaneho mnozenia. Neminat energiu tam, kde je to zbytocne strateny cas 👍🙂
Vies co moja, neviem co je pre teba preslachteny uboziak ale jediny uboziak je pre mna ten co produkuje na fene non stop stenata kazde haranie ale hlavne ze budu peniazky a dalsi uboziak je ten co si take stena kupi lebo ved stoji iba 150€. Nikdy som nikomu nic zle nepriala, vobec to nemam v povahe, ale doprajem ti take skusenosti ze budes za veterinu platit ako zerava lebo ved mne staci nejake za 300€. Tak smelo do hladania. Na bazosi takych uboziakov najdes mraky.
@anonymanonym ja uz nemam ani chut a ani silu lebo clovek nevysvetli aj ked to vobec nemysli v zlom. Bohuzial, klapky na ociach a ide si svoje. Ale kazdy na to raz doplati 🤷
@miselka007 presne to, ze clovek to nemysli v zlom. Prave naopak.. Ak ma niekto rad psov (co niekto kto uvazuje o kupe zjavne ma), tak by mu to predsa nemalo byt lahostajne. Chapem, ze mnohym je jedno, ci pes splna standard vyzoru alebo povahy, ze mnohym su ukradnute nejake vystavy a skusky atd. Ok, rozumiem. Ale zdravie? Ako to moze byt niekomu jedno? Ze si neda ani tu namahu, aby si o tom nieco pozrel.. a radsej budu opakovat tie milionkrat vyvratene a vysvetlene myty o zdravsich krizencoch a preslachtenych cistokrvnych... Nepochopim ako moze byt niekomu jedno aky zaklad dostane ten pes za prve 2 mesiace ked dobre vieme aka je faza imprintingu a vsetko okolo toho dolezite a ako to ovplyvnuje cely zivot psa a tym padom aj majitela a ich spoluzitie. A nepochopim ani to ako vlastnikom psov, milovnikom psov mozu byt ukradnute osudy psov v mnoziarnach... Hlavne, ze ked sa ide kupovat novy smartphone tak sa citaju recenzie a neviem co, a vysolia zan casto aj tolko co za pp psa (ziveho partaka na 15 rokov), ale nezivy mobil co o 2 roky vymenia asi za to stoji 🤷♀️ To nie je o prestizi, ani o vyvysovani sa, ani o buzeracii, ani o snahe niekoho potopit, to je o zdravom rozume a o dobre mienenych radach... 😔
@anonymanonym presne tak, plne s tebou suhlasim vo vsetkom co su napisala. Zdravie je zaklad a pri kazdom normalnom cloveku to ma byt na prvom mieste. Ved ked chcem psa na niekolko rokov 10-15 tak predsa nemozem dovolit aby bol chory alebo mal bolesti. Ale tak vies, pre niekoho to je iba pes a pre niekoho je to clen rodiny. My mame troch a neexistuje aby im nieco bolo, ved by som to neprezila a tak isto aj nas syn. Ano su to psi a zvierata ale je ti sucast nasej rodiny a neviem si to bez nich predstavit. Pred 6 rokmi sme za nasu davali 1200€ v Cechach a nikdy sme kupu nelutovali. Kolko sme uz my nechali na veterine ani neratam ale nie ze by boli chory po predkoch. Zdravie ma kazdy jeden spickove ale bohuzial si pes niekde odtrhol kolenny krizovy vaz tak operacia- 1200€. Mali sme aj cisarsky- 800€. Ale nikdy mi tych penazi nebolo luto a ani raz sme neuvazovali o psovi z bazosu. A uz vobec sme neboli v baliku ked sme mali steniatka. Aj oni nieco stoja a hlavne ich treba vypiplat za tie 2mesiace co ich mame. A ten cas pri tom straveny je na nezaplatenie. Tiez potrebuju dobry zaklad co sa stravy tyka a nie ich krmit iba mlieckom. Aj kvalitne granule a nase dostavali aj maso, ryby. Clovek sa o to stara den noc a potom niekto mudry povie ze chodime po dovolenkach 🤦🙈 ja som rada ak ideme na nejaku rybacku a stanovacku tu u nas a nee to este k moru 😅 ale tak bohuzial no, niekedy clovek nevysvetli aj keby sa rozkrajal. A pritom je vsade tooolko osvety okolo toho, ci na nete alebo na FB. Ja uz nemam silu to dokola vysvetlovat, kazdy asi musi sam pochopit a potom sa mu mozno otvoria oci.
No,v prvom rade tie dna testy a "zbytocnosti" ako to volas. To nie je na okrasu. Kazdy vrh je pevne planovany,rodicia sa vyberaju a schvaluju,aby boli bez pribuzenskeho vztahu a chorob,na "prietrty" sa preto chodi castokrat do ciech,polska,madarska,kde ti vyjde vhodny partner. Alebo vozia stenata z ruska napr. U mnozitela to mnozia hlava nehlava v pribuznosti,castokrat medzi sebou z jedneho vrhu. A to vies ako dopada. Myslis si ze si najmudrejsia a vies co to obnasa a ake je to zbytocne a robi sa to len "na zarobky". Ale v skutocnosti iba nemas peniaze a aj tak chces vuittonku,tak beries fake. Ale ved posluz si.
@miselka007 lenže takýto dementi radšej nechajú psa trpieť, v lepšom prípade ho dajú utratiť, akoby platili veterinu.
@zuzanaam to je druha strana veci, ze ak niekto takto kalkuluje pri kupe je pravdepodobne, ze rovnako bude kalkulovat pri starostlivosti. Je diskutabilne ci taky clovek bude kupovat kvalitne granule a odmenky alebo radsej skoci pre granule do supermarketu a ako odmenu da piskotu.. O nejakych doplnkoch na klby alebo kelpa alebo tak ani radsej nehovorim.. a ako bude pristupovat k vet. starostlivosti je otazne. Potom vidime v diskusiach ako sa radia na mamickovskom fore a pritom kroky mali smerovat na veterinu. Rozoberaju sa tu aj stavy na pohotovost, ale zazracne vzdy ti ludia ziju "na konci sveta" a u nich nikde na okoli ziadna pohotovost nie je.
@viera27 Okale tak ja stale pisem ze chcem z bazaru a stena a nie pp,cize mne je to uplne nepodstatne,(hlavne ma to nezaujima,co robia chovatelia ked chcu psa predat a zarobit si) nvm co tu stale pisete o pp psoch.
Ale inak mozes mi poradit ,a to pes bude mat budu na terase,lenze mame velke,okna vsade aj sa vchadza cez presklenene okno,nieco na okna asi budem potrebovat aby mi ich stale nemazal a nedoskrabal.Nevies ci nieco take existije?

@cookie29 Tak ale s pp psom by to nemalo byt,nie?Potom kde sa stal chyba?Zeby stanice nedodrziavali standardy ako ich kamosi z bazaru?Potom tiez nemas istotu,ze mas zdraveho psa.A este na nom tak zarobia a daju ti chorlaveho.