6-ročný syn sa správa viac dievčensky
Dobrý deň žienky vedeli by ste mi poradiť prosím vás mám problém môj 6 ročný syn sa správa viac tak dievčenský s mužom sme si to všimli od malička neviem či mám skúsiť psychologickú poradňu máte nejaká skúsenosť taku istú ako ja ? Ďakujem za rady
@jankaconkova je to nieco co nevyriesis, jedine co mozes robit je, ze budes syna prijimat a milovat takeho aky je, aby nezacal od teba utekat. este je maly, netrapila by som sa tym prilis. to ci bude, alebo nebude homosexual aj tak neovplyvnis, nejako sa narodil. ale pre svoj pokoj duse sa porozpravaj s psychologickou a uvidis ci najdete nieco co budes chciet riesit v svojom prezivani. 🙂
@mata25 ďakujem pekne áno to máte pravdu že to neovplyvním ale trápi ma to dosť .manžel mi tiež hovorí že sa nad tým až často zamýšľam ale tak vidím syna čo ho zaujíma či ho baví tak asi preto ☹️vy nemáte nejaký skúsenosť alebo kamošku okolie ?
@jankaconkova pozri, malá má 7 rokov a my ako blázni zháňame pokémon karty lebo chlapci zbierajú 🤣 máme doma Bakuganov 😀 aj do školy jedného niesla a nikto sa nad tým nepozastavuje 😉
@janulik2008 áno ale aj sa doma tak správa ? Ako chlapec ? Alebo vidíte na nej niečo zvláštne?
@jankaconkova je to úplne normálne dieťa, ktoré sa hrá aj s Barbie, zbožňuje šatya princezné ale na druhú stranu sa hrá s Bakuganmi napríklad alebo s pokémonmi 🙂
Kedysi sa to riešilo tak že keď videl rodič že dieta je iné, išlo sa k lekárovi, lekár poslal k endokrinologovi, poriesili sa hormóny a z chlapca sa stal chlapec.
@fiffinkaa Hej, a kedysi matka porodila, a dieta videla cez sklenene okno este najblizsie 4 dni.
@jankaconkova Prosim Ta, prestan to riesit. Moj syn si do asi 8 rokov hovoril v zenskom rode. On, aj manzel nosia nausnice, ja a dcery nie. Mladsiu bavia bagre, starsia dcera do 13tich absolutne odmietala cokolvek zenske, a doteraz o chalana ani nezavadila. No a? Nech su sami sebou, a vedia, ze doma mozu pre mna za mna chodit v zelenom overale s hviezdickami, a natreti trblietkami.
Nevidim dovod, preco by som sa mala trapit ze nebudu stastni, pretoze ako ich matka ich ucim aby boli stastni a sebavedomi a uvedomeli, a nebrali do uvahy posmesky ludi, ktori maju pocit, ze vedia ako by mali ini ludia zit.
@fiffinkaa aké hormóny pre 6 ročné dieťa? 🤔
Ja si doteraz pamätám ako decká sme sa hrali s chalanmi s vojakmi, chodili sme do potoka stavať hrádze, stavali bunkre, a? Deti neriešia čo je chlapčenské a čo dievčenské napr malá chcela na narodejiny NERF pištoľ ktorú sme síce nekúpili kúpili sme niečo iné ale keby že ju pýta stále tak ju dostane. Na Vianoce Ježiškovi písala že Bakuganov si prosi, ale hra sa s Barbie, s Lego Friends a zbožňuje 🦄 😀
@janulik2008 pichali sa mužské hormóny dieťaťu vo vyššom veku a dieťa bolo potom v poriadku.
No ja si ale nemyslím, ze autorka tu rieši to že chlapec sa hrá s kuchynkou alebo na doktorku, obavy ma pre to, lebo vidia s manželom neštandardné správanie chlapca, reč tela, postoje, preferencie.
Urcite nie je správne aby sa chlapcom dovoľovalo napríklad maľovať sa ráno v kúpeľni keď to robí mama, musí sa chlapcovi vysvetliť že to robia len dievčatá, preto aj veľa za to môžu rodičia, že neučia dieťa čo je ok pre dané pohlavie, v niektorých vychovach je všetkom povolené, len aby bolo dieťa šťastné.
Problém s preberaním správania opačného pohlavia vzniká aj vtedy, ak napríklad rodičia chcú strašné dcéru, no narodí sa chlapec a začne to tým ze mu nechajú dlhé vlasy, obliekajú do fialovej farby atď...pozenstia ho.
Nech mi nik nevraví že bolo toľkoto gayov vždy, aby ste vedeli proti týmto ľuďom nemám nič, keď si svoje životy riešia za zatvorenými dverami, ale táto lgbt propaganda mne už príde ako nový životný štýl, prezentuje sa to akoby si človek mohol vyberať aké chce byť pohlavie nerespektujuc Božie principy a toto sa vštepuje už detom.
Poznám 3 ženy kt.boli lesby, ale len do času, pokiaľ sa nevyburili, nedozreli do zodpovednosti a potom si založili rodiny s mužmi, porodili deti. Sú naozaj lesby a vydali sa len aby to zakryli, alebo len nevedeli čo od dobroty a v mladosti rebelovali, experimentovali?
Muž mi ukazoval video kde muž muža žiada o ruku, takže ten muž snúbenica ktorý bol poziadany, čo ten začal tam robit, vrestal plakal skákal, hlavu si chytal, preafektovane ženské správanie v mužskom tele, kde absentujú mužské hormóny.
Autorka ja na vasom mieste by som sa snažila popracovať na vzťahu otec- syn. A riešila by som aj názor lekára endokrinologa za to nič nedáš.
@fiffinkaa jezisikriste, v minulosti sa snažili gayov prestaviť na hetero v psychiatrických ústavoch, výsledkom boli akurát samovraždy. To Vám pripadá správnejšie ako vidieť chlapca vo fialovom (!)??? Úplne zvrátene myslenie pre mna - ja viem lepšie, ako sa cítite, lebo ja viem, ako ma vyzerať poriadok v čierno-bielom svete. PS: existuje aj bisexuality, rodová nevyhranenost.
Ja uz sa NATO nemozem pozerat🙈. V kazdom jednom prispevku zdoraznujes NATO - akokeby mal nejaku chorobu,kt.nechces vyslovit.🙄 Ked ho manzel nema rad teraz,ked bude nahodou gay,tak to neprezije. Fakt by mal navstivit psychologa najprv on.
@mathias232 kľudne môže byť. Ale tam psychológ nepomôže. Neurobí z človeka to, čím nie je.
@jankaconkova ak tým celým myslíš, že možno bude v budúcnosti gay, tak čo s tým presnejšie má tá psychologička spraviť? 🤔
@fiffinkaa aj niekedy boli gayovia ale ako tu niekto písal zatvárali ich do blázinca alebo na psychiatriu.
Kto povedal že aká farba je dievčenská/ chlapčenská. Tuším určitý čas práve ružová bola mužská farba.
Človek ktorý je gay alebo lesba sa taký narodí. Na TikToku sledujem jednu slečnu ktorá bola v minulosti muž, a sama hovorí že od malého dieťaťa vedela že je iná že sa narodila v zlom tele.
@julish
@rachel36a
Vybrali ste si 2 slová o farbe🤣..to bolo uvedené ako príklad, treba čítať s porozumením.
@janulik2008 to je blbosť. Rozhodne sa s takým niečím žiadne dieťa nenarodí. Nepotvrdila to žiadna štúdia, nie je to dokázané relevantným výskumom. Áno, odborníci sa na Tom zhodujú, že môže byť vrodená, ale ďalší odborníci to popieraju, no o tých sa nehovorí..ako vravím jednostranná propaganda.
Keď teda väčšina preferuje USA, tak teda spomeniem štúdie amerických psychoterapeutov, ktorí tvrdia že homosexuálna orientácia vzniká ako následok súhry viacerých faktorov, nikdy nie iba jedného. Príčiny sú disfunkčná rodina, nedostatok lásky od osoby rovnakého pohlavia, kľúčové je ak sa dieťaťu nedostane potvrdenia od osoby rovnakého pohlavia do tretieho roku života dieťaťa, ďalšie príčiny sú sexuálne zneužitie a sklamanie v láske. Takáto orientácia je vlastne silné zranenie.
K tomuto názoru sa tiež prikláňam a taktiež si myslím ze v Tom môže byť hormonálna porucha, lebo ako som povedala z mladosti poznám 1 chlapca kt.bol pozensteny a vyriešili to dávky mužského hormónu. Ja mať tento problém ako autorka, za vyšetrenia nič nedám.
@fiffinkaa Prosim, o ktorych Bozich principoch hovoris? Lebo najviac sa mi hodi tento: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého! Láska nerobí zle blížnemu; teda naplnením zákona je láska" (Rim 13, 8-10). Ale tam sa teda nepise nic o prerabani ludi na svoj obraz.
@fiffinkaa jasné tak dávame ľuďom hormóny lebo byť iný je vlastne zlyhanie. Treba si uvedomiť že tak ako sú ľudia čierni, bieli, žlti sú aj gayovia, lesby, trans atď. Ešte raz deťom je to bublifuk či je bábika dievčenská alebo chlapčenska hračka pre nich je to hračka 😀 ako každá iná.
Bývalá kolegyňa ma kamaráta gaya, my sme mali v robote lesby a boli to úplne normálne holky akurát jedna z nich sa obliekala ako muž v zmysle že rifle nosila, krátke vlasy mala. A neukazovali sme na je ani sme ne že sú lesby 🤷 ja som ako decko túžila po autodráhe, malá dostala na Vianoce keď mala cca tri roky traktor a kombajn, tak isto sme mali obdobie teda ona mala obdobie Batmana a Supermana.
@sonnenshein myslím, že v tomto prípade je zbytočné presviedčať ona ide svoje 🤷
@sonnenshein a nemám rada to vyzdvihovanie Boha v každej diskusii, lebo ako ich on stvoril na svoj obraz a pritom možno práve takých ľudí poslal na svet aby sme sa naučili že byť iný je normálne
@janulik2008 Ano, ja viem. Koniec koncov, aj Jezisa Krista ukrizovali, lebo co? Bol iny. Hovoril a robil veci, ktore sa nepacili spolocnosti. Dialo a deje sa to v dejinach opakovane.
Z niektorych nazorov tu mi je akurat tak smutno. Najlepsie na tom je, ze ak sa dievca oblieka do modrej, zelenej, co su akoze "chlapsenske" farby, ak inklinuje k autam, motorkam a pod., ak si vlasy necha ostrihat na kratko, ani omylom si neoblecie suknu, ci saty, tak nikomu ani len nenapadne, ze preboha, co z toho dievcata vyrastie, ze bude lesba, ci trans, ci cokolvek. Chudaci chlapci, fakt.. Aby sme tu upozornovali malych chlapcov, ze fen je pre baby, ruzova je pre baby, babika je pre baby a sukna je pre baby a ak ju budes nosit/hrat sa /paci sa ti, bude z teba gay.. No to snad nikto nemoze mysliet vazne.. a ak ano, tak fakt smer psycholog. Ale nie pre dieta, to je vacsinou v poriadku..kym teda nema takychto rodicov..ach jo..
@sonnenshein v Biblii sa nikde nepíše že muž opustí svojich rodičov a prilne k svojmu manželovi, ale k manželke a naopak zena k manželovi a nie žena k manželke. V Biblii to nie je o tom, že vyberám si čo sa mi hodí, nie je schválený homosexuálny styk za prirodzený ale je považovaný za protiprirodzeny.
@janulik2008 S tým súhlasím, preto som aj písala že autorka nerieši to že syn sa hrá s kuchynkou alebo na doktorku, je to hra a deti sa hrou učia rozvíjajú. Autorka viac krát písala že sú to oveľa zložitejšie veci ktoré ich syn robí, ale nechce to tu písať pochopiteľne.
Áno poznam aj ja homosexuálnych ľudí, ktorí sa správajú všedne, s tým suhlasim, písala som že pokiaľ si svoje životy riešia v súkromí, rešpekt.
Tu ide o to či autorka vie s tým niečo spraviť alebo nie nakoľko je zo stavom nespokojná...to ja samozrejme neviem, píšem ako sa to riešilo pred tým ako sem prišla lgbt propaganda a nová ideológia rodiny, s čím sa ja nestotožňujem.
@akvi no k psychologovi nech ide rodič ktorému sa zdá normálne aby jeho syn chodil v ružovej sukni. Môj otec v ružovej sukni nechodil, vas áno?
Toto je už trošku extrém čo ste ochotná tolerovať bez urážky. Mne je zas smutno z tohoto liberalizmu..potom sú tie deti totálne zmätene.
@fiffinkaa Uplne suhlasim, ze biblia by sa mala citat a najma vykladat s porizumenim, a odporucam si precitat https://invivomagazin.sk/biblista-romer-co-bibl...
Citujem:
„Presvedčenie, že homosexualita predstavuje hriech alebo niečo nenormálne, vychádza biblických pasáží, ktorých je však pozoruhodné málo,“ píše Römer. Nachádzajú sa v starozákonných knihách Levitikus (Lev 18,22 a 20,13), Genesis (Gen 19) a v Novom Zákone v textoch prisudzovaných apoštolovi Pavlovi: v Liste Rimanom (Rim 1,24-27), Prvom liste Korinťanom (1 Kor 6,9-10; s variantom, ktorý uvádza Prvý list Timotejovi 1 Tim 1,9).
Švajčiarsko-nemecký odborník upozorňuje, že priamočiary, doslovný výklad týchto starovekých textov predstavuje anachronizmus: „Vytrhnúť biblický verš z jeho kontextu a potom ho považovať za nemennú a večne platnú božskú výpoveď k homosexualite, ako sa to, žiaľ, niekedy robí, nemožno považovať za nič iné, ako za hermeneutický omyl [chybný výklad, nepochopenie], a takýto prístup musíme označiť za teologický nezodpovedný,“ zdôrazňuje biblista.

@anjeleukalyptusu a ja za to mozem? Vy si myslíte že Mato teší?