7,5-ročný syn má stále maznáčika
Dievčatá, tak sme sa s manželom zamysleli, že či to je inou dobou, alebo či to je proste povahou dieťaťa...
Ale máme 7 a pol ročného syna, ktorý stále spáva so svojimi maznáčikmi - má ich viac, nielen jedného, stále všade si ich vláči, ked ide k babke prespat, alebo ked ideme na výlet..
Ako nevidim na tom nič strašné, ale moj muž dnes podotkol, že si on nepamätá, aby v 7. rokoch vláčil takto so sebou maznáčikov, alebo s nimi spával..
Zamyslela som sa a veru ani ja o žiadnych svojich maznáčikoch neviem, so žiadnymi som nespávala. A to nie že si nepamätáme, veď školské obdobie si už človek pamätá, ale proste vieme isto, že sme žiadnych nemali.
Tak sa pýtam, ako je to u vás, či vaše deti v tomto veku majú stále nejakých, a či ste vy ako deti maznáčikov v tomto veku mali, alebo či proste je iná doba a deti su rozmaznanejšie, obskakovanejšie, alebo ja neviem, alebo je to povahou dietatka..
Ja mam 28 a stále mam doma plysakov 😂 a aj sa s nimi sem tam pomojkam alebo hram... Akože nie, že by som si ich brala do prace, k lekarovi ako keď som bola malá ale kus dieťaťa vo mne ešte stále je 😂 a necítim sa nejako extra šibnutá 😂 takže u 7 ročného dieťaťa je to úplne normálne
Môj syn bude mať 10 rokov a stále ma psa a deku, s ktorými spi. Navyše ho poslednú dobu dosť často trápi nočný des, a psychológovia medzi inými odporúčajú, aby malo dieta pri sebe niečo, pri čom sa cíti bezpečnejšie. So psom a dekou zaspáva od mala, takže je to teraz aj našou pomocou pri ťažkých snoch. Sam tvrdí, ze sa potom cíti lepšie.
preco to vlastne riesis? deti mojej kamaratky maju v posteli maznacikov este doteraz, a maju 13 rokov...sice na ne nie su uz naviazane, ale spavat s nimi este spia...tvoj syn ma 7,5roka, to jej deti boli na maznacikov vtedy velmi naviazane...nehladala by som za tym problem, aj tak je to o povahe dietata,...
Ako nechcem rýpať ale vy ste v 7,5 rokoch robili ako co? Ste už len študovali, pomáhali v domácnosti alebo co? Lebo u nás na prvé sväté prijímanie (3 trieda) dostali všetky dievčatá Baby Born a to bolo už presne 20 rokov dozadu....je pravda, že o rok to už žiadnu z nás nebavilo ale 7,5 roka a rozmaznany a obskakovany? Ani nechápem, či by ste boli radšej, keby mal v ruke mobil a tablet, fakt nerozumiem
Ja mám obľúbený vankúšik aj teraz a mám tri deti a do dôchodku nie tak ďaleko 🤣🤣🤣 nech je dieťa dieťaťom a nech má svoje poklady a vlastníctvo. Dcéry majú 8 a 5 a majú plysaciky aj kadejaké svoje blbosti v truhlickach, najmladsia má len 3 mesiace tak zatiaľ len dudku 😁😁
Moje deti maju dodnes- ( jedno dospele a jedno skoro dospele) sice s nimi uz nespavaju, ale na posteli ich maju stale.
Moj ma 10 a stale si nosi svojho zo sebou ked niekam ideme. Pride mi to uplne normalne, ved su to deti
Môj syn má 9,5 a má macka. Tiež to okolie riesi, ale kaslem na to. V posteli ma milion plysakov, ale tento macko je jeho srdcovka. Absolútne to neriešim, stále je to dieťa, na “dospelacke” správanie bude mat času dost. A u nás macko pomohol lahsie zvladnut mnohé situácie. Teraz už je to o zvyku a viem, že zenit sa s nim isto nebude. Sú ľudia (dospeli!), ktori si z toho zvykli robiť srandu, ale vdaka tomu sme sa naučili, ako ma reagovať, obrániť sam seba a byt trochu asertivny.
Ináč, ja mam takmer 36 a mam vankúšik, bez ktorého sa nevyspim 😃
Moj mladsi syn mal dlho maznacika - plysoveho psika. Uz ako batola sam zaspaval v postielke s plysakom, nemusela som ho uspavat (velka vyhoda). Kedy plysaka odlozil si uz nepamatam, asi ked nastupila puberta. Ten plysak bol uz dost opotrebovany 😁 Teraz je maturant a je uplne normalny 🙂
nas 10 rocny ma Lamu a chodi s nami aj k moru...kade tade 🙂
Podľa mňa je to úplne normálne. Môj 6rocny a 8rocny ich majú v posteli až až 🙈😆 Mladší si vždy jedného hodí ráno aj do batozka keď ide do škôlky. Starší nie, ten ich ma len v posteli. Ale minule mali nejakú akciu v škole a učiteľka nám písala, aby si deti zobrali aj nejakého plysaka do školy. Takze tak 😂.. Podľa mňa je to ok a ved z toho vyrastie,zacne ho zaujímať niečo iné. 👍
No.... moja slecna uz mala 11 rokov
My byvame v meste,ale uz roky chodime na kazducky vikend na dedinu k otcovi mojmu,cize to beriem asi ako prechodny pobyt.a moja dcera 11rocna si vlaci VIACERYCH mojkacilov stale so sebou🙂😃
My mame 3 deti, dve na zaciatku puberty a jedno v skolkarskom veku a plysakov na spanie maju vsetci 🤭 ...nam to i pomohlo, ked sme boli v nemocnici, ze tam mali na spanie nieco "svoje", co im pomahalo dobre spat i tam a dodavalo pocit istoty a pomahalo im prekonat strach z neznameho, ked aj plysak mohol s nimi na osetrenie. Kolkokrat i lekari s nimi nadviazali konverzaciu prave cez toho plysaka.
Ked ideme na dovolenku ci mimo domu aj na noc, netrvaju na svojich plysakoch, jednoducho si zoberu nejakeho mensieho zo zbierky.
Za mna je plysacik na spanie super vec 😉
Ja som so svojim psikom študovala aj na vysokej 😂😂😂😂😂😂😂 doteraz ho deťom nepožičiam, moj je 🥲
Moj ma 12 a stale ma svojho plysaka, s ktorym spava. Resp., Ma ho vo svojej posteli, ma vlastny vankus a vlastnu deku, kazdy vecer pred spanim ho zakutka a nedajboze, aby sme si nanho omylom sadli alebo nieco. Nenosi ho sice so sebou nikam, ale v posteli ho mat musi. Nikto z nas to neriesi.
Nas ma 9,5 a ma od bábätka macika s ktorým spáva. Aj dcery mali ked boli male ale myslim v puberte to odložili.😉
Môj ma 10r a ma kopu plysakov s ktorými ešte spi.
Ja som mala deku ako mojkáčika na spanie a mala som ju asi do 15 rokov, kým sa nerozpadla. Nič divného to nebolo podľa mňa
Môj syn ma 13 rokov a svoju žiru ( ma ju od malinká) by nedal z postele preč. A to nie je jediná hračka ktorú ma v posteli. Je to úplne normálny pubertiak z odpoveďou na všetko. Je spoločensky, ma kamarátov , hráva sa aj konzolu kde ma hry aj nevhodne jeho veku. Keď prevliekame periny hračky si opatrne odloží aby sa im nic nestalo. Nevidím na tom nic zle aspoň sme sa nad tým nikdy nezamýšľali
Moja má 8rokov a v posteli ma ale 10 plysakov.
A ked ideme na vylet tak berie maleho sleich kona alebo plysoveho jednorozca 🦄
Môj jeden z dvojčiat (vo februári bude mať 7rokov) má macka všade so sebou.. Dokonca počas dňa keď ma útlm si ho dá k sebe a tuli sa s ním. Macko je jeho veľký kamoš od bábätká. Medvidik ma asi 50cm..co aj dosť miesta v posteli zaberá.. Ale vyzerá už chudák hrozne niekde už ani výplň nie je, len tak visí hlava 🙃
Moja najstarsia ma 8 a ma plnú posteľ plysakov ale neberie ich nikam keď ide prespať... akurát keď ideme na dlho k sestre alebo svokre ,vtedy si jedného berie....ale keby ho tam nemala isto by neplakala...mam 12 ročnú neter a tiež ma stále obľúbeného plysaka ktorý pri nej spi.... inak je veľká kočka, pubertacka ale niekde dnu ešte dieťa 🥰
Na od malička milujem vankúšiky ktoré ale spĺňajú podmienky 😂 mam 25 a drzi ma to stale
Jeden vydrzi 3-4 roky aj ked je otrhany a sijem diery vkuse 😂 a nepohnem sa bez neho v byte ani na krok
Skratka zvyk, netreba riešiť
Nikomu to neubližuje
Môj skoro 8 ročný syn má svojho maznáčika - látkovú plienku, s ktorou večer zaspáva a najnovšie aj s kopou svojich obľúbených plyšákov. Vôbec to neriešim.
To naozaj? Ja som spávala s medveďom ktorého som dostala ako 9 ročná až kým som sa nevydala, teda do 22 rokov 😄 mám 36 a spí v podstate so mnou stále, akurát už nie je na posteli ale v boxe pod ňou 😁 a všetky naše deti spia s plyšákmi (2, 8 a 10 rokov 🙂).
Moja ma 12,5 roka a od 3. mesiacov ma Eli na spanie (plyšaka) áno doteraz si ju pri spaní rada objíma 🥰 aj si ju berie na spanie mimo domu. vôbec to nebadam, ako niečo divné..
môj 8,5 ročný keby si videla, čo všetko má v posteli,,, ešteže sme mu kúpili dvojposteľ , že má kde spať aj on okrem miláčikov 🙂 do školy si berie háčkovanú sovičku, sú sovičkova trieda a učiteľka im dovolila, háčkovala som každému dieťatku v triede v prvom ročníku a niektorí to dodnes nosia 🙂

Ja som ešte v 13tich chodila s bábikou a kočíkom, teraz mam 22 už mám svoje dieťa a budem len rada ak aj on bude mať nejakú svoju obľúbenú hračku 🙈