Ako napísať list pani riaditeľke školy?
Pekný deň, ahojte. Chcela by som sa poradiť, či ste náhodou niekto neriešili podobnú záležitosť. Dcérka končí 2.triedu na ZŠ a pred pár dňami sme sa na rodičovskom dozvedeli, že ich triedna učiteľka ich už nebude učiť v treťom ročníku. Riaditeľka jej pridelila znova prvákov, napriek tomu, že ona chcela radšej pokračovať s našimi deťmi v treťom ročníku. Rodičia sú veľmi sklamaní, deti si pani učiteľku veľmi obľúbili a nechceli by sme o ňu prísť. Len na vysvetlenie, v tejto škole to funguje tak, že niektoré pani učiteľky učia deti od 1 do 4 , niektoré od 1 do 2, resp. od 3 do 4.ročníka. Táto konkrétna pani učiteľka učila väčšinou v ročníkoch 3 - 4. Teraz mala prvýkrát triedu od 1 do 2. Čo by som sa chcela spýtať, existuje na to nejaký paragraf napr. v Zákone o výchove a vzdelávaní, na ktorý by sme sa my ako rodičia mohli odvolať ? - chceli by sme spoločne ako trieda napísať žiadosť pani riaditeľke o prehodnotenie.. neviem, či vôbec niečo také existuje, ale skôr to bude asi záležať iba na dobrej vôli riaditeľky...
Cely zivot sa im budu menit ucitelky, aj ta nova moze byt vyborna a deti si zvyknu. Ona ma dovod, preco jej dava prvacikov (ano mozno prave preto, ze to s nimi velmi dobre vie).
Na dcerinej skole sa takto menia učiteľky, ze ucia stále bud 1-2 alebo 3-4. Len 1 si nejako presadila, ze si oducila všetky 4 rocniky. Ked dcera isla do 3. rocnika, vsetci rodicia sme chceli, aby ich ďalej mala rovnaká učiteľka. Riesili sme to s vedením, ale oni, ze sa to neda, lebo p. uc. nema anglictinu a bla-bla. Nakoniec ale dcera a aj ostatné deti boli nadšení z novej učiteľky a to vraj bola hrozne prisna. A naucila. Takže za nas spokojnost.
Bohuzial
Moj syn 4rocniky, 4 ucitelky 🙃
Krasa
Robia to stále, mali sme to isté v škole. Skúsení učitelky, ktorí dobre adaptujú prvákov, po druhom ročníku odovzdajú triedu ďalej a vrátia sa prvákom
Nie, neexistuje taký zákon.Meni sa to podľa rôznych okolností,počtu žiakov, skúsenosti učiteľov, počtu tried.Ja som napríklad mala tú istú učiteľku na 1 stupni od prvého až po štvrtý ročník,ale v susednej triede sa vystriedali tri učiteľky. Prvú im vymenili z dôvodu,že bolo viac prvých tried (skúsená učiteľka preto išla k novým prváčikom)a potom tá, ktorú dostali, otehotnela a odišla na materskú. Meniť sa to môže naozaj podľa čohokoľvek
hlavne si treba uvedomit, ze ak riaditelka meni triednu ucitelku nerobi to naschval z nejakeho dovodu aby uskodila. Je to z cisto praktickeho dovodu a tym je obsadenost. Podla toho, ktora ucitelka ma na ktore rocniky vacsie skusenosti, schopnosti, moznosti atd. RIaditelka potrebuje tieto triedne "pozliepat" tak aby napr. k prvacikom dala ucitelku, ktora ma s prvacikmi viac skusenosti. Ziadost sa v takomto pripade nepise. Co ale mozte s rodicmi spravit je aby sa triedny zastupca v mene vsetkych rodicov slusne vyjadril listom riaditelke (alebo cez edupage). Mozno pomoze ak napise ako ste s triednou ucitelkou spokojny, ako sa vam s nou dobre komunikuje, aka je mila na deti a ze deti maju s nou dobry vztah a vidite, ze maju dobre vysledky a teda by ste boli radi ak by bola ta moznost vam ju ako triednu ucitelku ponechaj aj na buduci rok. Ze chapete, ze je to tazke rozhodovanie z jej strany ale potesilo by vas ak by tato moznost tu bola. To je vsetko. Viac ako slusnym listom nezmozete. Obzvlast nie sa vyhrazat bohvieakym paragrafom, ktory neexistuje. Aj pocas skolskeho roka sa totiz moze vselico stat a detom sa ucitelka zmeni tak zmena triednej na druhej strane ani nie je na skodu.
Všade je to iné , môj najstarší syn mal v prvej jednu , v druhej druhu tretí a štvrtý ročník ďalšiu ďalší syn mal v prvej a druhej jednu v tretej a štvrtej tu istú a ďalšia dcéra v prvej jednu v druhej tretej a štvrtej tu istú a to chodili by rovnakú školu asi to nezmeníte
Čo budete robiť na druhom stupni od 5 teho ročníka po 9 keď čo viem aspoň ja nás každý predmet učil iný učiteľ .
Dokonca od 1 ročník do 4 nás učila učiteľka triedna všetko okrem hudobnej učila nás druhá učiteľka
@judy4 nám v ôsmom ročníku zrušili triedu deti porozhadzuju kade tade
Od deviatky majú každého učiteľ nového. Pred prijmacoami ..
Odpoveď nie nedá saod toho je tam riaditeľ
Ja som Si z pľúc za adávala pretože prichádzajú o dobrého matikara a práve zháňam doucko čo budeme potrebovať. Na prijímačky .

nie ziadny zakon neexistuje, nie je to ani na dobrej vole riaditelky, je to vzdy o rozhovoroch a dohodach medzi danymi ucitelmi a riaditelkou a schopnostou nast ucitelov na 1.stupeň