icon

Ako naučiť 6 ročné dieťa používať perinu?

eni01
1. okt 2020

Dcérka (6r) sa nikdy neprikrýva, aj v noci ako ju zakryjem sa do par sekund automaticky odkope. Mali ste niektorá takýto problém a naučili ste dietko aby ostalo zakryté?
Ono by to nebol problém keby nebola od jesene pravidelne soplavá s dovodu, že v noci ma studené nohy, chrbát.
Ked bola malá dalo sa to vyriešiť overalom ale už mi takéto riešenie odmieta
Dakujem

Strana
z2
krisbar
1. okt 2020

A kolko mate v izbe stupnov? My napr 18-19st, K je teplejsie, neviem spat. Ja mam napr bazalnu teplotu nie 36,5 ale pod 35, cize teplo mi nerobi dobre.
Soplava urcite nie je z toho ze je odokryta ale z toho ze ma slabu imunitu.

kacena4
1. okt 2020

ahoj moja ma 10r. a este stale nepouziva perinu a ani podusku neriesim stale pouzivame overalove pyzamo v lidli aj v tesku ho predavaju aj na velke deti v zime dokonca aj teple dekovinove hrube, takze vobec nepotrebujes naobliekat dieta. na noc dam v zime ci v prechodnom obdobi len tielko, nohavicky, ponozky a overal, a ponozky aj tak vyzuje ale aspon krize ma zakryte 🙂 pri nohach ma skopanu deku keby daco.... ale aj ta sa nepouziva. takze odporucam tesco, lidl teple overaly

sisaka
1. okt 2020

Teraz neviem, či sa Vám niektorým v noci ochladzuje na 15 stupňov, keď tie deti tak babušite... Flisové bundy, 2 vrstvy, hrubé ponožky 🙃
my mame na noc nastavené na 18 stupňov, muž spáva nahý, pripadne trenky, zasadne neprikryty, syn bez pyzamoveho vrchu, len spodok trenirkovy, niekedy dlhé nohavice, prikryje sa večer, akonáhle sa zohreje perinu odkope, ja mám rada mat len letné pyžamo a spím pod perinou, neviem si predstaviť prehovárať niekoho, že aj on musí byt prikrytý, lebo mne sa tak dobre spi, však nech si každý spi ako mu je pohodlne, keby niekto “mrzol”, tak si tu prikrývku aj v spánku nájde a prikryje sa

zuzkamajova8476
1. okt 2020

Pamätám sa, ako ma moja babička ako 6-7 ročnú prikrývala duchnou z peria v zime na prázdninách. Ani otočiť som sa pod ňou nevedela a nie ešte odkopať sa. Mrzí ma, že nepomôžem s dobrou radou, ale ďakujem, že ste mi takto pripomenuli túto krásnu spomienku.

lujza123
1. okt 2020

A nieje jej príliš teplo? Každý to ma inak v spánku, niekomu býva chladno, inému teplo a pritom môžu mať rovnaké pyžamá aj prikrivky.
Ved skus v izbe nechať ventilačku otvorenú (tých cca 18 stupňov je ideál na spánok), normálne pyžamo bez ponoziek, tensiu perinu a uvidíš, možno budeš prekvapená že dieťa zababusene celú noc

Strana
z2