Ako naučiť dieťa spať s perinou bez obáv?

daria2018
27. máj 2019

Dcérka má 14m a spinká sama v izbe. Spí v spacom vaku, ale chcela by som ju naučiť už na perinu. Cez denný spánok ju chodím zakryť až keď zaspí. Stalo sa však, ze som ju našla s paplonom na hlave a zľakla som sa. Bojím sa, co by sa mohlo stať v noci, lebo cestuje po postielke. Prespi celu noc. Kedy bude ten správny čas a pochopí co je to spat zakrytá perinou?

ruzasipova
27. máj 2019

@daria2018 Moja ma 4 roky a stale to nepochopila. Kolegyna ma 9 a 6 a tiez ich chodi prikryvat. Odkopat sa vedia, ked im je teplo, naspat to uz ale take jednoduche nie je.

pribinak
27. máj 2019

Však ta perinka neváži 10 kíl, ak by nemohla dýchať, 14 mes dieťa by zmenilo polohu. Nepoviem 3 mes bábätko, to je iné, ale 14 mes sa už vie postaviť. Neboj pud sebazáchovy by ju prinútil zmeniť polohu.

sapetka
27. máj 2019

@daria2018 hm my budeme mat o mesiac dva roky a este nechape😀ale paplon ma viac menej od narodenia. Myslim ze nemusis mat obavy, alebo ak si nekludna vymen tazsi paplon mozno za nejaku tensiu deku

ericavargo
27. máj 2019

do dvoch rokov je vhodny spaci vak, az potom perinka..

patka06
27. máj 2019

od narodenia sme používali tenkú perinku a nebol problém, aj tak spala väčšinou na nej ...nemá rada teplo, až nadránom sa do nej schúlila ...sama, nikdy som neprikrývala ak sa odkopala

sissy27
27. máj 2019

Zaujímali by ma nejaké seriózne štatistiky, že koľko detí ročne umrie na zakrytie detskou perinkou. Normálne nechápem čo všetko už je považované za život ohrozujúce. Hlavne teda dieťa, ktoré sa už samé otáča, sedí, lozí, stojí, možno už aj chodí sa už fakt spod periny dostane samé.

simca06022011
27. máj 2019

Tiež som to nikdy neriešila... Keď bola maličká zacvakla som prikrývku pod kraje matraca dole a nevedela si to vytiahnuť pri sťahovaní sa po postieľke nad hlavu... Ale ročná/ rok a pol už v pohode spala so svojim vankúšom aj perinou.

katrin21
27. máj 2019

@daria2018 14 mesačné dieťa to nijako nenaučíš Musíš sa s tým len zmieriť. moja Je marcová a ešte do tejto jesene spávala vo vaku keď bolo treba ale teda po lete si už nezvykla čiže v podstate do nejakých dva a pol roka tolerovala vak ale potom už ho nechcela keďže v lete si od neho trochu odvykla takže potom už sme prešli len na detský paplón ich ale aj tak sa vždy odkope chodím ju zakrývať a to má Už tri roky... pre 14 mesačnom dieťati nehrozí že ju naučíš na paplón.. musíš len zakrývať alebo ju necháš ešte nejaký čas v tom vaku

zuzka102
27. máj 2019

Však ju nechaj vo vaku, moja tak spáva, a to ma 2 a štvrť roka. Ona tak putuje v noci po posteli, neskutočne sa otáča, prehadzuje, premiestňuje v spanku, že akákoľvek perinka je na nej len chvíľu. A keďže nechcem, aby prechladla odokryta, tak radšej spací vak ma, a spí sa jej v ňom úplne v pohode. Tým len chcem povedať, že vyslovene naučiť dieťa (také malé ako máš ty) spať s perinkou sa podľa mňa nedá.

siska25
27. máj 2019

@daria2018 moje deti v spacich vakoch nikdy nespali. Ako malicky spali v zavinovacke a neskor pod tenkou dekou. Okolo 1,5 roka dostali detsky paplon a v troch rokoch uz normalne velky. Prostredny syn spi odmalicka zakryty, paplon ma celu noc na sebe, ma rad ked sa moze zabalit do niecoho. Najstarsia a najmensi zasa neznasaju byt zakryti. Celu noc spia na paplone. Ako ich zakryjem, este ani z izby nevidem a su odkopani. Uz to ani neriesim. Davam im tielko a teplejsie pyzamo v zime, plus im radsej prikurim, aby im nebola zima. Chori nebyvaju z toho.

lula313
27. máj 2019

Naša má tiež 14 mesiacov a nespi ani vo vaku, ani nicim prekrytá.

adalmba
28. máj 2019

Moje dvojčatá majú tiež 14 mesiacov a správajú obaja pod paplónom od 6 mesiacov. Teda na ňom. A v zime mali aj spací vak aj paplón.

evkamotka
28. máj 2019

Moj ma 20m a spi cez den pod lahkou dekou, v noci vo vaku. Podla mna moze pokojne este byt vo vaku, v noci sa ti akurat odkope. Ak chces velmi perinu, ved zacni dennym spankom

gabulienka623
28. máj 2019

Moje spali do vyše 4r vo vaku 🙂)) boli na to zvyknuté, neprekážalo im to. A aspoň som sa vyspala aj ja, nemusela som v noci vstávať ich zakrývať.

jumama
28. máj 2019

Davala som maly detsky paplon na sirku - vydrzalo jej to trosku dlhsie, kym sa odkopala.

ckatka
10. dec 2021

Môj spí so mnou v posteli. Paplonom normálnym velkym.je zakrytý hádam,od 6m (dovtedy hackovana deka ktorú keby si aj stiahol na hlavu tak to,nevadí.
Niekedy sa odkope niekedy nie. Neriešim. Spim. Keď mu je zima, prikotula sa ku mne asi.