Ako pomôcť dieťaťu po operácii zvládnuť emócie?
Prosim vas piatok mal syn 8 rocny operaciu mal aj narkozu vsetko ako ma byt uz sme doma ale je velmi smutny , na kazdeho je nervozny , ked nieco rozprava rozplace sa atd nemate s tym skusenosti 😔
Bola si niekedy po narkoze? Moze mu byt poriadne zle, vsetko boliet, niektori zvracaju hnackuju a trva par dni kym sa z toho dostanu. Navyse netusime aky rozsah zakroku mal syn (bolest??). Ved si vezmi aka si nervozna Ty na okolie, len ked Ta boli hlava...
Tak neviem, ja som už dlhšie po operácii a aj keď mi je lepšie, stále viem byť smutná a veľmi nepríjemná a niekedy mi je aj do plaču, tak neviem ...ved syn je len dva dni po operácii ...
vsak po operacii je to normalne potrebuje cas na rekonvalescenciu
@anonym_autor ja teda som po velmi malom zakroku v plnej narkoze prespala po navrate domov cely tyzden. Ale 8 rocny by uz mohol vediet pomenovat emocie. Len ak je unaveny tak asi nema naladu na rozoberanie a debaty. Daj mu cas a priestor na zotavenie.
Treba pomojkat aj polutovat, vyjadrit uznanie za to ze to zvladol. Predsa len nejde o rozbite koleno.
@anonym_autor V prvom rade je to dieťa a má nárok byť smutný, nervózny keď sa necítil dobre a vo svojej koži.
Musíte mu byť oporou. Dopriať mu čas na rekonvalescenciu. Pohladiť, rozveseliť ho a v prvom rade pochopiť. Prejde to.
@anonym_autor mal strach o seba, o zivot…. Mnoho dospelych ma traumu a mnoho z nich postraumu aj po obyčajnej operacii. Googli

@anonym_autor tak asi ma bolesti / neprijemne pocity? 2 dni po operacii ma narok na nevrlost, nie? Ja po pruhu som bol niekolko dni "nanic"...