Ako riešiť opakované poznámky u žiakov?
Prosím vás ako reagovať a riesit problémy ako rodič ak syn a viaceré deti z riedy nosia ustavične poznámky ( 4 ročník ZŠ) typu : ohadzoval spolužiaka papučou, hádzal si fľašu , kričal cez prestávku, klepal nohou pod lavicou cez hodinu, ležal na lavici, valal sa po koberci cez prestávku, jedol na začiatku hodiny ( zazvonilo a mal posledný hryz jablká) , nevie sa správať v škole, klepal spolužiakovi na stoličku počas vyučovania , hojdal sa na stoličke ...takéto poznámky dostávajú denne alebo každý druhý deň asi 8 chlapcov v triede ... Ináč sú to chalani šikovní vždy pripravení do školy dobre sa učia .... Sme na nervy z toho že dohovarame im, samozrejme sa tvária že chápu že to nemajú robiť a vždy niečo .....toto ide stale od prvého ročníka opakovane celé školské roky ....
Keď tí chalani budú ôsmaci, tak sa jej to vráti aj s úrokmi.
@akje https://www.ruzinovskeecho.sk/clanok/pod-kamera...
Neviem, ale robí tam kamarátka a bolo to kvôli šikane.Aj na topkách bol o riaditeľovi článok nemám teraz čas to hladat
@mamutka alebo tu ide o to, že decká majú rešpektovať učiteľov. Nechápeš? Nejde o koberec, hádzanie papúč, ide o to že majú pocuvnut učiteľa, keď ich na niečo upozorní. Evidentne detičky majú na háku, ako svojich rodičov 🙂 nabudúce možno budú liezť po parapete, a tiež budú mať na salame. Alebo sa im rovno smykne ručička
@1ryba spomínaš super minula doba keď učiteľ bol autorita ...častokrát vynútená autorita, plne strachu a hanby , výsmechu a nadradenosti a fyz.trrestov ...do dnes si pamätám niekoľko výsmechov a strapnenia keď som náhodou niečo nevedela ...sebavedomie na nule ...našťastie tá doba pominula 🙏
@luccija aj na našej škole bol návrh z rady školy ale 87% učiteľov nesúhlasilo kamery do tried
@akje kamery na chodbách máme aj my a často sa používajú ako dokazovanie keď sa stane problém ....
@margaretka Ja som nezazila ziadne trapenie, ucitel bol prirodzena autorita a mal respekt. Studovala som na dost dobrom gymnaziu.
V dnesnej dobe ale zazivam rodicov bez akejkolvek sebereflexie.
Ty budes jedna z nich zrejme, evidentne mas u syna nulovy respekt ty sama podla toho, co citam, vie, ze mu nic nehrozi a robi si s tebou, co chce
@mircalla to nevysvetlis.. všetky tú pomaly majú traumy pre psychiatra a doma anjelikov. A potom takéto deti stretnú ľudí, ktorí im ukážu čo je rešpekt...
@mircalla ja som písala o základnej škole 1. Stupňa a teda aj porovnanie autority na 1.st.ZS , strednú školu neviem prečo k tejto téme splietas , to sú už skorodosplaci aj iný prístup učiteľov .... Ale ja som včera túto tému s tebou uzavrela nemám dôvod s niekým zatrpknutym sa nechávať urážať !
@misiak7777 keď čítam aké sú z vás supermartky ( ak matky ste nemám čas snorit či máte v profile uvedené deti) a superzeny fakt vám prajem nech by ste si to zažili mať trápenie a starosti tohto typu !
@margaretka Rovnako to bolo na zakladnej, ucitelia mali autoritu takmer vsetci, takze toto neobstoji.
Ja som zatrpknuta? Ty si tu otvorila temu, ze si frustrovana a zufala, nie ja.
Ja sa snazim vidiet vec vzdy z oboch stran, ty pises, ako detom dohovarate, ze su to chalani sikovni a vzdy pripraveni...Akoze nechapem, ako to mozes tvrdit, ty snad zijes s tymi siedmimi dalsimi chlapcami, ze len si to myslis alebo ti to povedali ich matky?
Ja teda si netrufam tvrdit, co sa deje v inych rodinach, ty rovno pises, aki su inak vsetci super, vcelku odvazne tvrdenie, kedze to nemozes vediet.
@mircalla však nemusíš všetkému chápať je to normálne ! Nechap ! Viac krát som to tu vysvetlila ...normálne zmýšľajúci človek pochopí , ak má snahu alebo vie si predstaviť situáciu. Ty nie , nevadí alé neurazaj len preto že nepoznáš rodiny a masívny názor . Prajem pekný večer . Zajtra ráno zmazem diskusiu , ako som uviedla a poďakovala vyššie
@akvi Ano, chapem ako to myslis ze naco by mal rodic budovat respekt k inemu cloveku a uz duplom ak ten clovek respect nici. Ale v tomto pripade mam pocit akoby ta ucitelka bola uz doslova obet. Mne je jej hrozne luto. Citit z jej marnej poznamkovej snahy tolko zufalstva.
Ti chlapci na nu uz asi pozeraju ako na trapnu neuroticku a na jej poznamkach sa zabavaju, tak isto ako to robia rodicia. Podla mna je to priserne naucit tak male dieta taky koncept, ze toto je moj ucitel ktory ma byt moj vzor a tak mu na oko predvadzam divadlo respektu, ale v skutocnosti sa z neho smejem. Citit z toho zavan nadradenosti a sikanu.
Ja tak laicky chapem poznamku ako nastroj na extremne situacie a ta poznamka ma zlepsit spravanie dietata v skole. Skorigovat chyby tak ze rodic a ucitel na probleme pracuju spolu.
Ale tato ucitelka pise poznamky za kazdu prkotinu (5 poznamok denne) a tym padom stracaju na ucinku pre to dieta, ale hlavne pre rodica.
Na druhej strane vedenie skoly vsetky tie poznamky berie ako pravoplatne, ucitelku za ne chvali a vyvodzuje z nich dosledky a oznacuje dieta za problemove a posiela ho za psychologom.
Tak je jasne ze ucitelka ich bude pisat nadalej lebo za nou stoji jej nadriadeny, ale kym ich rodic bude ignorvat, nic sa nezmeni. Totalne zacarovany kruh.
Ja som mala hrozne nervy ked som pred rokom viedla syna do skoly. Bola som pripravena na najhorsie Skola je v mojich ociach, ako pises, institucia plna neznamych ludi ktorym odovzdavas svoje dieta. Neviem ci som mala stastie na skvelych ucitelov a skolu alebo je tu kde zijem skutocne iny pristup. Som velmi spokojna.
@margaretka oki, máš doma vychovaneho anjelika a učiteľka je zlá, lebo chce aby ju počúval. Nech si aj lezie po okne...
@andreatytler tak ja si všeobecne myslím, že aj učitelia sú obeťami v tomto drbnutom systéme. Akurát teda mi ich nie je ľúto z jednoduchého dôvodu - oni môžu odísť, nemusia v tom zotrvávať. Ale z nejakého divného dôvodu to robia a preto nemám dôvod ich ľutovať. Ba priam opačne, rozumiem tomu, prečo sa mnohým deje to, čo sa im deje a to ich večné sťažovanie sa na otrasné deti a ešte horších rodičov považujem jednak za fnukanie a tak isto za totálnu slepotu, lebo nevidia a nechápu a nechcú vidieť a chápať.
A by ma zaujímalo v tomto konkrétnom prípade, že ako učiteľka reaguje na situácie, keď jej dieťa príde povedať, že "Janko mi robí zle". Teraz si budem úplne hnusne domýšľať, ale stavím sa, že táto osoba decku povie, "nežaluj". A čo robí ona? Žaluje rodičom. Ok, dnes mám cynickú náladu, ale ako začal sk.rok, tak pomáham ľuďom riešiť až príliš veľa takýchto situácii, úplne absurdných 😅🙈.
@margaretka moj syn dostaval taketo poznamky takmer denne,vzdy doma mi to potom vysvetloval a vela krat to veru bolo uplne inak len mu neverili..automaticky poznamka.Riesili sme to prestupom do inej triedy a tam odrazu klud..poznamky prestali.On je šikovný,vyborne sa učí ale hold pani ucitelke z nejakeho dovodu ležal v zalúdku..nas nakopla k presunu do inej triedy poznamka pani ucitelky,ze naš syn je v triede neoblubený..vtedy jej moj manzel povedal,nech si položí otazku na kolko je ona oblúbená..
@akje videla som ze prestava mať rád školu,keď sme mali rodičko cez covid cez zoom tak som na malom videla ze ked počul jej hlas tak znervóznel,len chodil chudačik po dome ani sadnúť si nevedel,vtedy mi začalo dochádzať že nie je niečo ok..hneď po presune sa vrátili jeho vety.."tak sa tešim do školy,,.."dnes bolo super,,..
@akje a ano stres to bol neskutočný pre celú rodinu,mali sme normalny víkend a zrazu spravy od pani učitelky, čo ešte na pondelok treba,vždy rušila.Kolkokrát som oči prevracala že čo zas rieši za zbytočnosti.Velmi rada sa vo veciach rýpala,nevedela ich akoby prehliadnuť.Uvediem príklad..deti boli nastúpené v rade a ako sa pohli tak niektorému pristupil niekto papuču a vyzul,samozrejme sa tlačili deti tak nechtiac..bol tam aj syn akurat za tým žiakom,ale tvrdil mi,že on to neurobil.Ale všetci len naňho začali zvalovať ze ano,tolko doňho hudli až sa priznal.Doma ale plakal,vraj sa priznal aby mal pokoj,ale nespravil to..neviem prečo aj ostatní to zvalovali akurat naňho ale mám pocit ze ten negatívny prístup z jej strany,ovplyvňoval celú triedu..že si proste zvykli aj iní ze on dostava poznamky často tak to musí byť JEDINE on.Mna len mrzí že sme tam zabili 2 roky..že sme ho nepresunuli skor.
@deti95060810 Odhryznúť z jablka na konci prestávky? Poznámka bola za jedenie počas hodiny, pre mamičku posledný hryz po zazvonení. Ešte kým ho dožuje, odhodí, poprípade utrie ruky ...a teraz si predstav, že to urobí polka triedy(a nemusí ísť len o jablko), namiesto učenia bude 10-15 detí dožúvať desiatu a zvyšné sa budú na nich pozerať? @margaretka Aj moja dcéra chodí do triedy, kde je "neschopná" učiteľka, lebo deti nezvláda. Veď "iba" hodil papuču, veď "iba" dojedol jablko, veď sa "iba" hojdal na stoličke...milé mamičky, kým označíte učiteľku za neschopnú, každé toto "iba" vášho dieťaťa si vynásobte počtom detí vo vašej triedy....a tie poznámky nie sú pre nič za nič, správanie vašich (inak veľmi šikovných a vždy pripravených) detí vyrušuje a ohrozuje (áno ohrozuje! napr. nešťastne hodená papuča či fľaša, dokáže ublížiť) ostatné deti, ktoré školu berú zodpovednejšie.
haha ucitelka ma vela casu. U nas poznamky vobec neexistuju. taketo prkotiny sa neriesia. Akoze co je na tom, ze sa cez NPRESTAVKU valal po koberci?
@akje Za našej doby to tak fungovalo, učiteľ napomenul a my sme mali rešpekt. Teraz to už bohužiaľ neplatí. Napr. v dcérinej triede prišla mamička na rodičovské aj so synom, pretože sa doma sťažoval, že pani učiteľka stále kričí a dostáva poznámky a ona chce vysvetlenie. Tak sa ho pani učiteľka pred nami všetkými spýtala, že či kričí hneď ako príde do triedy a prečo vlastne kričí. Chlapec na to odpovedal, že nie, že ich najskôr upozorní, 1-2x, niekedy aj 5x 😀. A keď ju neposlúchnu tak začne kričať. A keď sa ho opýtala, že prečo ju napríklad konkrétne on neposlúchne a vystrája aj keď vie, že bude kričať a dostane poznámku, tak povedal, že doma sa rodičia na jej poznámkach iba smejú...čo mi úprimne pripomína autorku, ktorá tiež zľahčuje situáciu.

@misiak7777 ja nemám nijakú traumu, ale tie poznámky čo dnes učiteľky niektoré píšu, to už je cez. No váľali sa na koberci cez prestávku…a? Deti. Hodil papuču? Tak ho zrovnam… akože úprimne, dnes tukne do Edu a kopíruje poznámky x deckám, žiadna robota, osem deti ma poznámky naraz. Keby to mala ručne pisat ako kedysi, tak si to rozmyslí 😅