icon

Ako sa brániť proti psychickému útoku od rodiča zo školy?

21. okt 2024

Dobrý deň prajem . Chcela by som sa len s vami ženy poradiť .. od septembra nastúpili deti do školy , a jedna matka sa prišla po mesiaci sťažovať že jej chlapcovi sa v škole ubližuje.. začalo sa to riesit , aj s výchovnou poradkyňou . Proste chlapec tej matky si navymýšľal na našu dcéru že mu zle robí , pritom tam mal konflikt ešte s ďalšími dvoma spolužiakmi . Teraz ma jeho matka psychicky týra . Každá vec co sa stane je hneď na našu dcéru , útočí mi na rodinu , že si mám dať dieťa liečiť , že je problémové , že je to dlhodobá šikana . Pritom ja svoje dieťa poznam a viem že to čo rozpráva na našu dcéru nieje pravda. Rozpravala som sa aj s učiteľkou aj s výchovnou poradkyňou či mám navštíviť s dcérou lekárku , povedala mi že ona vôbec na nej nepozoruje zeby deťom ubližovala a už vôbec nie že sa jej cela trieda boji .. len ja už tie psychycke útoky od tej matky nezvládam . Jej syn jej niečo povie , niečo si vymyslí a ona mu to zhltne aj s navijakom ..
boli ste prosím niekto v podobnej situácii ? Alebo mi aspoň viete poradiť na koho by som sa mala obrátiť ?
P.s učiteľka aj výchovna poradkyňa mi povedala že to čo rozpráva ta matka mne , nieje pravda tak ako to rozpráva ..
naša dcéra nemá sklony k agresivite .. keby to rak bolo tak mame s nou problém aj doma aj na ihrisku .. naša je skôr taká ľútostiva ..
neviem na koho sa obrátiť
Dakujem že ste dočítali až sem

ina2405
21. okt 2024

@777januska777 pravdaže áno, ale máme ruky, nohy a rozum v hlave, všetko od Pána Boha. My sa máme modliť za múdrosť a silu, ale aktívne musím konflikt riešiť. To neznamená, že nepriateľa nenávidím. Nie, ale povoľný postoj veci zhoršuje a ľudí necháva ďalej konať zlo. Už keď chceme byť veľmi filozofickí. Na vnútornej rovine mám nepriateľa milovať, na vonkajšej mu NESMIEM dovoliť zachádzať so mnou ako s handrou.

ina2405
21. okt 2024

@777januska777 inak 3% ľudí majú psychopatické črty, keď by im zvyšok ľudí dovolil robiť všetko čo chcú, ako by to vyzeralo? To sú ľudia medzi nami, manipulátori, despotickí šéfovia, šikanujúce kolegyne.

777januska777
21. okt 2024

@ina2405 v mojom komentári som tvrdila, že dôležitá je priama obrana. Oni obidve moznosti sa predsa nevylučujú, aj zehnat a modliť sa za nepriateľa ale sa proti nemu aj brániť aktívne.

ina2405
21. okt 2024

@777januska777 vieš, aj tá mamička má slobodnú vôľu a ja neverím v zmenu "srdiečka" len tak. To by na svete neboli vojny. Ale verím tomu, že aj v prísnosti je láska.

autor
21. okt 2024

@martul ano triedna sa pitala deti , oni povedali že nič nevideli , aj učiteľky že nič sa v škole cez prestávky nedeje , je tam aj učiteľka cez prestávky ..

autor
21. okt 2024

Ja som bola dnes po škole za výchovnou poradkyňou a pitala som ju nech mi teda poradí čo mám robiť .. povedala mi že ona si ju ešte predvola , aby sme s políciou ešte počkali .. že takýto prípad ešte nemala aby sa matka takto správala a to som sa dozvedela dokonca že dotyčná ma 4deti , ja mám jedno a nechodím do prace , plne sa jej venujem ..

bejbypd
21. okt 2024

To že nechodíš do práce a plne sa jej venuješ ,ale neznamená ,že o to si lepšia maminka .to si musíš uvedomiť ty ..ale ak mamka robí zle ,ako som písala predtým treba to riešiť ,s ňou a so zvyškom čo s tým súvisí ,to znamená triedna ,poradkyňa ,niekto z vedenia a ty ..o tom musia byť zápisy..

autor
21. okt 2024

@bejbypd ano . Výchovna poradkyňa s ňou rozpravala v škole myslela si že už bude dobre ale ja som dnes prišla za ňou že zas ráno ma oslovila v škole a povedala mi že ešte raz si ju predvolaju

autor
21. okt 2024

@bejbypd ja som sa učiteľky pitala na to , či mame zajst s dcérkou k odborníkovi , ona mi povedala že ona v tomto smere nevidí problémy

bejbypd
21. okt 2024

Stále mi je záhadou prečo sa nestretnete všetci spolu ? Takýto návrh nepadol ?

petronela1985
21. okt 2024

@777januska777
@laura9214 dievčence, vy si radšej založte vlastnú tému a tam si môžete vymieňať svoje kresťanské názory. Autorka témy pochopiteľne dosť ťažko znáša útoky na seba a svoju dcéru, chodí za kompetentnými, pýta sa, rieši to. To, že vy jej tu miesto normálnej rady pomaly vypisujete, aby sa modlila za šialenú ženskú, ktorá terorizuje jej rodinu, je tak mimo ako sa len môže byť mimo. Sú to drísty. Každý normálny človek, najmä rodič, má potrebu ochrániť svoje dieťa, nie riešiť pomaly spásu duše agresora. Nech si za svoje hriechy zodpovedá sama, čo sa má za ňu ešte obeť modliť 🤦

autor
21. okt 2024

@bejbypd ka som to navrhla , aj muž , výchovna poradkyňa mi povedala že ona sa najskôr porozpráva s ňou osamote , že to by sa tak ani nemalo robiť že by boli obe strany

autor
21. okt 2024

@petronela1985 dakujem ❤️

bejbypd
21. okt 2024

To je veľmi zvláštne ..vždy keď sa na škole niečo riešilo bola som proti ,aby sme tam boli sami ..
Je dôležitá konfrontácia oboch strán a dopredu ti v dobrom vravím ,trvaj si na tom..

autor
21. okt 2024

@bejbypd určite budem s výchovnou poradkyňou hovoriť a budem na tom trvať .. pôjdeme s mužom do školy a nech všetky tie klamstvá povie v škole aj pred učiteľkou a výchovnou poradkyňou

bejbypd
21. okt 2024

Presne tak ..verím,že pravda bude na Vašej strane a držím palce

autor
21. okt 2024

@bejbypd dakujem ❤️

ada_alica
21. okt 2024

My sme riešili tiež šikanu v škole, sú stvrtacky jeden človek by neveril čoho sú dnešné deti všetkeho schopné, ako tá čo sikanovala doma veľmi nariekala a tvrdila ako nič také nerobí a všetkých má omotanych okolo prsta .... lebo dobre vedela,že ak.by sa priznala bude doma naozaj zle..... chcem tým iba povedať,že keďže človek nie je priamym účastníkom konfliktu môže byť riešenie veľmi náročné..... skúste sa trošku odosobniť a porozmýšľať nad riešením, držím palce

laura9214
21. okt 2024

@petronela1985 dobre som chcela...ale tak jasne... môže prísť nakopat jej zadok a vyhubovat ju..jasné ..aj to je moznost😊😊😊😊😊

lenkakravcova
21. okt 2024

Len k tomu dotykaniu sa: skutočne nech sa dcéra nedotýka iných detí len tak. Čo keď je ten chlapec nejaký autista a každý dotyk berie ako útok voči jeho osobnému priestoru?
Skús jej povedať, nech sa drží od neho ozaj ďaleko. Aby nemal/i zámienku..

ahhola
21. okt 2024

Mas chlapa? Nech ide par krat predecko a peknu tu potvoru zrengenuje... 😡😠😡

autor
21. okt 2024

@lenkakravcova to jej hovorím stále nech ho obchádza oblukom

autor
21. okt 2024

@ahhola mám muža ..

ahhola
21. okt 2024

@lenkakravcova
autista sa len tak v dnesnej dobe vyskytne v beznej triede, hej? 😅A mlady sa stazuje na ine, otrieskala mu hlavu o lavicu😅

Autor, taku hrubicu vo vybranom slove a 2*🧐

autor
21. okt 2024

@ahhola nechápem čo ste napísala

ahhola
21. okt 2024

Niekedy staci upreny neprijemny pohlad... ako dlhy dialog.

petulda333
21. okt 2024

@ahhola ano,aj autista moze byt v beznej triede. Su rozne stupne autizmu

nikaeli
21. okt 2024

Požiadala by som písomne pani riaditeľku o stretnutie. K písomnej žiadosti sa musí vyjadriť. Opísala by som situáciu, aj to, že si to už konzultovala s triednou učiteľkou, výchovnou poradkyňou a nič sa na veci nezmenilo, matka si ide svoje. Navrhla by som prítomnosť rodičov oboch detí, triednej učiteľky, vých.poradkyne a niekoho z vedenia školy. Možno by bolo fajn urobiť aj stretnutie oboch detí spolu s rodičmi, triednou uč., vých.poradkyňou a vedením školy. A nech tam mladý pán porozpráva, ako mu slečna trepe hlavu o lavicu. Nezabudni na zápisnicu zo stretnutia a zoznam prítomných. Držím prsty.

zanka777
21. okt 2024

Nechcem samozrejme v žiadnom prípade ociernovat vašu dcéru len my v škole máme tiež jeden prípad tiež dievča ktoré je doma pred rodičmi anjelik ako fakt ukážkové dieťa čo sa týka prospechu aj správania doma.... Ale v škole je to jedna katastrofa... Nadáva uráža deti bije sa no hrôza... Tak ja len že snáď to nebude aj vás prípad radšej by som si aj z iných zdrojov ideálne spolužiakov zistila ako sa správa .... Ale zas to čo opisujete je extrém že bucha hlavu o lavicu atď...to už asi chlapec zistil že mama mu všetko zhltne tak ide do extrému aby vám robil zle...

petulda333
21. okt 2024

@zanka777 ved ucitelka sa vyjadrila,ze s jej dcerou problemy nie su