icon

Ako sa pripraviť na stretnutie s výchovným poradcom?

ivanabat
19. sep 2025

Ahojte,

chcem sa informovať a poradiť. Synovi sa v škole už minulý rok posmieval jeho spolužiak, keďže im vypadla vtedy triedna učiteľka a zastupovala ju iná, ktorá nemala záujem čokoľvek riešiť, tak sa s tým chlapcom všetko riešilo len dohovorom. Dúfala som, že tento školský rok už chlapec trochu dozrel a nebude v tom pokračovať. Realita je však taká, že od začiatku školského roka v tom ten chlapec pokračuje, posmieva sa mu, nadáva mu, vyhráža sa mu, že ak niekomu niečo povie, tak môj syn dostane nakladačku. Syn mi doma nič povedal, len sa mu zhoršovalo správanie a nechcel chodiť do školy, aj keď som sa s ním rozprávala, nikdy nič nepovedal. Až predvčerom mi dcéra povedala, že videla brata smutného sedieť nad desiatou. Vtedy som ho konfrontovala, že ak sa niečo deje, teraz je ten moment, kedy mi to fakt musí povedať. A vtedy to teda celé priznal. Okamžite som volala triednej učiteľke, že čo sa deje, tá mi povedala, že si všimla posmešné správanie zo strany tohto chlapca a dohovárala mu, ale teda hneď na ďalší deň sa s ním ešte raz porozpráva a ak to nepomôže, tak potom môžeme ísť cestou stretnutia s rodičmi. Tento postup sa mi nepáčil, ale pristala som na to s tým, že si veruže dám na to pozor. Včera som vyzdvihla syna zo školy, ten sa mi v momente zrútil, začal plakať, že učiteľka sa rozprávala na chodbe s tým chlapcom a potom odišla preč. Cez prestávku ten chalan povedal synovi, že nech sa teší na večer, vie kde býva a príde ho zbiť jeho otec. Bola som v šoku a nahnevaná, že učiteľka nezvýšila pozornosť v tejto situácie, ani ten rozhovor nebol dostatočný. Cestou domov sme tohto chlapca stretli, tak som ho konfrontovala, pokojne, bez kriku, ale prísne a rázne, že s tým správaním skončil a ak v tom mieni pokračovať, tak ho čakajú dôsledky, ktoré sa mu páčiť nebudú. Chlapec sa rozplakal, zrejme doma povedal teda, že som sa s ním rozprávala a dnes mi písala učiteľka, že mňa aj syna očakávajú v škole pred vyučovaním v utorok na stretnutie s výchovným poradcom, aby sme riešili vzniknutý výchovný problém.
Moja otázka znie, na čo sa mám pripraviť, ako toto stretnutie prebieha?
Ďakujem za rady a názory!

Strana
z3
jumama
19. sep 2025

Vsak bud uprimna a povedz ako sa veci maju. Mozno si vypocuju obe strany, povedia co sa patri, nepatri, a malo by to pomoct. Bohuzial sikanuje vacsinoou ten, co je nejakym sposobom doma prehliadany ci sikanovany, ten otecko urcite nebude ublizovat vam, skor vytrieska svojho syna...

lukbe
19. sep 2025

Neboj sa, povedz to ako tu. Možno sa im nepáči, že si toho chlapca konfrontovaka sama, ale učiteľka s ním na chodbe, to tiež nebolo ktovieco.

pribinak
19. sep 2025

Tu uz bolo dosť dohovárania a vysvetľovania. Ja by som žiadala školu o konkrétne kroky a zapojenie socialky.
Potom budeš dieťa ťahať po psychiatrii a terapiach a henten sa bude drzo smiať

mimaapeto
19. sep 2025
@jumama

Vsak bud uprimna a povedz ako sa veci maju. Mozno si vypocuju obe strany, povedia co sa patri, nepatri, a malo by to pomoct. Bohuzial sikanuje vacsinoou ten, co je nejakym sposobom doma prehliadany ci sikanovany, ten otecko urcite nebude ublizovat vam, skor vytrieska svojho syna...

@jumama tak to si len ty myslíš... mala som v okolí prípad keď dieťa robilo zle doslova šikanovalo ale otecko bol policajt a zasrana si zastával a dokonca ešte ten ktorému ubližoval bol označovaný za provokatéra.... si sama na deti? máš manžela? určite by som si vzala garde na stretnutie a stála si za svojim.. ty si ho len konfrontovala nakoľko sa situácia hrotila.. aby sa niekto môjmu dieťaťu takto vyhrážal ver že ja by som asi s kľudom nevystupovala voči tomu zasranovi

ivanabat
autor
19. sep 2025

Som sama na deti, takže garde si nemám zobrať aké. Ja som na neho nehučala práve preto, že mne je bolo jasné, že on to doma môže podať akokoľvek a ja chcem mať svedomie čisté, keď príde na stretnutie v škole. Ten chalan istotne spokojný doma nie je, keď takto ničí život môjmu synovi.
Skôr ma zaujímalo, ako takéto stretnutie prebieha. Že či sa tam automaticky zúčastnia aj rodičia toho chlapca alebo to bude prebiehať oddelene. Či tam bude aj riaditeľ alebo len učiteľka a výchovný poradca.
Som pripravená na to, použiť argumenty ako účasť sociálnej kurately a v najhoršom aj policajta, ktorému prislúcha vyšetrovanie šikany v ich škole.

belbel
19. sep 2025

Čl. 4
Preverovanie podozrenia zo šikanovania
(1) Riaditeľ školy alebo ním poverený pedagogický zamestnanec alebo odborný
zamestnanec zostavuje skupinu zamestnancov školy, ktorá navrhuje a zabezpečuje
postup pri riešení šikanovania; jej členmi sú najmä triedny učiteľ, školský psychológ,
školský špeciálny pedagóg, výchovný poradca.
(2) Opatrenia, metódy a postupy pri obmedzovaní šikanovania a nápravy jej dôsledkov
sa navrhujú tak, aby zodpovedali vývinovej zrelosti, emocionálnej zrelosti a veku
šikanujúceho, šikanovaného a účastníkov šikanovania, vrátane detí so špeciálnymi
výchovno-vzdelávacími potrebami a žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími
potrebami.
(3) Riaditeľ školy alebo ním poverený pedagogický zamestnanec alebo odborný
zamestnanec pri preverovaní incidentu, ktorý zahŕňa podozrenie zo šikanovania
bez zbytočného odkladu najmä
a) zabezpečí pomoc a ochranu potencionálnemu šikanovanému,
b) zabezpečí, aby v priebehu preverovania nedošlo k ďalšej konfrontácii medzi
potencionálnym šikanujúcim a potencionálnym šikanovaným,
c) informuje zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia potencionálneho
šikanujúceho, potencionálneho šikanovaného a potenciálnych účastníkov
šikanovania,
d) spíše a zaeviduje záznam o incidente.

zdroje https://www.minedu.sk/prevencia-a-riesenie-sika...
https://www.minedu.sk/data/att/d76/32441.fb1a83...

Opatrne pri konforontácii..... Čl. 4 číslo 3 bod b).... ty poznáš syna, či by ustál situáciu a množstvo autoríť, šikanujúceho chalana, jeho rodičov atď... pri preverovaní by nemali byť šikanovaní a šikanátor spolu konfrontovaní, pretože nalomená psychika väčšinou zlyhá a tlakom môže šikanovaný chcieť rýchlo ukončiť nepríjemnú situáciu a poprie to, zľahčí, .....

ivanabat
autor
19. sep 2025
@belbel

Čl. 4
Preverovanie podozrenia zo šikanovania
(1) Riaditeľ školy alebo ním poverený pedagogický zamestnanec alebo odborný
zamestnanec zostavuje skupinu zamestnancov školy, ktorá navrhuje a zabezpečuje
postup pri riešení šikanovania; jej členmi sú najmä triedny učiteľ, školský psychológ,
školský špeciálny pedagóg, výchovný poradca.
(2) Opatrenia, metódy a postupy pri obmedzovaní šikanovania a nápravy jej dôsledkov
sa navrhujú tak, aby zodpovedali vývinovej zrelosti, emocionálnej zrelosti a veku
šikanujúceho, šikanovaného a účastníkov šikanovania, vrátane detí so špeciálnymi
výchovno-vzdelávacími potrebami a žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími
potrebami.
(3) Riaditeľ školy alebo ním poverený pedagogický zamestnanec alebo odborný
zamestnanec pri preverovaní incidentu, ktorý zahŕňa podozrenie zo šikanovania
bez zbytočného odkladu najmä
a) zabezpečí pomoc a ochranu potencionálnemu šikanovanému,
b) zabezpečí, aby v priebehu preverovania nedošlo k ďalšej konfrontácii medzi
potencionálnym šikanujúcim a potencionálnym šikanovaným,
c) informuje zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia potencionálneho
šikanujúceho, potencionálneho šikanovaného a potenciálnych účastníkov
šikanovania,
d) spíše a zaeviduje záznam o incidente.

zdroje https://www.minedu.sk/prevencia-a-riesenie-sika...
https://www.minedu.sk/data/att/d76/32441.fb1a83...

Opatrne pri konforontácii..... Čl. 4 číslo 3 bod b).... ty poznáš syna, či by ustál situáciu a množstvo autoríť, šikanujúceho chalana, jeho rodičov atď... pri preverovaní by nemali byť šikanovaní a šikanátor spolu konfrontovaní, pretože nalomená psychika väčšinou zlyhá a tlakom môže šikanovaný chcieť rýchlo ukončiť nepríjemnú situáciu a poprie to, zľahčí, .....

@belbel Lenže ja si myslím, že práve konfrontácia medzi synom a tým spolužiakom nastáva dennodenne a s autoritami a rodičmi sa to udeje v utorok. Ja naozaj neviem, ako zareaguje syn, viem toľko, že je nešťastný, do školy odmieta chodiť a chlapca sa bojí, takže je možné, že to poprie.
Pre mňa je zaujímavé, že učiteľka o tom celom už vie a aj napriek tomu cez prestávky nezvýši pozornosť a necháva triedu bez dozoru, pričom som jej závažnosť situácie vysvetlila.

belbel
19. sep 2025
@ivanabat

@belbel Lenže ja si myslím, že práve konfrontácia medzi synom a tým spolužiakom nastáva dennodenne a s autoritami a rodičmi sa to udeje v utorok. Ja naozaj neviem, ako zareaguje syn, viem toľko, že je nešťastný, do školy odmieta chodiť a chlapca sa bojí, takže je možné, že to poprie.
Pre mňa je zaujímavé, že učiteľka o tom celom už vie a aj napriek tomu cez prestávky nezvýši pozornosť a necháva triedu bez dozoru, pričom som jej závažnosť situácie vysvetlila.

@ivanabat nemyslí sa tým dennodenná konfrontácia, ale konfrontácia pri samotnom vyšetrovaní, aby nebol konfrontovaný, pretože napriek tomu, že on je obeť, častokrát pod vplyvom emócii, strachu a autorít, ktoré budú hájiť druhú stranu, tak práve táto situácia ho opäť tomu všetkému vystaví a môže sa dokonca stať, že bude nakoniec on považovaný za provokatéra a podobne...mali by byť vypočutí od seba a následne opatrenia by mala navrhnúť a prijať škola za spoluúčasti rodičov na celom procese

belbel
19. sep 2025
@belbel

@ivanabat nemyslí sa tým dennodenná konfrontácia, ale konfrontácia pri samotnom vyšetrovaní, aby nebol konfrontovaný, pretože napriek tomu, že on je obeť, častokrát pod vplyvom emócii, strachu a autorít, ktoré budú hájiť druhú stranu, tak práve táto situácia ho opäť tomu všetkému vystaví a môže sa dokonca stať, že bude nakoniec on považovaný za provokatéra a podobne...mali by byť vypočutí od seba a následne opatrenia by mala navrhnúť a prijať škola za spoluúčasti rodičov na celom procese

tie materiály si minimálne preštuduj, je jasné, že nie všetko ide podľa "papiera" ale priprav sa na to čo najlepšie argumentačne... ešte jeden https://www.minedu.sk/data/att/141/32481.560a90... a pozri školský poriadok aj vašej školy, či a ako majú nastavený program proti šikane... odvolávaj sa na materiály

ivanabat
autor
19. sep 2025
@belbel

tie materiály si minimálne preštuduj, je jasné, že nie všetko ide podľa "papiera" ale priprav sa na to čo najlepšie argumentačne... ešte jeden https://www.minedu.sk/data/att/141/32481.560a90... a pozri školský poriadok aj vašej školy, či a ako majú nastavený program proti šikane... odvolávaj sa na materiály

@belbel ďakujem, preštudujem si samozrejme všetko, nech som pripravená.

belbel
19. sep 2025
@ivanabat

@belbel ďakujem, preštudujem si samozrejme všetko, nech som pripravená.

@ivanabat 🍀

deedol
19. sep 2025

napis este vek deti.

a nehladiac na to, ze si uvedomujem, ze si v prave, a drzim ti palce, priprav sa aj na to, ze maly sikanator to doma zvelicil (mohol pokojne povedat, ze si nanho kricala, ze si ho schmatla, udrela...) a ze budes musiet celit takymto obvineniam. velmi dufam, ze nie, ale bud pripravena aj na to.

(u nas v skole je prave preto zakaz riesit podobne problemy priamo s cudzim dietatom, vzdy len v pritomnosti zastupcov skoly.)

ivanabat
autor
19. sep 2025
@deedol

napis este vek deti.

a nehladiac na to, ze si uvedomujem, ze si v prave, a drzim ti palce, priprav sa aj na to, ze maly sikanator to doma zvelicil (mohol pokojne povedat, ze si nanho kricala, ze si ho schmatla, udrela...) a ze budes musiet celit takymto obvineniam. velmi dufam, ze nie, ale bud pripravena aj na to.

(u nas v skole je prave preto zakaz riesit podobne problemy priamo s cudzim dietatom, vzdy len v pritomnosti zastupcov skoly.)

@deedol Obaja majú 9 rokov. A ja som si plne vedomá, že z pohľadu školy (a rodičov toho chlapca) som to nemala robiť, ale tiež sa nikto nepostaví za moje dieťa, takže som to riešila takto. Uvedomujem si, že to môže vystreliť všelijak, ale nemohla som konať inak. A hej, rátam s tým, že povedal, že som na neho nakričala alebo aj iné.

deedol
19. sep 2025
@ivanabat

@deedol Obaja majú 9 rokov. A ja som si plne vedomá, že z pohľadu školy (a rodičov toho chlapca) som to nemala robiť, ale tiež sa nikto nepostaví za moje dieťa, takže som to riešila takto. Uvedomujem si, že to môže vystreliť všelijak, ale nemohla som konať inak. A hej, rátam s tým, že povedal, že som na neho nakričala alebo aj iné.

@ivanabat viem a uplne rozumiem. drz sa a napis pripadne, ako to dopadlo. ❤️

ivanabat
autor
19. sep 2025
@deedol

@ivanabat viem a uplne rozumiem. drz sa a napis pripadne, ako to dopadlo. ❤️

@deedol napíšem v utorok, ak mi nervy dovolia, lebo teraz som z toho nešťastná dosť, že ako to syn musí teraz zvládať v škole, pričom vidím ako mi na edupage chodia jednotky, lebo očividne ho skúša učiteľka na každom predmete. Dodám len toľko, že od prvej triedy mám pocit, že môjho syna nemá rada, lebo je trochu iný, má tiky, ktoré jej vadia, ale ktoré sa zlepšovali terapiou a aj bicyklom, ktorý miluje. Tiky už minulý školský rok úplne vymizli, nanešťastie sa začiatkom septembra vrátili, teraz už chápem prečo.

deedol
19. sep 2025
@ivanabat

@deedol napíšem v utorok, ak mi nervy dovolia, lebo teraz som z toho nešťastná dosť, že ako to syn musí teraz zvládať v škole, pričom vidím ako mi na edupage chodia jednotky, lebo očividne ho skúša učiteľka na každom predmete. Dodám len toľko, že od prvej triedy mám pocit, že môjho syna nemá rada, lebo je trochu iný, má tiky, ktoré jej vadia, ale ktoré sa zlepšovali terapiou a aj bicyklom, ktorý miluje. Tiky už minulý školský rok úplne vymizli, nanešťastie sa začiatkom septembra vrátili, teraz už chápem prečo.

@ivanabat zmizli, ked mal inu ucitelku, ano? mozno by som zvazila aj zmenu triedy/skoly.

ivanabat
autor
19. sep 2025
@deedol

@ivanabat zmizli, ked mal inu ucitelku, ano? mozno by som zvazila aj zmenu triedy/skoly.

@deedol nie, zmizli aj pri tejto učiteľke, nebolo to spôsobené učiteľkou. A zvažovala som zmenu školy, ale syn vyslovene nechcel, v tejto škole má naozaj dosť kamarátov, má to blízko ku mne do práce, aj na autobus domov a chodí tam aj jeho sestra.

anonym_7fdc49
19. sep 2025

ahojko pracujem v skole. otazka je kto zvolal vychovnu komisiu a preco. za mna si sa vobec nemala konfrontovat s dietatom, toto bolo cez ciaru. cudzí dospelý človek nemá čo vyčítať a vyhražať sa dieťaťu. tebe sa nepaci ako sa sprava on k tvojmu dietatu a ty si pravila to iste z pozicie sily (dospeleho). ak komisiu zvolavaju kvoli tomuto priprav si argumenty (napr. ze to bola nahoda ze ste sa stretli, ze syn sa ti zrutil pred skolou a preto si to takto riesila...) pravdepodobne sa rodicia stazovali v skole.
ak vsak sa to riesi z vasej strany ze dieta ublizuje tvojmu. mozete sa stretnut vy so skolou mozno pridu aj rodicia opacnej strany. priprav si presne citacie co mu hovori, ak vies ak kedy tak si zaznac aj datum, oni to budu samozrejme popierat, povedz ze nie je problem spytat sa aj inych ziakov v triede kto to pocul. trvaj na tom, aby dieta malo sedenie s psychologickou ak ju v skole mate (pravidelne). a nech skola zabezpeci z Centra poradenstva a prevencie preventistu, ktory bude s triedou parkrat pracovat a vysvetli im rizika a dosledky sikany a co vsetko sa za sikanu povazuje.
bude sa s toho robit vystup takze to co chces aby sa spravilo tak nech to zapisu do papierov.
tak isto skuste hladat dovod preco sa mu posmieva? je problem v rodine? rozvadzajú sa? malo pozornosti....
drzim palceky

zuzubb007
19. sep 2025

Dobre by bolo vypočuť si kamarátov syna čo na to vravia, či je všetko naozaj tak ako syn prezentuje, ak je chlapec problémovy treba to riešiť a hlavne povedať nech povie učiteľke čo mu povedal atd. veď deti v tomto veku si to nedajú a hneď žalujú, a aký je dôvod vysmievania, alebo čo mu teda hovorí?

ivanabat
autor
19. sep 2025
@anonym_7fdc49

ahojko pracujem v skole. otazka je kto zvolal vychovnu komisiu a preco. za mna si sa vobec nemala konfrontovat s dietatom, toto bolo cez ciaru. cudzí dospelý človek nemá čo vyčítať a vyhražať sa dieťaťu. tebe sa nepaci ako sa sprava on k tvojmu dietatu a ty si pravila to iste z pozicie sily (dospeleho). ak komisiu zvolavaju kvoli tomuto priprav si argumenty (napr. ze to bola nahoda ze ste sa stretli, ze syn sa ti zrutil pred skolou a preto si to takto riesila...) pravdepodobne sa rodicia stazovali v skole.
ak vsak sa to riesi z vasej strany ze dieta ublizuje tvojmu. mozete sa stretnut vy so skolou mozno pridu aj rodicia opacnej strany. priprav si presne citacie co mu hovori, ak vies ak kedy tak si zaznac aj datum, oni to budu samozrejme popierat, povedz ze nie je problem spytat sa aj inych ziakov v triede kto to pocul. trvaj na tom, aby dieta malo sedenie s psychologickou ak ju v skole mate (pravidelne). a nech skola zabezpeci z Centra poradenstva a prevencie preventistu, ktory bude s triedou parkrat pracovat a vysvetli im rizika a dosledky sikany a co vsetko sa za sikanu povazuje.
bude sa s toho robit vystup takze to co chces aby sa spravilo tak nech to zapisu do papierov.
tak isto skuste hladat dovod preco sa mu posmieva? je problem v rodine? rozvadzajú sa? malo pozornosti....
drzim palceky

@anonym_7fdc49 Ďakujem veľmi pekne za odpoveď! Budem sa vedieť zariadiť.
Len upresním, ja som sa mu nevyhrážala, ja som mu ako matka jeho spolužiaka povedala, že toto jeho správanie nie je v poriadku a tým dňom aj skončilo a upozornila som ho, že toto správanie môže mať dôsledky. Je rozdiel medzi vyhrážaním (zbije ťa môj tatko) a upozornením, že ak neprestane, tak to budem riešiť inde. A rozhodne má, čo vyčítať dospelý človek dieťaťu, keď jeho správanie ubližuje inému. Toto ja rozhodne nepovažujem za správny názor, že sa mu nemá nič povedať.
Ak zvolajú komisiu kvôli môjmu postupu, tak argumenty na to mám, že dohováranie učiteľky absolútne nemalo účinok a to stretnutie s ním včera bola veľká náhoda, ja som ani nečakala, že sa to udeje a reagovala som na situáciu.
Ako píšem vyššie, pôvod správania toho chlapca niekde je, nemyslím, že je vo svojej podstate zlý a toto je iba ventil, ale to nič neospravedlňuje.
Čo sa týka školského psychológa, tak toho myslíš pre môjho syna, či pre toho chlapca?

ivanabat
autor
19. sep 2025
@zuzubb007

Dobre by bolo vypočuť si kamarátov syna čo na to vravia, či je všetko naozaj tak ako syn prezentuje, ak je chlapec problémovy treba to riešiť a hlavne povedať nech povie učiteľke čo mu povedal atd. veď deti v tomto veku si to nedajú a hneď žalujú, a aký je dôvod vysmievania, alebo čo mu teda hovorí?

@zuzubb007 ja som to samozrejme spravila a potvrdili mi to spolužiaci, že každý deň do neho tento chlapec ide bezdôvodne. Syn chodí plakať na záchod.

zuzubb007
19. sep 2025
@ivanabat

@zuzubb007 ja som to samozrejme spravila a potvrdili mi to spolužiaci, že každý deň do neho tento chlapec ide bezdôvodne. Syn chodí plakať na záchod.

@ivanabat bože chudáčik 😓to naozaj treba riešiť hneď a za raz, to bude dáky sopliak z fajnej rodiny, udivuje ma správanie učiteľky teda

vreckovka2
19. sep 2025
@ivanabat

Len upresním, ja som sa mu nevyhrážala, ja som mu ako matka jeho spolužiaka povedala, že toto jeho správanie nie je v poriadku a tým dňom aj skončilo a upozornila som ho, že toto správanie môže mať dôsledky. Je rozdiel medzi vyhrážaním (zbije ťa môj tatko) a upozornením, že ak neprestane, tak to budem riešiť inde. A rozhodne má, čo vyčítať dospelý človek dieťaťu, keď jeho správanie ubližuje inému. Toto ja rozhodne nepovažujem za správny názor, že sa mu nemá nič povedať.
Ak zvolajú komisiu kvôli môjmu postupu, tak argumenty na to mám, že dohováranie učiteľky absolútne nemalo účinok a to stretnutie s ním včera bola veľká náhoda, ja som ani nečakala, že sa to udeje a reagovala som na situáciu.
Ako píšem vyššie, pôvod správania toho chlapca niekde je, nemyslím, že je vo svojej podstate zlý a toto je iba ventil, ale to nič neospravedlňuje.
Čo sa týka školského psychológa, tak toho myslíš pre môjho syna, či pre toho chlapca?

@ivanabat v kazdom pripade si nemala dohovarat ziakovi. Z ludskeho hladiska chapem preco si to spravila. Z profesionalneho viem, ze ti to moze uskodit. Nevies, co doma to dieta povedalo a predpokladam, ze sa jeho rodicia stazovali. Ani tebe by sa nepacilo, keby teraz zastavili rodicia tvojho syna, ze preco si vymysla sikanu a im sa to nepaci. Oni to vnimaju pravdepodobne uplne inak. Co sa tyka predvolania, urcite si ziadaj kopiu zo zapisu. Nech zapisu , ake konkretne kroky podniknu, aby sikanu riesili. Ziadaj, aby tam bolo zapisane, ze ucitelka o tomto probleme vedela a dohovaranie ziakovi z jej strany nezabralo. Nenechaj sa " opit rozkom", ze ziakovi zase len dohovoria.

anonym_7f05e2
19. sep 2025

@ivanabat za mna si absolutne nemala riesit decko, mala si "zhukat" ucitelku / skolu za nekonanie... kedze toto nie je len take postuchovanie... ale seriozna sikana. "Vybrazal" by som sa skole za nedostatocne konanie a riesenim s policiou ak nebudu konat dalej...

ivanabat
autor
19. sep 2025

Ja rozumiem a beriem názor, že som nemala konfrontovať chlapca. Urobila som to, lebo za môjho syna sa nikto nepostavil a v podstate sa tu chráni ten, ktorý ubližuje. Urobila som to slušne, avšak uvedomujem si, že on doma mohol povedať inú verziu a môže to byť chyba, ktorá nám uškodí. Som pripravená aj na toto. Úprimne? Keby rodičia spolužiaka, ktorému by môj syn ubližoval, konfrontujú moje dieťa, tak to riešim takisto, ale s vedomím, že asi to má nejaký dôvod.
Ďakujem Vám za rady, aj názory, veľmi si ich vážim!

kacena4
19. sep 2025
@ivanabat

@ivanabat skolsky psycholog pre toho druheho ale ak ma aj tvoj problem, citi sa ukrivdeny, ustrachany tak kludne aj pre neho. obom to pomoze urcite a ak je taka moznost vyuzit ho treba do toho ist. mozno prave od tvojho syna sa psychologicka dozvie ako postupovat v priade prace s danym problemovym ziakom na com s nim pracovat, preco utoci prave na neho...

kikappp
22. sep 2025

.

majasimon
22. sep 2025

Držím palce, že sa situácia vyrieši tak, aby tvoj syn bol spokojný a vinník potrestaný.

petik22
22. sep 2025
@anonym_7fdc49

drzim palceky

@anonym_7fdc49 akože toto sú riešenia, ktoré v škole len podporujú šikanátorov. Nehádžem to na teba, zrejme máte také pravidlá...žiaľ len to napomáha tomu silnejšiemu a šikanované dieťa sa dostane do úzkych, zvezie sa celý problém na ňom a veľa krát je riešenie len presun na inú školu. Učiteľky - to riešia/neriešia - to vidím i u nás v škole.

pipistrel13
22. sep 2025

@ivanabat ako odborny pracovnik na skole ti radim,nezlaknut sa
najdi si na nete smernicu k sikanovaniu a jasne a razne sa nannu odvolaj a ak budu na teba tlacit,povedz ze okamzite podas trestne oznamenie za sikanu a posles inspekciu,ze sa nou uz druhy rok nezaoberaju
pravdepodobne ta budu tlacit do situacie ututlat to a chlapec synovi pokok neda
ak ide o ZS z mojej skusenosti je to ich bezna prax...
nedaj sa,ide ti o syna a su na to kroky
a ziadaj si zapisnicu o stretnuti,ktoru podpisu vsetci pritomni,ak odmietnu,tiez povedz,ze posles inspekciu,zo zakona je povinnost zapisnicu spisat o kazdom takomto stretnuti
v dohode nech je,ze sa chlapec skludni,pred vsetkymi ospravedlni a ak bude pokracovat,bude mu znizena znamka zo spravania a ty podas trestne oznamenie aj n anho aj na skolu,konkretne nesie za neriesenie aikany zidppvednost riaditelka
drzim ti palce a da sa to,aj ked budu proti tebe a vyhrazat sa
ak by sa to predsa len nepadatilo obrat sa na stranku dostbolo.sk kontaktuj ich,pomozu ti

Strana
z3