icon

Ako správne napísať rodičom agresívneho žiaka?

18. apr 2024

Prosim vedeli by ste mi poradit ako sformulovat/napisat rodicom, ktorych syn druhy den po sebe fyzicky napadol moju dceru. Je to problematicky ziak, bije deti bez dovodu. K dcere len prisiel a be slova ju kopol ( ma modrinu pod kolenom) a dnes ku nej prisiel a dobuchal ju do chrbta ked sa rozpravala so spoluziackami. Nemam velmi dobre komunikacne schopnosti, prosim poradite mi ako im bez nejakych emocii napisat? Pripadne ako toto riesit. Ucitelky vraj po nom len kricia a upozornuju ho, riaditelka tiez zjavne nic moc neriesi. Ako to uchopit? Dakujem

Strana
z2
tiika
18. apr 2024

@mamutka a ako si mu to vysvetlila? To by ma zaujimalo 😅

vreckovka2
18. apr 2024

@kassandra25 taketo veci sa riesia promptne, este v dany den, ked sa ozve rodic. Okamzite sa zavolaju aj rodicia ziaka, ktory bije. Triedna to mala riesit hned po prvom incidente. Ak neriesila, treba ist vyssie. Kazda skola ma inu hierarchiu. Ak je s danym ziakom uz problem dlhodobo, je treba to riesit aj papierovo, ano. Pretoze ja neviem, co ma dany ziak za rodicov. Ci to budu riesit, alebo nechaju syna mlatit dalej deti. Ty vies akych ma dany ziak rodicov? Vies, ci nepride potom tlupa pribuznych a nepustia sa do matky? Vies, ci potom dany rodicia nepojdu na policiu, ze sa ona vyhrazala ich synovi a este sa to otoci proti nej? A kopec dalsich veci.

kassandra25
18. apr 2024

@vreckovka2 ziak moze mat aj rodicov basistov a co sa nestarajú, alebo pijú. Co im je jedno. Navyse ucitelia nemajú problémy so žiakmi. Majú problémy s rodičmi. S ich výchovou. Ucitelia by si vedeli vychovat ziakov, ale nevychovanych rodicov si vychovat nemozu. Je problem s problémovým rodičom. Mne stací rodičovské. Uz tam je vela vidiet. Vase hierarchie sú také absurdné, ako ked zamestnanec dospelý zbije zákazníka a rodicia zákaznika pridu riesit so zamestnávatelom toho zamestnanca, ale so zamestnancom to bude riesit iba zamestnavatel a to iba tak, ako on chce. No dobrý život.

mamutka
18. apr 2024

@tiika niečo v tom zmysle, že ja nemám problém vybaviť si to s ním veľmi stručne aj ručne. Nech ho nemýli, že som len nejaká niečia mama. Bola som k nemu dosť mila na oko, žiaden zvýšený hlas. Niekoľko krát som sa ho spýtala, či si je istý, že mi rozumie čo mu vysvetľujem. Bol to ale ten typ grázla, ktorý je inteligentný a da sa s ním diskutovať. A urobila som to pred svedkami, každý videl, že mu nič nerobím, len nikto nevedel o čom hovorím.

kassandra25
18. apr 2024

@vreckovka2 este ti poviem, ze moja dcera ma v triede spoluziacku, sú siestaci iba, a tato spoluziacka je na internetoch vsade hola, niekde uz dosiahla aj tangá, alebo priesvitné podprsenky. Matka = hrda na dcerku, cim holsia, tym lepsie, otec = neprisiel na rodicovske, zhanali ho, riesit problrmatiku jeho nahej dcerky. Nam vsetkym to mohlo byt jedno, sme rodicia, ucitelka iba zavolala rodica, ktory sa nikam nedostavil. Aké riesenie sa urobilo? No ziadne. Toto sú rodicia. A toto sú ucitelia. A ty sa mozes postavit aj na hlavu, ale vobec ziadneho ucitela neprinutis k tomu, aby nad ramec jeho výuky pohol viacej prstom. A tak, mojej dcery spoluziacka, si aj dnes vyvesí na net dalsiu novu holu fotku. A ziadne písanice , ktore sa nekonajú, ani ziadne telefonaty o poctu az 1 za 30 dni rodicom od ucitelky a presne 0 návstev jej rodicov v tom tej dotycnej ziacke nezabránia. Pointa, co ti chcem povedat , je to, ze urob a vybav si sám, nespoliehaj sa na nejakú ucitelku, nejakeho rodica , nezi v matrixe, spadni uz z jahody, vybav si a ries si jedine sám!

zara1357
18. apr 2024

Isla by som k doktorke snou, aby si mala na papieri co a kde sa jej stalo. Následne napis riaditelke email, pridaj scan od lekára, kde žiadaš okamžité nápravné riešenie tohto žiaka podla smerníc školského poriadku. A že ak sa to znova zopakuje pôjdeš na políciu a budes o prípade informovať školstvo.

guudy
18. apr 2024

@sheila121 tak nepis blbosti, ze by zbural skolu (co evokuje riesenie pastami), ale ze by siel do skoly riesit (radsej napis ako).
Zburat skolu su hlupe silacke reci.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
guudy
18. apr 2024

@sheila121 isteze a tiez viem, ze vela ludi je agresivnych a hulvatov.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
guudy
18. apr 2024

@sheila121 presne tak. Maju hlupe silacke reci 🙂

eliskaaerika
18. apr 2024

Dobrý večer prajem. Nakoľko píšete, že ide o problémového žiaka, na Vašom mieste by som sa informovala v prvom rade u triednej učiteľky daného žiaka, či boli vyvodené voči nemu nejaké opatrenia. Je to jej spolužiak? Pokiaľ nie, učiteľke daného žiaka by som vysvetlila o čo ide, hoci si myslím, že vedia, čo je to za ,,prípad ". Nekontaktujte jeho rodičov, tým by vzniklo len väčšie napätie. Idete riešiť danú záležitosť, začnite u triedneho učiteľa. Tým dáte najavo, že daný problém riešite. Píšete, že nemáte komunikačné schopnosti. Ako rodič ste nahnevaná, sklamaná... Určte si prioritu - idem pomôcť svojej dcérke, aby sa to už neopakovalo, respektíve nezašlo ešte ďalej. Ďalšou agresivitou daného žiaka, alebo tým, že Vám dcérka odmietne chodiť do školy. Ak chcete napíšte mi súkromne. Držím Vám palce a pevne verím, že sa to vyrieši.

rezanka73
18. apr 2024

Telefonicky

vyrovnanaosoba
19. apr 2024

Poriešili ste to?

gelifil
20. apr 2024

Ako si dopadla?

natiblaskova
25. apr 2024

My sme mali problém ale opačný spolužiačka kopla syna do citlivých partii a robila problémy. Napísala som na edupage, že čo sa stalo ako sa to bude riešiť alebo či to mám riešiť ja ale budem to riešiť inak (právne, trestnim oznámením bla bla)

Strana
z2