icon

Ako zapojiť detičky do upratovania?

15. mar 2025

Chcem sa opytat ako to je u Vas? Pomahaju Vam pri sobotnom upratovani deti?? Ja mam 8 a 10 rocnych chalanov. Cez tyzden ich nezatazujem pomocou, kedze toho maju dost. V sobotu ocakavam od nich pomoc a to je cela katastrofa. Kazdu sobotu sa vadime od rana do vecera. Ten 10 rocny bol napomocny velmi ale uz par mesiacov mu zacina puberta…..a teda cely den sa zasiva.
Ako to mate vy.

kaca222
15. mar 2025

Ja mám este malé dieťa, ale presne ste mi pripomenula moju mamu a nenávidené soboty. Čo tak radšej zadeliť im úlohy a nech to urobia kedykoľvek počas týždňa? Cítili by nejakú voľnosť.
My sme s mužom tieto upratovacie soboty okamžite zrušili, vikendy sú o rodine a čase spolu

pribinak
15. mar 2025

Tak mamut staršieho ale jasne že musel a musí pomáhať
V byte nirmalne býva a tak musí priložiť ruku k dielu

Zas neočakávam že bude upratovať s nadšením, jasne že pinda, ale očakávam že vynesie smeti, pusti či vyloží umývačku riadu, vyvenci psa, ….a hlavne udržuje v normálnom stave svoju izbu

Cez víkend sa snažíme vypadnúť preč z bytu, čiže upratujeme priebežne, nie že obetujem voľnú sobotu upratovaniu

denkabemommy
15. mar 2025

7r syn, umýva kúpeľnú -umývadlá, vaňa. Vyberá myčku a utiera prach + odkladá hračky vo svojej izbe. Nijak ho do toho nenútim, skôr som sledovala, ktoré činnosti ho bavia doma a o to ho poprosím, aby urobil. 4r mi dáva veľký fuck up, neuprace ani svoje hračky 🤣 občas chce umývať podlahu

viestta
15. mar 2025

Nas pomaha. Niekedy ochotne, niekedy s frflanim, niekedy aj s placom, ale nepomoze mu nic, spravit musi. Co pomaha rad a v ktorukolvek dennu a hadam by aj v nocnu hodinu pomahal, je varenie a pecenie. On aj ulohy spravi rychlo ked sa mu povie, ze "musi" este varit. Sam si robi kazdy den ranajky.

fairyy
15. mar 2025

u nas plati dohoda, ze v nedelu vecer pridem skontrolovat izbu a mne je uplne jedno kedy ako co si poprace ...ale v nedelu vecer ked pridem ma byt izba cista ak nie je tyzdenne vreckove nedorazi na jej ucet.... a co sa tyka domacich prac pomaha varit, prat, nakladat vykladat mycku a vysavat aj ine miestnosti okrem svojej izby a bez frflania lebo vie, ze jej frflanie vratim, ked bude nieco chciet ona a ona toho chce dost😃...ma 11

januska12323
15. mar 2025

Stoja ti tie hádky za upratovacie soboty?

lucik194
15. mar 2025

preco neupratuju cez tyzden? v sobotu naco zabijat den upratovanim

v tom veku vylozit umyvacku, vysypat smeti, odniest do obchodu plastove flase ( peniaze si mozu nechat), vysypat plast a papier, pomoct v kuchyni (osupat zemiaky ten starsi zvladne)

ich izba - upratat hracky, oblecenie a povysavat

toto vsetko je robota cez tyzden.

lenkakravcova
15. mar 2025

Deti pomáhajú denne. Každý deň niečo. V soboty rovnako. Tak aby toho nebolo na jeden deň veľa. Napr v pondelok, štvrtok, sobotu vynesú smeti do konvy. Utorok, piatok, nedeľa, vyprázdňuju umývačku. Streda, piatok, pondelok pomáhajú pri skladaní veci z práčky, keď sú už suché. Atď atď. Každý deň čo treba. Tak aby to bolo rovnomerne. V sobotu sa väčšinou potom pol dňa hrajú.

euka210
15. mar 2025

Ja mam aj poctivca co konecne urobi co ma, ale aj lenivca, co bude pracu odkladat alebo ide zrazu jest ked ho poslem nieco urobit 🤦‍♀️
Poviem kto co ma urobit napr.do obedu, inak nebude Tv, hra na pc, zoberie sa im mobil.
Chce to trpezlivost a pevne nervy pri mojich, a ukazovat im a kontrolovat, lebo take vysavanie vedeli odflaknut.

mimikarol
16. mar 2025

Mám 10 ročnú, cez víkend domácnosť flákam. Radšej niekde ideme, alebo aspoň na dlhú prechádzku. Moja našťastie upratuje rada a hocikedy sa zatvorí do svojej izby a upratuje. Pomoc v domácnosti od nej nevyžadujem, niekedy jej poviem nech uprace stôl keď dojeme, vyberie umývačku.

autor
16. mar 2025

@januska12323 ved prave ze nestoja. Ale je spravne ze taki velki chalani si lezia na gauci a citaju si a ja neviem kde prv skocit? mam este 2 male deti do 5 rokov, teda je toho dost. Nechcem od nich aby robili neviem co……. staci mi aby upratali izbu a potom este kazdy dostane nejaku ulohu na max 10 minut. Nechcem z nich vychovat muzov lenivcov. Skusala som uz kadejak a stale je iba zvada. Strasne ma to vycerpava. Posledne dva razy som im uz nic nedavala robit….. oni si kludne citaju alebo sa hraju. ja sama nemam zaujem upratovat cele soboty. Stacilo by mi rano take 2-3 hodiny a potom cely den volno.

viestta
16. mar 2025

A ked neupracu ma to aj nejake dosledky? Vsak staci malo. Nepojdes z kuchyne, kym neodpraces riad zo stola, pripadne ho aj neumyjes. A moze sa hodit o zem, ja sa postavim do dveri a stojim tam bez slova a cakam. Stalo sa, ze som tam stala hadam pol hodiny, medzi tym bolo frflanie, vzdychanie, plac ale nakoniec tie riady v umyvacke skoncili. Potom uz stacilo iba povedat.

autor
16. mar 2025

@fairyy to uz je asi vacsia. Ja som uz aj take navrhla ze nech si to upracu hocikedy len nech je to v sobotu vecer upratane ale im je to jedno

fairyy
16. mar 2025

ma 11, ale fungujeme tak od jej 9tich rokov...proste nepride vreckove