Ako zlepšiť čítanie u tretiaka?
Ahojte chcela by som sa vas opytat a zaroven vas poprosit o pomoc mam kamosku ktorej dcera je tretiacka no neide jej nejako citanie ona precita si potichu po pismenkach a tak precita cele slovo ako to zlepsit to citanie aby jej islo
Toto je už problém a čudujem sa že ju ucitelka už dávno neposlala do CPPaP
Toto je buď zlá technika čítania, ale môže to byt aj porucha čítania dyslexia
@martaamirko to uz v druhom malu riesit. Teraz sa treba ucit predmety prirodovedu vlastivedu..syn ked chodil do prveho bola korona a niektore deti sa trapili s citanim este ku koncu roka pocula som ked citali online. Na dalai rok v druhom ked malu online citali uz vsetci pekne. Dost neskoro to riesa. Bud si tak zvykla alebo je nejaky problem
Najlepší spôsob ako zlepšiť čítanie, je... čítať si. Kľudne aj po písmenách, nahlas, pomaly. Knižky ktoré ju zaujímajú, obrázkové, hociaké, hlavne že stále si stále precvičuje čítanie. Bez toho aby za ňou niekto stál a hovoril jej že to nerobí dosť rýchlo (alebo 'dobre', že ostatné deti už vedia čítať lepšie apod). Ak dieťa nemá problémy so zrakom, nie je riešená ako dyslektik, nemá iné problémy s učením/pozornosťou, tak treba iba nájsť si tú radosť z čítania a trénovať.
@martaamirko 10 spôsobov ako zlepšiť čítanie vašich detí
https://eduworld.sk/cd/zuzana-granska/332/10-sp...
v prvom rade nech sa obrati v skole na skolsku specialnu pedagogicku, moze spravit testy hodnotit ako je na tom dieta ci ma nejake oslabenia a tie trenovat ak sa to nezlepsi moze ju odporucit do CPP. dnes je takyto postup podla noveho skolského zakona
Čítať, čítať a čítať. Možno sa len bojí čítať rovno nahlas, aby nespravila chybu pred všetkými.

trenovat spyvave citanie, ale to sa uci uz v prvej triede. Pripadne este mozno aj vysetrit na CPP ci tam nie je nieco ine ako to, ze nema natrenovane