icon

Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?

pipina5
27. mar 2019

Ako riešite desiatu vy???? Moja dcérka nechce klasicky chleba so šunkou,syrom atď. Hovorím, že však to majú aj spolužiaci... a ani kupované buchtičky nič nechce. Má rada smotanovo-piškótovú tortu alebo sladký rožok s nutelou. Lenže týmto ju nemôžem furt kŕmiť. Toto jej moc chuti čo mám nafotené. Aj to konzultujeme večer pred spaním čo bude na druhý deň. Ale keď nemám čas a ani takéto veci zrovna doma, tak neviem čo jej dať. A desiatu musíme robiť každý deň....a mne už dochádzajú nápady. Poraďte. Najlepšie rýchle a zdravé.

Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?Akú pripraviť desiatu pre vyberavé dieťa?
Strana
z2
romiada
28. mar 2019

@17juraj17 ja som doma s druhym dietatom a dcere nechystam tiez desiatu ani omylom (no ale tak po pravde je už šiestačka). Skor ju sprdnem ked dojde domov že čo si nezobrala aj rajcinu, papriku k rozku so šunkou 😂
A ked pozeram na tie vytvory inych mam (asi maminky vstavaju o 5tej rano) tak na tej našej desiate pre dceru by si pekne "zgustla" Dr.Cajthamlova 😂 same tuky, sacharidy, dusitany v šunke 🤣

sashabb
28. mar 2019

Je vyberava ... hmm, a čo takto ju zapojiť do robenia danej desiaty? a po pár razoch ju nechať aby si desiatu robia uplne sama?
Ja to poviem narovinu, muselo by mi šibať aby som sa takto piplala s desiatou. Inak môj syn si robí desiatu sám už nejaký ten rok, taktiež raňajky a večere (ešte chodí na zš). Nuž som zlá matka 🙊🙈

januarova
28. mar 2019

ja len k robeniu desiatej detmi, deti vôbec nie su neschopne, druhacka uz zvladne si co to na desiatu nachystat. ja mam siestaka a tretiacku a uz minuly sk. rok si robili sami desiatu. iba niekedy ked je toho vela a ze vecer chystam sebe, tak nachystam aj im. a robia si podobne co ostatni pisu, rozky s maslom, sunkou, vajcom, sem tam do toho redkovka, paprika, pazitka, alebo spravim natierku( sunkovu, oskvarkovu, tuniakovu), alebo jogurt, alebo vyzivu s piskotami, jablko, mandarinka, ak je nejaky kolac upeceny, tak ten a pod.

eriksonka1234
28. mar 2019

@pipina5 ja si ťa chcem adoptovať. Nikdy by mi nenapadlo supat mandarínku, alebo krájať jablko, natoľko samostatné už deti v 8.r musia byť. Ale desiate parádne, to musím uznať. U nás je tvrdší odchov😁

stvura
Odpoveď bola odstránená
romiada
29. mar 2019

@eriksonka1234 u nas tiež....dcera si robi desiate sama (ja jej dam len tip napr.ze mame nutellu nech si da....alebo zbuzerujem ze treba aj zeleninu pribalit). A manzel to vyšperkoval. Dal jej ako povinnost nachystat šalky na rano a vrecuška s čajom...nech sa to len zaleje. Hlavne že on ma prosi vzdy o urobenie desiaty ked on ide na služobku 🙈😂😂

sisaka
29. mar 2019

Ja ti poradím -
1. uber množstvo, dieťa sedí cely deň na zadku, ak toto všetko zje na desiatu a o pár hodín na to zje obed nehovor, že to už nie je na nej vidieť.
2. zdravšia verzia? - jednoduché! Z každého jedla povyhadzuj kúsky čokolády, cukríky...to je tam ako na čo? V jednom jedle mala zabalených 6! kúskov nejakých hviezdičiek (koláče,keksy či čo to je)
3. Prezraď ako toto “aranžmá” prenesiete bez toho aby všetko skončilo na jednej kope pomiešané. Tie silikónové košičky na pečenie vyzerajú pekne na fotkách, veľmi populárne u premotivovanych matiek, akurát sú vhodne len na fotenie a oddelenie niektorých veci, akonáhle dóza zmení polohu všetko z toho letí von o prenášaní nejakých semiackoch, klíčkoch takýmto spôsobom nemôže byt ani reči. K tomu nakrájané šťavnaté paradajky, uhorky, to je okamžite roztecene
Žijem v zahraničí a mám bohaté skúsenosti s balením takýchto obedov. Áno obedov, lebo to, čo vidíš na internete, to nie sú desiate, to sú celé obedy vrátane desiaty.
Ak ma jedlo vydržať v pôvodnom stave, všetko musí byt v uzatvaratelnych krabičkach, inak to bude vyzerať ako odpad nachystany na kompost, toto vyzerá krásne na odfotenie, kým sa dóza nezavrie a nevopcha do tašky, jedine žeby si mala super opatrne dieťa, ktoré s taškou nehýbe a veľmi opatrne tu dozu odniekadiaľ zo spodu vytiahne tak, aby s ničím nepohla. Je mi teda úplne jasne, že realita bude asi “trosku” iná....
4. Keď chceš niečo rýchle netreba nič meniť, stačí odobrať pár veci, nech tam nemá 9 rôznych druhov jedla (áno, dala som si námahu a poratala na jednom obrázku) stačí 3 - obilnina, protein, zelenina striedaná s ovocím, prestaň to aranžovať akoby to išlo na výstavu a jedlo máš za 5 max 10 minút hotove

simcika
29. mar 2019

@sisaka inak to je pravda, ved neskôr sa to v taske pretrasie. Ja dávam všetko do uzatvaratelnych doziciek. A pravda je taka, ze nedávam každý deň sladké. A už mu nekrajam ovocie..ale niekdy áno, keď ma ovocný šalát.

evittam
29. mar 2019

Suhlas s
@beky1813
@janinah

@pipina5 Btw.z akého dôvodu si fotis tie desiaty?

Strana
z2