icon

Aký je vhodný trest za trojku zo správania?

28. jún 2024

Ahoj, aky trest za trojku zo spravania? Budem vdacna za napady.

Strana
z3
luccija
28. jún 2024

Nijako by som ho nepotrestala.Aj tak to má ťažké a je trnom v oku.Plne ústa integrácie a úľav a málokedy to tak býva.Pohovor s ním a snáď puberta nebude mať už také grády a bude to lepšie.Tieto deti sú už onalepkovane a pripadá mi, že môže za všetky zle veci, ktoré sa stanú v škole
Ale dohovor mu za to behanie po chodbach

subartic
28. jún 2024

@sisska96 dyskárovi dať písať slohovú prácu ?

sisska96
28. jún 2024

@subartic no a čo aspoň trénuje mozog

subartic
28. jún 2024

@sisska96 nie takýmto spôsobom. Preto existuje špeciálna pedagogika.

autor
28. jún 2024

@luccija ved to...on uz tiez ma pocit, ze za cokolvek.. Im sa menil triedny. Povodna odisla, dostali noveho, co zatial nemal triedu. A od noveho roka sa meni aj riaditelka..
Tiez si myslim, ze si nas mohli este raz predvolat. V skole som bola niekolkokrat. Len viem, ze znamku odsuhlasije zbor.. no.. viem, ze mu to nie je jedno. Len prosto tito ludia sa navonok tvaria, ze im to jedno je. Muz inak toto tiez robi castokrat, ze vyhlasuje, ze mu je volaco jedno a pritom nie je. No av puberte, syn ma 14... Uvidime, ta psychiatricka ma sama.uz dospeleho syna, co ma adhd.. verim, ze poradi, co robit, keby daco.
Ja viem, ze clovek ma dostat druhu sancu. Zas aj to, ze ak bude viac zapojenu do domacich prac, mu neuskodi.

subartic
28. jún 2024

tak zas dnes sa dáva dvojka trojka zo správania za každú sprostosť. Keď som bola ja decko, tak trojku zo správania mali fakt grázli .

autor
28. jún 2024

@subartic u nas kedysi dostali len dvojku zo spravania decka, co kradli a to im triedny nechcel dat ani tu dvojku.. len bol prehlasovany.

autor
28. jún 2024

@luccija to robim od prveho rocnika..lenze oni nechodia kazdu velku prestavku von.
A napr.babke pomaha, susedky zdravi.. len prosto ta skola. V skole nam povedali, ze jemu by lepsie vyhovoval homscholing.. len to my nemame ako zvladnut, zabezpecit. On, pokial sa nudi, vyrusuje .. ale teraz to ani nie je o vyrusovani, lebo sa musi sustredit, skor o tom, ze nechce pisat, lebo sa mu zle pise. Jemu staci to pocut. Len prosto sa neda nepisat, musi pisat.

30katrusa40
28. jún 2024

Ak má potvrdené určite veci, zrejme ide o daku buď diagnózu alebo dis -ku. Takže skúste integráciu. A zákazmi nič neriešite. Skúste sa poradiť so psychológom..aby ste trestami ešte situáciu nezhoršil.

autor
28. jún 2024

@luccija Ked bol maly, tiez som ho musela vzdy zamestnat dacim, lebo inak by robil veci, co by mohli byt nebezpecne, vymyslal by.. tak som mu vzdy vymyslela cinnost, spolu sme v podstate vsetko robili.. on sa v podsate nevedel nejak na rozdiel od mladsieho dietata, zahrat sam. Az o dost neskor.

autor
28. jún 2024

@30katrusa40 je integrovany.

portret7
28. jún 2024

Nedavala by som mu trest…pises, ze je casto obvineny mozno aj nepravom… urcite by som si preverila, ci mu mozu dat znizenu znsmku zo spravania, ak nie, potom sme riaditelka s tym, ze podavas podned na skolsku inspekciu… bratovi dali na SS zo spravania tiez 3, bol pri “vacsom” prusere mimo skoly, vysetrovala to policia a policia nakoiec pitvrdila, ze brat je nevinny a skola musela znamku opravit. V tvojom pripade by som ho nsopak povzbudila, ze ok, nie je ta znamka pidla jeho ani vasich predstav, ale date si spzavazok do dalsieho roka, ze sa skusi viac snazit, aj ked je to pre neho tazke a ze vy ho budete podporovat. Na neho ziadne tresty uz platit nebudu, on nsopak potrebuje podporu. Ked ta okolie sustavne oznacuje za zleho, tak zly aj budes, pretoze rezignujes. Psychologovia maju na to aj nejaky odborny termin, nepamatam si ho. Toto nalepkovanie okolia je velmi nebezpecne, pretoze nemusis rozpoznat, kedy to vzda, bude sa citit sam a tam uz je iba krocik k nejakej pofidernej partii a to uzsi nepomozes. Nie, chvalit ho nebudes, ale podaj mu zachranne koleso, kym sa da. Drzim palce!

luccija
28. jún 2024

Písať čo poznámky či cvičenia?prečo mu nedávajú učitelia úlohy navyše na hodine, keď sa nudí?

mamutka
28. jún 2024

Tvoj syn to už ma na škole až moc ťažké, čaká ho ďalší ťažký rok, dva, na čo mu to zase ešte viac znechutiť? Môj syn tiež veľa vyrušoval, lebo sa nudil. Deti ho milovali, najväčší zabávač, učitelia už boli naňho vysadení, že vyrušuje, že chce cez prestávky stretat spolužiakov, nie sedieť na mieste, že rozpráva vtipy, že je vodca svorky…. Čo ja som sa načítala poznámok…. Najskôr sme mu dohovárali, potom som sa len nad poznámkami v robote s kolegami bavila, lebo to už je nehorázne, za čo všetko hned v dnešnej dobe učiteľky ďobú do edupagu “vás syn dnes ….” Chodila som na koberec pravidelne. Vždy som si musela zahryznúť do jazyka aby som im nepovedala “takmer všetky moje bývalé spolužiačky čo mali hrozne známky a charakter eňo ňuňo sú dnes učiteľkami, tam sa upichli, tak tu nesekajte dámy a netvarte sa ake ste správne” doslova som už len čakala kedy moje dieťa školu skončí. Stratila som všetky ilúzie o tom, že tam budú chcieť rozumieť detskej duši, je to len “drž hubu a krok” na väčšine našich škôl určite. Tiež sme pochodili psychológov, syn ma svoje dôvody, prečo je taky akčný živel. Ten tvoj syn toho ma až až. A ty s ním tiež. Skôr spolupracujte a skúste to vydržať. Trest je zbytočný. On sa tak správa zo svojej prirodzenosti. Nerozumie, že tam ma čušať hodinu v kuse.

liv1
28. jún 2024

Citala som zbezne prve dve strany. Autorka, nedajte mu ziadny trest. Naopak. Pochvalte ho, ze vidite tu zmenu, ze sa tesite ako v tom bude pokracovat, ze aj bol pomahat, ze ocenujete atd. Ak honpotrestate okrem trojky aj tym, ze od vas bude mat trest moze si rovno povedat, ze mu ten posledny mesiac vobec nestal za to. Ak ma navyse diagnozu, rozhodne by som to nehrotila. Skuste zmenit stravu ak ste to este neskusali, adhd aj ine psychicke choroby so stravou hodne suvisia. Este by som odporucala pracu s psychologom.

Zeny ja som presvedcena, ze nie vzdy rodicia su na vine. Poznam u nas v susedstve niekolko pripadov, kde sa s rodicmi velmi dobre pozname a jedno dieta skvele, druhe uplny fagan a je takych viac. Obrovsky vplyv maju spoluziaci, kamarati, prostredie, povaha..

autor
29. jún 2024

@mamutka hej no..u nas chce trest muz.. a ja muzovi neviem vysvetlit, ze nechajme to tak, posledny mesiac a pol nebola ziadna poznamka...

autor
29. jún 2024

@liv1 ano, byva casokrat velky rozdiel.
Vsetkym takto dakujem za nazory!

libusak
30. jún 2024

Ziaden. Treba na buduci rok pracovat na pricinach a nie riesit dosledok.
Mozete nastolit nejake obmedzenia doma. Musi pomahat s domacimi pracami a podobne ale nejaky echt trest nie

simca06022011
30. jún 2024

Zmenila by som školu, ak by tam nebola cesta riešenia cez triedneho a riaditeľstvo... moja dostala poznámku za také.kraviny a to je skor introvert kľudný, že som sa pobavila, ale keď ten istý učiteľ poznámky pisal dva týždne v kuse za hlúposti už som bola taka, ze no no no.. poznámky považujem v niektorych prípadoch až za formu sikany.
Tu trojku by som riešila so školou. My mame chalanov nezbednych v triede. Dokonca kadečo vážne sa.riesilo a učitelia nikomu nikdy nedali zhorsenu známku zo správania! Nie to ešte 3. To by sa museli dohlusit v triede aby vôbec 2jka bola.

lenka.25
30. jún 2024

Ja som tiez mala trojku zo správanie a teda rodičia sa mi vždy venovali až až … jednoducho som sa nechodila do školy , neucila som sa atd … pre mna bol najväčší trest , keď mi ocino povedal , že je zo mna veľmi sklamaný a toto by odo mna nečakal . V podstate ma celé leto ignoroval … napríklad som chcela ísť von , odpoved bola veď si rob čo chceš , alebo či nepôjdeme na zmrzlinu - nie , nemám chuť íst s tebou niekam … od septembra som bola iný človek

anika2007
5. nov 2025

Niekedy treba zmenit skolu!!!!Aj ucitelia su niektori nespravodlivi.My sme tak urobili s dcerou,kde jej dala triedna nespravodlivo pokarhanie.zobrali sme ju z tej skoly.Nas prehovarali potom.Aj pokarhanie by zrusili.....Na druhej skole vsetko super.....nevedeli sme si vynachvalit,aj neporovnatelne lepsie znamky nosila domov.Niekedy staci zmena....

Strana
z3