Aký máte názor na pravidlá vstupu do školy?
Maminy len ma zaujima vas nazor. Mame prvaka, v prizemi maju satne, teda len skrinky a hala bala, ze prvak vedla stvrtaka atd..Na prvom poschodi ma triedu. Len ide mi o to, ze ani rano ja ako rodic nemozem vstupit do skoly. Mohli sme len prvy tyzden s prvakmi a uz nie. Neprekazalo by mi to, len mi vadi, ze skola, ktoru navstevuje cez 400 deti sa otvara 7:45, o 8h zvoni. Ja ho tam zaveziem asi 7:50, len viete si predstavit, ked o 7:45 otvoria aky tam je natresk deti, najma tych n druhom stupni, ked ich vidim ako chodia, ze jednoducho nedavaju pozor na tych mensich, drgaju do seba. Takto som isla aspon rano po schodoch dole do satne a spat. Na poschodie do triedy uz nie. Keby otvaraju skolu skor, tak zaveziem skor, kym tam nebude tolko deti a nebudu tie satne tak preplnene. Aky mate na to nazor vy, ako matky, najma teda prvakov.
Treba sa na rodičovskom určite ozvať. Mi nehovor,že tam nie je dozor. Neverím.
Na škole kde som chodila ja (bude aj dcéra) normálne 7.20 otvorili prvé dvere kde sa deti prezuli (tam mohli ísť aj rodičia) o 7.45 otvorili druhé dvere k triedam a tam sa deti prichystali na vyučovanie ktoré začínalo 7.55 (tam už deti museli ísť samé).
Aj mne by to vadilo ale čo spravíš keď tak škola funguje. Maximálne to spomenúť na rodičovskom, alebo napísať riaditeľstvu email ...
V našej škole majú prvý a druhý ročník malú prístavbu kde majú šatne, triedy, len na obed chodia do veľkej budovy. To je úplne perfektne vyriešené lebo tie maličké deti majú strach a stres s tých veľkých a keď je ich tak veľa naraz. Aspoň moja keď bola v prvom ročníku to tak mala
Vacsina skol to taj ma...a je to spravne...treba deti učiť samostatnosti...aj u nas ostvaraju tak, a rodicia mohli len prvý tyzden....
Moj zacal chodit do skoly počas kovidu a nemohli sme do skoly vobec...zvladli to aj bez nas...
Ja si ani nepamätám, že keď som chodila na ZŠ, či sme mali niekde nejaký dozor.
Budovy boli dve- prvý stupeň (1.-4.ročník) a druhý stupeň (5.-9.ročník), takže by ani nemali ako narážať do seba veľkí s malými.
Myslím, že škola bola otvorená určite skôr, než 15 minút pred otvorením, asi aj pol hodinu skôr.
Ale k nám chodievali aj autobusmi z vedľajších dedín, tak by ich predsa nenechali čakať vonku . Družina nebývala otvorená ráno, takže by nemali deti kam ísť.
Vy nemate rannu druzinu? U nas 1.stupen moze ist do skoly od 7.00.
Treba to spomenúť na rodičovskom. My sme to mali tiež tak, zákaz vstupu po prvom týždni… no takú nehrali aby som ho tam samého nechávala. Normálne prvé mesiace sme si vydobili a to mame ešte pekne skrinky hneď pri triede nie ako vy. A my sme mali ešte zakázané aj poobede že dieťa sa má same pobaliť a tak, nie keď bude väčší nech sa páči ale prvák zabudne aj hlavu v skrine a na 20 krát ho obracať.
Pýtam sa, prečo sú školy, kde dieťa aj na druhom stupni môže čakať vo vestibule školy od 7:00, nemusí mrznúť von a rodič do 7:50 môže byť so svojím dieťaťom? Máme rannú od 6:30. Každý rodič si pozná svoje dieťa, svoje možnosti pred prácou a nemusí sa prispôsobovať škole. Kolegyňa mala bojazlivé dievčatko. Keby s ním ráno nemohla ísť dnu, tak by možno malo aj zdravotné problémy. Škola má byť priateľské prostredie. Nie väznica. Aj u nás to skušali cez covid. Po covide sa rodičia ozvali a majú pokoj.
My máme veľmi bojazlivú dcérku a toto by určite nedala. U nás našťastie môžme chodiť s deťmi do vestibulu a do triedy už idú samé. V budove sú iba 1. a 2. roč.
U nás to bolo tak, že 1. stupeň mal vstup do školy 7.30, 2. stupeň 7.40
prečo školu otvárajú tak neskoro?? To deti, ktoré dochádzajú napríklad busom a prídu skôr, tak stoja vonku?? U nás sa škola otvára o 7:30, takže nikdy žiaden nátresk nehrozí
Problem nie je ze nemozes ist s dietatom do skoly,to je bezne,ze rodic ma zakaz vstupu na nejake individualne vynimky ked je velka skola,lebo to je masa ludi+bezpecnost. ale ze skolu otvoria 15 min pred vyucovanim a v zime deti mrznu,no comment...kebyze tam mam decko ja,uz davno by som vydiskutovala zmenu. My mame aktualne malu skolu kde kazdy kazdeho pozna,takze rodicia vstupuju do skoly, aj do triedy.az mi to bolo zvlastne, lebo som bola zvyknuta na ine pri starsich detoch.
Inak do budov školy (naša má tri) nesmieme ani my. Nevadí mi to, ale vravím, u nás je to v pohode. Navyše prvé 4 ročníky majú samostatnú budovu.
Asi preto tak neskoro, lebo učitelia vtedy začínajú, lebo vždy tam musí mať na chodbe učiteľ dozor.
Mne to nevadi, ze nemozem ist s nim, mne vadi ten cas otvorenia skoly, je tam proste natresk. Uz som pisala, ze ked som tam chodila, ja som z tych schodov do satne spadla a zlomila si clenok, kvoli tomu, ze islo vela naraz hore aj dole, niekto do mna neumyselne sotil.
Mna tiez vytaca ked otvoria 7.15 a 7.30 zacina hodina musia sa povyzliekat poprezuvat prichystat pomocky..nasa je strasne šuchtava.
@lizatko1009 @bluka2 to, ze ste nepoculi, ze sa v satniach nieco stalo, nic neznamena...do mojej dcery prvacky prudko vrazil chalan o dost vacsi od nej (bola drobatko, do 1. tried isla vo v. 104) a zlomil jej predny zub... samozrejme, nechtiac, ale teda zubok trvaly... opravovany bude uz do konca zivota.
Ja chapem, preco skoly nepustaju deti do skoly skor - niekto by musel tie deti strazit - ale ten natresk v satni tiez nie je dobry.
@simsalabim to je mi ľúto… máš pravdu teda, asi som o tom len nepočula a asi si to neviem predstaviť. Môj syn začal v prvej triede s veľkosťou 128 a s dcerou teda to bude čiastočne aj šťastie. Inak u nás nie sú šatne, len také vešiaky pri triedach
Tiez mam momentalne taky problem...v nasej skole prvaci nemaju skrinky,zevraj aby nestratili kluciky /blbost/ ale rodica nepustia ani na chodbu ...a ako sa ma potom naucit zodpovednosti,ked im klucik nedaju??? ...2roky v skolke som stala nad nim,.nech sa sam oblecie obuje,takze je sebastacny,ale teraz do toho plna chodba deti,taska na pleciach ,v dalsej ruke vrecusko s prezuvkami..takze to dieta troska potrebuje podporu od rodica aspon ten prvy tyzden kym sa do toho dostane a pride sam na ten vlastny system...
ten rodic je tam 2mins max a odchadza...nechapem ten pristup niekedy...
Nemate ranny skolsky klub?
@bluka2 samej sa mi to stalo, ked som tam chodila, niekto ma sotil, ja som spadla zo schodov a zlomila som si clenok, sice je ro vela rokov dozadu, ale to je jedno.
@alenamihal keby aspon otvoria skolu o nieco skor, aby tam nechodilo naraz tolko deti, otvori sa skola, a vtedy akurat pridu dva autobusy deti z okolitych dedin. Inak tie su tiez riadne preplnene, sesternica mi vravela, ze jej dcera chodila na skorsi autobus, ktory nebol tak plny, ale plno deti prestalo chodit na skorsie, z toho dovodu, ze potom musia cakat pred skolou, ci prsi, ci snezi.
Skusim navrhnut, ci by nemohli otvarat skolu skor aspon o nieco, nevidim problem v tom, ze ja nemozem ist dnu, do satne. Mne vadi iba to, ze otvoria skolu 15minut pred zatvorenim a je tam naraz vela deti. Cakat kym ich bude menej, co vidim, ze par minut pred 8 uz ich je ozaj malo, to nebudem, kym sa prezuje, prezlecie, aj zazvoni a este musi vybehnut schodiskami do triedy, chodil by neskoro do triedy.
@zuzinabila presne toto mi vadi, mne nevadi, ze mu nestojim za zadkom, ja som mu nepomahala vyzliekat, len som isla s nim, aby ho nikto nesotil, ja som mala problem prejst tymi satnami, som dost nizka 158cm a niektore decka odo mna o kolko vyssie.
Dozor tam nie je, na chodbe ano, ale o to o co sa mi jedna, tam dozor nie je. Pre predstavu: vojdeme do budovy, vestibul, dole schodisko satne, vyjst po jednych schodoch zo satne, prejst cez dalsie schody, potom uz je zborovna, triedy, tam uz dozor je, a este potom jedny schody do triedy.

Na našej škole začína vyučovanie 7,50 a vstup (mimo rannej družiny) je od 7,30, žiakov necelých 600. Čiže o 5 minút dlhšie, ale zas o skoro tretinu žiakov viac. Nikto do nikoho nedrga, tlačia sa možno 2 minúty o tej pol 8, potom už je kľudný voľný priechod.