Aký máte názor na to, keď učiteľka berie na školský výlet svoje deti?
Naša škola ide vo štvrtok na výlet a dnes sme sa dozvedeli že jedna učiteľka si opäť (už to spravila v apríli na výlete) berie svoje dcéry, ktoré navštevujú školu v inej dedine 🤷♀️. Argumentuje tým, že „treba zaplniť autobus“ no netuším prečo práve takto to rieši! No ale hlavne ma (nás rodičov) zaujíma či ten výlet im aj zaplatí v plnej sume ako sme ho platili my, keďže je to dlhší výlet -spolu 280 km. Samozrejme sme sa jej pýtali viacerí či im to zaplatí -povedla že áno. No ale neviem ,lebo ona je taká že keď netreba tak € nepustí 🤷♀️
Nechápem čo ti to rozbíja hlavu. Ako sa to teba týka?
Nečítam celú diskusiu, len teda pridám názor - nevadilo by mi to, a nejako by ma nenapadlo pochybovať o fakte, že si nezaplatí za vlastné deti.. predpokladám, že ide o to že keď doplní autobus, tak sa suma rozratava a vďaka tomu sú nižšie náklady pre ostatných rodičov.. prečo máš vlastne dojem že by ste mali byť sponzori? Veď výlet má nejaku cenu za jedného žiaka, cena za autobus sa rozratava podľa počtu detí, tak neviem ako by na tom rodičia dokázali prerobiť.. je možné že to v diskusii už vysvetlené je ale 5stran sa mi čítať nechce..
Inak v súvislosti s tým má napadlo jedno - keď šiel môj muž cez jedno leto na dlhú služobku, zobral nás so sebou.. náklady za nás sme si platili samozrejme sami, môj muz v cudzej krajine chodil do práce a ja som zatiaľ s deťmi si robila program a vidavali sme sa večer.. keď sme tak boli na prvej jeho sluzobke, nikomu sa to nezdalo divné, pretože firma neprišla ani o cent, ale ani my sme neprišli o kontakt s tatom.. keď sme to tak urobili druhý krát, jednému kolegovi to strašné prekážalo.. nikdy sme sa nedozvedeli čo mu vlastne tak strasne prekážalo, pretože za nás sme si platili ubytko sami, môj muž bol riadne na služobke (ešte doplním - mužova časť ubytovania vyšla ešte menej ako hotel ktorý by inak platila firma) ako potrebovali.. toto mi príde rovnaká situácia - pre učiteľku je to služobná cesta, berie so sebou deti, predpokladám že za ne aj zaplati, bude ich mať pod dohľadom a budú mať aj zážitok.. ja by som to teda ani najmenej neriešila..
Mať tak len tento problém 🙄🙄🙄 mne by to nevadilo nech ich vezme nevidím na tom nič hrozne ...a ci si zaplatí ,tak to už si pories v škole, pýtaj si bločky alebo nejaku fakturáciu ak si na pochybách.....úu nás keď bolo treba zaplniť miesto sa pýtali aj rodičov ci nechcú ísť u menších deti alebo v škôlke
Ja byt tou učiteľkou, tak sa vám na cely výlet vykašlem a môžte tam deti poslať same bez dozoru. Otras.
zaujimave niektore nazory veru, ako keby to bolo ze tym jej detom to platia rodicia..nechapem.
No ženy, ale sú aj také matky, ktorým vadí, že idú deti aj na opekacku. My, sa chystáme s deťmi do blízkeho okolia opekať a už som mala telefonvat od jednej m amicky, že ako si to dovoľujeme, brat deti na opekacku..... Nezazijete- neuverite.....
hotova radost ist s cudzimi detmi na vylet... za to by mala dostat ucitelka priplatok, ved ta zena je uz jednou nohou v base. Ak Ta to stve, mala si svoje dieta nechat doma, ked Ti je luto dat 50 euro. Ma ist na cely den dakde sa otravovat a svoje deti nechat doma naverimboha?... Neskutocne, co uz vadi ludom.
Absolutne by mi to nevadilo. Dobre, ze si ludia aj rakovinu nezavidia....
Inak takéto mamičky sa nájdu v každej triede....aj u nás....preto sa im na ďaleko vyhýbam....max pozdraviť a nech si riešia svoje im bude stále niečo vadiť alebo budú nespokojné....
@michaelam2 to ze ucitelky ten “navyse” cas na vylete zaplateny nemaju som nevedela, predpokladam, ze to maju nejak osetrene vyberom nahradneho volna, netusim.
Ja som len zvyknuta, ze sa dalo vediet, ze su volne miesta a kto mal zaujem sa prihlasil.
Neviem, preco je normalne jednanie brane ako zavist 🤦🏻♀️
@mimusa18 tak aby si bola v obraze. Učiteľ, ktorý organizuje školský výlet musí po jeho skončení predložiť riaditeľovi vyúčtovanie. Keby si chodila na rodičovské združenia, bola by si informovaná aj o vyúčtovaní výletu, ktoré ti p.uč. predloží na požiadanie.
Ešte a argo platenia. Do žiadneho múzea, ZOO... nepustianikoho zadarmo. Porátaju si deti a p.uč. platí. Je viac ako pravdepodobné, že za svoje deti zaplatí p.uč. zvlášť a asi aj trochu viac, keďze budú mimo skupinu na bločku za lístky.
No a ešte všetok čas, čo strávi navyše, mimo vyucovacích hodín v daný deň zaplatené mať NEBUDE.
A teraz rozmýšľaj milá mamička.
@u2jana nie nie je to nijako osetrene…mozno na niektorych skolach ale to je skor vynimka…preto je smutne ze niektorym matkam vadi este aj takato vec, ze ucitelka ktora sa stara o ich deti a organizuje im vylety si nemoze vziat to svoje lebo niektore su zdute a hraju sa na dolezite
Bože...predstavujem si myšlienkový pochod tej učiteľky, ktorej sa nejaká zúfalá matka príde spýtať, či určite zaplatila rovnakou sumou výlet aj svojím deťom .... 🙄 😂 moja zlatá, nechci vedieť, ako Ťa týmto dňom vníma 😂
V každom prípade je v poriadku, že zoberie svoje deti... robili to tak aj moji učitelia a stretávam sa s tým aj pri učiteľoch mojich detí... nevidím dôvod sa v tom zákerne "špárať" ...
Pridam sa, tiez ked sme chodili na vylety, tak si ucitelia brali aj svoje deti (dokonca triedny aj manzelku a ona nam na vylete varila). Neriesili sme ci si zaplatila ubytko, varila nam nezistne, aby sme mali stravu, a vlastne lacny vylet. Nikdy nemozes vediet ake su pomery v rodine, ze si ine ucitelky nenosili deti predtym... mozno maju babky poruke, mozno manzel ma pracovnu dobu ze deti stiha rano aj po skole... ak si sa spytala ci zaplati a povedala ze hej, ako to este chces kontrolovat? Myslim ze riesis dost divne veci... ak bolo volne, preco by deti nebrala...
@mtlc áno, tak. No veľa ludi to nepochopi
nečítala som úplne všetko, ale ja sa na takúto situáciu dívam hlavne ako mama, ktorá keď musí byť dlhšie v robote, musí riešiť aj to, kde deti nechá a či ich vôbec v danom okamihu má kde nechať do večera... ja síce nie som učiteľka, ale jednou z náplní mojej práce je robiť podujatia (fotiť, robiť si rozhovory, príp. pomôcť, ak treba, kolegyniam-organizátorkám). veľa podujatí je pre deti a ak mám možnosť zobrať aj tie svoje a viem, že to zvládnem bez toho, aby som prácu odflákla, ani neváham. Moji synovia sú vždy poučení, že tam idem pracovať, že nejdeme "súkromne", t.j. nebudeme behať všade, ako im v danom momente napadne a že sa musíme prispôsobiť tomu, ako to mám rozplánované. Všetko, čo im zabezpečím, kúpim či tam cestujeme, im platím sama a teda ak by mi niekto povedal, že to je rodinkárstvo a musia mi to platiť občania zo svojich daní (pracujem v samospráve), tak si poťukám akurát tak na čelo.
A takto nejako sa dívam aj na školské výlety - učiteľky sú na týchto výletoch často aj v rámci svojho voľného času a keď vidím, čo všetko dokážu pripraviť a zabezpečiť v rámci výletu, či kúpiť deťom za vlastné peniaze ako prekvapenie (hodnotím podľa pani učiteľky môjho syna), tak jediné čo mám na srdci, je poďakovať sa za to, že to nevzdali a že toľko detí ukočírujú aj mimo školy... Ak by si učiteľka vzala na výlet svoje deti, vôbec by mi to nevadilo. A ani som sa nikdy nezamýšľala nad tým, či to rozpočítava iným rodičom alebo to platí sama.
@mimusa18 zamysleli ste sa napríklad nad tým, že možno svoje deti nemá doma s kým nechať? Nie každá mama má ten luxus, že má doma partnera alebo dve babky v dosahu, ktoré sa trhajú o to, ktorá bude vnúčatá strážiť viac. Myslím si, že takéto veci sú úplne normálne. Trošku pochopenia by vám neuškodilo.
@danusa63 vylety su ale len dobra vola ucitelky, nie su povinne
@danusa63 učiteľka nemá výlety v náplni práce, je to všetko o tom co chce spraviť navyše. A napriek tomu, že to nie je povinnosť učiteľa, nemajú to všetko zaplatené, je to na úkor ich voľného času a na ich zodpovednosť učitelia idú na výlet. Ale niektorí rodičia by boli najradšej aby si sami zaplatili aj cestu, aj vstupenky aj nocľah a stravu... Však neucia, len si užívajú voľno (s krídlom deti na krku) 🙄

@u2jana divne?? Uvedomujete si, ze ta ucitelka ten cas navyse straveny na vylete zaplateny nema? Jedinu malu vyhodu ktoru ma je, ze si moze vziat svoje deti, tak preco by sa dobrovolne mala starat a odslsie cudzie ktore do triedy nepatria a nemohla si vziat svoje?? Ach boze ludom uz fakt vsetko vadi, ked nemam ja, nemoze mat ani iny 🤦♀️