icon

Bratov syn má všetko čo chce a ako chce

martajasna
1. sep 2022

Dobry den mamicky, chcem sa opytat na nazor mamiciek, ktore maju uz skolakov.. brat ma syna so svojou partnerkou, syn ma 8 rokov.. mna do toho nic nieje, ale velmi nesuhlasim, ako je ,,vedeny” proste vsetko co chce a ako chce je po jeho.. uz od mala on urcoval kadial sa islo .. v skole je jediny z triedy problemovy, vobec nechape , ze ma v skole posluchat, uz ako prvak bol v riaditelni.. tiez neschvalujem , ze je nepripustne aby sa nudil, bratova partnerka s nim chodi od rana do vecera hore dole.. lebo ked sa nudi tak jej dobre ze nevylezie na hlavu lebo sa nudi .. par krat u nas bol ale teraz uz nie, lebo bratova partnerka mi dopredu hlasila kde s nim mam ist, co s nim mam robit a tak.. nebolo to mozne , kedze mam doma babatko, tak tu uz nechodi.. k stravovaniu sa ani nevyjadrujem, ovocie nic, zelenina nic.. nic len hranolky a syr si u nas pytal, viem ze deti v jedeni vymyslaju, ale tak nieco zdravsie by mu mohla davat.. nesprava sa aj pekne k mensim detom- ked zahlasil 2 rocnemu chlapcekovi na pieskovisku ze : ten smrad mi tu zavadza , som nevedela ako sa volam.. surodencov nema.. je toho ovela viac , ale tak kto by to cital😃vdaka ze kazde rozumne vyjadrenie.

Strana
z3
doriiis
1. sep 2022

Nuz...tak si zober ponaucenie,ze takto sa vychovavat nema.Neurob take iste chyby ty so svojim dietatom a ich nechaj nech sa trapia dalej.Maju co zasiali

pribinak
1. sep 2022

@martajasna môže byt že je to aj nejaká diagnoza

deti95060810
1. sep 2022

nemá diagnózu? Vieš tebe to nemusia ani povedať...

felycity
1. sep 2022

V podstate ta nic do toho nie, vidis chyby, ale maloktory rodic si da poradit. Osobne si nemyslim, ze ma diagnozu, iba je rozmaznany a nevychovany.

marca12
1. sep 2022

@martajasna martajasna,ty si jasna uz len dufat,ze sem chodi svagrina a najde sa tu a taku kravu,co ohovara vlastnu rodinu na nete,vyskrtne zo zoznamu navstev definitivne.

martajasna
autor
1. sep 2022

@deti95060810 tak spominala jeho partnerka ze idu k lekarovi , ze nech ma pokoj v skole , nech mu vystavia papier , ze nech ma ona konecne pokoj , lebo dostava poznamky v skole a tak, ale nepytala som sa brata nato ako pochodili.. mozno to je aj diagnoza , ale myslim , ze aj ta jeho partnerka k tomu prispela, kedze od mala sa prisposobuje ona jemu vo vsetkom..

veronikaszabova
1. sep 2022

@martajasna vychovavaj si svoje dieta po svojom a neser sa do vychovy druhym. Aj ked to je tvoj synovec. NIKDY nepochopim toto staranie sa do cudzich deciek

ckocka
1. sep 2022

Môžeš neschvalovať ako chceš, ale vychovávať môžeš len svoje dieťa.

martajasna
autor
1. sep 2022

@marca12 ohovaranie? 😂😂pani zlata, pytala som sa na nazor, lebo nemam skusenost s takym velkym dietatom,nieje to moja svagrina ked uz😃a ja som jej svoj nesuhlas vyjadrila k tomu ako to funguje.. a ze vy to povazujete za ohovaranie , nech sa paci.

martajasna
autor
1. sep 2022

@veronikaszabova ja sa neserem, pytam sa lebo s tak velkym dietatom skusenost nemam, ci je to bezne.. mne ide o brata , ze si nevie dat rady doma, ako mi povedal, ja sa mu k tomu nevyjadrujem , lebo nemam skusenosti, aby ste tu vsetky mudriasky boli v obraze- chcela som nazor od zien, ktore maju rovnako stare deti, ci to je bezne a ci aj u nich doma to tak funguje

iwesska
1. sep 2022

Hej,ma diagnozu: "rozmaznane,nevychovane dieta". Aj keby ziadnu nemal,pri tomto style vychovy ju "ziska". Neries,ako si vychovali,tak budu mat🤷‍♂️ V puberte si este uziju. Mam pubertaka,viem o com hovorim.

lindous
1. sep 2022

Keby sa každý staral o seba, o všetkých by bolo postarané 😊 očividne vieš, že to nie je v poriadku a minimálne podľa toho ako si to tu subjektívne opísala to asi nebude v poriadku podľa viacerých, sama si povedala, že ťa do toho nič nie je, riešiť to nemáš moc ako resp. návštevy u vás už si vyriešila.. Prečo teda do toho kopať, rýpať, rozmazávať to tu..

negymama
1. sep 2022

neries, kym to dieta nenavstevuje tvoju domacnost a neovplyvnuje tvoju rodinu, moze ti to byt fakt jedno. Im sa pravdepodobne budu kopit problemy s chlapcom ako bude starsi ...a na to im ani papier nepomoze.

zase ty zas neurob chybu, ze svoje dieta budes drzat az prilis v mantineloch. Dieta potrebuje primeranu volnost ale s tym ze sa nauci respektovat nejake hranice a pravidla. Pravidiel nemusi byt vela, skor je dobre ich povacsinou dodrziavat.

doriiis
1. sep 2022

@martajasna ...ja mam 11 rocneho.A nie,urcite to takto u nas nefunguje,nefungovalo a nebude.Nechaj ich,oni na to este doplatia

angel993
1. sep 2022

@martajasna pokiaľ neubližuje tvojím deťom ani tebe, neniči vaše veci tak by som ho neriešila. Na to má rodičov. Ale určite by som nevyvarala, čo si zmyslí. Dala by som vybrať z dvoch jedál, lebo chápem že každému všetko nemusí chutiť.

diewcatqoo
1. sep 2022

Odpovedala si si v tretej vete. Nic ta do toho nie je.
Tiez mam takeho synovca (tiez ma 8 rokov), kde sa nestotoznujem s jeho vychovou. Niekolkokrat som si dovolila upozornit dieta, ked robilo zle mojmu synovi a zakazdym som dostala zdrba od svagrinej, ze sa mam starat o svoje decko a nie o jej. Takze sa uz nestaram. Uz sa moc nenavstevujeme, lebo syn tam nechce chodit kvoli tomu, ze synovec sa nevie spravat.
Takze radim ti to iste, nestaraj sa.

surama
1. sep 2022

@martajasna Vidim to na vela detoch aj v rodine. Vidno, ktore su vychovane, vedia sa spravat a ktore maju volnu vychovu a robia si co chcu. Ale neriesim. Aspon viem, ako svoje dieta vychovavat nechcem 🙂

martajasna
autor
1. sep 2022

@lindous iba koli bratovi, lebo sem tam sa postazoval.. nejdem z niekoho robit zleho alebo neschopneho.. len ma to mrzi koli nemu.. a nepoznam tak velke deti a nemam skusenosti,ako som uz asi 3 krat napisala

kukulienka999
1. sep 2022

@martajasna podľa mna na vlastnom dieťati sa lepšie chápe, asi to tak má byt, zrazu veci ktoré nechápeš, pochopíš na vlastnej kozi. Máš ešte malé bábätko, aj ja keď som mala novorodenca a suseda s 2 ročným nevedelo rady s jedením, hovorila som si preboha toto ja nikdy nedopustím aby jedol len hranolky!! a hupsik mala som toto iste, maly z jedáka sa zmenil na nejedáka a mal obdobie, keď iné ako hranolky nezjedol. Naučila som sa jedno, myslieť je hovno vedieť. A sústredím sa na svoje viac, ako na iné. Sesternica má 9 ročne dievča a sama povedala, že zatiaľ čím je starsia je ti ťažšie. Už neporovnávam, neosočujem a nesúdim dopredu lebo ten bumerang je vždy pripravený 😁😁😁

anjelicek26
1. sep 2022

Pozri to dieta je u teba len obcas a skutocne nevies, co ma za sebou... casto je chyba v rodicoch, ale nie len vzdy... v riaditelni bol moj syn par krat uz v nultom rocnik, v prvom a druhom samozrejme tiez... lebo odisiel zo skoly (viac krat), vyliezol na strechu skoly, odisiel na vylete prec a podobne pikosky... to neznamena, ze to dieta je zle, to znamena, ze to dieta je ine a inak vnima zakazy a inak spracovava pricina-dosledok... ja to vidim s pohladu matky "nedokonaleho" dietata...ktore toleruje a netoleruje urcite jedla, ktore ma svoje rutiny, ktore sa v cudzom prostredi vzdy sprava inak, ako doma... bud v dialogu z rodicmi, zaujimaj sa o situaciu, chlapcek mozno potrebuje pomoc (moj syn od 3 rokov pomoc ma), potom sa situacia bude lepsit skor... toto je to, co ti svagrina chcela naznacit, ze to riesit idu... ver mi - u nas su v rodine pevne pravidla, prisna vychova, syn aj tak "ulietava" mimo tychto pravidiel a potrebuje dozor a uplne iny pristup... suvisi to samozrejme s diagnozou, ktoru ma... nezatvaram oci, ale viem, co by si si pomyslela, keby sa ide hrat k vam 🙄 Pritom syn sa v skole vyborne uci, ma kopu kamaratov, vela sportuje... a toto ako bonus 😂

miskakyska
1. sep 2022

@felycity dg.skáčte,ako piskam😶

martajasna
autor
1. sep 2022

@anjelicek26 to chapem, ze su deti co maju doma podmienky ake maju byt a aj tak maju svoje muchy, ja sa pytam ozaj koli bratovi, lebo je z toho taky no.. vravel ze od mala im on urcuje vsetko a jej argument je ze : ved on chce.. ze vsetko robi ako a co chce syn .. vam dakujem za pekne vyjadrenie, lebo vacsina tu riesi to naco som sa nepytala

martajasna
autor
1. sep 2022

@veronikaszabova a ked uz , nieje to cudze decko😂ja som ho nestretla na nakupe a neutekala jeho matke hovorit ze sa mi to alebo ono nepaci😃🤦🏻‍♀️

sissy27
1. sep 2022

@martajasna mňa by zaujímalo čo ťa viedlo k tomu, že potrebuješ názor cudzích ľudí na iných (pre nás) cudzích ľudí… ja by som povedala, že tvoj brat teraz zbytočne fňuká - mal sa od narodenia syna angažovať v jeho výchove, prípadne ak sa mu niečo nezdalo, tak riešiť lekárov.
8r deti majú dávno stanovené hranice, a pokiaľ nie, tak je to zanedbaná výchova a starostlivosť. Samozrejme každé dieťa z tých hraníc sem-tam vybočí, vyvedie nejakú lotrovinu atď, ale ten základ už má.

andrejka1974
1. sep 2022

@martajasna zlyhali rodičia a hneď na začiatku a teraz sa im to krásne vypomstuje a bude horšie treba zakročit proste nedovoliť si dieťaťu robiť si čo chce

veronikaszabova
1. sep 2022

@martajasna 🤦🤦

anjelicek26
1. sep 2022

@martajasna Nam velmi pomohol psycholog (nam ako rodicom), naucil nas ich s nim pracovat, ako reagovat na amoky, ako reagovat na jeho - proste nie, toto nespravim (do 6 rokov jediny raz nedrzal pero ci ceruzku, lebo on to "nevie"a tym padom mal odklad kvoli motorike a podobne perly)... Ked ide jeho mama cestou najmensieho odporu, neni to dobra cesta... ono niektore veci sa da nechat tak, ine treba proste ist proti aj za cenu cirkusu. Vychovavat take dieta je tazke a aj ked je nas tretorodeny, bola to uplne uplne nova skusenost... diagnostika bola "uvolnujuca", ukazala nam smer a aj to, co je mozne... my rodicia - my sme sa museli naucit najviac...on je proste aky je, nerobi to naschval... hlavne za posledne dva roky spravil neskutocne pokroky...

katkaseiner
1. sep 2022

Ono vies, je ovela jednoduchsie vychovavat cudzie dieta...
Tiez ked som mala krpcov ktory viac/menej posluchali, tak bolo jednoduchsie ohovorit kohokolvek koho dieta bolo trochu ine ( a tu nemyslim ziadne diagnozy, proste len sa ina chovalo ako to moje). Ale postupom casu vidim ze moja 10rocna a moj 7rocny su obcas ako odtrhnuty z retaze... a pritom ich s muzom vychovavame, nedovolime vsetko, v podstate takmer vsetko maju (ved chudence maju narodky, meniny, vianoce a aj kopec ineho pomimo). A napriek tomu keby si obcas videla moju dceru ako nou puberta trieska tak by si nechapala.... je to na preplesk ale verim ze sa to raz zlepsi a zisti ze hodnoty ktore im davame nie su vsetky zle.... len teda puberta si fakt s nimi robi co chce...

klaridka
1. sep 2022

@martajasna moja sestra- učiteľka , vraví, že veľa týchto “papierov na diagnózu” je len nezvládnutá výchova zo strany rodičov a aby sa pred sebou ospravedlnili, zariadia to takto… smutné…

sense
1. sep 2022

@martajasna à tvoj brat je nesvoj právny, no co si vychovali to majú.... Ci on nebol pri výchove celých 8 rokov?
Takže majú 2 možnosti bud seknu z doterajšou výchovou a budú vychováva aby im decko ešte viac po hlave neska kalo aj za cenu ze budu mat doma nejakú dobu riadny cirkus, alebo ostanú kde sú.... Žiadna iná rada nie je. A ak to nestihnú do puberty tak už to nestihnú vôbec, 8r sa dá ešte ohýba aj keď v tom veku už treba omnoho viac trpezlivosti a nervov

Strana
z3