icon

Bratov syn má všetko čo chce a ako chce

martajasna
1. sep 2022

Dobry den mamicky, chcem sa opytat na nazor mamiciek, ktore maju uz skolakov.. brat ma syna so svojou partnerkou, syn ma 8 rokov.. mna do toho nic nieje, ale velmi nesuhlasim, ako je ,,vedeny” proste vsetko co chce a ako chce je po jeho.. uz od mala on urcoval kadial sa islo .. v skole je jediny z triedy problemovy, vobec nechape , ze ma v skole posluchat, uz ako prvak bol v riaditelni.. tiez neschvalujem , ze je nepripustne aby sa nudil, bratova partnerka s nim chodi od rana do vecera hore dole.. lebo ked sa nudi tak jej dobre ze nevylezie na hlavu lebo sa nudi .. par krat u nas bol ale teraz uz nie, lebo bratova partnerka mi dopredu hlasila kde s nim mam ist, co s nim mam robit a tak.. nebolo to mozne , kedze mam doma babatko, tak tu uz nechodi.. k stravovaniu sa ani nevyjadrujem, ovocie nic, zelenina nic.. nic len hranolky a syr si u nas pytal, viem ze deti v jedeni vymyslaju, ale tak nieco zdravsie by mu mohla davat.. nesprava sa aj pekne k mensim detom- ked zahlasil 2 rocnemu chlapcekovi na pieskovisku ze : ten smrad mi tu zavadza , som nevedela ako sa volam.. surodencov nema.. je toho ovela viac , ale tak kto by to cital😃vdaka ze kazde rozumne vyjadrenie.

doriiis
1. sep 2022

@klaridka ....nechcela som to tu vytahovat,ale naozaj to tak vyzera ze kazde rozmaznane,nevychovane decko ma akoze nejaku diagnozu a kazdy rodic co zlyhal vo vychove ma len inu ,,vychovavaciu metodu"...smutne

beata_k
1. sep 2022

@martajasna Podnet k zmene musi prist od brata a svagriny. Ak oni nechcu zmenu, nevedia ako na to, ty sotva nieco zmozes. Brat sa k tomu musi postavit celom. Inej moznosti niet.

martajasna
autor
1. sep 2022

@marca12 a inak .. som pre vas cudzi clovek o com to svedci ze mi pisete ze som krava? 😂asi ste vy väcsia.

queen_mary
1. sep 2022

To nevysvetlis rodicom. Kazdy si mysli, ze ma super dieta a ze ti druhi ho len nechapu ( aj ja si to myslim 😁). Deti z toho vyrastu. A moc ho dkma neohovaraj, aby si nemala dieta este horsie 🙂 mne tak svagrina hejtovala maleho, a ich mali je uplne nezvladatelny. Co by teraz dala za mojho 😀

rebekamarcusko
1. sep 2022

K tomu jedlu sa vyjadrim,lebo dostat do mojich deti zeleninu je boj a to si ju aj pestujem doma a oni to proste nechcu. Stredny syn zje aspon banany,jablka a mandarinky a starsi iba maliny. Ale tak nepriviazem ich k stolicke a nebudem im nasilu otvarat usta aby jedli zeleninu. A nie niesu rozmanani,nedostanu co chcu a neprisposobuje sa im vzdy vsetko. K ostatnemu sa nevyjadrujem.

januska20
1. sep 2022

@anjelicek26 prosím ťa, čo za diagnózu má Váš syn?

martajasna
autor
1. sep 2022

@katkaseiner ale to ja chapem, ved ja som bola tiez vychovana , ze som mala hranice a ked som bola na strednej - som sa aj opit vedela🤦🏻‍♀️Viete taky priklad - synovec mal asi tri roky a ked chcel 4 krajce vianocky tak mu ich ona odrezala a namastila a on zjedol z jedneho krajca polovicu , tak zvysok do kosa, alebo chcel otvorit naraz 3 jogurty , tak mu ich otvorila .. a ked som sa pytala ze preco vsetky naraz otvorila tak bolo ze - ved chcel.. ja si len proste nemyslim ze ma to byt tak takto , ze deti urcuju .. jasne ze si nemyslim ze my dospeli im mame velit , ale tak odtial potial.

martajasna
autor
1. sep 2022

@rebekamarcusko to chapem ved viem ze deti vymyslaju, ale tak urcite vase deti nevyrastaju na zemiakovych kupovanych vlnkach co sa pecu v trube.. je tam toho kopec , ale tak z toho co zeny popisali som sa uz v niecom utvrdila..

martajasna
autor
1. sep 2022
anjelicek26
1. sep 2022

@januska20 je vysoko funkcny autista a ma poruchu kratkodobej pamate... Potrebuje velmi individualny pristup, v skole od tohoto roka uz asistenta nema, sama ucitelka povedala, ze on to uz proste nepotrebuje...ale bola to dlha cesta plna prace s nim... on bude perspektivne zit uplne plnohodnotny samostatny zivot bez obmedzeni..

anjelicek26
1. sep 2022

@martajasnato ako 3-4 rocne dieta ked mi povie, ze chce tri jogurty, tak mu ich fakt otvori... treba slubit, ze ano dostanes, dopapaj jeden a otvorime dalsi...to iste styri vianocky sama vidi, ze nema sancu zjest, da si jednu, ponukne kakao k tomu a ked doje, tak dalsiu... ale tak toto su uplne normalne veci, to takto robit :(

martajasna
autor
1. sep 2022

@queen_mary ja ho neohovaram, kriste zeny dospele mam jedineho brata, ktory je z toho nestastny, nebol tu bol v zahranici tak nemal dosah na vychovu.. ja sama neviem co ma caka s mojim.. a to ze sa tu nieco pytam, neviem preco mate za potrebu niektore sa vyjadrovat len v zlom.. to je asi teraz taky trend 🤦🏻‍♀️Pekny den.

janinah
1. sep 2022

Prečo brať nedá do laty vlastné dieťa? Neurci pravidlá a režim? V puberte mu budú nosiť koláče do polepšovne....
Ohybaj ma mamko.pokial som ja Janko....

rebekamarcusko
1. sep 2022

@martajasna to nie,ale su dost vyberaby dokola varim,granadir,perkelt,dukatove bychty,kuracie na prirodno a rezne 😂 a este spenat. Su dost vyberavi v jedle ,spagety zjedia len suche 😭 niekedy som z nich na nervy

janinah
1. sep 2022

@martajasna poznám rodinu kde otec nechal lukratívnu robotu.zili v zahraničí.zobral problémového syna na Sk na dedinu do domu po babke a naprával čo ako rodičia pokazili v detstve.aby mladý neskončil s drogami a v base....darilo sa.co ja viem.potom už nemám kontakt s nimi

martajasna
autor
1. sep 2022

@rebekamarcusko ano deti su v jedle vyberave..ale nedam mu tri vyzivy a pol litra dzusu na jedno poobedie.. lebo on chce.. ale tak asi to je ozaj o tom ze je rozmaznavany ten moj synovec , vdaka za vyjadrenie🙂

micusa2222
1. sep 2022

@martajasna ja sa ti čudujem, že sa vôbec s tým zaoberáš ,,,veď brat potom sám zbadá, "čo" vychoval...

martajasna
autor
1. sep 2022

@micusa2222 tak mam jedneho brata.. a chcela som vediet nestranne nazory.. ja k nim nechodim s nekvakam im do vychovy.. len mi je brata luto , to je vsetko.. ale z casti mate pravdu - je to jeho syn a partneka , tak mal by on nieco spravit.

marca12
1. sep 2022

@martajasna a brat je nesvojoravny,ze sa nevie porozpravat s partnerkou a dohodnut sa na pravidlach? Vo vychove vzdy budu rozdiely,ale aspon na tom zaklade si musi trvat a nie vyplakavat sestre. Na to ma foma zenu,aby to riesil s nou.

martajasna
autor
1. sep 2022

@marca12 jasne ,ja mu s tym nepomozem..tak brat sa snazil s nou o tom bavit aj sa pyta preco maly ma vsetko po svojom- odpoved je : lebo chce.. taze tak to tam je.. tak nevyplakava mi , ale ked volame , alebo pribehne tak sa pytam co nove , ako sa maju a tak podobne.. tak mi spomenie.

sasa1310
1. sep 2022

@martajasna no čo ty vieš, možno v dospelosti bude slušnejší ako napr. tvoje dieťa

lanah
1. sep 2022

@martajasna hneď tretia veta v tvojom príspevku...nič ma do toho nie je... tak na čo to rozoberať na verejnom fóre, keď ťa do toho nič nie je?

martajasna
autor
1. sep 2022

@sasa1310 naco taketo ironicke odpovede😃mam male babatko , sama neviem co ma caka, ale vdaka za odpoved.

martajasna
autor
1. sep 2022

@lanah myslela som to tak, ze ja im azda do vychovy nemozem a nebudem zasahovat a ze sa tu informujem, ci niekto nema nieco podobne, alebo nezazil ? Sak ked neviete poradit k veci co som sa pytala, naaco vas komentar ?🤦🏻‍♀️

lanah
1. sep 2022

@martajasna a čo tým zmeníte, keď sa budete pýtať na výchovu cudzieho dieťaťa? nie je vaše... tak načo riešiť, niečo čo sa vás netýka
Mňa len fascinuje, koľko energie sú ľudia ochotní vynaložiť tým, že vypisujú na fóra veci, ktoré sa ich absolútne netýkajú...

lanah
1. sep 2022

@martajasna jediné čo vám viem poradiť ohľadom "vašeho problému" ktorý sa vás vôbec netýka, je vychovávajte si svoje dieťa podľa svojho uváženia a cudzie deti nech si vychovávajú ich rodičia...
Ja neriešim ako vychováva môj brat svoje deti a teda žiadna sláva ani so správaním ani s jedením, ale rovnako on nerieši výchovu môjho syna, lebo rovnako ako iné deti má svoje muchy aj môj syn. Pokiaľ po sebe nehádžu nože a nechcú sa zavraždiť u babky, keď sú spolu, tak o nič nejde

arasidka123
1. sep 2022

@pribinak rozmaznanost....a teda poriadna...

pribinak
1. sep 2022

@arasidka123 nemusí to byt vždy rozmaznanost.
Ja poznám dieťa, ktoré cudzí ľudia takí ako ty, ktorí ho nepoznajú ale hneď ho označia za rozmaznané či nevychovane
A má diagnozu. Samozrejme nemá to napísané na čele, ale keď sa rozprávaš s rodičmi tak povedia ako sa veci majú
Je veľmi problematické, náročné, veľmi veľmi živé a samozrejme sú dni kedy rodičia nevládzu a urobia hocičo, len aby ten deň prežili

Menej súdiť ak nepoznáš

martajasna
autor
1. sep 2022

@lanah a mna fascinuje ze vas to zaujima😃ked zdielate iny nazor, tak ako teraz co?? Ved kazdy sme iny.. a ja bratovho syna neberiem ako cudzieho.. ked vy ano tak nech sa paci , to je vas pohlad , vas nazor.. chodte komentovat nieco, co vas nebude fascinovat .

simca06022011
1. sep 2022

Normálne rozmaznane dieta. A môžete ti to byt jedno, ved nie je tvoje. Brat a jeho partnerka nech si to riešia, ty nemusíš.