Bulharská Základná škola v Bratislave
Naša malá - veľká škôlkárka bude mať 6 rokov - treba nám hľadať školu. Našli sme túto: http://www.sk.bsou.sk/
je to bulharská ZŠ na Záporožskej ulici. Máte s ňou niekto skúsenosti? Vopred ďakujem za informácie. 🙂
@nelinka2009 Ano, asi tak :D A nechceli to ani na sucasnej skole, kde sme, tak mozno to bola nejaka vynimka jeden cas na bulharskej skole 🙂
Chcem sa opytat ohladom tych prazdnin,to maju letne prazdniny 3mesiace?jun,jul,august?lebo ak ano,tak ja naozaj nemam kam dat maleho na 3mesiace ☹ a pocas roka vsetky slovenske aj bulharske statne sciatky maju tiez volno?
@mojdend Ahoj, áno je to tak, deti majú prázdniny od 26/5/2017 do 4/9/2017, škola poskytuje celodennú družinu deťom iba do 4.ročníka a to do 15/6/2017. Potom je to už iba v ,,réžii,, rodičov. Čo sa týka štátnych sviatkov počas roka, či bulharských a slovenských v tých dňoch škola neposkytuje žiadnu družinu. napr. teraz idú ešte týžden do školy, ale od 10/4 majú prázdniny a späť sa vrátia až 19/4 v stredu... celé si to musíme zastrešiť sami. Prikladám foto, kde všetky červené, modré aj zelené dni boli deti doma na prázdninách.....žlté sú víkendy.
@mirkabebe tento rok sli prvy krat 7.9
@nelinka2009 to je v poriadku, ale bud. šk. rok idú v pondelok 4/9/2017, tak je napísané v papieroch.
Ahojte, tak ja teraz neviem s tym ukoncenim roka 15.6., nam dali info na stretnuti, ze druzinu robia az do 30.6., aj ked sa uz deti neucia (myslim druhakov)... A ze si s tym nemam robit problem, ako to zastresit.
A ten obrazok som si fotila tiez, zelene su slovenske sviatky, prazdniny, modre su spolocne (ktore su rovnako v BG aj na SK) a cervene su zase len tie bulharske volne dni... Sa mi to nezdalo take strasne, ale teraz ked pozeram, no bude to vesele buduci rok :(
@akronop No, ja mam z toho hlavu v smutku, my sme na to s manzelom sami a uz podla sk prazdnin sme to ledva lepili, nieto este toto, ale tak dali sme sa na tu cestu, tak snad sa to bude dat zvladat s pracou kombinovat...
@marielik78 Ahojky, ja viem, len to, čo sa týka prvákov. čo je vo vyšších ročníkov sa ku mne nedostáva...
@mirkabebe dakijem aspon uz viem dopredu 😁😂
@mirkabebe Aha, to my sme sa hned pytali na vsetky rocniky a rozdiely 🙂
@akronop No, aj my tak nejako, homeoffice, alebo lekar alebo brat dcerku do prace, ked sa bude dat 😝 bude to velmi zaujimave...
@akronop
@marielik78 robíme to podobne, občas zastúpia dedkovci, občas návšteva lekára, niekedy homeoffice, či darovanie krvi a tak...plátame ako sa dá...
Dakujem velmi pekne za vsetky info,my to asi vzdavame uz dopredu,bohuzial,sme tu v ba uplne sami a nemame vobec kde nechat deti plus od septembra zacina aj mladsi skolku,tak ocakavam castejsie choroby,ja pracu,takze urcite si nebudem moct dovolit stale vymeskavat ☹
@mojdend ja som to vzdala pre to iste... v BA sme sami, mam este skolkara, homeoffice nemame, dovolenka zakonna, ostavat doma len tazko... ja som sirota, cize uplne sama... pisala som im do skoly, ze mi je luto, ale prosim o zrusenie prijatia.. ziadna odozva, ale verim, ze miesto obsadia niekym inym... v piatok teda zapis do statnej skoly..
@akronop No my sa rozhodujeme medzi Cenadou,kde sme teraz v 2.uvodnom rocniku,alebo rozmyslame este nad Narniou. Tym,ze syn je intelektovo nadany sme ho dali do Cenady a sme spokojni,len je to z Petrzalky dvakrat denne taxikarcenie.Syn je az augustovy,tak este ideme koncom aprila na testy skolskej zrelosti a potom sa rozhodneme.Velmi rozmyslame nad odkladom,lebo si myslim,ze byt stale o skoro rok mladsi od spoluziakov nie je vyhodou,naozaj neviem.takze ak testy ukazu,ze dat odklad,ostane v uvodnom v Cenade,ak prejde,tak sa uvidi,ved aj v Narnii robia testy koncom mesiaca.naozaj neviem este.
Inak ideme normalne na zapis na Dudovu,lebo sem patrime.a na ich stranke je napisane,ze dieta je mozne zapisat len na jednu skolu.avsak tym asi myslia jednu statnu.ved na sukromme v case zapisu nie je iste,ci ich vezmu.
Ano na zapis mozete ist len na jednu statnu skolu. Ak by dieta nezobrali, tak automaticky bude prijate na spadovu.
@mojdend Na zapis mozete ist aj na viac skol, len to tam nehovorte... Zapis este neznamena automaticky, ze dieta naozaj zapisu na danej skole do prveho rocnika. Takze mozete obehnut viac skol, prave z tohto dovodu. Akonahle vam vsak pride vyrozumenie o zapise, nebodaj na viac skol, musite sa z ostatnych prakticky hned odhlasit, aby mohli zapisat dalsie cakajuce deti a neblokovali ste zbytocne miesto. Toto sa uplne standardne deje, preto este v maji a juni vlastne na skolach nevedia, kto vlastne nastupi a kto nie a vacsinou sa to riesi az prve septembrove dni, finalne zoznamy a tak...
@mojdend Ahoj, my ideme tiez na Dudovu, hoci spadovo patrime inde, ale tiez v Petrzalke. Dcerka vyzera ze je tiez nadana (neviem este presne ako, ale presla uz vstupnym testom v CPPP a dalsi tyzden ju uz cakaju klasicke IQ testy), bavila som sa na Dudovej o moznosti intergracie a nemal by s tym byt problem... Je tam velmi mila riaditelka a aj ucitelky. Dcerka je inak tiez az koniec jula, ale odklad urcite davat nebudem, vsak uz teraz sa bude v prvaku nudit, potvrdila mi to aj ucka z Dudovej aj psychologicka... A aj podla ucky zo skolky uz ma ist do skoly. Sme prihlaseni aj na Teplicku, postupne si tam testuju deti sami, tak som zvedava ako to dopadne cele este...

No tak tak mala by rodny list overit s obcianskym ci sye Naozaj zakonny zastupcovia tak ale zas kto by codzie dieta prihlasoval do skoly...