icon

Chcem pre dcéru viac ako učiteľku

nelinka2009
8. jan 2016

Mam strach z vyberu zakladnej skoly... Nas skolsky system neznasam odkefy dom tam chodila ja a dnes som zistila, ze za 20 rokiv sa nic nezmenilo... Nechcem, aby moje dieta trpelo...

moni73
23. jan 2016

@cecil36 pozri, obidve chceme v podstate to isté, aby sme vychovali zodpovedných, samostatných a snáď empatickych ľudí. Ty to robíš jedným spôsobom, ja druhým... Nehovorím, že môj je lepší, ale konkrétne pre spojenie Ja-dcera, dúfam, že hej. Prečo sa niekedy stane, že z rovnako vychovávanych súrodencov je jeden úspešný a jeden asociál? Držme si palce...

wetka
24. jan 2016

@moni73 Takmer každý rodič si myslí, že deti vychováva rovnako. Nie je to tak. 🙂

moni73
24. jan 2016

@wetka myslím, že aj áno aj nie. Ale diametralny rozdiel ako medzi mnou a @cecil36 tam asi nebude

cecil36
24. jan 2016

@moni73 nikdy nevychovavas deti uplne rovnako lebo deti nie su rovnake 😉 Len taky vtipny priklad. Moja babka mala dce dcery. Kym mojej mame ked bola mala a neposluchala povedala zbal si pinkel a ked sa ti nepaci mozes ist, moja mama sa rozplakala a prosila, ze uz bude dobra. Jej sestra si pobalila hracky a uz jej nebolo. Babka ju potom s krikom nahanala na bicykli po dedine. A tak musela vymysliet iny sposob co na nu plati, bo behat 3 x denne na bicykli sa jej nechcelo 😀

nikelca
25. jan 2016

Začala som čítať túto diskusiu dosť zhrozená jej pôvodnou témou - väčšina mojioch učiteliek boli skvelé ženy mali ma rady aj ked som nikdy čisté jednotky nemala potom sa to zvrtlo na výchovu v korej som našla moju maminu. citujem"
- ak dieta chce tasku cokolady tu teraz hned zjest - das mu? ved ono snad nasledky chape, pochopi.......
- ked si tyzden nebude chciet umyvat zuby.....nemusi? ved ono chape ze v 20tke bude mat z nich polovicu?
- ked dieta dostane chut sa namalovat ako maminka, ponuknes mu sminky?
- ked dieta bude chciet skusit prvy krat nieco krajat nozom.....das mu ho do ruky a nechas ho nech skusa same, ved vsak nasledky musi chapat, ma niest zodpovednost za svoje rozhodnutia?"
Sestre bola hrozne nenažraná ako malá čokolády raz dostala plnú tašku a fakt jej ju mamina nechala zjesť 🙂 sestre bolo 2 dni zle a odvtedy čokoládu jedla slušne, aj sa podelila 🙂 Malovanie? mamina nám dala svoje staré šminky my sme sa malovali jedna radosť a potom ten vek- 12, 16 sme potrebu malovať sa nejako nemali a ak tak len tak v tej 16 decentne max lesk na pusu 🙂
A krájať nožom? Mám fotku ako krájam nožom tortu k 2 narodeninám. Je to základná zručnosť a každý človek sa ju musí naučiť a myslím že učiť sa to v 18 je dosť nevhodné.

moni73
25. jan 2016

@nikelca ja som ten klon tvojej maminy...😉 Mamina bola alebo ešte je profi rodič? Super, sa teším, pretože keď jej odborníci zveria deti, znamená to, že až také zlé to s mojou výchovou snáď nebude. Pozdravujem

nelinka2009
autor
25. jan 2016

No dnes mi na rodicovskom v skolke stacilo.. Aby nuekto z elokovanych pracovisk spravil nive skolky a mal ciarocky di statistik ku volbam? Nie dakujem... Chcem vuac ako ucitelku... Vuac ako je nase skolstbo... Nenecham si z dcery vychovat dalsiu ovcu!

sardinka335
25. jan 2016

@nelinka2009 tak ju vzdelavaj doma a máš to....

nelinka2009
autor
25. jan 2016

Aj to by bola cesta... Bohuzial nemm pedagogiku a dane platim tak ako vsetci takze nevidim dovod aby som dona pkatilaceste niekoho navyse..

sardinka335
25. jan 2016

@nelinka2009 však si dorob...čo je to problém si spraviť ved ide o dobro tvojho dieťaťa nie? Primarne vzdelavanie je aj dialkovo...5 ročník uz moze robiť doma...a druhe dieťa mas komplet poriešene...
Neviem čo máš proti elokovaným pracoviskám....vzdy lepšie ako ked mamičky nemaju kam dat svoje deti pripadne musia platiť sukromne opatrovne - na to tiež mnohí vychodnejšie od BA nemaju....

cecil36
25. jan 2016

@nelinka2009 tak ked nechces platit nikoho navyse, ani si nechces dorobit pedagogiku, tak hold bud das decko do statnej alebo sukromnej skoly. Akurat, ze aj za tu sukromnu musis platit. Otazka je, ci ti naozaj da to co hladas... Btw mna teda ziadne statistiky a ciarocky neovplyvnuju pri volbach, teba hej?

nikelca
25. jan 2016

@nelinka2009 a už si rozmýšlala nad školou pre mimoriadne nadané deti? Ja som do takej chodila v NR a bolo to super 🙂 Viac sa venuje tomu čo dieťa zaujíma- chodila osm na informatické súťaže a teraz študujem aplikovanú informatiku 🙂 Tvorba projektov ročníkových prác málo detí v triede 🙂

cecil36
25. jan 2016

@nelinka2009 a este jedna taka poznamocka, to je by sa mala nejaka ucitelka v buducnosti "odbavovat" na tvojom dietati a riestit si komplexy ti veadi uz vopred, ale to je uz teraz sa mozno nejaky uchylak odbavuje na fotkach tvojho naheho dietata, ktore mas vystavene v albume to ti nevadi vobec. Sorry viem, ze kruty komentar, ale na tvojom mieste by som tie fotky dala prec...

nelinka2009
autor
25. jan 2016

@sardinka335 nemam praveze nic... Len nas minuster ich zrusil... Utvara z nich nove skolky s tymi istymi ziakmi...

nelinka2009
autor
25. jan 2016

@nikelca presne nadvtakym niecim uvazuhem

tucniacka11
25. jan 2016

@nelinka2009 teraz neviem, podľa toho, ako si napísala príspevok, či si ty vôbec do nejakej školy chodila, prosím ťa, prečítaj si to po sebe

nelinka2009
autor
25. jan 2016

@cecil36 Na ktorej je naha?

nelinka2009
autor
25. jan 2016

@tucniacka11 telefon sorry

cecil36
25. jan 2016

@nelinka2009 ved si popozeraj album

tucniacka11
25. jan 2016

@nelinka2009 čo telefon, máš nejakú inú klávesnicu?

tucniacka11
25. jan 2016

@nelinka2009 na toto je jedna odpoveď, ak máš na výber z viac škôl, tak si vyber, sú rôzne školy, ak niekto žije napr. v Prahe, tam si určite môže vybrať, ale ľudia v bežných menších mestách to majú ťažšie. Ale ak má byť z tvojej dcéry doktorka, tak bude, či bude chodiť do takej, alebo inej školy,, 😎

denisic
25. jan 2016

@nelinka2009 ak chceš viac ako učiteľku, tak si ju zaplať a mať ju budeš, dnešné školstvo ti takú superwoman neposkytne,

nikelca
25. jan 2016

@moni73 Hej mamina nám vysvetlila že nie sú dôležite známky ale to aby sme vedeli. Nikdy od nás nechcela čisté jednotky a presa som sa dostala na gymnázium kam som chcela, a teraz aj študujem vysokú akú som chcela.
Mamina ma dala na školu ktorú som mala najbližšie a keď som sa tam nudila preložila ma na nadanú. teraz tam preložila o 10 rokov mladšieho brata 🙂 Ale nikdy som nepočula že by školstvo ako také bolo zlé že skúšanie je ponižovanie alebo niečo podobné. škola bola práca v skupinách hladanie kamarátov. Projekty vo dvojiciach a podobne. Nemyslím že domáca škola je riešenie.

zajko_usko
25. jan 2016

@nelinka2009 uz teraz lutujem nelu,co z nej robis.ked vyrastie aby z nej nebola jedna arogantna namyslena zena

paris3
25. jan 2016

@zajko_usko aby si sa raz necudovala, ked nase deti vyrastu...

zajko_usko
25. jan 2016

@paris3 aby sa ona raz necudovala co z jej z decka vyrastie

paris3
25. jan 2016

@zajko_usko mna vychovavali velmi prisne a poviem ti, sice som mala do strednej skoly super znamky, bola som vzorne, snazive dieta, chodila som na kruzky, pomahala doma atd... kym na mna tlacili, islo to...
ale v puberte vzdor ako svina, dodnes som rebel, aj ked jasne, ze to najhorsie uz davno prehrmelo 🙂
preto som sa poucila... moje dieta vediem k samostatnosti a zodpovednosti za seba samu od malicka... lebo ked ju uz nebudem moct ovplyvnovat, budem vediet, ze ona bude mat v tom jasno, ze ako si ustelie, tak bude spat....

zajko_usko
25. jan 2016

@paris3 robi z decka cosi extra....

nikelca
25. jan 2016

@zajko_usko Neviem či máš deti... ale každé jedno je čosi extra 🙂 ;)

moni73
25. jan 2016

@nelinka2009 na domáce vyučovanie prvého stupňa myslím nepotrebuješ žiadnu pedagogiku, ani minimum...