icon

Chcem pre dcéru viac ako učiteľku

nelinka2009
8. jan 2016

Mam strach z vyberu zakladnej skoly... Nas skolsky system neznasam odkefy dom tam chodila ja a dnes som zistila, ze za 20 rokiv sa nic nezmenilo... Nechcem, aby moje dieta trpelo...

sardinka335
25. jan 2016

@nikelca myslím,ze kto chcel, tak pochopil o čo ide 😉

Domáce vyučovanie iste nie je také jednoduché ako sa zda...ale iste ani nemozné.

nelinka2009
autor
25. jan 2016

@zajko_usko a mozno ken zena, ktira bude pouzivat svoj vlastny rozum...

nelinka2009
autor
25. jan 2016

@zajko_usko arogantni a namysleni hybu nasim svetom ak si si nevsimla

nelinka2009
autor
25. jan 2016

@denisic nepotrebujem superwoman... Len ucitela, ktory vidi dalej ako na svoju vlastnu spicku nosa...

moni244
25. jan 2016

@nelinka2009 ty sa fakt odstahuj na nejaky ostrov,uc svoje dieta doma,ziadna ovca z nej nebude a ak si myslis, ze len skolstvo moze s tvojej dceru urobit ovcu, tak dufam, ze sa nedostane do partie, ktoru bude nasledovat presne ako ovca

lizatko1009
26. jan 2016

prave som odpadla 😅 ale vazne na totalku ma tato diskusia zrovnala 😀 😕 🤐 na toto sa radsej nevyjadrujem, lebo ja co na srdiecku to na jazyku a veeelmi by som pourazala, na margoo toho, ze mam syna vo veku tiez 6 rokov, nastastie niesom zakomplexovana trubica a fakt ma to ani pred spanim este nenapadlo ci budeme riesit pre maleho nejaku speci skolu s urodzenostou 😀 a ci ho rano budem vozit po Bratislavskych zapchach do nejakej noobl skoly za 1000evri na mesiac, pcheee 😀 som az velmi pohodlna zena, verim tomu, ze za bytovkou co mame zakladnu skolu, vyucuju predmety aj v AJ aj to je na mna moc pre 6 rocne dieta, ale pohoda, bude dobra a bude spokojny, riesila by som az ked bude nejaky problem, ale toto je pecka, gol 1000 like 😀 neviem sa prestat smiat, pardon, ale musim 😀DD

mariuskaa
26. jan 2016

T

zajko_usko
26. jan 2016

@nelinka2009 ked ti nieje nic dost dobre uc ju ty..??ci podla seba sudim inych????

zajko_usko
26. jan 2016

@nelinka2009 hlavne,se ty na svoju spicku nedovidis....tak ako tvoje namyslene decko

zajko_usko
26. jan 2016

@nikelca mam ale mojim staci klas.skola,kde sa ucia na 1,a nerobim z dciek elitu

cecil36
26. jan 2016

@nelinka2009 myslism, ze tato tvoja diskusia, je uz bezpredmetna, viac ako na bezpecnosti decka (rozum sa mi z teba zastavuje) ti zalezi na vybere skoly, lebo co ak by moje dieta nenaucili zdravit, obliekat sa ci pisat uchu lahodiacim tonom (lebo komplexy su svina este aj v dospelosti...), bez toho aby teba ako rodica co i len minimalne zatazili. Nasla si bulharsku skolu, vsetko je vybavene...

nelinka2009
autor
26. jan 2016

Samozrejme, ze skola nema zatazit dieta a ani rodica... To snad ani nemyslite vazne... Ako do skoly sa ma dietavtedit a stresovat... V zivote sa nastresuje dost v dospelosti...

nikelca
26. jan 2016

@zajko_usko Poznám už priveľa jednotkárov ktorí odrazu po gymnáziu nechali školu lebo boli tak premotivovaní za základnú a strednú že na VŠ stratili elán do učenia. A čo im pomôže gympel plný jednotiek? Z jednotkárov sú po roku na VŠ radšej brigádnici v obchodoch akoby mali ďalej študovať. Myslím že je dôležitý výber školy ale najskôr by mala mamička vyskúšať čo na tú či onú školu povie dieťa, ako sa jej (mamičke)budú pozdávať učitelia. Keď môj brat nosil samé jednotky zo školy mamina ho prehlásila na náročnejšiu školu. Myslím že každá mama by mala k dieťatu pristupovať akoby bol niečo extra a vybrať mu školu na mieru. Ale najskôr by mala skúsiť. Ale nemyslím, že kritériom má byť aby dieťa nemuselo odpovedať pred tabulou alebo školské pomôcky. Má byť skvelý učiteľ čo naučí či taký je nezistíme ak ich všetkých hodíme do jedného vreca "štátna škola".

nikelca
26. jan 2016

@nelinka2009 škola má na dieťa klásť vysoké nároky, sú tam spolužiaci ktorí ťahajú dieťa dopredu. Ak nechceš aby sa strasovala tak ju nestresuj ty "musíš mať samé jednotky". Máloktorý učiteľ na ZŠ sedí na dieťati snažia sa naučiť. To že učiteľ povie bude test a teda sa dieťa musí naučiť je normálne.
Ty si predstavuješ školu že učiteľ povie bude test ale kto sa nenaučí nevadí? že v živote sa nastresuje dosť, ale príde do práce a tam žiadne -ak to nespravíš nevadí-nebude. Ako by si si ty prestavovala výučbu? Sú veci čo sa naučiť musí, ak ju niečo baví naučí sa viac no ak ju nebude baviť matika tak do konca života nemusí vedeť násobilku?

moni244
26. jan 2016

@lizatko1009 citala si to cele? Ja ano, pri kavicke a len som usta otvarala

lizatko1009
26. jan 2016

@moni244 nejake prve 4 strany a posledne 2 a ostala som v soku, ze moj pojde do skoly toho roku a a cim sa stretnem, dufam, ze nie, ako viem, ze z 20 rodicov as najdu 6 brzdy, nerada by som nejake take veci riesila, takym veciam sa vyhybam, ale pri mojej povahe ja raz dva poviem priamo do aj ked budu o 10 rokov starsie ako ja

paris3
26. jan 2016

@lizatko1009 to je vyjadrovanie OMG 😕 to by som mohla napisat, ze ja sa tiez netesim, ze stretnem take jednoduche trubky ako ste vy.... pacilo by sa vam to? ale klasika, niekto nevie akceptovat, ze ma niekto iny nazor 😒

lizatko1009
26. jan 2016

@paris3 na tupcov sa vyjadrujem takto a inteligentom as bavim velmi na urovni 🙂

paris3
26. jan 2016

@lizatko1009 ja napriklad nikoho nenapadam a nevolam tupcami, ani inak hanlivo.... nepoznas toho cloveka a casto sa mozes aj mylit vo svojom usudku.... a ja hovorim zi a nechaj zit 😉

lizatko1009
26. jan 2016

@paris3 a na margo toho OMG som as vyjadrila podla mna ok pre mna taketo zeny su trubky nijako som vulgarne nenadavala podla mna alovo trubky= OMG napisala som to dost slusne co si myslim, nato co som si povedala v duchu sama o takejto spolocnosti

lizatko1009
26. jan 2016

@paris3 ani ja nenapadam, ale tato tema co ludia riesia ma zrovnala od zdeaveho usudku, najprv poniektori rodicia by potrebovali psychologa ak nie psychiatria poznam to mam rodicov ucitelov aj klientky ucitelky a co mi vravia noekedy co riesia rodicia mam dost, stacilo mi prist do skolky na rodicovske a ono to pravda bola

wetka
26. jan 2016

Viac ako učiteľku? Učiteľka je už teraz 3v1.
4v1 nepoznám.

paris3
26. jan 2016

@lizatko1009 kazdy tu ma trochu pravdu, nemyslis? nic nie je cierno-biele...
nevadi, ja idem na zit na inu planetu, ako ma uz poslali 😀

sardinka335
26. jan 2016

myslím si, ze z vyjadrovania zakladatelky temy sa aj bez poznania dotyčnej osobne nemylim, ak tvrdím, ze je to zakomplexovana, arogantna a namyslena osoba, ktora si myslí ze jej dieťa je niečo extra...(ok pre nu je) a vobec by ma neprekvapilo kebyze dcere doma tlačí do hlavy ako nepojde do tej ,,šiťáckej štátnej školy,,. Takýmto ludom nevysvetlíš, maju klapky na očiach a ani ,,panenka Maria v prestrojení za učitelku,, by jej nevyhovela, na to vsadím... 🙂

cecil36
26. jan 2016

@sardinka335 normalne by som sa vsadila, ze jej nebude dobra ani ta skola, ktoru dietatu vyberie sama ci uz bude bulkarska, estonska alebo mongolska vsade sa najde niekto, kto od nej a jej dietata bude nieco vyzadovat.

paris3
26. jan 2016

dobre baby, ale uz by ste s tym mohli prestat 😀 sa snazim ludi neodsudzovat, tak ma nenahovarajte na zle 😀

nelinka2009
autor
26. jan 2016

@nikelca ja som ale nikde nenapisala, ze nema odpovedat pred tabulou alebo pisat pisomku

nelinka2009
autor
26. jan 2016

@nikelca naozaj si tu temu nepochopila

nelinka2009
autor
26. jan 2016

@sardinka335 praveze malej nic netlacim... Ale snazim sa o co naj rozhodnutie

nelinka2009
autor
26. jan 2016

@cecil36 vyzadovat moze... Ale nie predtym ako dieta do skoly zacne chodit a nevifim nic zle ak xhcem individualny pristup ved kazde dieta jebine tak ako aj dospelak