Chcem pre dcéru viac ako učiteľku
Mam strach z vyberu zakladnej skoly... Nas skolsky system neznasam odkefy dom tam chodila ja a dnes som zistila, ze za 20 rokiv sa nic nezmenilo... Nechcem, aby moje dieta trpelo...
@nelinka2009 toto je Len taka mimo pripomienka, vela rodicov ma deti, ktore vyjdu v testoch ako nadane ci nadpriemerne intelligentne a ked sa dostanu do skoly, tak vysledky nic - moc
Lebo tam je uz konkurencia inych deti, treba pracovat systematicky, dieta musi pracovat so vsetkymi zlozkami svojej osobnost is mnohe deti toto nezvladaju
Hlavne tie, ktore maju velmi protektivnych rodicov a zaroven citia tlak od nich a citia aj tlak, ktory vytvaraju rodicia na ucitelku
@lubkavargova1 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@pribinak a toto... Porovnavanie... Ach jaj
@nelinka2009 skor fakt, ako porovnavanie
Ale to je vec názoru
@nelinka2009 no ved si sa rozhodovala medzi skvelou statnou skolou Gessayovou kde si bola z riaditelky natesena a Bulharskou. Rozhodla si sa pre Bulharsku. Je este treba nieco riesit? Ci teraz ideme riesit, ze dcera je uz aj napriemerne inteligentna, tak hladame sukromu pre nadpriemerne deti s indivindi pristupom, ziadnou vyucbou doma a s pomahanim obliekania bundicky ci teplacikov?
@pribinak ale to ze hned tam porivnavate deti... Jedny tlacia dozadu jedny dopredu... Hovorim 20 rokov za opicami... Ved kazde dieta je ine...
Ako uz ked tu nuektori maju snahu urazit mna... Fakt ciste ovce... To nikto nechce pre svoje dieta viac ako mu nase skolstvo mozevdat?
@nelinka2009 20 rokov za opicami? Co si ty konkretne urobila pre zlepšenie nášho školstva?
@nelinka2009 si z BA mozes dat dieta do skoly v Rakúsku ci Madarsku, ked si tak strasne nespokojná
@pribinak nad rakuskom silne uvaxujem... Ale bulharsky system sa mi zda ovela lepsi...
@nelinka2009 aj skoly v zahranici davaju domace a deti sa tiez musia doma ucit,,, a ak nevie po nemecky tak to bude mat celkom tazke
@pribinak nic mnecstacilo rodicovske na ktorom som sa dozvedela, ze pred troma rokmi pan miniater porusil zakon a tak to treba teraz uprostred posledneho rocnika v skolke rycglo napravit a zmenit... Aby mal ujo F catecku pred volbami... A to E sa 3 roky porusoval zakon? No a? To teta z ministerstva uz neriesi
@cicimon jazyk nieje problem.. Ani ulohy... Ak ju to bude bavit a bude chciet... Zvladne... Zalezi id toho aki zaujme ucitel
@nelinka2009 veď si rozhodnutá, tak načo to furt riešiš? či si myslíš, že nám vleješ osvietenie a budeme teraz bojkotovať štátne školy?
@moni244 nie ale stale tu nachadzam vyjadrenia... Tak vysvetlyjem... Zjavne nie kazdy pochopil
@nelinka2009 ty si vazne myslis, ze das dieta do bulharskej skoly a nebudes musiet doma prstom pohnut a vsetko vratane azbuky sa tvoje dieta nauci v skole? btw dieta do zs v rakusku bez toto aby vedelo nemecky ti nezoberu a ak hej (nemam zmapovane naozaj vsetky skoly v okoli BA) vies si predstavit ako to dieta bude trpiet ked nebude vediet ceknut ani rozumiet nemecky?
@nelinka2009 a preco uz nie je dobra ani bulharska?
@cecil36 ked chodia slovenske deti do madarskych skol ru u nas tak Zvladaju bez problemov udajbe..
@nelinka2009 takze si neurobila vobec nic?
Tak najskor nieco urob a potom ponižuj učiteľov
@nelinka2009 takze rozmýšľaš nad školou v Maďarsku?
@cecil36 asi jej teda dufam, ze bude.. Osobnu skusenost este nemam preto sa tu pytam... Chcela som vefuet ci niekto nemaceste nejaku inu alternativu o ktorej neviem... Preto sim to pisals... Tod vsjo
@pribinak madarsko nie ... Je to este horsie ako u nas...
@nelinka2009 deti, ktore chodia do madarskych skol pochadzaju z madarskych rodin, kde sa madarsky hovori 😉 Mozem sa opytat,aka je tvoja profesijna oblast? K tym osobnym skusenostiam, ja mam skvele skusenosti prave so statnymi skolami.
@pribinak ja som tu niekoho ponizila? Lebo chcem aby bola vuac ako ucitelka, ktoru som si zaxila ja na zaciatku? Ty ich neponizuj... Ved nevies ci su vsetky take...
@nelinka2009 alternatívu pre teba ešte nevymysleli, nikoho takého s takými nárokmi ešte nemali
@nelinka2009 ale ved ani ty nevies ci su vsetky take
Ja ich neponizujem, zato ty ano
Toto je moj posledny prispevok, ako clovek z praxe ti Radim, chod k psychologicke, ty mas nerozchodenu traumu a ani si neuvedomuješ ako to prenášas na dcérku
Toľko nadaných a nadpriemerne inteligentných predškolákov, ako majú mamičky na MK, nemajú dohromady všetky matky z celeho sveta i jeho okolia.

No tam by som skor rirsila prestup neskor... Aj ked pani doktorka to spominala...