Chcem pre dcéru viac ako učiteľku
Mam strach z vyberu zakladnej skoly... Nas skolsky system neznasam odkefy dom tam chodila ja a dnes som zistila, ze za 20 rokiv sa nic nezmenilo... Nechcem, aby moje dieta trpelo...
@moni73 niesme zle, ale mám pocit, že moje dieťa z normálnej školy sa skôr zacleni do normálneho a reálneho života ako dieťa zo školy kde nemajú problém prikrmovať a utierat zadky, ja môjho budem tlačiť na 8 ročné ale najprv musím vidieť, že nato má to je len blud, ak si niekto môže myslieť, že z nejakej speci školy nebudú domáce ulohy, sesternica chodi na 8 ročné gymnázium a by ste pozerali čo od nich všetko vyžadujú a chcú a musí to robiť doma, urobí so uz všetko sama, ale podľa mňa je normálne, že rodič preskusa, pomôže, skontroluje a toto je normálne keď niekomu vadi hodinu dieťa pripravovať doma ? Noa? Aj keď o 19:00 ale budeme sa venovat
@sardinka335 to bola statna
baby nas maly chodil do 1. triedy do takej skoly, kde ulohy neboli. mozno tak 3 za cely skolsky rok. Ale nebolo to dobre. Kedze p. ucitelka nedala ziadnu ulohu, tak samozrejme ked som doma chcela aby nieco precital, tak bol problem, lebo ved nikto im nekazal a povedali ze nemaju doma citat... a podobne. A podla mna ked nedostane dieta navyky hned na zaciatku a nadobudne pocit ze do skoly sa da chodit aj bez uplnej pripravy, tak vo vyssom veku ked bude potrebne nieco pre tu skolu robit, nebude vediet ako, a vtedy ani ta hodina za den nepostaci naucit ho systematickosti... takze sme hned preradili a toto bol jeden z dovodov. Ale teraz je viac skol, ktore si zakladaju natom ze ulohy sa prvakom, druhakom davat nemaju. A ta hodina denne je velmi relativna. Niektoremu dietatu staci 15 minut a niektore nahanate po byte dve hodiny pokial dorobyte ulohu...
@nelinka2009 cize ty vlastne chces skolu, kde budu brat deti individualne (co urcite dietatu pomoze do buducnosti a s clovekom, co takto vyrastal, by som pracovat veru nechcela), nebudu mat ulohy (ved jasne, treba vsetku zodpovednost hodit na skolu, aby si sa mala na koho stazovat) a este aj komunikovat emailom? A naco su rodicovske? Ja cim viac ta citam, tim viac pochybujem o tvojom zdravom usudku
@nelinka2009 vieš čo by najviac pomohlo tvojej dcérke? Dvaja, traja súrodenci, aby si nemala kedy uvažovať nad každou kravinou, nemala tendencie vodiť ju za ručičku do dvadsať rokov a nechala ju slobodne dýchať. Viem, že si to neuvedomuješ, ale ubližuješ jej ty sama oveľa viac, ako bežná štátna škola - viď témy, ktoré si založila.
presne tak, odtrhni konečne od nej svoju pupočnú šňúru a začni sa inak realizovať,pretože vychováš z nej neurotika,akým si pravdepodobne ty sama,ľutujem aj jej budúce učiteľky,ak bude mať na ne také nároky,aké na teba,respektíve aj ty od nich budeš vyžadovať,to ,čo jej sama dávaš.Ale nezabudni,že jej učiteľky nebudú mať v triede len ju 😖
@moni244 nato treba fakt riešiť špeciálnu pre takéto deti, ale skôr je to všetko o výchove si myslím ja si nepamätám ako nás kočík vyzeral
tak aj ja pridam https://www.modrykonik.sk/forum/skolak/petrzalsky-prvacik-od-septembra-2016/ mila zakladatelka, navstiv psychologa...
@nelinka2009 Tazko sa mi to cita, lebo mas v kazdom prispevku more preklepov. Budem strucna - myslim, ze svojmu dietatu tymto naopak velmi skodis.
Tvoj partner nosil na pleciach predskolacku, lebo sa jej nechce chodit...riesis to tak, ze zhanas pre predskolacku golfac, aby si mala pokoj a nemusel ju nosit atd atd....tych atd tam je neurekom
Preco nechces, aby bola normalna?
Ejha........
@mircalla ja som to pochopila tak, ze ona sprvu aj chcela ,,byt normalna,, ale manzel je tam ,,vadny,,...a tak sa prisposobila...aby sa nehadali a mali klud. Riešili to aj so psychologom, neviem čo vyriešili kazdopadne je to dalši kusok do mozaiky ze v rodine nie je všetko ok...a nie ze ,,fuj hnusne štatne školy,,.
@sardinka335 no mala som sil citat len cast....
Tam je problém manzel, ktorý dieťaťu dovolí (asi) všetko....ved preto zhanali ten golfáč lebo sa koli tomu hadali, mala nechcela chodiť, plače lebo nechce chodiť...tak muz ju vlači...ak jasne ze takto ,,chovane,, dieťa potrebuje špéci starostlivost.
nelinka2009 No nieje to len chodenie.. . Neobujebsa, neoblecie, nenakrmi...
21. apr 2015 o 23:32 • 1 dieťa • Odpoved
@cecil36 si mala pravdu...
Nie golfac sme nakoniec so sebou nemali... Nie nenormalni niesme... Nastastie kvoli profesii k tomu mame obaja jazdorocne papier... A skusme sa vratit k povodnej teme...
Takze tema je... Nechcem aby moje dieta spadlo do nasho zastaraleho skolskeho systemu, ktory je uz 20 rokov neefektivny... A mam strach s nespravneho vyberu zakladnej skoly... Vie sa niekto k tomu vyjafrit? Preklepy su s tel, kto nevie citat nech nereaguje.
@nelinka2009
@sardinka335 jo a psychologicka potvrdila, ze mala je az nadpriemerna... Vlastne preto ten strach zo skoly... Nespravny pristup pedagog ju moze znechutit na cely zivot...
@nelinka2009 na to sme sa ti už vyjadrili, radšej to už ďalej nerozmazávaj, lebo tebe žiadne rady nebudú dobré, ty máš svoj svet, ktorý my ostatní nechápeme
@moni244 tak teda nechajme uz reagovat inych
@nelinka2009 nechcem sa ta nijako dotknut, ani ta urazit, ale Ty potrebujes psychologa
Prepac, ale fakt naj viac pomozes svojej dvere, ked si das par sedeni u psychologicky
@nelinka2009 dopredu vidíš všetko čierne a tvoja dcéra cíti,že máš strach a averziu voči učiteľom a škole,tak asi ako to dopadne?? Tak,ako si to želáš,bohužiaľ 😖 Ty si to doslova privolávaš.
@baumka nechapem ako ste prisli na to, ze dcera vobec tusi, ze nieco take riesim...
To sa fakt nikto z vas nezamysla nadtym ako to tu nefunguje?
@nelinka2009 ,dieťa vníma napätie,veď sa hádam s ňou aj rozprávaš o budúcej škole,pripravuješ ju na to a sama píšeš,že je nadpriemerne inteligentná,tak potom to cíti,no nie? A zase si negativistická,keď píšeš,že to nefunguje,To myslíš naozaj ,že celé školstvo je na figu? Že všetci jej budú chcieť ublížiť? Neprenášaj tvoje negatívne emócie na ňu,lebo to naozaj zle dopadne. A naozaj vyhľadaj pomoc,myslím to v dobrom.
Ked je nadpriemerne intelligentna, tak ju daj do skoly pre nadane deti, ak teda spravi skusky
Neter je velmi zdatna v matike, ma dobru pani ucitelku, dava jej ulohy navyse, komunikuje so sestrou-matkou ako vyuzit jej potencial, ako ju podporit, ale zas nezatazit a neunudit
Je to obycajna statna skola
Kriste pane na nebi!!!! Precitala som vsetky strany....prisambohu ze kazdu spravu! Idem sa odstrelit. Ja ze horsie uz ma dnes nemoze postretnut. Hlboko som sa mylila....To, bud mi dajte typ ze co beriete, aby som aj ja take ulety mala, abo rychlo zmente dilera 😎

@moni73 neverim, ze debatu o tom dokrmovani zacala sama riaditelka,ak by vyzadovala,aby dieta vedelo citat, pisat, pocitat...