icon

Chcem pre dcéru viac ako učiteľku

nelinka2009
8. jan 2016

Mam strach z vyberu zakladnej skoly... Nas skolsky system neznasam odkefy dom tam chodila ja a dnes som zistila, ze za 20 rokiv sa nic nezmenilo... Nechcem, aby moje dieta trpelo...

nelinka2009
autor
28. jan 2016

@roxi ale dieta ma premyslat a respektovat len pravidla, ktore su mu prospesne... Ako je dietatunprospesne kedmu ucitel povie kedy mozeca nemizebist na wc... Alebo ked mu kucharka nedacduplu rezna, leno hezjedlo hechutnu polievku?

sorciera24
28. jan 2016

@nelinka2009 ja nevravim o tebe...staci, ekd raz rodic povie na ucitela....(ta krava ti dala co az znamku) a ucta je v prd....
pravidlami si ju praveze ziska! nielen ucitel, ale aj rodic...ak nema dieta doma zaidne pravidla, nikdy n ňta nebude repektovat (bude si s tebou robit, co chce)....to iste plati v skole......inak, aj neviem, ci mas problem sjazykom alebo co...pravidla nie su len o zakazoch a trestoch......ale aj o pochvalach.....pravidla mas v celej spolocnosti, kt. teba dodrziavat....ty v praci, dieta v skole (skolsky poriadok ti nieco hovori?)...
dobry ucitel sa dokaze so ziakmi dokonca dohodnut na rpavidlach, sami si mozeu niektore nastavit, ak to je v medziach sk.. poriadku ci zakona samozrejme ( len to uz su vacsinou starsi studenti)......bez pravidiel spolocnost a hocijake spolocenstvo nemoze fungovat...! (nikdy som deti nekrotila, nemusela som.....len oni aj aj sme dodrzaivali dane pravidla a fungovalo to....)

sorciera24
28. jan 2016

@nelinka2009 to nemyslis vazne, ze ma dodrzaivta pravidla len, kt. su mu prospesene!!!...preboha, tak pre mna je prospesne si dat v obchode rozok, lebo mam chut a nzepaltit zan....mam to urobit akoze?...zena ty sa spamataj, lebo tvoje dieta velmi zle dopadne....(ty tiez nedodrzaivas pravidla v praci?...teda ak nejaku mas...)

ajkava
28. jan 2016

@nelinka2009 tak teraz ťa nechápem. Písala si o dokrmovaní a na druhej strane napíšeš, že ak nezje polievku, nedostane rezeň. A keď mu nebude chutiť ten rezeň, tak budeš dávať dcére do tašky záložný obed, ktorý jej chutí, alebo ho prinesieš učiteľke, alebo kuchárke....? Pre každého je dobré niečo iné. A preboha, snáď nechceš, aby učiteľka rešpektovala každého ako jedinca, čo sa páči jemu. To si nikto nemôže dovoliť ani v práci, ani inde. Z toho mi vychádza, že predsalen zrejme pre tvoju dcéru bude najlepšie učenie doma.

madana
28. jan 2016

@nelinka2009 mam pocit,ze z Tvojich prispevkov ide totalna arogantnost ohladom ucitelov a nasho skolstva na SK.Dufam,ze nevštepujes tieto dristy ,ktore tu vypisujes aj doma svojmu dietatu do hlavy,lebo teraz Ti nieco napisem,chyba je v tomto.
Nie som ucitelka,nesuhlasim dokonca ani so strajkom,ktory momentalne prebieha u nas na SK,-napisem vsak jednu vec,ze si myslim,ze nase skolstvo je na vysokej urovni v porovnaní s inymi statmi,myslim,co sa tyka vedomosti,ktore maju nase deti uz aj v tych najnizsich rocnikoch.Samozrejme ze nie je skola ako skola,a líši sa to podla krajov a regionov.To vsak neznamena,ze na vychodnom SK su deti hlupe,a v BA maju skoly len na vysokej urovni ,toto som nechcela napisat.pisem to vo vseobecnosti,ze Bohu vdaka,ze mame taketo skolstvo,o akom moze mnoho statov vo svete iba snivat.Podla mna co Ti mozem poradit je zmenit prave Tvoj postoj a pristup uz len kvoli Tvojej dcere to sprav,lebo to mozes na nu prenasat aj ked nie priamo,deti su mudre a vycitia to.

A hlavne neuberaj svoje dieta o kolektiv-urcite ho potrebuje pre svoj vývin.Ja osobne nie som za individualnu vyucbu. 🙂
Dieta ma rast s kolektivom a s kamaratmi . 😉

nelinka2009
autor
28. jan 2016

No ak mi nadriadeny da prikaz, ktory mi moze uskodit tak urcite... Prave vdaka tomu som si vydobila respekt aj u nadriadenych mojho nadriadeneho avteraz sedim na jeho stolicke..

sorciera24
28. jan 2016

@nelinka2009 a teraz ak ybysa tvoji podriadeni vzopreli tebe, das im prikaz nieco urobit a oni ti povedia, joooj, nam to robi zle...nemozeme teraz,....tak co urobis?....budes ich respektovat? dufam, ze ano!

ajkava
28. jan 2016

@nelinka2009 no vieš............len či je to tak, ako si napísala. Možno tvoje okolie má úplne iný názor ako ty, ktorý je naozaj pravdivý.

nelinka2009
autor
28. jan 2016

@sorciera24 no v prvom rade im uprimne poviem co sino danom prikaxe zhora myslim a preco to musime splnit... Nie subto ovce rozhodnut sa musia sami ale vzdy poznaju.nasledky nesplnenia takeho prikaxu... A uz 3 roky to dibre funguje cuduj saxsvete

nelinka2009
autor
28. jan 2016

Nebude sa vam to zdat... Ale boja sa kto ponmne pride ako udem na matersku...

madana
28. jan 2016

@nelinka2009 Je pekne byt v dnesnej dobe nadriadenym,ale len malokto to dokaze...

madana
28. jan 2016

@nelinka2009 kazdy je nahraditelny 🙂

sorciera24
28. jan 2016

@nelinka2009 vyborne!...takze teraz je nacase vysvetlit dcere, preco a ktore pravidla sa musia napr. v skole dodrziavat.....ak jej to tak citlivo vysvetlis ako svojim podriadenym, sito to pochopi a nebude s tym mat problem 😉

nelinka2009
autor
28. jan 2016

Skusme sa vratit k tomu skolstvu...

carolek
28. jan 2016

@nelinka2009 Povedané bolo všetko, ba i viac. Táto diskusia už nikde nevedie.

cecil36
28. jan 2016

...kdyby hloupost nadnasela, litate tady jako holubicka...

nelinka2009
autor
28. jan 2016

Inak ucitelka v skolke kricala... Ja som nasla motivacny bod a cuduj sa svete doma ide vsetko samo a bez kriku...

roxi
28. jan 2016

@nelinka2009 niekde si písala, koľko vecí tvoja dcéra odmieta doma robiť, či už s krikom, alebo bez a ako si s ňou nevieš poradiť a teraz zas píšeš, ako všetko zvláda, neviem, ale sama už nevieš ako sa vykrútiť s tých protichodných príspevkov, čo si tu popísala. Ako tu už baby písali, nikdy nebudeš spokojná so žiadnou školou a žiadnou učiteľkou, lebo ty sama nevieš čo chceš a nerešpektovať pravidlá, nech si dieťa ide na toaletu kedy len chce, no neviem ako má učiteľka naučiť deti, keď jej bude 20 deti odchádzať z hodiny kedy chce a potom má zas čakať na deti kým sa vrátia, lebo veď naučiť sa majú všetko v škole, aby náhodou si nemusela nad knihou sedieť s dieťaťom ty, ale teraz prakticky, koľkom minút z tej vyučovacej hodiny jej zostane na výučbu, ak sa jej tam deti budú promenádovať lebo chcú ísť na WC, lebo chcú jesť, lebo chcú ... Rozmýšľaš aj nad tými svojimi požiadavkami, či sú reálne uskutočniteľné? Tak sa zamysli a napíš, kedy má učiteľka deti učiť, ak im má dovoliť robiť čo chcú, lebo sú to predsa osobnosti.

nelinka2009
autor
28. jan 2016

Ako pisem nasla som motivaciu

nelinka2009
autor
28. jan 2016

Je chybou ze je ich 20 a viac

nelinka2009
autor
28. jan 2016

Ucitelka ma pre istotu ucit len ked manona sama chut a motivaciu

lubkavargova1
28. jan 2016

No, nic vzlom. Ale z tejto temy vobec nemam dobre pocity. Je to este horsie ako ked citam o tyranych zenach. Toto je horsie....
Arogantny a namysleny ludia riadia svet to mate pravdu. Ale tiez to nedopadne dobre, lebo mozno perfektna kariera, vzdelanie ale fajne dodrbany zivot sukromny. Ale aj takych musime mat. Ja len zasnem a zasnem...ved si pockajme co povie dcera o par rokov, ake "dakujem" svojim rodicom.

cecil36
28. jan 2016

@roxi ty si to nepochopila? Kazdy robocoop, ktory vystuduje pedagogicku fakultu a uci, si to ma nejako zariadit, naco chodil do skoly? 😉

cicimon
28. jan 2016

@nelinka2009 a podla teba v zahranici je kolko deti v triedach? ani v skolkach nie je v triede 10 deti a v skolach tiez nie.... niekde to funguje hosie ako na sk, by si sa divila

zuzkaanicka
28. jan 2016

@nelinka2009 nemam precitanu celu diskusiu, ale mohla by si napisat, ako si predstavujes vychovno-vzdelavaci proces v skole, ktora by bola vhodna pre Tvoju dceru? ... teraz mam na mysli uplne konkretne popisat jeden den ... od prichodu do skoly, az po odchod ... mozno si to uz niekde pisala, ak ano, staci ak mi napises stranu.

sorciera24
28. jan 2016

nooo,a si idealne by bolo , aby bola v triede sama a nemusi sa nikomu prisposobovat 😀 😝

nelinka2009
autor
28. jan 2016

Ale ved som nepusala, ze je to v zahranici inak, len je to podla mna chyba.. V tej bulharskej je uch cca 10

roxi
28. jan 2016

@nelinka2009 😀 , takže učiteľka má učiť, len keď má sama chuť, super a chirurg bude operovať len vtedy, ke´d má na to chuť, čo tam potom, že práve dovezú pár zranených a hasiči, no čo ich má zaujímať, že horí, veď oni teraz nemajú chuť ísť hasiť 😀 😅 😕 , ja dúfam, že sa len bavíš a zabíjaš čas ako ja teraz, lebo človek, ktorý má takéto názory skutočne existovať nemôže, to by boh predsa nedopustil, či 😲

nelinka2009
autor
28. jan 2016

Napusala som pre istoru... Ano nadriadeni ucitela by to mali vefiet zariadit tak, aby ucitel nielen ucil, ale ucil s chutou a motivacou... Je to zaklad

moni244
28. jan 2016

@nelinka2009 skús si ty objednať menu v reštike, zjesť len hlavné jedlo, lebo polievka ti nechutila a vypýtať si dupľu, ťa vysmejú.
S tebou pracovať, tak ma porazí, si strašná osoba z hroznými názormi, ty ak toto učíš dieťa, že má rešpektovať len to, čo jej príde vhod, tak pán boh s ľuďmi, čo s ňou budú chodiť do triedy, do práce, vyrastie z nej jedna namyslená zakomplexovaná fiflena, čo si bude myslieť, že všetci sa musia z nej pototo, keď ona vkročí.
Neviem, na čom fičíš, ale mala by si zmeniť dávkovanie, nerobí ti dobre. Fakt pre dobro ostatných bude lepšie, ak dáš dieťa do zahraničia alebo ju budeš učiť sama, všetkým sa uľaví