Chcem pre dcéru viac ako učiteľku
Mam strach z vyberu zakladnej skoly... Nas skolsky system neznasam odkefy dom tam chodila ja a dnes som zistila, ze za 20 rokiv sa nic nezmenilo... Nechcem, aby moje dieta trpelo...
@natalym ja? To je uplne irelevantne
@nelinka2009
ak mas tento pristup a tlak na ucitela, tak ok, ale potom ja chcem aby "druhou mamou" bola aj mne a vobec vsetkym aj pokladnicka v Lidli, teta v predajni listkov MHD, pani na Urade prace kde 3 hodiny cakam na blbe tlacivo na matersku, vodicka elektricky co mi zavrie pred nosom hoci vidi ako tehotna bezim cez cestu, ze ju potrebujem stihnut atd atd.
vazne neviem, co robis,ale aj Ty si druha mama svojim zamestnancom?
akoze sorry, ale realny zivot nie je o tom, ze vzdy a za vsetkych okolnosti maju MNE VSETCI VYHOVOVAT.
iba ak zacnes sama od seba a Tvoj ziarivy priklad inspiruje cely svet.
😉
@nelinka2009 Ty máš koľko?
@nelinka2009 no tak buď rada, že máš toľko rokov, koľko máš. Kedysi by si asi v škole skolabovala.
@natalym no ale vsetko opatrne... Ako sem tam niekedy jedno rodicovske zaucho neuskodi...
@margarita bodaj by... Ale mne to naozaj funguje... Dokonca aj ked som v praci pochybila skir sa dali dohodnut s nadriadenuym aj s klientom aj so vsetkymi lebo vedeli aka som a ze to urcite nebolo naschval...
Radšej idem zarábať tie smradľavé peniaze s drzými zákazníkmi. 😀
@nelinka2009 ale ved mama je len jedna nie? Aj ked na tvoje dieťa ,,nahuka,, tak aj potom povieš ze ved to bolo ,,ako od mamy,,?...no pochybujem..
Aj mne niektore moje dievčence povedali ze ,,ja som ako ich mama,, ...mne to polichotilo, to priznávam, ale na druhej strane viem ze oni maju vlastne mamy, a tuto poziicu ja nechcem nahradzať - resp. tlačiť sa na nu lebo jednoducho to nepovazujem za spravne, ja ten status ,,mama,, rešpektujem a neuznávam nejaku ,,zamenu rolí,, pokial dieťa samozrejme nie je nejaka sirota. Mama je len jedna..ja som (aspon dufam) bola len ,,super,, pani vychovavatelka... 😉 ak si ma takto bud pamätať tak budem spokojna. Určite som nevyhovela všetkým, ale to sa ani nedá...aj ked ja som snazivý človek.
@natalym
tych nepoznam, ale zacinam mat velmo silny pocit, ze sa tu objavuju Vesmirni lide 😀
lebo normalne mam potrebu ist pracovat do timu, ktoremu sefuje
@nelinka2009
tam to musi byt raj na zemi, ani vyhoriet sa neda, no parada...
ako som kedysi citala, to su taki ludia, co si kupili okruzny listok po hraniciach svojho obzoru a ani intergalakticka zrazka planet ich nevyboci zo svojej zotrvacnosti.... 😀
@ajkava strasne by ma naplnalo robit ucitelku... No financie ma odradili hned na zaciatku... A nemyslim si, ze chcem od ucitelky vela... Niekolko takych som zaxila a videla... Ale je pravda, ze to boli skir tie mladsie... Cest 100 rocnej praxi, ale veci sa menia...
@nelinka2009
"Ale mne to naozaj funguje... Dokonca aj ked som v praci pochybila skir sa dali dohodnut s nadriadenuym aj s klientom aj so vsetkymi lebo vedeli aka som a ze to urcite nebolo naschval... "
tak vidis, ak si to zvladla Ty, zvladne to aj dcerka v normalnej skole, nemusis tu riesit nezmysly.
najlepsie deti viest vlastnym ziarivym prikladom a potom je jedno, aku zazije ucitelku, skolu ci system.
@margarita nechces... Mam kolegynku, ktora tvrdi! Ze som tvrda... Niesom... Ak niekto bezneuziva.... Tak sa vsetko da treba sa len dohodnut...
Nič v zlom, čo už môže dať mama svojmu dieťaťu- prváčke, ktorá ešte ani nenastúpila do školy a "MAMA" už teraz má jasno, že učiť s dieťaťom doma je pre ňu záťaž a stresujúce???? a venovať sa jej hodinku denne a príprave do školy sa jej zdá veľa?!!!
hlavne, že má požiadavky na učiteľov!!!
@mim1 nieje to zataz, ale zbytocnost pozostala z minulosti... Tak ako niektore predmety a tiez ucebne latky
@nelinka2009 ale veď v minulých príspevkoch si písala, že učiteľstvo nie je o financiách, že je to poslanie a preto aj napriek slabým platom majú učiteľky podávať najlepšie 190 % výkon a teraz zas píšeš, ako veľmi by ťa naplňalo robiť učiteľku, ale že financie ťa odradili a čo poslanie?
Ostatným sa ospravedlňujem, už som hnusná, ale tieto takéto protirečenia nemám rada, jasné, že každý môže zmeniť názor na základe nových info, ale určite nie je v priebehu pár minút písať úplne opak.
@margarita ja viem, ze to zvladne... Len chcem aby zaxila nieco ine ako sme my museli
@nelinka2009
ale vazne chcem, ja totiz od malicka zijem len v realnom svete, zit v rozpravke je moj sen uz od Arabely 😉
vymenila som do materskej 3 rozne vzdelavacie institucie a tvrda som tiez, dokonca sa na mna raz studenti stazovali, ze som prilis prisna a robim tazke testy a chcem, aby prezentaciu prace robili spamati a necitali z papiera lamanou anglictinou na vysokej skole 😀
@roxi ja si neprotirecim, alebo je to uhol pohladu... Prave preto som s tym ani nikdy nezacala... Bolo nefer voci mojim ziakom zacat s tym a potom sa staxovat... Ucitelua vefua do akych napr. Platovych podmienok idu, uz ked studuju...
@nelinka2009 všimla si si, koľko maminiek ti tu napísalo dôvody, prečo je nutné sa dieťaťu venovať aj doma? Asi sme všetky nejaké divné, že máme iný názor ako ty. Skutočne by si mala navštíviť dobrého psychológa, lebo toto normálne nie je. Ak tu nepíšeš tieto komentáre len pre zábavu, je mi ľúto tvojich deti.
Tiez vieme ake naivne je cakat zmenu v tejto krajine
@nelinka2009 A akú zmenu konkrétne?
@nelinka2009
naivne je cakat, ze zmena pride sama od seba, este tak pocasie Ti mozno radost urobi, ale inak tu zmenu netreba CAKAT ale aktivne iniciovat a pohnut aj zadkom.
a to sa mi zda ze sa konecne teraz ucitelia pokusaju...ano, opluvaju ich za to, ale inak sa vsetci len stazuju, kydaju na nich, ze su taki a onaki a ze maju maly plat a preto nerobia nic svetoborne, ale ti, co kydaju najviac by za taky plat ani nevstali rano z postele, ale ocakavaju, ze tito budu za ten plat a v tom blbom systeme este druhymi rodicmi a vzormi cnosti a sebaobetovania....
nechapem naco je skola ked sa s nou mam aj tak vsetko ucit doma.. Domace ulohy spominala... Ak by som pracovala , tak si ani neviem predstavit kefy by sme sa s nou s manzelom estw hodinu denbe ucili
@margarita 😀 , no už by sme nemali byť zlé, ja už neverím, že to môže byť reálne, buď si niekto robí srandu, ale zháňa podklady na nejakú psycho štúdiu, lebo inak, no neviem. Reálne asi ani nepracuje, veď je celý deň na nete, ja síce tiež, ale keďže je štrajk, tak robím odľahčene z domu - moj šef i keď je v Prahe štrajk podporuje, našťastie má reálny pohľad na vec. Tak idem sa venovať malej, lebo ja uznávam, že s dieťaťom občas aj nejaký ten diktát napísať treba a to i doma 😉 . Ale večer nakuknem.

@nelinka2009 No ich hádzal, tak že nikdy netrafil. 😀 Ale nás to postavilo do pozoru ak sme vyrušovali. Bolo to pred možno 30 timi rokmi, teraz som si to uvedomila. Ani dnes by to deťom neuškodilo.