Chcem pre dcéru viac ako učiteľku
Mam strach z vyberu zakladnej skoly... Nas skolsky system neznasam odkefy dom tam chodila ja a dnes som zistila, ze za 20 rokiv sa nic nezmenilo... Nechcem, aby moje dieta trpelo...
Ucitelua vefua do akych napr. Platovych podmienok idu, uz ked studuju... - ano našla som ten prispevok tak sa omluvam....kedzde je to take kostrbate a som to len preletela očami... 🙂
@nelinka2009 tvoja dvera este nechodi do skoly a ty uz automaticky povazujes vsetkych ucitelov za zlych, nevrlych a neviem co? co tak najprv zistit ako to bude fungovat a potom robit zavery?
@nelinka2009 odpovieš na vyššie položené otázky?
@cicimon pevne verim, ze sa mylim... V opacnom pripade je aj pravidlo povinnej skolskej dochadzky na P .... A na vychovu oveviek... Vychova ovce uja F stoji menej... Ako vychovabindividualnej samistatnej osobnisti s vlastnym pouzitelnym roxumom... Mna tiez vychovavali ako ovecku... Dlho trvslo kym mi to doslo... Ale zivot ma naucil sam...
Inak kto ma zaujem precitajte si tu diskysiu strajk ucitelov... Tam sa dozviete veci...
možno ty si bola vychovaná ako ovca,keď to tak cítiš 😖
@nelinka2009
...prepáčte, ale na základe čoho má vedieť 5-6 ročné dieťa, čo je preň prospešné ? Nie náhodou práve na základe určitých zásad, pravidiel a poučení, ktorými sa ho snažíme usmerňovať tak, aby si osvojilo či už základy správneho obliekania, stravovania, slušnosti, alebo bezpečnosti ?
A prečo by malo používať toaletu vtedy, keď mu dovolí učiteľ ?Napríklad preto, aby sa naučilo rešpektovať čas práce . A prečo ? Pretože to bude potrebovať v bežnom živote. Alebo ste už videli napríklad chirurga, ktorý uprostred operácie "odíde cikať ", ?
Hmmm...nechutná polievka a rezeň... Tak ako už bolo povedané - chutnosť, resp.nechutnosť jedla je veľmi subjektívna. Ak jej polievka nechutí, v poriadku, nech ju neje...hladná neostane, keď bude aj rezeň, hoci by ju zjesť mala, pretože je pre ňu prospešná. Je to opäť zásada, ktorú by si mala osvojiť. Ale nerozumiem, prečo by si mala nárokovať na dupľu rezňa ? Ak sa doma nenaobeduje, pretože "je to nechutné", dovolíte jej zjesť všetky koláče, ktoré sú prichystané ako dezert iba preto, že jej chutia ? Ale čo budú mať ostatní ? A čo ak sa tento scenár zopakuje na detskej oslave a bude si robiť nároky nielen na jeden pridelený zákusok, ale aj na zákusok ďalšieho dieťaťa...lebo chce...lebo má naň chuť... Dieťa sa musí naučiť kontrolovať aj svoje metapotreby, musí dodržiavať určité normy správania sa a rešpektovať aj potreby iných. Lenže tie normy, ktoré musí dodržiavať každý svojprávny človek žijúci v určitom spoločenstve a hodnoty, či zásady, ktorými sa má riadiť, nedostane dieťa do vienka. Musia mu byť postupne predkladané výchovou.
u teba to extrémne graduje,jednoducho je to až nenávisť ku škole a učiteľom, v Amerike behajú po škole študenti so zbraňami a strieľajú a u nás to bude asi prvá mamička...
@nelinka2009 preboha, ty si fakt cvok, ako tvoj posledný príspevok o ovciach bol fakt gól, klobúk dole, menujem ťa za hlavného cvoka tejto stránky
@nelinka2009 a to si robíš prču, že píšeš, že ťa financie odradili od povolania učiteľky? Počuj, ty skáčeš raz z Masu a raz z mesiaca? V tebe sa prepáč ako sa ľudovo hovorí ani divá sviňa nevyzná 😕
@nelinka2009 ...školská dochadzka nebola ,,vymyslená len tak,,. prvým hlasatelom ,,školskej dochadzky,, bol J.A. Komenský....tuto myšlienku začala neskor realizovať Mária Terézia...postavenie dieťaťa v takom roku 1700 bolo biedne....dieťa bolo povazovane za maleho dospeleho, deti tvrdo a ťažko pracovali - deti sedliakov, boli dnes by sme to povedali zneužívané na detsku pracu, umrtnost samozrejme bola vysoká nielen chorobami ale aj urazmi.
Az do priemyselnej revolucie bolo dieta pracovne zneužívane.....cize skola ako taka pomohla detom - vymaniť ich z pracovneho prostredia, dať im šancu na lepší zivot, vzdelanie, remeslo a na zaver pracu....
Individuálnu a samostatnnu osobnost si ja vychovam doma - nečakam ani na učitelku ani na školu.. 🙂 Lebo kazdá ,,doba,, ma svoje ideologie.....nikdy tomu nebolo inak a nikdy tomu inak nebude ved aj teraz su media tendenčne, zavádzajuce...
Zeny, ona vobec na nic neodpoveda. Len co pasuje. S panombohom klienti. Uz sa nedivim ze z tej banky sa pracovnicka domahala aby moj mrtvy otec prisiel podpisat zrusenie uctu....za svatoho nevedela pochopit ze mrtvy clovek tazko pride 🙂 🙂
@lubkavargova1 nevie presadiť svoj názor, no neviem neviem, kto je tu potom ovca 😉
...byt apriori proti vsetkemu a zaroven nevediet zdovodnit co my vlastne vadi je take ehm prudko myslitelske... 🤐
oparava mi 🙂
Ako toto iste ma aj Angelina Jolie...minule som citala. Vychovava svoje deti v uplnej volnosti. Deti nepoznaju ziadne pravidla. Vyberaju si svoje a to co im vyhovuje. Jedine pravidlo, ktore ma je to, aby raz mesacne navstivili vsetci psychhologa. Podla toho sa sa vyjadruju vychovavatelky, aj ked im kralovsky plati, s detmi je to jedna katastrofa.....spytam sa cisto prozaicky, pokial je dieta taaaaaaak suprove najakeho frasa mu psycholog???? 😅 😅
@lubkavargova1 aby mala kde minúť prachy 😀 . Ale nie... na západe a hlavne v Amerike je psychológ súčasťou každej rodiny a má ho skoro každý. Tam sa to zasa berie inak.
@sardinka335 Potvrdzujem z vlastnej skúsenosti-) Skutočne platí, že "učiteľ je jediný zamestnanec, ktorý kradne doma a nosí do práce" . Ale ten, kto nezažije, neuverí.
@sardinka335 idem dočítavat, ale postupne... Mám sa hanbiť, mňa tiež nenapadá žiadny filozof?! Verím, že o hodinu, možno hneď ma napadne. Ani pomôcka na D mi nepomáha😳. Jediní čo má napádajú sú Marx a engels. Počítajú sa medzi filozofov? Pravda je, že domestos by som nevymysleli😂
Ako uvazuju dnesne deti. Otazka na pisomke odkial bol majster pavol z levoce. Premiantka triedy (asi mala blby den 😀) napise z popradu. Vsetci to odpisu, lebo ked to ma ona je to urco dobre. 😝
ach jaj zienky, len aby jej dcera nakoniec neskoncila ako ucitelka 😀 😀
@lubkavargova1 nemyslim si 😉
@cecil36 vies ako sa vravi "cert nikdy nespi" 😀

nelinka2009, keď si tak náročná na budúcich učiteľov tvojej dcéry,čo si ochotná ty osobne urobiť pre jej školu? Lebo sú aj takí rodičia a nemusí ísť práve o sponzoring,ale napríklad chodia rodičia ako výpomoc na výlety/lyžiarske s deťmi,pomáhajú organizovať karneval,pomôžu pri jarnom upratovaní školy ....... Ako sa zapojíš ty?
A odpovedz aj na otázku ,čo dala zuzkaanicka,tiež ma to zaujíma ohľadne vých.-vzdel. procesu v škole.