icon

Chcem pre dcéru viac ako učiteľku

nelinka2009
8. jan 2016

Mam strach z vyberu zakladnej skoly... Nas skolsky system neznasam odkefy dom tam chodila ja a dnes som zistila, ze za 20 rokiv sa nic nezmenilo... Nechcem, aby moje dieta trpelo...

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@dai ja napr. som mala uz v minulom storoci na gymnaziu matematiku vyucovanu tak, ako Hejneho metoda kaze. My sme si vsetko odvodili sami, u nas sa nikto matematiky nebal😉 A nastastie mozem povedat, ze s dcerinou matikarkou som tiez spokojna, keby sa mi nieco nepozdavalo, tak som prva, co pojdem s nou diskutovat. Jednoducho, mozno som mala naozaj na ucitelov stastie, ale nie vsetko pred 1989 bolo zle a tak sa ani dnes neda tvrdit, ze len alternativne skoly su OK. Cas ukaze😉

dai
29. sep 2017

@dskjhfdlkdjhl tu nepolemizujem - presne ako pises - cas ukaze ako dobre boli nase rozhodnutia🙂
ja som nemala nejak specialnych ucitelov na matematiku , zato ale specialnu triedu - bolo nas len 25 ( na tie casy malicka trieda🙂) poskladani z celeho okresu - fakt decka ktore matematiku milovali - 3ja chalani od nas pracovali v medzinarodnych teamoch ktore ziskali rozne nobelove ceny, IQ si nedovolujem odhadnut🙂 fakt je ze tam som mala problem aj ja pochopit ich myslienkove pochody... takze u nas bola matematika taka mala sutaz kto z koho, ucitelia obycajne nestihali:-/

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@dai my sme boli MF trieda, takze tiez vyber a obcas tam prisiel naozaj aj prof. Hejny🙂 Ale vtedy nebol taky znamy ako je teraz, ale ak porovnam jeho prednasky spred 30-ich rokov a teraz, tak je to stale rovnaky nadsenec a stale ma ten isty ciel😉

adrolka
29. sep 2017

@nelinka2009
po 39 stranach mi uz nedalo.... my z toho druheho sudka ako ty dokonca dokazeme tolerovat aj tvoj alternativny pravopis... 🙂 ...k tvojej domnienke, ze nedokazeme tolerovat alternativne nazory.... je vsak rozdiel medzi alternativnymi nazormi a diletantskym bludom a az extremnym negativizmom...
... a k bezbrehemu pausalizovaniu z tvojej strany.... ucim... vyse 20 rokov... som kreativna az az a svojich ziakov som vzdy k tomu viedla tiez.... medzipredmetove vztahy a vyucovanie su na nasej skole samozrejmost odkedy tu ucim 20 rokov... nasa skola ma cca 500 ziakov, z toho som v priemere pocas jedneho sk. roka v kontakte (ucim ich) so 150 ziakmi...nie som ich mama...ale kazdeho z nich oslovujem krstnym menom, viem o nich aj ine ako len meno a nestojim pred nimi ako skostnately tyran... to len tak v skratke....
... ovecky ? tu dam len emotikon 😀, lebo toto nestoji ani za nano- argument...

...nalepka "alternativne" este neznamena nirvanu 😉

nelinka2009
autor
29. sep 2017

@adrolka klobuk dole uz len zistit kde ucis

adrolka
29. sep 2017

@nelinka2009 ....no ale to by si tam bola potom ako Alenka v krajine zazrakov, pretoze nas je tam takychto cela kopa, tak asi 35 cca, cely ucitelsky zbor...a skvele vedenie...dobre vedenie povazujem za alfu a omegu pre dobre fungovanie skoly .... prvky!!! waldorfu, montessori a dalsich tolko vami velebenych alternativ sa bezne pouzivaju aj u nas, bez toho aby sme to nalepkovali predsa... a nasa statna skola nie je ziadny "šafran".... takychto je velmi vela.... len netreba fujkat od zaciatku a odmietat vsetky statne skoly a priori.....

jajka257
29. sep 2017

@adrolka vidis, je nas viac😀😀😀ale my sme skostnatele 😀😀😀

nelinka2009
autor
29. sep 2017

@adrolka horim nedockavostou... Skoda, ze obycajny rodic ma velky problem dostat sa k infornacii, ktore statne skoly takto funguju... Ja som po takych alternativach patrala a bez financnej vypomoci rodica som na taku v ramci Petrzalky nenarazila.. Tak sup sem s adresou..
Urcite to aj ibe mamicky zaujima

jajka257
29. sep 2017

@adrolka to oslovovanie krstnym meno je aj u nas😀a aj my vieme, co ziaka bavi , co mu sa venuje a co by chcel...a ziadne tyranie sa nekona🤗🤗 dnes sme boli v jaskyni, lebo budeme preberat krasove javy a jaskyne....v oktobri ideme na tyzden vedy, kde budu ziaci predvadzat svojim rovesnikom pokusy z chemie a fyziky. Aj my mame uspesnych ziakov, ze strcili do vacku ziakov zo skol pre mimoriadne nadanych...a je u nas uplne jedno, ktorou stranou schodiska vylezie do triedy.....😉ale ocakavam zas nejaku sarkasticku poznamku od zakladatelky.
@nelinka2009 a len pre info, mam v kazdej triede cca 25 ziakov, poznam ich po mene, viem s nimi prebrat rozne temy, viem ich diagnozy, a dnes mali dve ucitelky 40 deti (14-16) na exkurzii a bolo to super....

nelinka2009
autor
29. sep 2017

@jajka257 super zatial ste jedina s takymto pristupom na statnej skoke, s ktorou som v kontakte.. Este ta adresa... Nech vieme, ze informacie su pravdive...

nelinka2009
autor
29. sep 2017

@jajka257 jo a nepodstatne, ale sarkasticka som len k ludom, ktory si to zasluzia a ta pani s nezmyselnym nikom si o to kokedovala tesim sa na adresu skoly a ak taku poznate aj v ramci ba budem vdacna

moni73
29. sep 2017

@adrolka
@jajka257 toto nikto netvrdi, len do boja!😉
Uprimne by som ale rada vedela, kolko vas-pokrokovych vo vasej skole je? Moj tip by bol 10%, susedky ucky som sa na to pytala (uci na gympli) a odpoved pre mna velmi prekvapiva 50%.😮
A mozno to bude vyzerat od veci, ale adrolka mas super vlasy a snad, tak mozes byt v skole. A k veci: na alt.skole si decka-piataci nastriekali vlasy oranzovym vlasovym sprejom - cez prestavku. Nasl.hodina slovenciny, kde ucka 50+, ze super a nech pozicaju aj jej a aj si trocha strekla. Wau! Taka blbost a "uz ich ma". Dalsia hod s triednou- anglina +/-30: to co mate??? Hned si to umyte v umyvadle!

zuzana76
29. sep 2017

@nelinka2009 to čo píšu vôbec nie je ojedinelé, úplne bežné

zuzana76
29. sep 2017

@nelinka2009 aj ty by si mohla napísať kde pracuješ a prídeme ako zákazníci ohodnotiť tvoj prístup a výkon

nelinka2009
autor
29. sep 2017

@zuzana76 super tak som rada... Tak vas poprosim adresy skol s takymto pristupom...

zuzana76
29. sep 2017

@nelinka2009 najskôr sa legitimuj ty, ty niečo ziadas

nelinka2009
autor
29. sep 2017

@zuzana76 no neviem ako to suvisi s tym, ze chcem pre dceru viac, ako len ucitelku.. Zakaznikov v praci bohuzial neobsluhujem, sklamem vas vsetky asi... Ale to je tak typicky slivenske mat informacie, poznat sposob inovacie, ale neprezradit to dalej a nevyuzivat to, len si tak na prazdno tliachat... Nuz aspon uz vieme, ze slovensky ucitelia aj vefia ako na to, len sa im akosi nechce... 😁😂

nelinka2009
autor
29. sep 2017

@zuzana76 ja som teba ziadala o legitimizaciu?? Ty si sa sama dobrovolne prihlasila a tato tema nieje zalozena kvoli mojej rekvalifikacii, ale kvoli nekvalitnemu vzdelanoi na slov stat skolach... Viacere sa mi tu snazite dokazat, ze sa v nasom skolstve mylim... Tak sup sem z dokazmi... Ja tomu sice moc neverim, ale rafa sa takto pozitivne znylim a prekvapim

zuzana76
29. sep 2017

@nelinka2009 prečo by sa nám nechcelo, toto súvisí s tým, že ty napadas a pochybujes, mne je to inak jedno, ja som s učiteľmi mojich detí spokojná, ale nejakej nelinke na internete nebudem písať nič súkromné

moni73
29. sep 2017

@jajka257 to so schodiskom patrilo mne.😊 ja sa nepo... z toho, ze dceru vratila, len nenavidim "napady"/predpisy a rozkazy, ktore postradaju akukolvek logiku.
Ja sa teraz maximalne trapim s tymi dcerinymi slovencinovymi zositmi, kde dcera citi, ze maju vyssiu vahu ako to, ze "kvitnut" napise s ypsilonom🤔. Ide ma z toho slak trafit.😭

zuzana76
29. sep 2017

@nelinka2009 žiadala si mená škôl tým pádom by si vedela mená učiteľov, prečo by to mali robiť, ty si prvá niečo žiadala, tak daj ty, tvoje meno teda

nelinka2009
autor
29. sep 2017

Je zvlastne s kolkymi vychytenimi pedagogickami si tu uz niekolko hodin vypisujem a nic z toho.. Dufam, ze kvalitnejsie ucite ako vediete konverzacie na internete.

jajka257
29. sep 2017

@nelinka2009 u nas na tvoj vkus vela deti😀😀to by ti nevyhovalo😀😀mam dceru tretiacku u nas. Vcera sadili gastan, aby pozorovali aki rastie. Robila projekt o datlovi. A ma ho odprezentovat. Od druhej triedy robia projektiky, pouzivaju interaktivnu tabulu. Neucime matiku podla statom dotovanych knih, mame Bera, minuly tyzden sme boli na jeho skoleni, iny pohlad na vyucbu matematiky. A ani, je to dost uciteliek so zastaralym pristupom, tak 40%, ale ten zvysok bezi na inej vlne...😀😀😀nie som za nalepku alternativna, sme skola. A hladame cesty , ktore detom sedia. Za seba mozem povedat, ze robim tak ako viem najlepsie. A ked ti povien, ze najoblubenejsi predmet mojich ziakov je matematika, asi neuveris😀😀😀

marianeta
29. sep 2017

@nelinka2009 a preco by mali davat tebe adresu..ved pre teba su statne skoly fuj..osupane budovy stare pomocky atd nevyhovujuci styl vzdelavania..aj ty si bola ziadana o nejake info ohl.skoly kam chodi tvoja dcera a kto sa dockal?a bola si slusne dotazovana a so zaujmom od pani so smiešnym nickom..

nelinka2009
autor
29. sep 2017

@zuzana76 akoze to je tajna informacia, ze ako ucitelka ucite na uzasnej skoke, pre rodicov vasich ziakov??? Boze nemozem uverit, ze som sa nechala zatiahnut do takto detinskej konverzacie so zenou, ktora ma vysokoskolsky titul... Teda mate ho vsak??? Lebo. Komunikacia s Vami tomu moc nenasvedcuje...

adrolka
29. sep 2017

@moni73 vlasy? 😁😁 pravdaze... taketo niekto riesi? ... prebohaziveho...ja nosim aj kravaty aj motyliky a co je rok dlhy ucim v conversekach..od mojich deviatakov som dostala ako rozluckovy dar nimi podpisane dva pary converse tenisiek 🙂
kreativne a velmi osobny darcek....a na statnej skole!
... vyssie uvadzam kolko je nas neskostnatelych na nasej skole....

nelinka2009
autor
29. sep 2017

@jajka257 uveeim aj ja som matematiku milovala, mala,som skvelu ucitelku... Odporucila mi bulharsku skolu pre moje deti... Ale to je o inom... 40% je velmi vela, ale snaha sluzi ku cti... Snaha o zmenu raz povedie k zmene... Snad moje vnucata sa,jej uz naozaj aj dockaju...

jajka257
29. sep 2017

@moni73 nuz to, co si pisala je fakt blbost...vratit po schodoch. A k tym zositom, neviem preco ich maju tolko. Moji maju na matiku jeden velky zosit a to je vsetko. V skole mam v polucke ucebnice, inac nepotrebuju nic😀😀😀maju mna😀😀😀stacime si navzajom. Ked nieco potrebujem, vyrobim si pracovne listy. Vlepia do zosita a ideme dalej....😀😀😀

zuzana76
29. sep 2017

@nelinka2009 ja som niekde písala že učím na štátnej škole?

jajka257
29. sep 2017

@nelinka2009 dolezite je, ze ma nikto nebrzdi, sefujem prirodovednym predmetom a mam pod sebou 11 ludi, riadime sa podla hesla, ked zaujmes, naucis.. ale ako povedal Bero, ucitel nemoze naucit ziaka, ak sa ziak ucit nechce. Naucit sa moze len ziak sam😀😀😀