icon

Chcem pre dcéru viac ako učiteľku

nelinka2009
8. jan 2016

Mam strach z vyberu zakladnej skoly... Nas skolsky system neznasam odkefy dom tam chodila ja a dnes som zistila, ze za 20 rokiv sa nic nezmenilo... Nechcem, aby moje dieta trpelo...

adrolka
29. sep 2017

@nelinka2009 presne si to vystihla! ...a kto tu spolocnost tvori? my rodicia 😉

dai
29. sep 2017

@natalka13 aj u nas deti dostavaju 6tku za zabudnute veci - mne to pride ok ...
@dskjhfdlkdjhl ten zber jednotiek je zial velmi silno napojeny na sr skoly - vidim ako na mna matky pozeraju ked poviem ze v triede mojej dcery v 2hej triede nebol sami jednotkar...☹

dai
29. sep 2017

@adrolka inak teraz si jej fajn nahrala kedze ona cely cas pise ze presne takychto rodicov vychovava nas sr skolsky system🙂

jajka257
29. sep 2017

@nelinka2009 ake dieta odmietla moja skola? Konkretizuj. Ktora skola a ktore konkretne dieta. Povedz

marianeta
29. sep 2017

@jajka257 no to mas teda riadne nabité..uff..Moj je Aspik a teda obcas uz mam pocit,ze to nedam....moj kym nemal asistenta tak to bol iny zahul a zoologicka priamo v triede.ja sa cudujem ze to ta ucitelka ustala v psychickom zdraví..

moni73
29. sep 2017

Matematikarky: ako vysvetlit dietatu, preco sa pri deleni cislom, ktore je vacsie ako delenec pridava k delencu 0 (dufam, ze som nepoplietla... delenec:delitel=podiel). Preco nie jednotka, dvojka alebo nieco uplne ine? Ja by som potrebovala hejneho. Az rozmyslam, ze si nastudujem metodiku😕

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@dai je to mozne, ale tie slovenske skoly tu boli vzdy a ja mam pocit, ze tento trend priniesla generacia rodicov, ktori maju teraz tak pod 50 rokov. Jednoducho, nemam dojem, ze nasi rodicia boli takto trafeni, alebo som to vtedy ako dieta nevnimala, kedze moji rodicia nemali tendencie na nas tlacit, je pravda,, ze nemali ani dovod, ale som rada, ze znamky nikdy neriesili, podobne ani svokrovci a teda ani my s muzom nemame take uchylky. Je to touto dobou? Tou zmenou po revolucii? Naozaj neviem. Clovek by po totalite cakal skor iny trend, ci nie?

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@moni73 ako pridava nula? ked delis napr. 7:10, tak prva otazka je, kolko-krat sa 10 nachadza siedmych. Ani raz. Takze 0 a idem dalej. Samozrejme, chce to mat zvladnute delenie, kde je delitel mensi ako delenec a skusenosti s nasobenim, deti potom na to aj same pridu.

jajka257
29. sep 2017

@moni73 skus jej napisat napr. 3. Daj za nu ciarku. A opytaj sa, ktore cislo ked pridam nezmeni hodnotu 3. Ak by pridala za ciarku 1 alebo 2 uz to nie su 3 . Je to viac. Preto 0, lebo nezmeni cislo. Alebo skus blok z obchodu. 3,00 su stale 3€. Ale 3,1 alebo 3,2 je viac.

adrolka
29. sep 2017

@dai hej, az na to, ze aj mna a okrem mna dalsich "neviemkolkotisic" tiez vychovaval tento sk skol.system a zdielam iny nazor...moj postoj, ako rodica, k vzdelavaniu ma korene vo vychove, ktoru mi vstepovali moji rodicia...a nie moje frustracie z detstva...
...cize podla tejto logiky, nasi byvali ucitelia mozu vlastne za to, ze mame generaciu rodicov, ktori bazia za jednotkami bez akehokolvek usilia.... ajjajj

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@moni73 prave ak zacnes Hejneho studovat, tak zistis, ze deti si na taketo veci musia prist same a same si to navzajom vysvetlit. Napr. viem aj podla svojich deti, ze v istom veku neustale nieco pocitali, ci uz v hlave, na prstoch a neskor skusali na kalkulacke, ta mala sa obzvlast snazila delit nulou🙂 Ale vdaka tomu, ze tolko pocita (bezne pocty, scitovanie, odcitovanie, nasobenie, delenie), tak nadobudla take skusenosti s cislami, ze niekedy som bola aj prekvapena, co z nej vychadzalo🙂 Takze ja by som nepodcenovala ani take tie stlpce s prikladmi, ktore nam dospelym uz idu na nervy, ale deti si na tom trenuju zavity.

adrolka
29. sep 2017

@dai prepac, chcela som napisat frustracie zo skolskych lavic 🙂

dai
29. sep 2017

@dskjhfdlkdjhl hm... od mna sa tie same ocakavali - ale je dost mozne ze som si to postupne sama nahovorila - moji bratia nikdy same nemali a rodicia s tym boli ok - ja som bola taky kompenzator🙂 mama vzdy hovorila ze najskor sa chodila vynervacit na rodicka bratom a potom skocila na moje sa ukludnit🙂 fakt je ze nasi rodicia dost bazirovali na tom ze ucitel je autorita co ma viac menej vzdy pravdu ...
Teraz je to taky bordel - mas rodicov premotivovanych, rodicov ochranarov, rodicov majucich vzdy pravdu a vsetko vediacich etc. ... proste teraz aj vdaka netu ma kazdy aj ten najmenej vzdelany pocit ze vsetko vie a moze vsetko riadit☹
co sa tych samych jednotiek tyka- ja si pamatam ze u nas tiez asi po 4tu triedu mali vsetci same jednotky - a to tak nejak v ludoch vychovanych v tomto aj zostalo - proste ked oni mali same tak aj dieta predsa musi mat - a je im jedno ci je to zasluzene alebo nie☹

moni73
29. sep 2017

@dskjhfdlkdjhl tazko sa plava proti prudu... ja stretavam samych dokonalych rodicov dokonalych deti. A 95% deti su sami jednotkari - 5.trieda. A tvoje ma 2 stvorky. A teraz na rodicku sa uz mamicka ohradila, ci dcera pri prestupe robila testy. Zeby sa rozsirili uz chyry o dcerinych znamkach? Testy robila a spravila.
Cele zle. Idem kuknut tu psycholozku.

dai
29. sep 2017

@adrolka neviem... ja ziadne frustracie z detstva nemam tak neviem posudit - ja som bola take to decko - no - same jednotky - jemny nadpriemer co uplne stacilo nato aby som presla ZS a SS bez toho aby som sa doma ucila a horsiu ako 2 som nemala, na ZS horsiu ako jedna ... a teda vychovavana v stastnej rodine, takze neviem co robia frustracie z ludi:-/
osobne sa skor priklanam fakt k tomu vzoru z vlastneho detstva - ked u nas aj najhlupejsi jano mal same v 3tej triede tak hadam moje dokonale dieta nebude mat dvojku🙂

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@dai ja si pamatam, ze uz na konci prvej triedy nemali u nas vsetci same, na polroku asi mali vsetci tu velku jednicku cez pol vysvedcenia, ale ani tym nie som si ista. A tu mladsiu dceru mam teraz v lepsej pamati, tam uz tiez na konci prvej triedy nemali vsetci same, minuly rok uz vobec nie. A mas pravdu v tom, ze teraz uz kazdy ma pocit, ze vsetko vie, cize kazdy, kto chodil do skoly, tak vie, ako sa ma vyucovat a kazdy, kto bol u doktora, vie ordinovat😝
Len stale neviem, kde sa to vzalo.

jajka257
29. sep 2017

@dskjhfdlkdjhl ti povedia aj to, co nechces vediet😝

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@moni73 ja teda neviem, ale ja sa o znamkach svojich deti bavim tak max. s mojou mamou, alebo svokrou-tie chcu byt informovane, so segrou, lebo mame podobne stare deti a tym to konci. Jasne, ak sa ma niekto opyta na vysvedcenie, tak odpoviem, nemam problem, ale ja sa na taketo veci pytat nezvyknem, akurat tych sestrinych deti, ale tie beriem ako svoje. Mrkni tu Novackovu, myslim, ze neolutujes😉

dai
29. sep 2017

@dskjhfdlkdjhl podla mna je to skor tymi socialnymi sietami, uvolnovanim pozicii v spolocnosti a pod. ... vidis aj tu v diskusii ako komunikujeme - ako ta anonymita uvolnuje mravy - neverim ze realne by sa 2 zeny matky bavili tak ako mnohokrat tu v diskusiach☹
ako my sme hned v prvej triede dostali facku ked sme sa dozvedeli ze jednotka je specialna znamka pre deti mimoriadne nadane na danu temu, ktore vedia asi tolko kolko ucitel🙂 ja som to tu uz spominala ze u nas maju 3ku z tv aj chalani co reprezentuju slovensko v nejakom sporte a pod. - nesplnili limity tak nemaju jednotku - ja ked si spomeniem u nas - boli vysvedcenia kde mi vychadzala jedna 2ka - myslis ze som ju dostala? NIKDY🙂 hadam mi nepokazia vysvedcenie🙂 to som tak casto pocula na adresy roznych ziakov... neviem cim to bolo vtedy, neviem presne cim teraz... ale viem ze to tu urcite stale zije - ako pisem, ked poviem ake znamky ma moja mala ( ma len jednotky a dvojky - co na nasu skolu patri medzi top ziakov ) tak sa tak zvrchu hned mamky pozeraju lebo ich deti maju same🙂 vobec im nevadi ze moja dcera vie pomaly 2x tolko kolko ich deti v danom predmete☹ to je nejak nedolezite pre ne☹ ale uz neriesim🙂

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@dai pozri, ked vies, ze dieta vie a nie je demotivovane tym, ze tu jednotku nema, tak nemas co riesit. A pokial je to v celej triede (lebo dieta vnima najma tu triedu, jasne, ze to tak musi byt v celej skole), tak to dieta vie, ze napr. 2 nie je zla znamka. A dolezite su vedomosti, nie znamky-ci uz pri prijimackach, alebo potom v zivote.

nelinka2009
autor
29. sep 2017

Som rada, ze som sa tolko dozvedela o slov. skolstve... Ucitelia,su pokrytci a skoly kludne jednaju protizakonne. V podstate su v tomto systene vsetci spokojni... Ucitelia, rodicia, deti... Ja nechapem tie strajky... To vam vsetkym naozaj zalepilo hu.y tych 6% od uja F...??? Skutecne sme spolocnost oveciek... Nemozeme byt sami, my nevieme byt sami... Uz len pockat, kym sa islamizujeme... Vidine sa budici rok dievcata...m

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@dai a uz so to @moni73 pisala, ja sa s cudzimi ludmi o znamkach nebavim. Aj ked teda, moje deti tie same maju, ale jednak ja nemam potrebu to oznamovat (aj ked teraz som to oznamila) a ani nemam dovod zistovat, ci niekto iny tie same ma, alebo nema. Je tolko zaujimavych tem, naco znamky?🙂

jajka257
29. sep 2017

@nelinka2009 napis tu skolu a verejne a diagnozu dietata. Lebo len tu rozpravas. Stale cakam. Urazanie ti ide, tak daj fakty.

moni73
29. sep 2017

@dskjhfdlkdjhl ludia sa chvalia radi a tak sonduju a tesia sa, ze vitazia. Ja sa priznam, ze uz si robim prieskum aj ja. Pretoze, ked sa tu hovori o tom, ze uz kazdy spravi vysoku, tak tomu zacinam pomaly verit. Na svk kazdy, okrem mojej dcery😔
@dai toto som potrebovala, snad pomoze. A je to preto, lebo pocitame v desiatkovej sustave. Da sa to aj inak, su aj ine sustavy, zial tvoja mama pozna len tuto. - takto nejako?

moni73
29. sep 2017

@dai prepac, patrilo @jajka257😊a mne teda riaditelka spadovky tiez dieta velmi nechcela a snazila sa mi odporucit ine skoly

natalka13
29. sep 2017

@dai nejde o to ci rodic baziruje na znamkach alebo nie, ale znamkovat zabudnuty zosit? Ok niekto si ho nezabudol tak ma dostat 1.

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@moni73 jo, a teraz vidim, ze som si ten matematicky problem precitala nejako rychlo a hned odpovedala-ja som si myslela, ze sa pytas na to, ze podiel je 0,nieco🙂
Aspon @jajka257 citala poriadne🙂

adrolka
29. sep 2017

@dai k tvojej myslienke, kde pises: teraz je to taky bordel, mas rodicov.... ano, tento nazor veru zdielam .... myslim si tiez, ze to doniesla tato doba ano.... a tiez sme si z "ameriky" importovali postoj vo vychove musis byt najlepsi a si najlepsi, taky ten kult individualizmu atd.... ja nie som matematicky mág, ale cisto teoreticky to vychadza tak, ze ked bude kazdy najlepsi, to sa cele zneguje a budeme mat generaciu núl 🙂

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@moni73 inak, na ZS neucim a ked sa toto dcera ucila, tak urcite tam tu 0 za des. ciarku nedavali. Ked sa vratim k tomu 7:10, tak pod sedmicku napisali 7 (ako zvysok) a vedla toho 0, potom teda delili 70:10, ale uz vysledok pisali za 0,
Ale zalezi asi od ucitela. Ja som sa to kedysi ucila tak, ako moja dcera, isto som tam tu nulu nestrkala.

dai
29. sep 2017

@adrolka tak ono nastastie taka moznost nie je statisticky mozna🙂 najlepsi nemozu byt vsetci, potom uz nie su najlepsi - tam ti ta rovnica sedi - ked priorizujes vsetko uz sa nebavme o prioritach😉
Inak nemyslim ze je to o Amerike, kapitalizme etc. ... je to naozaj ten kult ega ktory si ja teda spajam skor so socialnymi sietami kde zrazu naozaj kazda nula moze byt vsetko🙂 ked pocuvam moju dceru o nejakych youtuberoch rozpravat a potom zistujem co tieto akoze hviezdy dokazali - a vlastne ich spaja hlavne to ze nedokazali nic - hm:-/
@natalka13 no, to je o tom ako sa nato pozries a vnimas znamky - je znamka len ohodnotenie vedomosti alebo ziaka? ja to beriem ze ziak si nesplnil svoju povinnost - u nas su znamky rozdelene na 3 casti - pisomky, ustne odpovede a ine - prave pod ine by spadala takato 5-6tka, tak ako tam spada aj aktivita ziaka na hodine, snaha etc. ...