icon

Čo balíte deťom na desiatu a olovrant do školy?

mimanr
7. sep 2016

Co balite detom na desiatu a olovrant do skoly, aby nemali stale dokola to iste? Vdaka za tipy 😉

Strana
z2
vintage_lady
8. sep 2016

@alaguema Prosím ťa, ako robíš tie pohankove placky a spol. ? Ja neviem, či je to panvicou, alebo čo, no niekedy sa mi nedaria. Ďakujem 😊 inak toto je super, tiež sa zvyknem pohrať s jedlom. Lepšie ako rožok so šunkou. Len tak, pre zaujímavosť, kombinácia biela múka + sacharidy v pečive = šok pre telo 😊

alaguema
8. sep 2016

@vintage_lady vyskúšala som viac receptov a teraz to robím tak od oka. Ako sa nedaria? Trhajú sa, alebo lepia? Ja dávam jedno vajíčko, jeden jogurt, pohánkovú múku, ale fakt ti neviem povedať koľko 😀 ...proste aby mi vzniklo také redšie palacinkové cesto. Niekedy dám jeden diel pohánkovej a jeden špaldovej celozrnnej. Trochu vanilky, trošku brezového cukru, alebo aj trstinového, skúšala som dať namiesto bieleho ovocný jogurt a nedala som cukor. Bolo to tiež dobré. Panvicu používam tú špeciálnu na palacinky a placky a omastím kokosovým olejom, ten im dodá krásnu vôňu 🙂

alaguema
8. sep 2016

@vintage_lady ...zabudla som na mlieko 🙂 . Používam ryžové, kokosové, alebo mandľové. Kravské nemôžme. A tie rastlinné sú aj prirodzene sladkasté, podľa mňa sa tam hodia.

sugarfree999
8. sep 2016

@katrin21 zijem v Nemecku a pocula som, ze je tu zakaz nosenia sladkosti a sladkych limonad na desiatu. A ucitelka to obcas kontroluje. Tiez ma to prekvapilo, ale myslim si, ze je to dobra kontrola. Urcite to hodnotim pozitivne.

katrin21
8. sep 2016

@sugarfree999 ale to je nieco ine asi. ako vyzadovat kazdy den ovocie... voda nic neskoji, naberiem do flase doma a je to.. lepsie ako sladka limonada 🙂

sugarfree999
8. sep 2016

@katrin21 jasne, bez debaty. to len som chcela prispiet k teme, ze ako taka kontrola zo strany ucitelov moze vyzerat 🙂

vintage_lady
9. sep 2016

@alaguema Ďakujem. Jogurt som ešte nedávala, ale skúsim. Tiež používam kokosový olej, a panvicu mám keramicku. Skôr mám problém, keď už to dám na panvicu, nedá sa mi to dobre otočiť.

alaguema
12. sep 2016

@vintage_lady aj mne sa to stane, keď urobím cesto príliš riedke. Treba sa s tým pohrať a skúšať, lebo tie alternatívy k pšeničnej múke reagujú trocha inak. S jogurtom to má takú lievancovú príchuť 🙂

Strana
z2