Čo dať piť školákovi v zime?

siska53
9. feb 2018

Co davate v zime detom na pitie do skoly? Ja som davala vzdy vodu,maly si aj docapuje vzdy este minimalne raz. Ale muz ma sfukol,ze teraz je zima,ze ochorie.. ( doteraz chory nebol a davam mu stale odstatu vodu izbova teplota,do skoly to ma 6minut,vodu vnutri v taske hned za chrbtom,v triede maju teplo).
On mu strcil dzus a dal mu peniaze,nech si nieco na pitie kupi v bufete.. A ze mal by mat teply caj v termoske. Sme sa kvoli tomu trosku pohadali. Lebo viem,ze nasi velmi caj nemusia a navyse pit dzusy,kde je dost cukru a syn je z tych zivych,neposednych deti.. No neviem..

Preto by ma zaujimalo,co davate detom pit vy,mam prvaka..

kvetinka75
9. feb 2018

@siska53 v zime som dávala čaj, dcéra tiež neikedy čaj nemusela a do veľmi malej flašky vodu. Tak mala možnosť si vybrať. Čaj niekedy priniesla celý. Ale skúšali sme rôzne čaje. Zachutili jej tie drahšie ovocné. Džúsy a iné sladké vody som odmietala dávať. A ani ich nepýtala. Niekedy si zobrala tie ochutené mlieka. Počas 2-3 hod. sa ohriali na izbovú teplotu ale to je tiež sladká žbrnda, tak sme nakoniec vždy zostali pri čaji a vode. A z vody pri izbovej teplote určite neochorie. My ju pijeme stále a vždy sme pili a znej nikto neochorel.

kvetinka75
9. feb 2018

mimochodom džúsy tiež sú len pri izbovej teplote ako tá voda takže nevidím v tom význam, dávať ich kvôli tomu aby z vody neochorel.

katka0123
9. feb 2018

@siska53 ahoj, kupila som na tento ucel termosku sigg hot&cold. Ma dobry naustok a poistku proti vyteceniu. Do skoly nosi 300ml, na treningy 500ml. Striedame do nej vlazny caj, alebo vodu zohriatu v kanvici. Podla mna, ak sa napije vody z vodovodu, nic sa nestane. Nie je az taka studena. Lepsie ako sladka somarina z bufetu. Ale napr ked je fakt kosa a vudin, ze na neho nieco lezie, myslim ze teply napoj je len k dobru... doma mame presne rovnaky stret nazorov s manzelom. Takze ta uplne chapem.

kvetinka75
9. feb 2018

inak práve včera sa muž pýtal dcéry ktorá si napustila čerstvú vodu z vodovodu či si ju nenechá odstáť aby neochorela ale tak keď nie je spotená, a tá voda nie je až tak studená, nemá sa čo stať. Iné by bolo keby sa rozhorúčená napila takej vody. Veď to vidím v lete koľko ľudí má chytené hrdlo lebo pijú studené nápoje a sú rozhorúčení.

lussy666
9. feb 2018

Vodu ;) ak ide o to, ze bude po ceste studena, tak mu daj prazdu flasu, nech si nacapuje az v skole, prvu hodinu necha odstat.

blairgossip
9. feb 2018

mineralku do jednej flasky a do termosky caj ovocny

miku1
9. feb 2018

@siska53 Ja dávam vodu. U nás vypijú deti čaj tak možno 1/2 litra za rok a aj to preháňam. Skôr by vypila mlieko ako čaj.

bosoriak
9. feb 2018

Vzdy studenu vodu, zas nerobme z tych deti cukrove panenky. Ja pijem cely zivot studenu vodu bez ohladu na pocasie a som chora raz za dva roky. Deti urcite chorobu nechytia kvoli studenej vode. Jasne, teply caj potesi, ak je dieta cely den v lese v zime a podobne, ale absolutne nic sa nestane, ak bude mat studenu vodu.

Je to rozhodne lepsie, nez dzus alebo sladene mlieko plne curku a potom plakat nad uctom od zubara 🙂

alaguema
9. feb 2018

@siska53 dávam čaj, alebo vodu ochutenú domácim sirupom (málinko) a obohatenú o vitamíny a probiotiká. To striedam. Ale nechápem, prečo by mal ochorieť z toho, že pije vodu, ktorá má v triede izbovú teplotu. Muž by asi mal poštudovať čo-to o zdravej strave, ak si myslí, že "džúsik" z krabice je zdravší ako voda.

renatka100
9. feb 2018

Caj aj vodu, kupit si nieco v bufete znamena colu fanta pod a to je cesta do zahuby…

jasminet
9. feb 2018

vodu a obcas si sama vypyta caj do termosky. dzus mala za 2,5r co chodi do skoly mozno raz so sebou. nastastie v nasej skole nie je ani bufet ani automaty na blbinky

rozalianda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jasminet
9. feb 2018

@rozalianda vsak caj sa da dat do termosky aj vlazny 🙂

rozalianda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
siska53
autor
9. feb 2018

@kvetinka75
@katka0123
@lussy666
@miku1
@bosoriak
@alaguema
@renatka100
@jasminet
@rozalianda
Dakujem tiez si myslim,ze voda je najlepsia,prip.este ked,tak caj..vsak nepije tu vodu hned,kedze rano pije caj,tak najskor po prvej hodine a to uz ta voda ma.opat izbovu teplotu.. Len to niekedy tazko presvedcis...zvlast cloveka,ktory donedavna.pil.len tie ochutene.zbrndy,az v poslednej dobe si dal.povedat,kedzaj viaceri lekari mu to vraveli,ze idealna je voda..

veronikasa
9. feb 2018

Čistú vodu, moja nema rada čaje, džúsy ani malinovky.

katkasav
9. feb 2018

Čistú vodu, my doma všetci pijeme teplú vodu, nie studenú, ani veľmi horúcu, ráno trochu prihrejem v kanvici, v škole ju má tak akurát, mojej dcére voda v škole nechutí a iné nechce

bibistec
9. feb 2018

Vodu a dokonca studenu z vodovodu a nic jej z nej nie je. Caj by nevypila ten urobim rano a potom ked pride domov

kaja73
9. feb 2018

len vodu a neriesim jej teplotu..boze ved prave pre ten hyperprotekitvny pristup su tie decka stale chore..rozhyckane hrdlo sa hned zapali ,ak potom nahodou prejde okolo neho nieco len trochu studene..a cukor vo vode je najhorsia verzia sladkeho..

jana_eyre
9. feb 2018

normalne davam vsetkym detom vodu, aj studenu, caj si daju obcas ked maju chut.. clovek je chory z virusov a bakterii, NIE zo studenej vody ci vzduchu.. myslim ze mnohi dospeli ludia by si mali pozriet aspon rozpravku bol. raz jeden zivot, ked sa im nechve citat.. 😅😅

deti95060810
9. feb 2018

do školy dávam jablko....však v škole tečie voda, nech sa napijú....aj my sme tak pili a tu sme....

potvora1
9. feb 2018

Ahoj, prázdnu fľašu dávam, v škole si vodu napusti s hotovo.

siska53
autor
9. feb 2018

@jana_eyre tak to je moja oblubena a jedno odobie na nej syn frcal.. Ale nzpr.ja nemozem pit studene ani moc bublinkove,lebo ma hned boli hrdlo..ale.to uz je o inom.. .. Ale som rada,ze nie som krkavcia matka,ktora mu chce zle,a ze dat vodu aj v tomto obdobi je normalne..lebo rano som si tak pripadala..

namornicka
9. feb 2018

Vodu dávam vždy, dcéra už končí ZŠ a žiadna ujma na zdraví sa nekonala.

anitta98
9. feb 2018

Treba kúpiť fľaškovú termosku a keď je zima, treba im variť čaj. Nech pijú aj niečo teplého. A po ňom si môžu kľudne dopustiť aj vodu, ak už nebudú mať čo piť

hettinka
9. feb 2018

@siska53 dávam fľašu s vodou, staršia si občas robí čaj do termohrnceka. Bufet našťastie na Zs nemáme. 👍

snehuuulienka
9. feb 2018

Aj ja dávam môjmu vodu so sirupom každé ráno.....

luliu
9. feb 2018

Voda počas celého roka 😉

vroni
9. feb 2018

Moje deti chlemtaju vodu z chladnicky (mame na mraznicke ten bazmeg, co pusta ladovu vodu, voda je obycajna, z vodovodu, len fakt ladova). Chore byvaju minimalne, takze o vode to nie je. Ak si dcera berie vodu do skoly, pridava do nej lad, inak oteplie a uz ju nevypije (v zime nie je problem, v lete poobede odmieta pit, lebo bleee, tepla voda) Okrem toho dcera zboznuje ovocne caje. Zial, nie na pitie, potrebuje ich na ovoniavanie, inak sa caju nedotkne. Skriatok detto, caj povazuje za vonavu dekoraciu (on radsej skoricu nez ovocie) Muz to berie s humorom, vraj cela maminka (no jo, no..) a poctivo im capuje ladovu vodu.

alobalka
9. feb 2018

Normálnu studenú vodu z vodovodu, veď v škole sa hreje na izbovu teplotu!