icon

Čo robia nepokrstené deti počas náboženstva?

9. feb 2025

Mamičky prosím Vás máte nepokrstené dieťa? Zaujíma ma, ako to je v škole napr.ak je náboženská výchova, čo robia nepokrstené deti? Ďakujem

Strana
z3
alica_z_lesa
9. feb 2025

Je na etike 😉

doriiis
9. feb 2025

Existuje aj etická vychova

stvura
9. feb 2025

nechapem tvoju otazku...mas moznost sa na ZS rozhodnut nad etikou a nabozenstvom...co zvolis je tvoja vec (je moznost tam i preskakovat medzi rocnikmi - aspon u nas na ZS), dieta sa normalne zucastnuje vyucovania, akurat nemoze ist na prve sv. prijimanie lebo tam treba dolozit papier o informacii o krste. Ale stale mas moznost spravit krst i v neskorsom veku (u dcery v triede si tak jeden chlapcek robil) a potom ist na to pr. sv. prijimanie a neskor i birmovku

sasanka605
9. feb 2025

Moj ma voľnú hodinu.

viestta
9. feb 2025

Zucastnuju sa hodiny, su skusane, vypracovavaju ulohy rovnako ako pokrstene. Co ine by na tej hodine mali robit?

jana_eyre_2
9. feb 2025

Ja som nepokrstena a chodila som na náboženstvo lebo ako decko som nevedela čo to etika je a kamoška šla na náboženstvo.. bola som tam dva roky a dva roky ma katechet lámal na krst, ale robila som to čo ostatni.. potom som prestúpila na etiku 😉 a tak je to aj dnes, každý kto nechce aby jeho dieťa absolvovalo nábožensku výchovu, tak chodí na etiku.. etika ma velky potenciál, bohužiaľ nie je vždy využitý..

Moje deti nie sú pokrstene a všetky chodia na etiku..

viestta
9. feb 2025

@sasanka605 nie, volnu hodinu nemaju ak su na nabozenstvo prihlasene

sasanka605
9. feb 2025

@viestta tak som dedukovala ze zrejme nebude prihlásené dieťa na náboženstvo, preto sa pyta.

prasiatko30
9. feb 2025

Tak ked si ich prihlasila na nabozenstvo tak asi sa ucia nabozenstvo ako vsetky ostatne - to, ze nie su krstene zase neznamena, ze sa o nabozenstve nemozu ucit

viestta
9. feb 2025

@sasanka605 ak by na nabozenstvo prihlasene nebolo, musi byt prihlasene na etiku. Etika a nabozenstvo su povinne volitelne predmety. Takze dieta bud chodi na nabozenstvo alebo etiku. Volnu hodinu nema

lasona
9. feb 2025

V našej dedine je mala škola 1-4. Viem ze eticku nemajú. Všetci chodia na náboženstvo. Nas nie je pokrstený, do kostola nechodíme. My však sviatosti mame, pretože nás rodicia tak dali . Tak uvidíme ako to bude, keď pôjde do skoly

guiseppinka
9. feb 2025

V at u starsej dcery sla cela trieda na nabozenstvo, nikto tam neriesil ani prihlasky, sli vsetky deti a hotovo. Ked mali v druhaku prijimanie, tak tie, ktore sli (asi len 3 deri nesli), mali extra pripravu. V tretiaku jedna nechodila, lebo to mali ako prvu hodinu, ale teraz maju zase pocas vyucovania, tak je znovu prihlasena.
U mladsej maju asi 6 deti bez vyznania, 2 su v katolickym vierovyznanim a ten vysok su islam. Ucitelka prosila, aby aj deti bez vyznania boli nahlasene na katolicke nabozenstvo, lebo im nevedia zabezpecit dozor a tie 2, ktore pojdu na prijimanie maju druhu hodinu spojenu s vedlajsou triedou, zvysne deti maju volnu hodinu (s vychovavatelkou, su celodenna skola)

sasanka605
9. feb 2025

@viestta u nás žiaľ nemajú etiku a náboženstvo v rovnaký čas. Takze moj tu hodinu voľnú ma a sedia s vychovavatelkou keďže su dvaja ci traja co chodia na etiku. Inde to mozno funguje inak a zrejme som neodpovedala dostatočne rozvitou vetou. Opravené.

doriiis
9. feb 2025

@viestta ....prečo by nemohlo mať? Etická a náboženská výchova nemusia byť v jednom vyučovacom čase.U nás tieto dve hodiny sú v dvoch rozličných dňoch.

ibrunova
9. feb 2025

Chodia na etiku 😃 a napríklad moja nepokrstená dcéra chodila na evanjelický gympel, náboženstvo mala dokonca v angličtine, učila sa to ako dejepis

lenka7477
9. feb 2025

Etika / náboženstvo - v jeden čas

jamabe
9. feb 2025

U nas su toto posledné hodiny v rozne dni. Takže dcera, ked maju ostatni etiku, moze ist domov. A zase, ked ona ma náboženstvo, ostatni odchadzaju zo skoly.

ibrunova
9. feb 2025

U nás nie je vždy etika a náboženstvo naraz. Napríklad etika bola prvú hodinu, takže tí, čo mali náboženstvo, prišli až na druhú hodinu. A napríklad posledná hodina bolo nábožentvo, u nás ich bolo málo, tak spojili viac tried do jednej skupiny.

minenkaa
9. feb 2025

A aký je rozdiel medzi pokrsteným dietatm a nepokrsteným v škole

stvura
9. feb 2025

@minenkaa no to nepokrstne nemoze ist na sviatost (v tretom a osmom/deviatom rocniku)

minenkaa
9. feb 2025

@stvura ale v škole aký je rozdiel na výučbe

ibrunova
9. feb 2025

@minenkaa na výučbe čoho?

minenkaa
9. feb 2025

@ibrunova napríklad náboženstva

katulienkax
9. feb 2025

Rovnako sa učia; s dcérou chodí nepokrstený kamoska a robia rovnako. A moja je síce pokrstena ale do kostola nechodíme a ani na prijímanie nejde.

ibrunova
9. feb 2025

@minenkaa vyberú si etiku, nie? A ak musia mať náboženstvo, tak sa ho učia ako iný predmet.

minenkaa
9. feb 2025

@ibrunova a presne pre toto som sa pýtala aký je rozdiel,žiadny

minenkaa
9. feb 2025

@stvura náboženstvo je rozdelené na katolícke ,evanielicke,islam a neviem čo ešte?Pokual viem na náboženstve sa vyučujú aj iné viery

ukulela
9. feb 2025

@lasona musia mu zabezpečiť výuku etickej výchovy, keď ho nechceš dať na náboženstvo. Trvalá by som na etike.

prasiatko30
9. feb 2025

@minenkaa tak u nas to vobec nie je rozdiel, lebo tie co idu na prve primanie musia chodit na katechezu vo svojej farnosti. Hodiny Nabozenstva v skole sa im nepocitaju ako katecheza. A na katechezu musia chodit 3roky a je to poobede pocas skolskeho roka. Cize na nabozenstve sa neripravuju na PP. A teda viem, ze v skole mojich deti boli deti co neboli ani pokrstene a prve primanie absolutne neriesili a na nabozenstvo chodili

minenkaa
9. feb 2025

@prasiatko30 však presne to som napísala aký je rozdiel ,náboženstvo je vyučovacím hodina v škole

Strana
z3