icon

Čo robiť, keď sa deti vysmievajú za oblečenie?

debra
11. sep 2024

Ahojte maminky, mam doma prvaka,a uz 2x sa stalo,ze sa mu jeden spoluziak vysmieval za oblecenie.Prvy krat mal na sebe pruhovane piskacie tricko s lodkou a dnes z Lindexu dinosaurove leginy.Syn bol z toho smutny,a povedal ze jemu sa tie leginy pacia.Kde tato doba speje,ze uz tak male deti riesia oblecenie🙄😔.Neviem co mam robit,a ci to mam zatial nechat tak,alebo to uz na zaciatku riesit prip.sa pozhovarat s jeho rodicmi nech chlapcovi dohovoria,aby sa neposmieval.Syn je zive,hrave,dieta a vie si najst kamaratov raz dva.Vobec sa mi nepaci ked sa niekto druhemu posmieva,a ho zosmiesnuje.So synom som sa o tomto rozpravala.Ako by ste to riesili vy.Prosim poradte.Dakujem🙂

Strana
z9
mantilka
13. sep 2024

Nám vždy triedna prízvukoval, že treba dať vedieť keď sa niekto posmieva, šikana. Netreba čakať až sú deti traumatizovane a agresor rozvíja svoje "zručnosť".

victoriab
13. sep 2024

@miskakyska dieťa je obrazom rodičov. Nevychoval sa sám, nasával od rodičov, rodičia ukazovali cestu, nastavovali hranice, aj kupovali oblečenie a učili (ne)slušnému správaniu. Takze obvinovat dieta, ze je zadubeny sopliak a nevychovany fagan, no sorry, zodpovedny je asi niekto iny.

debra
autor
13. sep 2024

ten chlapec co sa vysmieval mojmu synovi sa vysmieva aj druhym, inym spoluziakom ublizuje, strká ich, búcha atd..toto sa uz ide inak riesit...smutne, ze uz v prvej triede...

miskakyska
13. sep 2024

@victoriab máš pravdu..

victoriab
13. sep 2024

@debra z nejakého dôvodu to robi. Deti nikdy neroia veci len tak. Citi sa odstrceny? Ma doma malo pozornosti? V akej rodine zije? Keby sme trochu viac sondovali a nebrali psychicke zdravie na lahku vahu, vela by sme sa dozvedeli.

kronkaja
13. sep 2024

@debra môj syn keď bol prvák ( pred 10 rokmi ,teraz druhak na gymnáziu) a sa mu posmievali za oblečenie,vlasy,....( Deti si stále niečo nájdu),tak som sa mu snažila vysvetliť,že " chyba" je v nich ..z nemajú taký vkus,páči sa im niečo iné a majú potrebu to povedať ostatným ....a aj neskôr keď rástol som mu prízvukovala ,že ostatných nezmenis ( tie deti vyšli z nejakého prostredia a preto sú také ,lebo sú zvyknutí z domu a pod) ,zmeniť môžeš len svoj postoj - či ťa to bude trápiť alebo nie ( mávneš rukou a ideš ďalej)...dnes je to tričko,zajtra to môže byť telefón a o pár rokov zas niečo iné prečo sa mu budú vysmievať ....a inak syn ako 8 ročný sa trápil lebo spolužiak sa mu vysmieval ,že jeho mama je tučná ropucha ( vôbec nie som tučná 😅) a dnes sú najlepší kamaráti ...

mousegirl
13. sep 2024

@anjelicek26 tak už sú legíny nie len spodné prádlo ale aj zdraviu nebezpečne😅
Pre chlapcov su oveľa horsie tesne spodky a nepriedušné materiály, napr. Aj slim fit jeans sú v tomto aspekte ešte horšou voľbou ako nejaké legíny. tie vychvaľované baggy nohavice čo tým chlapcom padajú na pól zadku sú OK? Z optického či zdravotného hľadiska?

emiw
13. sep 2024

@jesenzima piskacie tricko by ste nachali dietatu na doma? A dovod? Nevidim na piskacom tricko vobec nic nevhodne a ani divne. Ved to je dieta, nie pubertiak🙈🙉

lucilaines
13. sep 2024

Na margo tej detskosti inak, ja ked vidim, kolko 6-8 rocnych denne hra denne Roblox, na Vianoce si zela mikinu Riderko a na youtube pozeraju take veci, ze sa nestacim cudovat, tak vlastne to dava celkom zmysel, ze im potom dinosaurie leginy pridu detinske a smiesne. Ale zato keby prisiel na tricku s obrazkom skibidi toilet, tak by bol za frajera. Ale teda tym sa opat len dostavame k tomu, ze cele to prameni vo vychove doma.

lenka.25
13. sep 2024

Mojej dcere , sa minuly rok dvaja chlapci posmievali , že chodí v samých fejkoch . Dcéra prišla s plačom domov , najskôr som jej musela vysvetlit čo je fejk , nemala ani sajnu čo to znamená a ani fenky žiadne nemá a potom som jej vysvetlila , že sa posmievajú iba hlupaci . Volala som triednej , nech si tých spratkov uprace a že či si nič nevšimla , že sa v triede niečo deje . Jasne , že nič si nevšimla a keď aj chlapci niečo hovoria , tak zo srandy a veď sú to len deti . Na druhy deň prišla dcéra s poznámkou , že nadávala chlapcom , že sú hlupaci a to už mi fakt praskli nervy . Učiteľke som sa snažila vysvetlil , či počuje rozdiel vo vete : Chlapci ste hlupáci a vete : posmievajú sa iba hlupaci … no nie , nevidela v tom rozdiel.
A pre autorku , ani za mna legíny nie sú OK , a je jedno , či pre chlapca , alebo dievča , toto by som naozaj nedávala deťom do školy . V dnešnej dobe je kopec pohodlných nohavic , ale pískacie tričko , či trička s obrázkami , pokial sa to synovi páči , určite netreba dávať iba na doma .

zuzana76
13. sep 2024

leginy su pre mna dievcenske oblecenie, inak suhlasim s komentarom vyssie, dnesne deti uz maloktore su detske, uz male deti su prefikane a maju dospelacky rozum a su skazene

princezna_bosorka
14. sep 2024

@debra leginy aj pre chlapca su podla mna uplne v pohode. Obliekaj synovi do skoly to, co sa paci tebe a jemu, hovor s nim o tom, ze posmesky nie su ok a pohovor si s ucitelkou / rodicmi. Deti su zial krute (a neskor to bude s posmeskami este horsie), no nie je cesta ustupovat agresorovi. Das synovi zelenu bundu a ked ho za to vysmeju, tak co? pojdes do obchodu kupovat novu ci ako?

lauricka
14. sep 2024

@debra takéto veci treba zastaviť hneď. Upozornila by som rodičov chlapca a triednu učiteľku. Bolo by fajn, keby si v rámci triednickej o takomto správaní s deťmi celkovo pohovorila. Niektoré deti sú z domu vedené otrasne, ale nech si to v škole nedovoľujú.

debra
autor
14. sep 2024

@lauricka budeme mat v stredu rodicovske tak to urcite poviem ucitelke.

cacianka
14. sep 2024

@fantaghiro21 ja aj muž máme písacie tričko , a to máme 55+, a čo? Nikoho do toho nič.
Aj to dieťa autorky nech nosí čo mu ju príjemné, pohodlné a páči sa mu to. Po pár mesiacoch , po sezóne aj tak z toho vyrastie a zmení sa mu vkus , tak nech sa teší.
Aj toho posmievaka by som slušne upratala, či sa aj jemu niekto posmieva za farbu trička

Strana
z9