Čo zvažovať pri žiadosti o komisionálne skúšky?
Prosím o radu, naozaj objektívnu (aj keby to pre nás nebolo pozitívne), išli by ste do žiadosti o komisionálne skúšky podľa známok v prílohe? (veľké previerky priemer na 3, malé písomky priemer 2, ale koncoročný výstupný test známka 1/2), triedny učiteľ plánuje dať na vysvedčení 3. (P.S.: Som rodič, takže neviem objektívne zhodnotiť prácu na hodinách.) Ďakujem.

Záleží na dôležitosti jednotlivých známok, riešila by som to najprv s učiteľom a až potom zvažovala KS. U nás sa teraz ôsmakom snažia známky zlepšovať, kvôli prijímačkam na budúci rok. Dcéra je už síce prijatá na bilingválnu OA, čiže na vysvedčení už nezáleží, ale keďže doteraz nemala na vysvedčku žiadnu 3, nechceli jej dvaja učitelia dať ani teraz (vychádzali jej úplne tesne z BIO a GEO). "Musela" odpovedať a ešte aj zošit jej oznámkovali, aby sa dali dokopy chýbajúce % do 2ky 🙂. Kde je vôľa, tam je cesta...
Na pohľad je to na 2. Prečo ste sa, jednoducho, nešli porozprávať s tým učiteľom, že o čo ide? My nevieme, aký je to žiak, ako pracuje na hodine, atď.
@pietra nie sú na 2. Však veľké písomky má za 3. Taka známka má väčšiu váhu ako mala písomka
Premotivovany rodič nič viac
@pribinak aj výstupný test je veľká písomka a ten nebol na 3. Ak má učiteľ potrebu robiť výrazný rozdiel medzi váhou veľkej a malej písomky, má to nastaviť v Edupage. Nedá sa vždy vnímať, že jedno je viac a jedno menej. Ja osobne krátke písomky dávam viac detailné, veľké písomky z viacerých učív, ale nie do detailov. Keby takéto známky mal žiak u mňa, nad 3 ani len nezauvažujem. Priemer je orientačný, ale z priemeru 2,17 dať 3 je podľa mňa svinstvo. A za takého žiaka by som sa išla biť aj ako triedna, ani rodičom toho dieťaťa by som nemusela byť.
Isla by som riesit s ucitelkou priamo a ked nie tak s riaditeľkou. Ked este nemali klasifikačnu poradu, vies to pekne v klude doriesit. Z priemeru 2,17 sa nedava 3.
Je to SŠ ci ZŠ? Aký predmet, ročník?
Aj keby už klasifikačné boli, dá sa to ešte riešiť. Ono sa to dokonca dá riešiť aj po odovzdaní vysvedčenia do niekoľkých dní, ale ten počet si nepamätám.
my mame poradu v pondelok
Zabudla si pridat vahu znamok. ucitel uz nedava sam svojvolne znamku. Akonahle je vazeny priemer 2.50001 = 3 na vysvedceni. On nesmie ani prileosit ani pohorsit. Na to su prisne kontroly
@petkavka Píšeš hlúposti. Len toľko k tomu.
@petkavka Píšeš hlúposti. Len toľko k tomu.
@zuzanockamt presne tak. Ako som písala vyššie, jedna pani učiteľka mi napísala, že priemer nepustí,riadi sa ním a iná dá aj pri 1,8 jednotku. Je to naozaj individuálne
Zabudla si pridat vahu znamok. ucitel uz nedava sam svojvolne znamku. Akonahle je vazeny priemer 2.50001 = 3 na vysvedceni. On nesmie ani prileosit ani pohorsit. Na to su prisne kontroly
@petkavka povedal kto?
Zalezi, ako to berie dieta, ci sa citi ukrivdene… osobne by som dieta odhovorila a vysvetlila, ze je super, ze sa zlepsilo - zaverecna pisomka vs velke pisomky a ze buduci rok zabojujete este viac, ale nekazila by som mu prazdniny komisionalkami. Naviac mu ukazujete vlastnu hodnotu podla znamok. Za mna nie.
No mňa by zaujímalo odkiaľ ma väčšina žien názor,že krátke previerky sú ľahšie ako veľké pisomky. Ja som mala oveľa radšej veľké pisomky,lebo boli všeobecne,kdezto na krátke previerky bolo samozrejme menej času,plus išli do detailov,často chytaky, príklady na ktorých sa dá zaseknut. Už to niekde jedna pani učiteľka písala. To ze je previerka kratšia,neznamená ze je ľahšia. A za priemer 2,17 dat 3ku je riadna somarina. Určite by som riešila s učiteľom,hlavne ak je to známka,ktorú bude v budúcnosti potrebovať
Ja si seba pamätám, ako mi podľa učiteľky vychádzala 3. A tak mi hovorí, noooo bude to taká dobrá 3. Ja som jej hneď na to povedala, že ja nechcem dobrú 3, ale zlú 2. Veď kto iný ako my dve to bude vedieť, či je to zlá 2, či dobrá 3. Zamyslela sa a hovorí mi, dobre tak ju teda máš tu zlú 2.
Akurát dnes som čítala článok o zamere ministerstva pre žiakov 6 až 9 ročníka. Slovné hodnotenia chcú zaviesť.
Tým pádom bu potom podľa mňa zvážili pri prijimackach, nie známky,ale výsledky súťaží, body za samotnú prijímaciu skúšku a monitor. A toto sa už bude odvíjať od vedomostí žiaka. Lebo zas úprimne nie je jednotka ako jednotka.
@petkavka tak to sa mýliš. Jeden stupeň hore dole a v aretmetický priemer známok nikoho nezaujíma.
No mňa by zaujímalo odkiaľ ma väčšina žien názor,že krátke previerky sú ľahšie ako veľké pisomky. Ja som mala oveľa radšej veľké pisomky,lebo boli všeobecne,kdezto na krátke previerky bolo samozrejme menej času,plus išli do detailov,často chytaky, príklady na ktorých sa dá zaseknut. Už to niekde jedna pani učiteľka písala. To ze je previerka kratšia,neznamená ze je ľahšia. A za priemer 2,17 dat 3ku je riadna somarina. Určite by som riešila s učiteľom,hlavne ak je to známka,ktorú bude v budúcnosti potrebovať
@tamarka9 kratke,resp. male su zvacsa zamerana na jeden,dva celky a velke na stvrtrocne ucivo alebo polrocne
Pri známkovaní sa nehodnotí len priemer známok. Berie sa do úvahy aj to, ako dieťa pracuje na hodinách, či sa zapája, aký má prístup k učeniu, ako zvláda učivo a celkový vývoj počas roka. Aj keď priemer môže vychádzať medzi dvomi známkami, konečnú známku určuje učiteľ na základe komplexného hodnotenia – nie len čísel.
O koľko ročné dieťa sa jedná?
Tebe na tej známke záleži asi veľmi však?
Nechaj to decko kludne žiť. Robí radosť? Učí sa? Navštevuje krúzky? Odpovedz si na všetko a radšej ho pochváľ za snahu a priprav program na leto a venuj mu čo najviac lásky na svete💕
Nie je na svete nič krajšie ako spokojné dieťa milujúcich rodičov.
Pokial velke pisomky pise na 3: priemer triedy je 1.75 a pokial kratke nizkohodnotene pisomkybda od 1 po 4 tak vysledka 3 je objektivna. Znamky na EZK maju iba informativny.charakter. To ziaden ucitel dnes podla priemeru nepocita. Hodnoti sa aj aktivita; praca na hodine; ako prezentuje; kriticke myslenie. Nema ani jednu 2 a tak pochybujem zeby mu nejaky pedogog na svete z tychto znamok dal inu ako 3.
Ako ste dopadli? Čo nakoniec bolo na vysvedčku?

@avanka premotivovany sa píše spolu, ale to je len off topic
Toto podľa mna na 2 nie je
@biba_18 áno viem..toto bol len príklad..on chodí na strojarinu a aj anj vyžadujú na perfektnej úrovni. V 1 ročníku mal z 3 predmetov, myslím, že matematika, strojárska konštrukcia a fyzika po 3 jednotky a 3 dvojky a automaticky mal zo všetkých 3 dvojky na vysvedcku. Neriešila som, asi vedeli prečo, ale tiež som sa zamyslela.
@pribinak viem,rozdelil mi to mobil..