icon

Cvičebnice pre prvákov na precvičovanie počas prázdnin

16. júl 2025

Ahojte, viete mi poradiť nejaké cvičebnice/pracovné zošity pre prvákov na precvičovanie počas prázdnin? Hlavne slovenský jazyk, ale ideálne by bolo keby tam bolo z každého troška, čiže aj čítanie, písanie, matika...

janinah
16. júl 2025

Nieee,daj mu pokoj...zacat s tym treba najskor dva tyzdne pred koncom prazdjin.

autor
16. júl 2025
@janinah

Nieee,daj mu pokoj...zacat s tym treba najskor dva tyzdne pred koncom prazdjin.

@janinah dík za radu, ale nestar sa do čoho nevidíš ...Potrebuje precvičovať, má to v odporúčaniach z cpp.

diablikovci
16. júl 2025

Môže napísať nákupný zoznam, precitat paru veci z letáku, napísať sumu koľko stojí tovar, ale len cele čísla 🙂 2,38€ alebo 1,5€ tak iba 2 napíše a 1 a spočíta 🙂
Na moju zaberal leták z dráčika 😁😁.

nikushka8
16. júl 2025

Podla mna netreba extra pracovne zosity, aj ked v obchodoch ich najdete plno. My raz do tyzdna diktujeme diktat zo slabikara, priklady dostava kedykolvek len tak nech spicita/odvita z hlavy a knižky a vsetko co sa da si cita sama

jaja20
16. júl 2025

Na pošte majú také cvičebnice

nikam
16. júl 2025

My sme pouzivali Hura na prazdniny! Presene nam vyhovovalo, ze z kazdeho rozku trosku? https://www.preskoly.sk/p/837117-hura-na-prazdn...

saxana000
16. júl 2025

Nasa cita knizku co dostala za vysvedcenie kazdy den par stranok.raz za tyzden ma opis textu aby jej ruka nezlenivela a 2x do tyzdna jej opisem par prikladov zo starej zbierky.. vela chodime po vyletoch tak.cita informacne tabule slovocka si vysvetlujeme pytam sa na i/y..

nika23t
16. júl 2025

@anonym_autor ja som davala prepísať vety z rozprávky, napríklad 2-3 vety. V básnické kruzkovat jednotlivé písmená rôznymi farbami, alebo som zakruzkovala obrázok a mala napísať slovo k tomu. No a tiež sa mi letáky osvedčili, z toho rada prepisovala.

autor
16. júl 2025
@nikam

My sme pouzivali Hura na prazdniny! Presene nam vyhovovalo, ze z kazdeho rozku trosku? https://www.preskoly.sk/p/837117-hura-na-prazdn...

@nikam ďakujem! Presne také niečo som hľadala.

nikaeli
16. júl 2025

Môj prvák má rád takéto hravé - našla som na nete.
Z písania to robíme formou denníčka - napr. teraz je v dennom tábore a napísal si - "Dnes sme hľadali poklad. Bol schovaný pod stromom. V krabici sme našli cukríky." Vety si vymyslel sám. Nepíše každý deň, iba keď zažije niečo zaujímavé, nie bežné.

bavlnka92
17. júl 2025

my píšeme každý týždeň 3 vety. chcela tak učiteľka (že je jedno či každý týždeň dačo alebo potom naraz). má tam kde sme boli čo sme robili nič extra zložité. kopec omaľovaniek aby trafil čiary :D

dennissa16
17. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja som kúpila v pantarei perfektný. Naozaj zo všetkého tam je. Som na dovolenke, neviem odfotiť až v pondelok, keď tak .

dennissa16
17. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak som to hľadala na nete a je to toto

lilinka88
17. júl 2025

My sme používali toto plus kniha Maľované čítanie
Prázdninová škola 1. ročník - Autorský kolektív | Knihy z Martinusu https://share.google/cUfaspAQyKDUPMB9O

adus29
19. júl 2025
@nikam

@nikam presne tieto máme aj my, a prvák si to hocikedy vezme a robí si z toho

viera012345
24. júl 2025

@anonym_autor Čítanie a matematiku môžete precvičovať aj tak,ze to dieťa považuje za zábavu Dokonca aj písanie môžete zmeniť na niečo,kde dieťa nepostrehne,ze si opakuje učivo/napr delenie slov na slabiky som so synom praktizovala cestou autobusom,pri nakupovaní... počítanie a čítanie tiež.Citanie sa mi darilo precvičovať aj tak, že sme si vymenili úlohy a syn mi čítal z leporela krátke rozprávky.Pri písaní mal pocit dôležitosti, lebo som mu napr.pri umývaní riadu diktovala, že čo budeme kupovať.Pocitat sa dá aj pri varení,napr.poprosit dieťa,aby Vám podalo z chladničky určitý počet vajíčok a zároveň sa opýtať, že kolko nám ešte zostalo.Deti rady počítajú aj peniaze, najmä keď im rodič ešte pár centov/eur aj pridá