Dcéra a jej kamarátky
Žienky prosím vás o vašu radu. Moja dcérka si denno denne vedie domov kamarátky či už spolužiačky alebo z iných tried dokonca aj staršie o niekoľko rokov. Kamarátky sú na denno dennom poriadku v týždni, cez víkendy, sviatky stále. Jediné dni, kedy k nám nechodia sú, keď ona navštevuje krúžky. Mne to už lezie na nervy. Dcérku zbožňujem a chýba mi čas s ňou. No ona v poslednom čase odmieta so mnou ísť na výlet alebo len tak doma si spraviť babsky deň. Vidí len kamarátky. Teraz má takú, čo rodičia na ňu doslova kašľu. Je u nás každý deň aj do 19-20.. doma moc byť nechce nakoľko sa k nej rodičia nesprávajú dobre. Jednoducho sa u nás cíti lepšie. Mne jej je síce ľúto, ale... Chýba mi také to súkromie. Pracujem z domu a akonáhle dcéra príde zo školy vždy príde a ňou!! Ju rodičia volajú domov až po 19. Kedy ona je u nás už najedena naučená a všetko. Ja už nevládzem. Ako to riešiť. Ďakujem
@michaela0309 a ani tvoje deti k nikomu nechodia?
@nin12345 chodia von na ihrisko basket futbal hocičo
Dohodnut pravidla, kedy moze prist s kamaratkou a kedy nie.
@nin12345 chodia von na ihrisko basket futbal hocičo
@michaela0309 hej akože dá sa to riešiť aj takto a človek má úplne pokoj
Stanoviť pravidlá!!!, syn má 12 a dcéra menej majú povolené kamarátov v piatok, cez týždeň sa učia, krúžky atď.a osobne by mi to išlo poriadne na nervy cez týždeň ja potrebujem svoj klud, v piatok môžu chodiť vždy a víkend zase pokoj to si robíme svoj program, výlety a tak
Jedno co nechapem - to dieta zazvoni pri dveracha ty ho nechas vstupit a tolerujes aby pockalo do 19tej kym jej matka ju zavola??? Vsak dojde ku dveram a s lludom anglicana poviem, ze mi je luto ale evicka sa musi ucit a ked sa uci navstevy mat nebude. Pripadne - pride a poviem mate 30-45min na vykecavanie, potom uz ma evicka povinnosti a musis ist domov. Po stanovenom case vojdes do izby a s kludom anglicana povies dietatu - marienka uz musis ist domov, nemozes tu byt cely den.
Jedno co nechapem - to dieta zazvoni pri dveracha ty ho nechas vstupit a tolerujes aby pockalo do 19tej kym jej matka ju zavola??? Vsak dojde ku dveram a s lludom anglicana poviem, ze mi je luto ale evicka sa musi ucit a ked sa uci navstevy mat nebude. Pripadne - pride a poviem mate 30-45min na vykecavanie, potom uz ma evicka povinnosti a musis ist domov. Po stanovenom case vojdes do izby a s kludom anglicana povies dietatu - marienka uz musis ist domov, nemozes tu byt cely den.
@prasiatko30 tiež sa nad týmto pozastavujem, však rodič určuje pravidlá nie dieťa, poviem môžeš byť dve hodiny a domov
Tak to už nie je chyba dcéry. Aj ty musíš dodržiavať svoje vlastné limity. Ty si matka, keď ty povieš, že raz za týždeň, tak bude raz. Keď povolíš každý deň, nuž…dievča ma svojich rodičov, treba aj im povedať, že nemôže byť u vás každý deň, oni to možno ani nevedia, že je stále u teba. A teda neviem, čo znamená, že na ni nie sú dobrí. Bijú ju, ponižujú alebo len nastavujú hranice a ona je potom radšej u teba, lebo ty dovolíš viac? Aj to je veľký rozdiel. Ak sa ma to dievča reálne zle, tak by som to hlavne ohlásila na príslušné úrady a nie vyčítať, že chodí ku vám. Ale bližšie si situáciu nepopisala, tak ťažko hádať.
No ja by som toto tiež netolerovala. Jedine cez víkend môže byť ze na chvíľu, ale cez týždeň keď je škola tak v žiadnom prípade.
Presne tak, pravidlá. Ja teda neviem ale keď sme sa s kamoškami dohadovali ku ktorej ideme, vždy sme sa pred tým spýtali našich rodičov. Až keď to odsúhlasili ku mne mohla prísť kamoška ci ja ku kamoške. Čiže sa treba porozprávať s dcérou, vysvetliť jej to nastaviť pravidlá.
Ja mam dceru v rovnakom veku a tiez zacala zvlacat domov kamosku. Mne by to nevadilo,ale mame maly byt,ona ma izbu spolocnu s bratom,takze vadi to jemu a mne vadi tiez vadi nedostatok sukromia,ktore stracam,kedze vsade je vidiet. Nic,porozpravala som sa s nou,co mi vadi a co vadi bratovi a ze bez opytania a dohody vopred sem nikoho nemoze zavolat. Pochopila to a respektuje. Proste je to nas byt,ked sa vopred dohodnu, dcera si uprace,ma volno,kludne nech pride a nie hocikedy ze "prisli sme sa naobedovat" a ja mam doma poslednu porciu obeda pre dceru 😃
Ako má dcéra a jej kamoška vedieť, že u vás nie sú celé dni vítané keď im to nepovieš? Dohodni si s dcérou pravidlá a ak príde s kamoškou mimo nich pošli ju k tej druhej, von alebo jednoducho nie. Čo budeš robiť o dva tri roky keď bude chodiť domov s frajerom?
@januska12323 ty by si 13-14r dovolila vodit domov frajera????
Máš 11 ročnú dcéru a toto je problém, s ktorým si nevieš rady? Sadni si s ňou a určite si pravidlá, kedy môžu kamošky k Vám a kedy nie. To je celé.
Prepac, ale hádam ty určuješ kedy si dcéra môže domov niekoho pozvať.
Alebo sa ta ani nepýta? Zakázať a hotovo. Môj syn má vždy opýta, že kedy môže niekto ku nám prísť. Tak si to zaved doma aj ty. Žiadne spontánne a neočakávané návštevy. Je to ťažké?
@svitlana17 Omg. Prepac, ale na tvojom mieste by som sa svojou statnicou a studiom moc nechvalila.
@svitlana17 študovaná pani dochtorová hlavneze celý tvoj komentár je úplne odveci a ponižujúci
Aj moje deti si občas vodia kamarátov, keď mi to už lezie na nervy, tak im normálne poviem, že je čas ísť domov, že kazdy sa uz doma potrebuje pripraviť na zajtra.. ja skoro ráno vstávam, porazilo by ma každý deň tu mať nejaký cudzí element.. možno nejakým extrovertom to nevadí, ja som však introvert a toto netreba preháňať.. normálne aj každý deň asertivne sa ozvi v taký čas keď už chces mať doma pokoj.. s dcérou sa porozprávajt a vysvetli jej to.
Treba nastaviť pravidlá, 11 ročná je ešte dosť malá na to, aby ich určovala ona. Mali sme doma niečo. ,, podobné,,. Dcéra prestúpila na školu do mesta a za ňou sa dotiahla jej bývalá spolužiačka.. odrazu bola u nás varená pečená...Mirka sem, Mirka tam... Mirka ide s nami.. Zoberieme Mirku... Veď, budem ráno voziť aj Mirku do mesta, keď ste spolužiačky a kamošky.. Toho dievčaťa mi bolo ľúto, lebo jej mama pracovala dlho.. Dievča bývalo u nás aj do 21.. potom som ju viezla domov, lebo som ju nechcela mať na svedomí, keby sa jej niečo stalo cestou domov.Zrazu ma začali obťažovať telefonáty tej matky, ktorá mi vyčítala čo robí jej dcéra.. A čo som ja dovolila a ona nedovolila a prekrúcala...Akože, čo ja s tým? Prečo voláš mne? Mladá, ráno ledva pozdravila, keď sadala do auta... Urobila som tomu koniec.. Zavolala som jej mame, že si neželám,aby jej dcéra ku nám chodila a nebudem ju už ani ráno voziť do školy... No vypočula som si všeličo ale bolo mi to jedno 😁. Už som odmietala robiť opatrovateľku, kuchárku, šoférku. S odstupom času som rada, že som pretrhla kontakt, lebo to dievča skončilo nie najlepšie...
@svitlana17 a kde si tie tituly pozbierala? VS zivota alebo SIMS 2 ? 🤣
@svitlana17 a kde si tie tituly pozbierala? VS zivota alebo SIMS 2 ? 🤣
@sissy27 Je to trol, pozrela som, aku temu teraz zalozila Ukrajinky vs Slovenky. A nema zmysel sa nou vobec zapodievat. Skoda, ze som to nevidela predtym, ako som jej ja reagovala na komentar.
@januska12323 ty by si 13-14r dovolila vodit domov frajera????
@simona92101 ja nie ani kamošku každý deň
Si nevies poradit s cudzim a svojim dietatom ? Poviem dcere ze nepride a bodka. Ziadne debaty o tom ci mi bude cudzie dieta vysedavat a vyzierat nas kazdy den do vecera nehrozia. Dovolila by som raz za tyzden
@svitlana17 on je strasny ubohy chudacik 🥺, raz do tyzdna ma u nas kamosa ,staci cav parky . Volaj žandáre teta trollova 😘
@svitlana17 toto bol výkrik do tmy. Od veci koment.

@michaela0309 a ani tvoje deti k nikomu nechodia?
@nin12345 nie veru