Deti chodia špinavé zo školy: Ako to riešiť?
To aj Vaše deti, konkrétne u nás prvák, chodia takto špinaví zo školy?
Lebo ja som už zúfalá.
Mala som už totál hysák z toho dnes.
Jasné má aj veci na prezlečenie v škole, keď idú von, nedal si ich ani raz, on zabudol. Minule mal čisto nové nohavice, prizvukovala som mu, nech sa prezlecie, tak hadajte, ci sa prezliekol, ... prisiel zo zelenymi kolenami.
Aj pani vychovavatelka by ich mohla aspon trosku usmernit, ked je aj velke blato, nech sa hraju na ceste (maju tam aj cesticku normalnu), lebo mne toto uz nejde do hlavy.

okrem vsetkeho spomenuteho by som si este overila, ze mu nerobia zle - ze ho napr. nestrkaju naschval tak, ze spadne...
Špinavé díte=šťastné díte 😁
Praštím do práčky a hotovo... kým nejde o život,ide o 💩
@deedol no vsal dnes ho strcil jeden pri nahanacke, al sa to bude opakovat, budem to aso znovu riesit. Ale u syna sa mi to nezda, vie sa aj sam "obranit" ale clovek nikdy nevie.
@miskakyska niekedy si aj ja toto hovorím, ale asi je nejake zly tyzden teraz, tak to vidim inak 🤦♀️😅
Ano. Minimalne 2x tyzdenne periem vetrovku. Ze chodila uspinena zo skolky ok ale ako prvacka z druziny to som uz ozaj zufala. Ale tak. Su to veci. Operiem ale…
Fakt sa kvôli tomu nejeduj,stávajú sa horšie veci.. nádych, výdych..zamies na linecké😶🙃
Ale no tak, mamina. Spinave dieta, zd2ave dieta! Bud rada, ze je aktivny, nesedi v kutiku, ale ma kamaratov a vystrajaji sibalstva. To patri k detstvu!
@miskakyska dnes uz nerobim nic, len somrem stale este kvoli tomu a pekny den za nami 🤣 mna taketo veci vyradia z obehu. 🤦♀️ popritom prkotina.
@maryetta takze nie som sama v tom? Lebo ja uz som si fakt myslela, ze ma nejaku diagnozu uz 😆😅😅 ked mi to tu niekto napisal. Presne, toto v druzine sa vzdy udeje. 🫣🤣
Vraví sa,že keď je dieťa na konci dňa čisté, tak sa nudilo 🙂. Toto mne osobne nikdy nevadilo. Veci sa dajú oprať,zážitky ostanú 🌷
Ahoj, moj obcas pride ufulany, tiez moc neriesi kam sa švacne 😅, ale az takto este neprisiel....
Ale napadla ma prihoda.... Syn bol objednany k zubarke po skole o 16.... Tak reku pojdeme rovno zo skoly...kedze chodi do druziny a chodi uspineny, zobrala som mu nahradne nohavice...vybehol zo skoly, samozrejme spinavy ...tak som ho na lavicke nechala prezliect.... Ja cela spokojna, ako som to vyriesila ....az kym sme neprisli pred zubarku a on namiesto toho aby siel po chodniku popri mne, vyskocil na kamen, smykol sa aky bol cely tak sa natiahol do mlaky....😂 A to neboli len gate.... To bolo vsetko, este aj mikina, ruksak.... No mna tam skoro vystrelilo....minula som vsetky vlhcene servitky na neho a stale vyzeral ako prasiatko a za 5 minut termin u zubarky....tak sme tam vosli....som sa hanbila ako pes 🤣 a zubarka ked ho videla sa zacala smiat🤣 ...zub mu opravila aj spinavemu 😂
Jasne, ze si nastrata ale je super, ze chodia von. U nas skoro vobec. Co mne zase vadi, lebo potom mame kruzky, ucit sa a o pol piatej je tma. Neboj maly sa nauci. Budes mu to opakovat dookola a popros druzinarku, nech dohliadne.
@dankabetka toto je mila prihoda, takto, ked to citam... predstavujem si seba v teh situácii, popravde, siblo by ma a asi by som nesla ani k tomu zubarovi, ja som v tomto sisi.
Dala si to na 1 🙂
@betulinka1 ano budem sa snazit, dnes som veľmi na neho nakricala, aj mam potom strasne vycitky, lebo to ani z voza, ani na voz. Ja to neviem asi tak kludne, taketo situacie riesit, mam este 17m a ten je tiez cislo. A samozrejme este treba kopec veci vybavit pred vianocami, nakupit a uz sa to sype. 🤦♀️
Áno,aj môj taký chodí domov z družiny,ale ja to beriem v pohode,nejak to neriešim.
No to je jasne, zhon, nervozita ale realne to mas jedno, lebo aj veci na prezlečenie z druziny ti donesie vyprat. Ved to neda mokre a blatove do skrinky. Jedine asi obuv vies poriesit nejake zateplene gumaky. Zapamätá si a nauci sa. Alebo ked nie, ved nech si to sam preperie v rukach, s rizikom špinavej kupelne a šupni do pracky. 😉 proste chalani, mam dvoch. Co nebolo spinave od blata to donesu deravé.
A mne toto nikdy nevadilo. Práčka perie, sušička suší. Dieťa šťastné a na vzduchu. Nechápem, že toto niekomu vadí. Veď sa ti takto neváľa po gauči.
@zorkahorka Neviem si predstaviť, že si prídem po dieťa do ŠKD a dozviem sa, že je niekde na prechádzke. Kde ho asi tak mám hľadať?
@betulinka1 uz pral, vytesoval sa, ako na to pustil prud sprchy a ze hned boli ciste 😅
Aj nasi chodili domov jak poľnohospodári...vyrástli z toho...nekarhaj ho ..hlavne nech sa zabavia....keď neni sneh, asi robili z blata snehuliaka 😂😂😂. Nos so sebou v aute na prezlečenie, keby ste niekam isli este po skole, hodí na seba.
Raz som poslala zobrať deti zo skoly svokra. Bol zhrozeny... My sme sa na tom uz smiali. Pračka operie. Ja som sa s tým uz zmierila, buď mi naspinil pes, macky alebo deti. Je to náš údel, hlavne nech je pokoj v rodine.
Ved povedzte vychovavatelje hech ho upozorni. Aj moje chodia sem-tam takto, no maju na prezlecenie veci a v pohode. Sama som vychovavatelka, poznacim si, ze ked si rodic praje dieta prezliect, tak sa ide prezliect. Vzdy prizvukujem rodicom, nech daju nahradne ovlecenie. Clovek nikdy nevie. Su sice uz skolaci, to ano, no obliat vodou , uspinit sa moze hociekdy. Ked daju, super, ked nedaju na druhe, tretie upozornenie, tak uz neriesim.
A vacsina rosicov to teda nejako neriesi.
Ježiši ženy to je fakt na hlavu toto už keď je dieťa viac hravé viac aktívne viac akčné a robí hlúposti (lebo je to proste stále len dieťa)tak už mu hneď dávate diagnózy že je ADHD.... Pane bože! Keď sme my boli deti a sme sa nezmestili do kože keby toto každa z našich mám riešila tak sme každý druhý ADHD alebo autista.... Ešte že existujú tie diagnózy lebo sa pekne všetko za ne dnes "skryje"..... Úplne je mi z toho smiešno aj smutno zároveň. Sú to deti budú chodiť špinavé....jasné treba usmerniť aby to nezaslo do extrémov ale tak zas treba fakt pochopiť že sú to deti čo sa chcú hrať behať skákať.... A áno budú aj špinavé...nerob si z toho starosti.... Keby si napísala že iné deti sú špinavé a tvoj chodí čistucky domov nájde sa tu žena ktorá ti napíše či nie je autista že je príliš čistotny.... To je doba fakt na hlavu 😏😂 párkrát mu jasne zdôrazni nech si viac dáva pozor....tak isto nech aj vychovávateľka dohliadne na to trošku viac a bude to ok 😁
To poznam🫣..deti sa váľali v prachu, v blate a vychovávateľka nic..jednoducho nemali normálny priestor na pobyt vonku..nastastie sme zmenili skolu a špinavé dieťa je už minulosťou..😊
@zanka777 To s diagnózami, lebo deti sú príliš aktívne, je ešte absurdnejšie, ak si uvedomíš, že my ako deti sme sa ráno prešli pešo do školy. Po škole sme šli pešo domov a po domácich úlohách a jedle sme sa vyparili von, kde sme niekoľko hodín behali, liezli po stromoch, skákali cez gumu, hrali futbal, lozili po rozostavanýcb sídliskách, sánkovali sa - jednoducho pár hodín voľného neorganizovaného pohybu.
Dnes kopec rodičov zavezie dieťa do školy autom, vyzdvihne ho autom. Autom ho zavezie na krúžok, kde aj keď je pohyb, je organizovaný. Alebo dieťa po škole sedí doma a ťuká do mobilu. Polovica detí má ospravedlnenie, že nemôže cvičiť na telesnej. Samozrejme, že dieťa potom využije každú príležitosť, aby si vykonpenzovalo nenaplnenú potrebu voľného pohybu.

@slavomira236 no ani moj takto zo skolky nechodil, to isto nie. Ale zas nechodi stale tal ale par X sa to uz stalo a uz mi praskli nervy dnes. Tak som musela sem uz napisar, nech sa trosku ukludnim🙈