Dieťa samé do školy
Ahoj mamičky zaujíma ma Váš názor. Myslíte že štvrtačka zvládne ísť už sama do školy? Máme to cca 10min pešo. Prechod cez dva prechody cez cestu. Malá vraví že to zvládne, ale aj sa bojí a kus stresuje. No aj ja som zo.začiatku stresovala a bála sa ale potom to už šlo
Jasné, že zvladne,už dávno mohla chodiť,dcera od 1.ročníka sama autobusom,a od 10 rokov na treningy do 15km vzdialeneho mesta.
Ja som ako prváčka prišla domov s rozbitou hlavou. Utekala som, spadla a bolo.... Moja je tretiačka, sama by prišla, cestu pozná a není to ďaleko, cca 10-15 minút. Ale bála by som sa ju nechať ísť samu, stačí že by behal pes, zľakla by sa....Ale tak keby nebola iná možnosť musela by. Viem že ja by som sa toho bála viac ako ona
Moja 4.ka chodí sama do školy už tretí rok, ma 8 rokov. Do školy aj na všetky krúžky, elektrickou do mesta a tak.
samozrejme, že to zvládne, hlavne ak okolo toho nebudeš stresovať ty
@vera1605 určite to zvládne, ak ti povedala, že to zvládne tak jej dôveruj je to dosť dôležité. Moja je tretiacka a už ide aj sama keď chce... Ja som teraz doma tak chodievame spolu, ale keď chce môže ísť sama. Prvýkrát som sa bála tak som ju sledovala 😁😁😁 ale zvládla pekne, po krajíčku 😁
@pribinak výpoveď by som nedala, rozmýšlala som nad prácou už keď bolo v škôlke a áno stíham dieťa do školy aj vodiť aj vyzdvihnúť
Moja ako ... 4tacka, rano po tme 500m pesi v obci bez chodnikov - na bus, v meste vystupit, prejst centrom ku skole, domov zo skoly tiez tak.. jasne ze to tvoja zvladne ;)
moja dcéra chodila už o rok skôr sama zo školy, a to mala 1 väčšiu cestu pred sebou. Aj mladšie deti chodia samé. Ten stres iba na ňu prenášaš. Treba jej dať inštrukcie - nerozprávať sa s cudzími, cez cestu byť opatrný a nič sa nestane.
Od 1. triedy som chodievala MHD. V 4. rocniku som mala Bratislavu s kamoskou pobehanu.
Obe moje deti začali v druhom ročníku v druhom polroku chodiť samé .Dcéra nemala ani na výber keďže po prvom kovide keď ich pustili do školy školský klub nefungoval tak začala chodiť sama.
Necitam komentare, my sme riesili nieco podobne v juni, len teda syn bol len druhak. Dohodli sme sa ze od tretieho rocnika moze. Rano chodi so sestrou, domiv zo skolskeho klubu sam. Isla som s nim raz s tym ze nech mi ukaze ako pojde. Tiez to mame 10 minut a musi prejst cez frekventovanu hlavnu cestu v zakrute (z tejto casti mam obavu kedze nevidi uplne cestu, prechadza sice cez zebru ale tak vela ľudí jazdi jak debili). Taktiez zacal chodiť sam na anglictinu (doteraz som ho vozila alebo sme isli pešo (zas cez tu istu frekventovanu cestu ale na prehladnejsom mieste, hoci premavka je velka) a tiez sa presuva zo školy sam na vytvarnu (niekedy so spoluziackou). Ma so sebou telefon ale proste sme museli najst kompromis a zacat ho púšťať. Taktiez si takto skor sleduje cas (zacal nosit aj hodinky ktore na sparovane s telefonom...musime byt v kontakte.
@vera1605 stvrtaci bezne jazdia busmi z dedin do mesta na kruzky.
Ja som od druhej triedy mala kluce, po navrate zo skoly sa musela postarat o zviera a isli sme poobede cakat mamu k autobusu z prace.
Treba ich vybavit vsetkym cim treba, poucit a verit ze to zvladnu. Cim skor, tym lepsie.
Tento novy styl ze deticky sa vozia stale vsade autami, je pre ne skor skodlivy ako prospesny.
@vera1605 moj druhák chodí od prvého ročníka sám. Chodila som s nim a vyzdvihovala len prve dva mesiace v prvom ročníku, potom uz nechcel. Máme to asi 500m od domu. Deti treba viesť k samostatnosti, ja som ako druháčka chodila ráno s mladšou sestrou a dávala ju do škôlky. Ja keď vidím ako rodičia vyvážajú do školy ešte deti na druhom stupni je mi smiešne. A o tom, že doma si nedokážu ani jest zobrať, kým mama nenachystá ani nehovorím. Deti by mali byť vedené k samostatnosti a povinnostiam primerane ich veku. Niektorí rodicia by za svoje deti aj dýchali a potom to tak vyzerá. A pritom im stačí dať len priestor a dôverovať im.

@vera1605 určite to zvládne môj starší syn chodil už ako prvák sám domov a prostredný syn ako tretiak chodil do školy sám autobusom