icon

Dištančné vzdelávanie pre základné školy

20. okt 2020

Myslíte si, že zavrú aj základné školy?

Strana
z2
deti95060810
21. okt 2020

@hettinka budem ti oponovať...Čechov tak rýchlo nepredbehneme.... 😉
Česi už dávno nehľadajú kontakty - čo je tiež chyba....A čochvíľa tam skolabuje aj zdravotníctvo...
jedine že mŕtvych by sme mali o moc viac ako sa uvádza....

hettinka
21. okt 2020

@deti95060810 a u nas len furt hľadajú kontakty a chorý človek sedí doma a čaká, či a kedy mu to prejde samo 🤯
Ja osobne, ak som koronu mala, som ju prechodila, na testy som sa dostala na 12. deň od posledného priameho kontaktu. Čo mi kamoska, ktorá robí na RUVZ povedala, že načo tam idem, že testy majú byt urobene ideálne na 5-8 deň, maximálne na ten 10. Tak som zvedavá, čo mne vyjde. Ale medzicasom to už mal syn (1-dňový sopel), manžel a dcéra sú chorí teraz. Volali sme dr., a že majú čakať, co vyjde mne až potom budú riešiť. Ak budem pozitívna, kým sa oni dostanú na testy, budú mat tiež možno po chorobe. Ak budem negatívna, je možné, že je to pre môj neskorý test a oni koronu ešte stále mat môžu. Schytali to len odo mna, lebo obaja sedia len doma.

nevenka
21. okt 2020

@nelca84 nevyplakavam a mam z overeneho zdroja, ze jednu pozitivnu z isteho mesta poslali rodit niekolko kilometrov dalej, a to este neboli nemocnice az tak plne. O testovani vsetkych zdravotnikov, ktori prisli do kontaktu s pozitivnym a chorym a boli s nim v kontakte 8 hodin v jednej ambulancii, mozete v niektorych nemocniciach snivat. Ja som mala oba porody rychle, nestihli mi podat ani infuzie s ATB kvoli streptokokovi, takze najblizsie asi naozaj porodim niekde na polceste 🙂 Dalsia vec je, ze sa deti do 10 rokov nebudu testovat, takze darmo budeme vsetci doma negativni, ked to nevedomky moze dieta doniest zo skoly, ktore ako jedine chodi do kolektivu. No, ci si to mozeme dovolit. Dcerka chodi do skolky, manzel ma home office, ja som kvoli korone v prvej vlne prisla o robotu a potom som zistila, ze som tehotna, aj to som robila na polovicny uvazok, takze anooooo, je to parada. Tak ked uz som doma, tak ked nemusi dcerka chodit do skolky, tak nechodi. Ja chapem, ze ked je situacia ina, tak to mate inak. Na nikoho neutocim, len hovorim, co a ako je u nas a uvazujem...nic viac, nic menej...

nevenka
21. okt 2020

@hettinka no ja som sa vcera rozculovala, lebo jeden clen sirsej rodiny bol minuly pondelok v kontakte s pozitivnou osobou a ze ta osoba ma brutalny priebeh...ale kedze ten clen rodiny nema priznaky, testovat netreba a proste dovidenia. A pritom robi s ludmi, minimalne 35 ludi denne vybavia...plus, moze nakazit cestou do roboty a z roboty dalsich ludi, pripadne z rodiny dalsich...tak mi povrdzte, ci je toto normalne...😨

nevenka
21. okt 2020

@deti95060810 naco by hladali? To sa da pri tych cislach? Ani nahodou sa to uz neda. Ani u nas. To je nerealne pri tychto cislach 🙄

mogaa
21. okt 2020

Dnes poobede má zasadať pandemická komisia, lebo situáca je taká že o 3-4týždne bude v nemocniciach cca 5000ľudí s covidom ktorý potrebujú hodspitalizáciu - takže buď sa prestanú brať iný pacienti alebo sa budú odietať ťažké stavy s covifdom - a tomu sa chce vláda vyhnúť - takže dnes sa má na pandemickej komisii rokovať či v tejto situácii má ešte celoplošné testovanie zmysle alebo rovno lock down

lianka123
21. okt 2020

U nas uz zavreli celu skolu

hettinka
21. okt 2020

@mogaa moj názor - vymysleli sprostosť s národným testovaním a zistili že to nie je reálne zvládnuť, aj je to nie v súlade s ústavou, tak aj tak bude lockdown.
Hlavne, že sme si kúpili 13 miliónov nespolahlivych testov za vyše 50 mil. €

eliska13
21. okt 2020

@pribinak my sme nemali na jar online vyučovanie iba jedna učiteľka cez ZOOM ucila 3x týždenne matematiku
@simonah73 ráno napíšem

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
hettinka
22. okt 2020

@evamarek77 a ak niekto vyjde z učiteľov ako pozitívny, povie sa, že sa nakazil mimo školy... a škola je čistá.
Áno, presne takto to funguje, ako si napísala.

Včera som citala, že na jednej ZS zastavili vydaj stravy pre nakazenu kuchárku. Ale škola ide ďalej akoby sa nechumelilo. Lebo veď ona len chytala jedlo, ktoré deti dostali na obed, ale s deťmi 15 minut na 2 m nebola. Odporúčala by som príslušným si prečítať, kto bol pacient 0 pri španielskej chrípke.

deti95060810
22. okt 2020

@evamarek77 čo čakáš že ti odpíše škola? resp. vedenie školy? podľa mňa nič - len nejaký blábol ako sa snažia a všetko robia preto aby dostali situáciu pod kontrolu...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
eliska13
22. okt 2020

@simonah73 MS teams sa vola

eliska13
22. okt 2020

@hettinka tiež si myslím, že to mám za sebou... kolegynin syn mal pozitívneho v škole spoluziaka poslali ich domov na 2 t... ochorela jeho mama o pár dní ja.2 týždne šialená bolesť hrdla, uší, kĺby ako ihly, keby mi pichali obvodná mi medzi dverami na ulici spravila CRP ani do hrdla nepozrela, nepocuvala, že mám virózu a ležať, kolegyňa dostala ATB, že má angínu nikto nevie čo to bolo, ale ešte som nikdy s virózou nelezala takmer 3 t únava strašná a ešte stále mám dutiny nahuhnane pritom žiadna nadcha.Je to veľmi nepríjemné, keď sa človek nevie dostať na vyšetrenie krv, vyter...
A to je len začiatok a čo bude v zime, počas chrípky a pod...

hettinka
22. okt 2020

@eliska13 skusila si sa objednať na testy cez RUVZ? Lekárka ta neindikovala na testy?

nanka1986
22. okt 2020

U nás dnes rozhodol RUVZ, že od zajtra na NEURČITO zatvara ZŠ a od pondelka ideme na online výuku. Vraj pozitívny pedagóg, nevieme nič bližšie... 🙄

hettinka
22. okt 2020

@nanka1986 testovať sa nejdete? Karanténa nič?

simonah73
22. okt 2020

@nanka1986 u nas bol tiez pozitivne pedagog, zostali doma len tie triedy, kde mala vyslovene hodinu, ostatne triedy chodili do skoly a tak isto aj surodenci chodili do skoly. na hlavu postavene.

nanka1986
22. okt 2020

@hettinka no nikto nič nedal vedieť, zajtra majú radu s riaditeľom, vraj v nedeľu sa dozvieme pokyny

eliska13
22. okt 2020

@hettinka nie, lebo som si myslela, že som len silno prechladnuta nemala som teplotu, nádchu iba veľmi hrdlo bolesť svalov a únava celé dni som lezala doktorka nič nenavrhla a potom, keď mi to už dlho neprechadzalo bolo aj tak neskoro na testy a doma neochorel nikto odo mňa, do práce som nechodila ..ale už som bola nervozna a
počula som aj také šumy v práci, že ešte dobre, že nie som testovaná, lebo čo, ak by som náhodou bola pozit a musela by sa zavriet prevádzka a ušiel by zisk:(ale chystám sa na preventívku mám Dôveru, tak zistim či mám protilátky oni to zistuju

simonah73
22. okt 2020

@eliska13 zistuju ale len niektore laboratoria.

hettinka
23. okt 2020

@eliska13 a takto “prechodi” koronu veľa ľudí...

Strana
z2