Dobrá škola v Banskej Bystrici

helka79
6. jan 2014

Ahojte, v lete sa s rodinou stahujem do BB a potrebujem poradit dobru skolu pre deti. Jeden syn pojde do prveho rocnika a druhy do stvrteho. Byvat budeme v Podlaviciach, ale tam deti do skoly nechcem dat. Som pripravena robit chlapcom este par rokov taxi 🙂. Dakujem za Vase nazory.

igiana
6. jan 2014

@helka79 ahoj, co som pocula, tak super je Narnia

sue
6. jan 2014

@helka79 najmä napíš svoje priority 🙂 obehala som (nie len kvôli synovi,ale pracovne) všetky ZŠ v Bb a : Čo sa týka vedomostí,najlepšia je jednoznačne Jazykovka na Skuteckého - tento rok boli aj 1.dokonca na Slovensku. Robia sa tam prijímačky - psychotesty+ jazykové predpoklady,finančne treba rátať s vyššími poplatkami,nakoľko deti majú veľa aktivít a výletov. Z "obyčajných" zš majú najlepšie výsledky na Spojovej. Zaujímavá pre športovcov je Golianova. Z alternatívnych škôl má nJlepšie výsledky Narnia na Okružnej. Je sícd zriadená cirkvou bratskou,ale vyučujú len všeobecné pravidlá slušnosti a morálky,nejedná sa o žiadne vymývanie mozgov.Platí sa.... Pýtaj sa,rada odpoviem...jo a ešte pozor na to,že sa budú min.2ZŠ rušiť od septembra....

helka79
autor
7. jan 2014

v podstate som rozmyslala asi nad styrmi zs - jazykovou v meste, moskovskou, spojovou a narniou. Vzdy ked som sa pre niektoru z tychto skol nadchla, tak ma niekto schladil zlymi referenciami. Preto uvitam vsetky vase osobne skusenosti zo spominanych skol, ci uz dobre alebo zle

zeniuska
8. jan 2014

Ahojte! tiez by ma zaujimal nazor na jazykovku.. mame prvaka, ktory chodi na Bakossovu. Ale rozmyslame nad prestupom na jazykovku, aj kvoli situacnej polohe (je blizzie aj k praci, aj k AS , ked ze byvame mimo mesta, aj ku skolke, kam chodi mladsi syn). Na testoch sme boli minuly rok, aj ich mal spravene, len sa nedostal kvoli velkemu poctu deti.. Len ze na Bakoske mame strasne zlatu p.ucitelku, z ktorou mam evelmi dobry vztah, a to, co sa s nou nauci, naozaj vie, vazi si ju a je medzi najlepsimi ziakmi.. Len ja niekedy mam pocit, ze maju malo uloh a ze by toho mohli mat trohcu viac.. Len sa bojim, ci prestupom mu nepokazim vztah k uceniu, co ak si nenajde kamaratov, ak mu nesadne p. ucitelka..

sue
13. jan 2014

@zeniuska Bakosska sa bude veľmi pravdepodobne rušiť :( takže odporúčam prestup :(

zeniuska
13. jan 2014

Tiez som rozmyslala nad tym, ci nebude prave medzi tymi dvoma, ktore sa idu rusit..:( tak ze asi skusime prestup.. a ohladom toho rusenia je to iste? da sa o tom niekde precitat?dakujem..

lu11
19. jan 2014

@helka79 - odporucam ist sa osobne pozriet do Tebou vybranych skol. My mame synceka v Narnii, zvazovali sme aj statnu jazykovku. Obe skoly su vyberove, takze takisto si treba zistit, ci by synov prijali a za akych podmienok. U mladsieho je to jasne, terminy prijimaciek su uz vypisane. Osobne sme s Narniou velmi spokojni, syn je tam stastny, maju uzasne pani ucitelky, ktore maju zaujem okrem ucenia aj o to, aby boli medzi detmi pekne vztahy, aby si rozumeli, ucia sa v mensich skupinach. Co sa tyka jazykovej urovne, urcite je na tom Narnia lepsie ako statna jazykovka, uz v prvom rocniku maju spolu 7 hodin anglictiny do tyzdna (3 v ramci vyucovania, 4 formou druziny a kruzku poobede). Co sa tyka inych predmetov, myslim, ze statna jazykovka si zachovala vysoko vykonovo orientovany pristup, takze je mozne, ze preberu toho viac. Napriklad urcite maju viac aj domacich uloh, ako napr. my v Narnii. V Narnii je vyucovanie integrovane, predmety spolu suvisia a prelinaju sa, riesia sa projekty. Kazdemu moze vyhovovat nieco ine, my sme sa na zaklade navstevy a referencii z oboch skol rozhodli pre Narniu, chcela som, aby syn ziskal nielen potrebne vedomosti, ale sa aj dobre citil a do skoly sa tesil. Mame kamaratov vo vsetkych skolach, ktore si spomenula, no ja by som urcite nase rozhodnutie nezmenila.

dominkap
19. jan 2014

@zeniuska Ahoj, mozes si pozriet tento dokument:
http://www.bbalternativa.sk/wp-content/uploads/...
Je to z minulého školského roka, ide o dokument, ktorý rieši racionalizáciu škôl v BB. Záver je jasný - návrh na zrušenie Bakossovej + Hronskej. Nakoniec to však neprešlo, tento rok sa to určite opäť otvorí, ale ako sa to skončí, predpokladám, že nikto naozaj nevie.. Hovoriť sa môže hocičo, ale kým to poslanci neschvália, nie je to isté. Pravda však je, že je tu takýto návrh.

ellin
22. jan 2014

Ahojte, máte niekto skusenosti so skolou na Moskovskej? Mala ide do prvej triedy a este stale vaham na ktoru skolu ju dat. Uvazujem aj o jazykovej v meste - ale pocula som ze je tam medzi detmi velka rivalita a uz na prvom stupni su zle vztahy medzi detmi a udajne to p.uciteky vôbec neriesia. To ma teda dost odradza aj ked uroven vyucovanie je dobra. Aj Narnia je zaujímava - len by ma zaujímalo do akej miery je vyucovanie v skutocnosti prepojene s nabozenstvom. Napiste priosím ak máte s tymito skolami skusenosti - dakujem za Vase rady.

zeniuska
21. máj 2014

Tak ze odpoved ohladom prestupu prisla sama.. dnes rano sme sa dozvedeli, ze Bakosku predsa zatvoria.. musime prestupit, aj ked je to strasna skoda - maju fantasticku ucitelku..!

kikisula19
11. mar 2019

Ahojte, prosím vás aký máte názor na ZŠ Bakossova? Aj čo sa týka správania učiteliek, učiva a podobne..... Máme ju najbližšie pri dome a aj pri robote, len trocha váham......

sonikca
6. sep 2022

Dobry den zelam, su tu maminky, ktore vedia podat referencie o narnii? Ako je to teraz? Zvazujeme narniu alebo slobodneho vysielaca v meste... Dakujem krasne.