Domáce úlohy v Edupage
Ahojte,
prosím, dostávajú Vaše deti na základnej škole domáce úlohy poznačené do Edupage? Syn je druhák a učiteľka nám oznámila, že ona úlohy do Edupage nič vypisovať nebude, že si to deti majú samé opísať z tabule.
Výsledok je ten, že rodičia si furt vypisujeme, čo je vlastne na úlohu, lebo Jožko si to zabudol napísať, po Ferkovi sa to nedá prečítať Marienka si napísala zlé číslo strany. 😤🤦.
Tak načo do kelu školy platia ten software, keď učitelia nevyužívajú jeho funkcionality?
Zúrim, ale možno to je bežná prax aj inde.
Ďakujem za Vaše skúsenosti
Ahoj, závisí od učiteľky. Naše učiteľky pri staršej dcére v 1. a 2. triede nedávali do edu, aby deti sa naučili, že si majú zapísať. Boli chaosy, ale neriešila som. Keď si dcéra neopísala, nemala proste dú 🤷. Jej problém, nie môj. Od tretej triedy mali učiteľa, ktorý učí na škole informatiku, ten všetko hádzal do edu a sa s tým neserká. Dcéra je už na druhom stupni, má svoj prístup do edu a netuším ako to majú teraz, nakoľko od 5. ročníku som si zakázala ju kontrolovať. A ide to nejako, poznámka občas príde, netvrdím, že nie, ale vôbec to nie je žiadna katastrofa. Druhá dcéra je druháčka, majú tú istú učiteľku, ktorá celý 1.ročník dávala úlohy do edu, ale na prvom rodičku nám teraz oznámila rovnako, že deti si budú zapisovať. Tiež už prišla poznámka 😄. Zas neriešim, dcéra má problém na hodine, nie ja. Nemyslím si, že je pre druháka nezvládnuteľné zapísať si správne informácie do odkazníčka. A nemienim za deti riešiť každý prd. Je to len vec zvyku a koncentrácie.
Ani u nas edupage nepouzivaju..ziadne ulohy..sme mala dedinska skola
Ano piše nam ,ale pišu si aj sami do zošita....
Mam druhaka. To je fakt problem kuknut do 3 zositov denne? Ani raz ani ako prvak nemal ulohu zaznacenu zle. Kde mal znacku, to sme vypracovali. Ucitelka mu poslala ulohy, ked bol chory. Tak to bude aj v 2. Rocniku. Aky problem?
@ukulela preco by doeta malo robit nieco navyse a nieco si zapisat, ked to ma urobit ucitelka do edu
@veronikastrickova nema. Ucitelja ma povinnost zapisat ulohy chybajucemu. Ako nema tomu dietatu utriet aj rit, ostrihat nechty a nakrmit ho? Dieta ma v skole nieco robit a ucit sa. Zapisat si ulohu je o zodpovednosti. Do pipiny, ozaj sa tu bavime o tom, ze je problem, ked si dieta da krizik ku cviceniu????
@ukulela ja dufam, ze @veronikastrickova to myslela ako zart😉 Ale mozno sa mylim.
Som generácia ktorá nezažila edupage a úlohy nikto neposielal, ani rodí ia ne zháňali lebo mali iné povinnosti a nie mňa ofukovat, nemáš staraj sa, ty si nebola v škole????
Doprajte deťom troska samostatnosti a zodpovednosti...
@ukulela Prosím Ťa nedramatizuj: povinnost zapisat ulohy chybajucemu, neznamená utrieť zadok. OK? Sú deti choré týždeň, niekedy 2, vážnejšie prípady aj ďalej. Bavilo by ťa ako rodiča, keby Tebe nejaký rodič denne vyvolával, aké sú úlohy??? Nepovedal by si po týždni aj ty: spýtajte sa učiteľky, ja vaše dieťa neučím. Čo ty máš s cudzím dieťaťom riešiť?
Dcera druhacka ma vzdy poznacene v zosite ulohy. Ale na rodicku sme sa dohodli s ucitelkou, ze priebezne pocas dna bude pisat co prebrali na EDU. Pre deti, ktore su doma je dlho cakat, kym pridu spoluziaci z druziny a daju im info co robili.
@loliki ďakujem,že si zhodnotila moju činnosť o ktorej nevieš nič.Edte prosím ťa zhodnot seba a autorku.Ja som tebe nepísala nič,ty si ma spomenula. S tebou sa nemám o čom baviť ,moje riadky boli smerované autorke. Naša debata práve skončila. Urob si štatistiku,kto sa tu ako vyjadril a koľko žien napísalo to isté čo ja,malo taký istý názor a to neboli učiteľky. A koľké ste sa zastali autorky. Prajem tebe aj autorke samé dobré učiteľky nie také arogantne a pod úroveň ako som ja. A áno,moji žiaci nakoľko mám veľa nadaných a nadpriemerne inteligentných dosiahne toho viac ako ja ,to viem .A dokonca aj tí slabší ,čo budú murári ,budú zarábať 3x viac ako ja 😘. A prajem im to.To len ty máš nejaký komplex,že toto dokážeš vypotiť.Alebo skôr paranoju ,že tu vyťahujem veci ,o ktorých tu reči nebolo. Pekný deň
@ukulela ved ja viem, to bolo ironicky 🤦🏽♀️. Ja z duse neznasam takychto rodicov, co zvaluju vsetko na ucitelov.
@dskjhfdlkdjhl aspon niekto to pochopil. Ja neviem, boli sme chory, zhanali sme si ulohy a museli si odpisat vsetko co preberali v skole, ziadny ucitelia nam ulohy neboli povinny posielat. Bola to vzdy uloha deti a rodicov. Ked sme si nezapisali, 5ka uplne zasluzene.
@loliki ake cudzie dieta? je to spoluziak mojho dietata, nie cudzie dieta a urcite by som to nebrala ako obtazovanie.. A okrem toho, tu nik neriesi ze ucitelka nezapisuje na edu ked dieta chyba -- tu zakladatelka riesi ze nezapisuje ulohy na edu ked jej dieta bolo plnohodnotne v skole - berrie to asi ako prilisnu namahu, odpisat si par pismen / cislic do zosita, resp. sprravit kruzok ci hviezdicku v pracovnom zosite.
@dskjhfdlkdjhl asi aj ano. To mi nenapadlo, ak je to ironia, sorry
@veronikastrickova.
@loliki nepochopila si ma. Povinnos dat ulohu chybajucemu je ok. O tom som sa tu pred casom s ucitelkami aj pohadala, ked v diskusii mala mama aj ziak problem od spoluziakov ulohy zohnat. Ja nechapem argumenty, preci by deti nemali mat zodpovednost za poznacenie ulohy. U nas tusim chybajuca uloha je cierny bod, 5 bodov uz poznamka. Znamku to neovplyvnuje, no ziaka motivuje.
Terajšia tretiačka má vždy na EduPage napísané aj prebraté učivo, aj DÚ. Veľa detí chýba a je jednoduchšie zadať to ako DÚ všetkým spolu. Učiteľka to nahadzuje ešte na danej hodine.
Mladšia prváčka nemá na EduPage takmer nikdy. Zatiaľ netreba, vždy má v zošite predpísané čo má nacvičovať. Uvidíme ako to bude neskôr.
Ja som veľmi rada, že im to zapisujú do tej aplikácie. Moja má ADHD a aspergerov syndróm. Na hodine nie vždy spolupracuje, úlohu buď nezaznačí alebo označí zbytočne veľa. Tak viem, čo robili na hodine (ak nespolupracovala, dorobíme doma) aj akú dostali úlohu.
Mne nerobí problém nahodiť žiakom úlohy do edupage. Z pohľadu rodiča som tiež radšej, keď ich tam majú.
@kaktusik007 A pre učiteľku je to jej žiak, ktorého učí, na ktorom by jej malo záležať. Tiež nie je to cudzie dieťa. Zákon niečo určil, tak nie o čom diskutovať. Ja v tom nevidím problém.
No je to super keď to je v edupage lebo keď je dieťa u doktora len jedne deň a na druhý ide do školy tak mám aspoň domácu úlohu .a daktore deti si to Zle poznačia a podobne kľudne nech si píšu do zošitov úlohu okej ale učiteľka by mohla na konci dňa nahodiť úlohy aby si to rodiacia vedeli skontrolovať a aj učiteľka má potom dôkaz že to dala za domácu úlohu a nemôžu sa snou rodiacia hádať že prečo dala dieťaťu príklad dáku poznámku že nemám úlohu
@ukulela OK. Veď jasné, nikto nezakazuje žiakom poznačiť si úlohy. Len ja som tiež riešila v covidovom období, po 2 týždňoch chýbania hneď písomka. Tak sorry, riešila som to, našťastie úspešne. Učiteľka mala posielať úlohy, čo nerobila a mala počkať s písomkou. Len je fakt nepríjemné riešiť to s vedením školy, čo by mala učiteľka ovládať. A čo nedodržuje. Učiteľky rozdávajú deťom čierne body, jedna radosť, ale keď sa poukáže a dokáže ich previnenie, tak sú ešte ony urazené. Česť výnimkám.
@loliki ale ty miesas ked je dieta nepritomne 2 tyzdne, resp. ked bola zavreta skola a ucitelka nedavala ulohy, so situaciou tuto v teme - kedy dieta v skole je a jeho matka je presvedcena, ze to ze si poznaci domacu ulohu je nadpraca, lebo ucitelka to ma dat do edupage. Toto je sakra rozdiel.
@carmenuska Ja som ťa spomenula ale neoznačila, čo je rozdiel. Nie si povinná každému odpísať, kto ťa spomenie. To nie je znamením, že chce s tebou aj komunikovať. Hlavne, keď si nemáš so mnou o čom baviť. 🙂 Ale aj týmto ďalším príspevkom len potvrdzuješ, že sa v tvojej povahe nemýlim. Útočením a urážaním veľa vo výchove nedosiahneš.
Nie...prvak ma ucitelku co na fb urobila skupinu a tam dava ulohy aj sa vsetko riesi co potrebujeme...aj to, ze niekto zabudol kluce 😁
Piatak mal rovnaku ucitelku a takto fungovali asi od 2.r., aby si rodicia mohli skontrolovat ulohy.
Anj ich uci ina, ona pise na Edu co maju.
Tretiak nic, ucitelka pred dochodkom, ale ani fb, edu len ked bolo online pisala. Ona skor sms...ja som jej napisala na Edu a odpovedala mi sms 🤣. Ale mame na fb druzinarsku skupinu, takze mam sa kde opytat a DU casto cez mamicku, co sa pozname.
Piatak maju len jednu mladu ucitelku co pise ulohy vzdy na Edu.
U nas je Edu hlavne ako ziacka na znamky, a dochadzku.

@monee V legislatíve Zákony a Vyhlášky sú nad Školským poriadkom.