Dovolenka na konci školského roka - uzatváranie známok

lubako
21. mar 2024

Dobrý deň. Tie,ktoré máte skúsenosti s dovolenkou počas ukončenia šk. roka. Ide o prváka. Chceli by sme na dovolenku na prelome júna a júla - teda nebol by v škole pri odovzdávaní vysvedčenia . . Kedy sa uzatvárajú známky? Dajú mu vysvedčenie skôr, pred odchodom ma dovolenku? Alebo bud potrebné ísť pre vysvedčenie až po návrate, teda až v júli- počas prázdnin. Ďakujem za slušné odpovede.

guudy
21. mar 2024

Znamky sa uzatvaraju niekde okolo 23.-25.6. Vysvedcenie vopred nedostane urcite. Dohodnete sa s tr. uc., kedy ho prevezmete. Cez prazdniny si ucitelia cerpaju dovolenku. Pokojne staci aj v septembri…

lukbe
21. mar 2024

@lubako takéto veci treba riešiť s triednym, resp. na viac dní, s riaditeľom. On vie dátum klasifikacnej porady, a teda aj uzatvárania známok. Všetko sa dá.

janinah
21. mar 2024

Podľa dohody s triednym uč.Nam dávali až koncom augusta.ked už boli učitelia v škole pred ďalším šk.rokom.

katkaseiner
21. mar 2024

Komunikuj s riaditeľom a vies sa podla mna dohodnúť. Raz rocne chodime na dovcu pocas skoly, vzdy pytam deti pisomne od riaditelky a informujem v predstihu aj triednu aby mala cas doskusat pripadne napisat pisomku a zaokruhlit znamky (ak prave ideme v tom case). Nikdy nebol problem. Bolo by mi proti srsti mat papier od lekara a dieta pride po dovolenke v teple totalne opalene... (nechodime v zime do tepla, len ako priklad pisem).

tiezjedna
21. mar 2024

@lubako my tak lietame pravidelne. Neznášame dovolenkové davy v plnej sezóne. Takže odchádzame väčšinou v polovici júna a potom ešte 14 dní v novembri. Vždy sa dohodnem s triednou, zatiaľ to ani nešlo cez riaditeľa.

nika23t
21. mar 2024

@lubako my sme sa dohodli s učiteľom a vysvedčenie sme prevzali na zac.sk.roka, výpis sme videli skôr na edu. Na dovolenku sme odchádzali 4 dni skôr, nebol problém.

guudy
21. mar 2024

@katkaseiner staci s triednou ucitelkou, netreba s riaditelom 🙂

veronikaszabova
21. mar 2024

@lubako mladsi syn je tretiak, tento rok si ide 1x pre vysvedcenie 😂 2x sme boli na dovolenke v tom termine. Teraz doletime par dni pred vysvedcenim, tak stiha 🙂
Vysvedcenie - vzdy si ho vyzdvihneme po dovolenke na sekretariate skoly

darkswan
21. mar 2024

@tiezjedna tak to mate dobru triednu, nas vyslovene upozornili, ze nech to planujeme inak

belllinka
21. mar 2024

@guudy každá škola to má inak, ale väčšinou je to tak, že, ak je to nad 5 dní, treba dať písomnú žiadosť riaditeľovi. A syn na strednej má dovolené max. 2 dni za pol rok na takéto súkromné aktivity

simca06022011
21. mar 2024

Treba to riesit v skole a dohodnut tam.

galganka
21. mar 2024

Šli sme tak minulý rok, ideme aj tento. Písomná žiadosť išla obom triednym, tí súhlasili, nebol dôvod na nie, učia sa dobre, nevymeškávajú nadmieru, potom riaditeľovi a hotovo. Pre vysvedčenie sme sa mohli zastaviť počas prázdnin, ako sme sa dohodli s každým triednym, kedy bol v škole, ale nakoniec sme obe vzali až v septembri, nepotrebovali sme ich skôr.

guudy
21. mar 2024

@belllinka jasne, kazda skola to ma inak…ale prvotny kontakt ma byt s triednym ucitelom, nie s riaditelom ;)
Ak sa to neda vyriesit s tr.uc., tak ten ich odosle za riaditelom 🙂

tiezjedna
21. mar 2024

@darkswan áno, triedna je výborná, riaditeľ tiež. Žiadne zbytočné polená pod nohy. Samozrejme, základný predpoklad je, že deti sa dobre učia a vždy poctivo všetko dobehnú, resp. keď sme dlhšie preč, tak sa učia aj na cestách. Ja si predom zistím, aké učivo je v pláne a šrotia.

milanemila
21. mar 2024

@lubako my sme s maminou vzdy tak chodili, mala som vtedy najhorsiu alergiu a aj ceny boli lepsie. Na zakladke som nebola asi ani raz na vysvedcku. Pre vysvedcenie sme prisli dodatocne. Treba sa vopred dohodnut so skolou. Ja som mala vzdy dobre znamky, takze nebol problem na zakladke a potom neskor ani na gymnaziu, ked sme isli na dovolenku mimo prazdnin.

negymama
21. mar 2024

chodime skoro kazdy rok na dovolenku okolo 23-26 juna. Triednej to oznamim, po vysvedcenie si dojdu v septembri.