Druháčka dostala poznámku
Chcela by som nezaujatý názor na situáciu. Dcéra druháčka si zabudla poznačiť domácu úlohu, v škole dostala poznámku, že ju nemala. Po hodine cez prestávku ju začala písať, pani učiteľka to videla a už k napísanej poznámke jej dopísala, že chcela podvádzať a napísať úlohu po hodine. Skúsi mi niekto vysvetliť, čo je na tom zlé? Chodí do družiny, takže by ju dopísala tam. Dcérka to nechápe a ja už vôbec nie.
Som ucitelka... A rozhodne nie som za poznamky... Za 6 rokov som dala 3 poznamky... Ked to ucitel robi casto, straca to zmysel... A dat poznamku za snahu dopisat si ulohu... Hm... Pre mna nepochopitelne... Bolo by vhodnejsie sa s detmi- ziakmi viac rozpravat... Nie hned za vsetko buchnut poznamku.
@joliette prepáč, ale mýliš sa, domácu úlohu môžu napr. vypracovať v družine, po hodine - synovej triede sama pani učiteľka povie, že majú pár minút do zvonenia, že môžu si vypracovať úlohu a majú doma toho potom menej. Skôr si myslím, že je to úloha dieťaťu, aby si precvičilo získané vedomosti
@vroni vies co, nemyslim si, ked sa uz nad niecim zarazim, tak to skutocne je zvlastna situacia .....prvy krok je poriadne si zistit, ako situacia realne prebehla a ak to nezodpoveda, riesit, ci sa jednalo o vynimocne skratove jednanie, alebo je potrebne davat si do buducna pozor a reagovat podnetne .....tiez , ak je to fakt nafigu este si premysliet, pokial toto budeme tolerovat, ak to nahodou skola neriesi, co uz ublizuje a co je este znesitelne
Som ucitelka a tato konkretna sa nezachovala vobec spravne ani ferovo. Ja na tvojom mieste sa jej to idem opytat osobne, ze co je teda na tom zle. Bez agresie, slusne, ze si fakt zvedava.
@celasapremenim, ehm, nechapem 👶 Neviem, na co reagujes... Aka skratova situacia? Stojim si na kabli?
@moonlight1210 tiez si myslim, ze je za tym nieco taketo, inak ta poznamka nema zmysel o podvadzani, mozno pocula malu povedat spoluziacke ,ze si ju napise a mamine povie,ze ju mala, len si ju pani ucitelka nevsimla
Samozrejme že na tom nie je nič zlé !!! Práve že je super že si už ako druháčka vie takto podeliť povinnosti, aby mala doma pokoj. Podľa mňa je to len obyčajná šikana zo strany učiteľky, určite to nenechaj tak a choď jej to poriadne vysvetliť. To čo si už dovoľujú tí učitelia, je niekedy vrchol drzosti !
Baby a nasa si v druzine pisat nemoze (nemozu si pisat) a ked pride domov, sa jej nechce. Je nedela vecer a od piatku ju nahanam robit si ulohy. Uplne zbytocne
@hettinka jednou z uloh skolskeho klubu je aj priprava na vyucovanie. Treba sa pozriet do programu a organizacie skd. Ulohy sa vzdy este za mojho detstva co je 30rokov dozadu az podnes robia druzine v case 15.00-16-00. Kto nestihol dorabal doma. V kazdom pripade aby 5tak na 2.stupni potreboval k uloham asistenciu rodica je tiez uz trosku cez ciaru. Pri ulohach som asistovala 1 a2. rocnik. Od 3.obcas namatkovo skontrolujem.
@hettinka, aj to beriem, aby si doma zopakovali a naucili sa. Ano, aj ja som ju mala naucenu ze prisla zo skoly v prvom rocniku a prve co spravila sa naucila. Ale potom jej akosi preplo. Teraz sa ide ucit. Nebavi ma to uz donekonecna ju prosit, nahnat, motivvat, vyhrazat sa, poviem jej, nauc sa, pojdeme upiect pernik, jeeej super, budem ho piect sama, No a ked jej zas poviem, kedy sa pojdes ucit, aby sme mohli ist piect? Vies co, nemusime piect, nejdem sa ucit. Asi tak. VCera po nauceni sme mali ist opekat s jej spoluziakmi, velmi sa tesila. Nakoniec sa na vsetko vykaslala a doteraz sa nenaucila. Asi tak.
@eeffka, kazda skola funguje inak. U nas v druzine nedovolia a ak dovolia, dcera sa nedokaze sustredit, tam je strasny hluk. A to ze ty si sa s detmi ucila do urciteho veku, to je ok, ale kazde dieta je ine. Je vela deti, s kt. sa musi mama alebo otec ucit celu ZS. MOja mama je referentka na VS a je to ine kafe, ked matka pride ospravedlnovat do skoly studenta, kt. ma davno po 18tke. Skoda reci, cely svet je padnuty na hlavu. Klobuk dole u koho to funguje tak ako si to predstavuje.
@hettinka, ved to, ze aj na kruzky sa jej raz chce, raz nie. raz by isla aj chora, inokedy vymysla a nechce ist vobec. Nie, jej najnovsie hlasky su, nestaraj sa. Tak co mali prazdninovy projekt, ked doprosovanie nepomohlo, som povedala, ok, necakaj moju pomoc. A nakoniec si ho urobila, zacala po 22. hodine, a o 00.25 koncila, na druhy den ho prezentovala, co ti poviem. Dnes si pisala ulohu od 19.04 a ked som jej priklady z matiky nech si zopakujem, mohla som zabudnut, zopakovat anglictinu detto. Nic idem pisat ucitelke, aby jej dala na domacu tie priklady. Vela deti tak u nich funguje, ze rodicia na rodicku prosia, aby im dala ona priklady a ulohy, lebo inak doma deti nechcu pracovat. Ona je tvrdy oriesok vo vsetkom.
@novana nech sa paci, mozes si brat inspiraciu... po svete ich je nespocetne vela ale DU si urob sama 5https://www.google.sk/amp/s/www.washingtonpost....
@zarica, odkaz mi nechce načítať, (som ďaleko od rodnej hrudy a WIFI nič moc), pozriem až doma. Hodnotenie ZŠ Seifertova a ZŠ Havlíčkovo náměstí je veľmi slabé. Obidve základné školy navštevujú prevažne deti rómske, a tomu je prispôsobená aj výuka. Pre mňa však tieto školy nie sú žiadna inšpirácia, deti z málopodnetného prostredia v našej škole nemáme.
Citujem: "Ředitelé těchto škol se ocitají ve velmi těžké pozici a mají před sebou většinou jen dvě cesty. Buď na sobě začnou pracovat, nebo sníží nároky na děti, což je bohužel častější."
Třeba škola na Havlíčkově náměstí domácí úkoly zrušila, jelikož mnoho jejích žáků zkrátka nemá doma podmínky pro to, aby je napsali."
Je setsakramentský rozdiel osvojiť si učivo v škole do takej miery, že si ho dieťa nemusí doma už upevňovať, alebo nedať domácu úlohu preto, lebo dieťa nemá doma vytvorené podmienky.
Si chytraaaa! Určite si vidíš na špičky dve. 😀

@joliette len pre info, malá úlohu neodpísala, robila na nej sama, čo na tom, že to nebolo doma...a dôvod, prečo sa rozhodla dopísať si to cez prestávku nepoznáš, možno si len uvedomila, že tu úlohu bude musieť dorobiť a chcela chybu čím skôr napraviť...tiez sa mi nepáči, keď majú rodičia deti za polobohov, ale nezdá sa mi, že by sa toto konkretne dievčatko tak strašne prehrešilo, že by ju bolo potrebné nazvať podvodnickou- to sú ozaj nevhodné a príliš silné slová, obzvlášť u 7-8rocneho dieťaťa...poznamku o tom, že nemala úlohu už dostala a tam to malo skončiť.. učiteľka očividne nezvládla túto situáciu...