Edupage - notifikácie
Aj vam stale cez vikend blikaju notifikacie z edupage? To nevedia ucitelky relaxovat? Oplati sa napisat do skoly, aby pisali len v pracovnom case cez tyzden?
Áno, tiež niekedy zadávam známky cez víkend. A aj vo večerných hodinách. Píšem testy po tematických celkoch, tam mi opraviť jednu triedu trvá aj hodinu. Keď sa mi v týždni nazbiera aj 6 tried. Tak si nájdem čas, keď sa muž venuje dcére, alebo keď už spí. Ak to niekomu vadí, nech si vypne notifikácie. Ale rovnako sa počas víkendu a večerných hodín snažím aj odpovedať rodičom a žiakom ak sa na niečo pýtajú. DÚ, niekedy tiež zadám cez víkend do systému, ale len ak o nej deti vedia už z hodiny. Pre istotu im to len pripomeniem, lebo by na to zabudli.
@bcrow1307 Preco cez vikend nerelaxujes tak ako skoro vsetci? Potom sa cudujme, ze ucia vyhorene vynervovane ucitelky, ktore z toho len jacia po detoch.
Tak ja napr. nemam ani edu apku ;) Naco. Aby mi kazdu chvilu nieco cinkalo ? Ked mam cas, si pozriem na edustranke co noveho vo svete skoly ;)
Ale ja teda ani wifi/data nemam v kuse na mobile zapnute. Ja ked dopozeram co chcem hned sa odpajam. Ja napr. nechapem ako je niekto nonstop pripojeny na net.
Pípanie mám vypnuté a neriešim čo kedy príde. Večer vždy pozriem mobil, ešte sa nestalo, že by mi niečo ultradôležité za tých pár hodín ušlo (keď bolo s deťmi zle, učiteľka hneď volala, nepíše mi v tom prípade cez edu). Nuž a čo sa víkendu týka...je mi ich ľúto, že ešte aj po víkendoch musia riešiť robotu... Na druhej strane to chápem. Tiež cez víkend doma otvorím ntb, keď som cez týždeň v práci všetko nestihla.
Pretože ich potrebujem opraviť. Nie je to vždy na druhú hodinu, ale snažím sa aby ich mali aspoň do týždňa. Dochádzam do práce pol hodinu, takže ráno tam viem byť najskôr o 7:10. To si akurát stihnem pripraviť veci na celý deň. Dozor síce nemám každý deň, ale keď je, tak sa ku kopírke ani nedostanem, často ani k iným dôležitým potrebám. Keďže mám aj triedu, tak nie je deň, kedy by som niečo neriešila. Doma som okolo pol štvrtej. Našťastie som si za roky praxe už nazbierala nejaké veci, takže nemusím si všetko chystať na každú hodinu. Relaxujem, nie každý víkend je taký. Možno raz do mesiaca, keď je toho viac, ale inak je to úplne v pohode. Mne to nevadí, že to robím cez víkend. A ver, alebo nie, ja po žiakoch málokedy kričím, netreba. Ja ich skôr niekedy len v duchu ľutujem, koho to majú za rodičov. Dieťa na hodine dostane známku,resp. u mňa body a presne vie, prečo dostalo menej bodov, a je s tým úplne v pohode, ale ja zadám body do edupage, hodina ešte ani neskončí a ja už mám správu od rodiča, aká som neschopná a neobjektívna a ako neviem hodnotiť. Pritom sú ešte ani nevypočul svoje dieťa. Problémom dnešných detí, je to, že ich často nikto nepočúva. A ich zle správanie je len volanie o pomoc. Predstav si, že máme ako trieda aj skupinu na messengri a nemám problém im odpísať kedykoľvek. S každou triedou mám aj skupinu v rámci edupage. A riešime tam veci aj mimo hodiny. Takže za mňa je to super.
Ocividne mate pracu od - do a medzitym nic nemusite… alebo si si to tak nastavila. Ale nie je kazda praca taka. Ja mam velmi roznorodu pracu, kedy musim reagovat na rozne situacie kedykolvek a mail ma odo mna klient aj o polnoci🤷🏼♀️ vacsinou na 99% to nie je mojou vinou… to sa vysvetluje dlho. Co je koho do toho kedy si ja urobim robotu? Ked si vyberiem sobotu poobede, tak to spravim vtedy a tvojou povinnostou nie je to citat a mat zapnute upozornenia, zvonenie, cokolvek.
Dievcata, prosim, kde sa nastavuje zvuk pri notifikacii? Ja som asi fakt slepa, prosim, neporadite mi? Dakujem moc
Jedna vec je, ak sa posielaju domace ulohy, lebo naozaj mozete mat ine aktivity cez vikend a nie ste doma a dieta to ma vediet na pondelok a jednoducho sa k tomu nedostane, ak ste prec, tak to by som napisala tej konkretnej ucitelke, ze poprosis, aby boli ulohy zasielane najneskor v piatok v rozumnom case. Pokial su to kadejake nepodstatne notifikacie, absolutne ma to netrapi. Niekedy si tie ucitelky naozaj na iste veci najdu cas az cez vikend. Neviem, ale ja by som kvoli tomuto urcite nepisala do skoly ale ked tak, konkretnej ucitelke.
aj nam napisala ucitelka domace cez vikend. Mam vypnute upozornenia, nepozerala som edupage, dcera domace nemala. Nic sa nestalo 🙂 nedostala poznamku ani nic. A mali sme pekny vikend
A to ti vadí? Vypni zvuk.. a pozri v pondelok....mne toto ale že nevadí vobec
@cucoriedkacucoriedka prosim, kde sa vypina a zapina zvuk? Nedokazem ho zapnut a praveze potrebujem 🤦♂️
Dakujem moc
@plnenapaprika v nastaveniach upozorneni, mas moznost zapnut/vypnut upozornenie a aj samotny zvuk
@zuzuliennka1 😘😘😘

ved to sa da vypnut, v nastaveniach, upozornenie, aj zvuk