icon

Ekologická fľaša do školy

simsalabim
1. aug 2012

Chcem sa opýtať, v akej fľaše nosia do školy nápoje vaše deti? Kedysi staršia dcéra nosila nápoje v obyčajných plastových flašiach z obchodu - napr. Rajec, ktorú používala pár dní, potom sme ju vyhodili. Nemala som z toho dobrý pocit, hlavne kôli odpadu, ktorý sme vytvárali (fľašu zabudla prineisť skoro denne) a aj to liezlo do peňazí....Po prečítaní článkov o tom, aké sú takéto plastové fľaše nebezpečné, hlavne pre dievčatá a ženy, som investovala do fliaš zn. Sigg, ktoré majú veľké renomé. Bohužiaľ, napriek čisteniu sa hlavne v sosáku a pri uzávere tvoria plesne. Fľaša sa nedá vyvariť a ani ju neodporúčajú čistiť v umývačke riadu. Hľadám teda nanovo...Neviete niekto poradiť dobre čistiteľnú, ekologickú, "zdravú" fľašu?

fliperko
26. apr 2015

@zuzulik27 si spokojna ešte s equa flasou po určitom čase použivania? a motiv co mate na flasi tam ešte je lebo som počula že sa to olupuje...dakujem za odpoved

stanulienkat
26. apr 2015

Tie plesne sa ti po case stanu s kazdou flasou. Ekologická flasa je podla mna zo skla. Nikto ma nikdy nepresvedci, ze plast je EKO. Hlavne, ked sa vsetko vyraba v Cine a uvolnuju sa z plastu ftalaty a cojaviem este. Ja by som nekupovala zvlast flasu, ved z Rajca mozes pouzivat flasu aj mesiac a potom kupis novy Rajec.

zuzulik27
26. apr 2015

@fliperko ahoj som spokojna, a motiv tam este je aj ked sa umyva sem tam aj v umyvacke. urcite ju kupim aj dalsim detom az na to pride. aj tuto flasu treba umyvat, staci obycajnou stetkou, niekedy len tak preplachnem vodou ked sa mi nechce a nikdy sa mi ziadna plesen nevytvorila. ja tam davam len cistu vodu kedze dcerka pije len tu. horuce som neskusala.

monika15
26. apr 2015

no jo no, radsej plesen ako vyhodit flasu .....
😎 😎 😎 😎
Super

fliperko
26. apr 2015

@zuzulik27 a perlivu si neskusala tam dat či to potom nevyprskne?

zuzulik27
26. apr 2015

@fliperko nemalo by to vyprsknut.... ked sa to bude pomaly otvarat aby ten kyslik odtial vysiel

fliperko
26. apr 2015

@zuzulik27 dakujem za odpoved, lebo sa mi pačia tie flasky a čitala som že sa to olupava a teču...

ikaika
28. máj 2015

my sme mali zdravu flasu tu vyrobenu v cechach a zacala po 3 tyzdnoch v uzavere plesniviet ☹

ikaika
28. máj 2015

@stanulienkat presne, a potom sme zacali pouzivat z mineralky alebo inych napojov a po par dnoch pouzinania vyhodime a parada 😎

ikaika
28. máj 2015

@luciaf13 presne aj my sme mali tuto flasu 😠 😒 😖 😢

sardinka333
28. máj 2015

Čo fliaš som ja už deťom nakupila!!!! Na vagony....každá plastová flaša jednoducho začne časom ,,blbnuť,, a zajde. Ešte ked si tam nedaj bože dovolíte naliať džus zopár krát, aj riedený tak koniec...proste zájde. Ja som kupila tu tupervare pol litrovku a syn si do nej lial v škole tie džusy od ,,dobrého ovocia,, a pár dní som to nekontrolovala a dole bola plesnivá, dodnes to neviem vyčistit, dostať sa tam a nejako to odtial dostať su tak furt take čierne bodky takže flaša stoji na linke, umyvačka to neumyla, ten prud vody sa tam nedostane. Tak som kupila v KIKA take plastové flaše bez BPA a tvarili sa zdravo samé ,,ohne,, mali na obale...(niečo z nemecka) a davam do nich vyslovene len vodu. Tak vydrží každá flaša dlhšie.

stanulienkat
28. máj 2015

@sardinka333 plesen sa neznici umyvanim. Flasu jednoznacne vyhodit. Plesne su veeelmi nebezpecne na imunitu.

fibi
30. máj 2015

Ahojte, ja som kupila s'well flasu, na zimu bola fajn, aj na von, lebo funguje vlastne ako termoska, tak udrzala teplotu. Nase deti moc caj nepiju, tak tam mali cistu vodu. Len pol litrovka naplnena sa mi zdala tazka do aktovky...tak som hladala a nasla retap. Je z odlahceneho odolneho skla, 0,3 dl tak akurat do detskej ruky. Ked vypiju, da sa doplnit vodou z vodovodu..

waitinka7
2. jún 2015

Ja som počula, že veľmi dobrá je fľaša zn. Nalgene. Neviete, kde by som ju mohla kúpiť?

maximouse
22. jún 2015

Obcas skuste do flase napustit teplu vodu s octom, aj do zatvoreneho vrchnaku, ktory polozite sosakom dolu do flase a nechajte cez noc posobit. Potom klasicky umyte. Preventivne to takto robim a nemame plesnive flase. A to mame len taketo flase http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=16162853. Pouzivame ich kazdy den, kazdy den ich umyjem kefou a jarou a obcas tou octovou vodou. A nikdy sme ich nemali plesnive. Ale teple napoje by som do nich nedala. Ale nad zdravymi flasami uvazujem aj ja, prave kvoli teplym cajikom. 🙂

fem
5. aug 2015

@fibi Ahoj prosim, rozhodujem sa ci flasku retap do skoly, maju na to deticky nejaky obal. Asi si na to na zivo velmi neobzriem, ze ake je to sklo, ci je moc krehke. Ake mate prosim skusenosti s manipulaciou. Teraz citam este raz z odolneho skla. My mame doma rozne ekologicke kovove aj plast. flase aj zo zahranicia, ale mam pocit, ze vzdy chytaju pachut. Ak niekto pije cistu vodu. Hoci s plesnou sme nemali problem. Ja by som najradsej sklenenu flasku kvoli chuti a celkovej cistote.

zyza
23. sep 2015

preluskala som celu diskusiu a teda vobec nemam jasno.Zhanam 3 rocnej flasu,z ktorej sa da pit a netecie,ked jej nahodou vypadne.Nieco take ako byvaju niektore mineralky v obchode.Neviete nieco o takej flasi?Vdaka moc!

fem
24. sep 2015

Ahojte, napisem update na retap flasku pre prvacika, co som napokon kupila, mozno niekomu pomoze. Intuicia ma opat nesklamala, dobre som vybrala. Flaska je skvela, predcila ocakavania, je omnoho lahsia, ako posobi na fotografii, odlahcene sklo, neposobi ani tak robustne, obrovsky, ale skor jemnejsie, ale je pevna, narabat sa da s nou uplne normalne, netreba davat ziaden pozor. Kupila som 0,5 litra, lebo som chcela aj original obal retap na nu. Obaly su len na 0,5. Obal ma kozeny drziak. Pre dietatko sa voda nemusi doplnat vzdy do vrchu, aby nebola tazka. Neposobi ani moc velka. Vrchnak perfektne prilieha. Na zaciatku si treba zvyknut pre dietatko na otvaranie, treba pocitat s tym, ze aj par dni. Ale pokial ten vrchnak uplne nedovrie, nedotlaci, tak flaska nikdy nevytecie, ten vrchnak neskutocne super prilieha, je z bezpecneho silikonu. Vrchnak nie je srubocka, ale zatlaca sa. To je super, aj preto,ze sa neskor nevysucha, lebo tam zavit nie je, dobre je, ze otvorenie a zatvorenie ide omnoho rychlejsie, ako pri srubovani. Flasa ma dozivotnu zaruku, ak sa rozbije treba hned odfotit, a vymenia za novu. V pohode si ju aj sam v skole plni. Som nadsena, ze chcem aj pre seba taku. Fotky popozerajte aj na google pri hesle retap.

waitinka7
24. sep 2015

@fem Ďakujeme za odporúčanie 🙂

biobaby
5. okt 2015

Veľmi dobré skúsenosti máme s fľašami Equa, ktoré nosí do školy aj moja prváčka. Veľkosť 400 ml pasuje akurát do bočnej priehradky tašky Topgal. Úplne najlepšie čo sa týka údržby sú samozrejme sklenené fľaše, tie ponúkame značky Lifefactory s ochranným silikónovým obalom. Veľkosť 250 a 350 ml sú vhodné do školských tašiek. Ich nevýhodou je zase trošku vyššia hmotnosť.

zm79
5. okt 2015

@ikaika ja som ich kupila vsetkym detom, spolu 3 kusy a som nazurena. hrozna blbost. ten sosak sa musi otvarat rukami. to je bohovsky "zdravotne nezavadne".... vyuzijem este par dni a idu do kosa. velmi lutujem tuto kupu 😢

kristina2509
1. feb 2016

dobry den, skuste tuto flasu http://www.ekodomacnost.sk/ekodomacnost/eshop/3... 🙂

letka906
2. feb 2016

asi všetky deti z rodiny používajú Flašku 🙂 (normálne sa volá tá fľaša Flaška) Ja ju mám tiež a nemôžem si vynachváliť 🙂 je trochu ťažšia ako plasty ale v ostatných veciach TOP. má úzke hrdlo ale kefou sa čistí dobre keď si napríklad nechám čaj v nej a sa zachytí na skle. voda chutí skvele a viem ze sa deckám zvýšil asi dvakrát pitný režim odkedy ju majú. a hlavne nevylučujú sa ziadne sajrajty ako z plastov takže aj pokoj v duši.

fem
29. feb 2016

Ahojte pridam dlhsiu skusenost s retap flasou aj s odpovedou na otazky. Lebo sa ma pytali na vrchnak. Este doplnam, je dobre vrchnak rano pred naplnenim flasky, namocit do vody, tak s namocenym vrchnakom zvnutra zavriet, aby tam nevznikol podtlak. Rano vacsinou plnime rodicia. Lebo vecer do rana zvykne flaska po umyti schnut. Takze je uplne sucha. Dieta si pri opatovnom plneni to namocenie vrchnaku zabezpeci prirodzene, kedze uz tam je voda, voda sa tam prirodzene prelieva. Pre mna v skole urcitej rezii prestavok zhone, hre... Je lepsi uzaver tento k retapu ako srubovacka alebo sosak. Za mna je plus ze je to naozajstna alternativa pre plastove flase, lahka, nie je to flasa, ktoru sa vam nechce brat lebo je tazka, neforemna. Ma perfektny, prijemny dizajn, neposobi robustne, ani ako flasa vina. Preto tak ludia oblubuju male plastove flase, lebo su sikovne, tak to je flasa, co to nahradi super nahradi. Ja ju beriem rada aj do kina, bez kabelky, do ruky, alebo do ponca, to je uz co povedat. Este k dietatku , v pohode ju naplni na novo, samozrejme namoci , ostrieka, takze vrchnak si dietatko namoci nie je problem, obal saje vodu, cize aj ked to trosku poolieva, tak nevadi, nic sa okolo toho nezamoci. Obal to vsiakne. Pri tejto flasi na intuicia nesklamala, kovove flase ostavaju doma, pritom mam aj termo maly z us so siliko obalom, na zimu, ale hold ma sosak, to sa moze vyliat, z pitia nie je taky pozitok, a ta chut. Napit sa priamo z hrdla je lepsie, vydatnejsie, casu v skole tiez nie je nazvys.

janina86
3. mar 2016

My sme tiež pouzivali flase typu Rajec a pod. Vymenila som ich za sportove flase tie ich denno denne umyvam a pri sosaku slesniveju a netusim preco. Po umyti ich necham vysusit a to moje baby piju cistu vodu z nich. Caje piju len doma.

mipu
15. máj 2016

@simsalabim ahoj prosim ta ma aj cucatko? Dakujem

simsalabim
autor
15. máj 2016

@mipu ma, otvor je vsak velky , da sa tam strcit prst, teda sa lahko umyje.

a202125
15. máj 2016

Skuste pozriet túto fľašu http://eshop.tescoma.sk/skladovanie-a-balenie-p...
My sme spokojní.

ivulik105
30. máj 2016

@a202125 a netecie ta flasa z tescomy? Mam aj flasu Equa a asi som daku blbu trafila lebo ked sa vyvrati tak tecie ☹ Na ich stranke mi odpisali, ze to musi byt daka chybna, no nereklamovala som to nebolo to kupovane priamo u nich.

marytesss
30. máj 2016

no baby, ja síce nie som dieťa, ale môžem vrelo odporučiť fľaše z borosilikátového skla. jednu som si kúpila z retapu, ale nemá to žiadny cucák ani nič, takže to je pre dieťa v škole asi nepraktické, inak je super, len sa mi neosvedčilo do toho dávať bublinkové vody, lebo ten vrchák sa potom "vytlačí" hore a fľaša tečie, ale plesne žiadne, hoci vrchnák má z gumy alebo z niečoho takého. mala som aj Equu, a tá mi tiekla, i keď som ju bola 2x reklamovať.... nakoniec som ju vrátila. teraz si plánujem zohnať dalšiu fľašu z borosilikárového skla na normálny šróbovací vrchnák http://www.mabets.sk/collections/new/products/e...
toľko k mojim skúsenostiam 🙂